1、南宁市2015高考英语四月阅读理解和完形填空自练(6)答案【2015高考复习】阅读理解 Eight days for just ¥12,000 Departure time:May,October 2012Includes: Return flights from 6 Chinas airports to Naples Return airport to hotel transport Seven nights accommodation at the 3star Hotel Nice Breakfast The service of guides Government taxesJoin u
2、s for a wonderful holiday in one of the Europes most wonderful cornersNaples in Italy if you want to have a nice time in a beautiful small quiet place.The ancient Romans called the city “happy land” with attractive coastline,colorful towns,splendid views and the warm Mediterranean Sea.Your best choi
3、ce for a truly memorable holiday!Choose between the peaceful traditional villages of Sant Agata,setting on a hillside six miles away from Sorrento,or the more lively and wellknown international resort town of Sorrento,with wonderful views over the Bay of Naples.Breathtaking scenery,famous sights and
4、 European restaurants everywhere.From the mysterious Isle of Capri to the hunting ruins of Pompeii,and from the unforgettable “Amalfi Drive” to the delightful resorts (度假胜地) of Positano,Sorrento and Ravello,the area is a feast for the eyes!Join us,and you wont be disappointed!Price based on two tour
5、ists sharing a double room at the Hotel Nice.A single room,another ¥2,000.A group of ten college students,¥10,000 for each.Like to know more?Telephone Newmarket Air Holidays Ltd.on:0845 226 7788(All calls charge at local rates)【语篇解读】优美的海岸,缤纷的城镇,绚烂的风景,温暖的海水神奇的意大利之旅将带给你难忘的享受、永恒的记忆。还在犹豫什么呢?赶快报名参加吧!1All
6、 the following are included in the price of ¥12,000 EXCEPT_.Atransport between airport and hotel Btelephone calls made by touristsCthe service of guides to tourists Da double room for every two tourists解析细节理解题。根据“Includes”中的“Return airport to hotel transport”“The service of guides”和倒数第二段第一句“Price ba
7、sed on two tourists sharing a double room at the Hotel Nice.”可知,A、C、D均包括在内,但不包括游客打电话的费用,故选B。答案B2If you dont like sharing a room with others,you have to pay_.A¥12,000 B¥10,000C¥2,000 D¥14,000 解析推理判断题。根据倒数第二段中的“A single room,another ¥2,000.”可知住单间需要另外支付2 000元,由此可推断游客需要在原来的价格上再多付2 000元,即14 000元。答案D 3If
8、you like to visit historical sites,which of the following is your best choice?AAmalfi.BSant Agata.CPompeii.DSorrento.解析推理判断题。根据倒数第三段第二句中的“the hunting ruins of Pompeii”可推知意大利古城庞贝是狩猎遗址,由此可推断它是历史名胜。答案C4Who is the advertisement intended for?APotential tourists.BCollege students.CGovernment officers. D O
9、ld people解析推理判断题。结合文章中提到的费用、出发日期、服务项目、景点介绍以及联系方式等可推测本文的宣传对象是潜在的游客。答案A阅读理解。Plants are very important living things. Life could not go on if there were no plants. This is because plants can make food from air, water and sunlight. Animals and man cannot make food from air, water and sunlight. Animals g
10、et their food by eating plants and other animals. Therefore animals and man need plants in order to live. This is why we find that there are so many plants around us.If you look carefully at the plants around you, you will find that there are two kinds of plants: flowering plants and non-flowering p
11、lants.Flowering plants can make seeds. The seeds are protected by the fruits. Some fruits have one seed, some have two, three or four, and some have many seeds. But a few fruits have no seeds at all. An example of a fruit without seeds is the banana fruit.Most non-flowering plants do not grow from s
12、eeds. They grow from spores(胚芽). Spores are very small. Some spores are so small and light that they can float in the air. We may say that spores are quite the same as seeds. When these spores are all on wet and shady places, they usually grow into new plants.6. The main idea of the first paragraph
13、is that _.A. we can not live without water B. plants cannot grow without airC. there are many plants in the world D. plants are important for life7. Plants can make food from_.A. flower, water and air B. water, sunlight and airC. air, water and soil D. air, sun and light8. What can we infer(推断) from
14、 the passage ?A. Of all living things animals are most important B. Spores are seeds C. All fruits of flowering plants have seeds D. Without plants, man will die out 9. This passage may be taken from_.A. a medicine book B. a novel C. a science magazine D. an experiment report10. The underlined word
15、“protected” in the third paragraph can be replaced by _. A. damaged B. polluted C. guarded D. prevented【参考答案】610、DBDCC 完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。In some cities, workaholism(废寝忘食工作)is so common that people dont consider it unusual . They accept the lifestyle as 1 . Government workers
16、 in Washington, D. C., 2 , frequently work sixty to seventy hours a week. They dont do this because they have to; they do it because they 3 to. Workaholism can be a 4 problem. Because true workaholics would rather work than do anything else, they 5 have no idea of how to relax; that is, they might n
17、ot 6 movies, sports, or other types of entertainment. Most of all, they 7 to sit and do nothing. The lives of workaholics are usually stressful , and this tension(紧张)and worry can cause 8 problems such as heart attacks and stomach diseases . 9 , typical workaholics dont pay much attention to their f
18、amilies. Their marriages may end in 10 as they spend little time with their families.Is workaholism 11 dangerous? Perhaps not. There are, certainly, people who work 12 under stress. Some studies show that many workaholics have great energy and interest in work. They feel 13 is so pleasurable that th
19、ey are actually very happy. For most workaholics, work and entertainment are the same thing. Their jobs 14 them with a challenge; this keeps them busy and creative. 15 do workaholics enjoy their jobs so much? There are several 16 to work. Of course, it provides people with paychecks, and this is imp
20、ortant. But it offers 17 financial security. It provides people with self-confidence(自信心); they have a feeling of satisfaction 18 they have produced a challenging piece of work and are able to say “I 19 it” . Psychologists (心理学家)claim that their work gives people an identity (自身价值). After they take
21、part in work, they 20 a sense of self and individualism .( ) 1Astrange Bboring Cpleasant Dnormal ( ) 2Afor example Bon the other hand Cwhats more Dafter all ( ) 3Aagree Bpromise Cdare Dwant ( ) 4Aslight Bserious Cobvious Ddifficult ( ) 5AstillBprobably Ccertainly Dmostly ( ) 6Aafford Benjoy Cwatch D
22、allow ( ) 7Adream BdecideCintend Dhate ( ) 8Aphysical Bcultural Csocial Dmental ( ) 9ATherefore BHowever CAnyway DBesides ( ) 10Ahappiness Bsilence Cfailure Dsurprise ( ) 11Asometimes Balways Cseldom Dhardly ( ) 12Asadly Bdifferently Cefficiently Dslowly ( ) 13Astudy Bfamily Clife Dwork ( ) 14Aequip
23、 Bpack Cprovide Dfill ( ) 15AWhen BWhy CHow DWhere ( ) 16Afactors Badvantages Csteps Dways ( ) 17Ano more Bmore or lessCno more than Dmore than ( ) 18Awhen Bbefore Cunless Duntil ( ) 19Avalued Bfailed Ccaught Dmade ( ) 20Agive Blose Cget Dneed 答案解析1.【答案】D【解析】废寝忘食工作这种现象是如此的普遍,以至于人们认为这种工作方式是正常的。2.【答案】
24、A【解析】 本句是为对第一句话进行论证而举的例子。3.【答案】D【解析】联系上下文意思可知,废寝忘食工作者没有其它的兴趣爱好,而他们又宁愿工作而不愿无所事事。因此,本句句意为:他们不忘我的工作,因为他们确实没有其他办法,他们这样工作是因为他们愿意。4.【答案】B【解析】下文所举的例子表明废寝忘食的工作,可能导致身体上严重的疾病或家庭的破裂。因此可知,这种工作方式有时候会导致很严重的问题。5.【答案】B【解析】根据下一句所进行的解释中might可知答案。6.【答案】B【解析】横线上所缺的是谓语动词,根据所缺宾语和上下文的解释可得知答案。7.【答案】D【解析】根据上文的解释,废寝忘食的工作者宁愿工
25、作也不愿无所事事可得知答案。hate doing/to do 不喜欢做某事。8.【答案】A【解析】下文列举的疾病都是指身体方面问题。9.【答案】D【解析】前文所列举的是因废寝忘食的工作导致身体方面的疾病,后文所列举的是因为废寝忘食的工作而导致的家庭方面的问题,这两者之间应是并列递进关系。10.【答案】C【解析】根据空格后面as所引导的原因状语从句和上一句的解释可得知答案。11.【答案】B【解析】上文所列举的例子都是因为废寝忘食工作而引起的不良影响,而下文所举的例子都是一些积极的作用。根据这一点可知,此句既是对上一句的反问,又起承上启下的作用。12.【答案】C【解析】本题考查在特定语境下使用动词
26、修饰语的能力。sadly伤心地;differently不同地;slowly慢慢地;efficiently有效率地。根据下文意思 “工作狂”在工作的时候感到精力充沛,兴趣盎然可得知答案。13.【答案】D【解析】根据前后句的解释可得知答案。14.【答案】C【解析】根据上文的解释可知,只有工作才能使他们精力旺盛,因为这给他们提供了一个挑战的机会。再者,根据53个空后面也可得知答案。15.【答案】B【解析】上文主要阐述的是,很多人喜欢废寝忘食工作,以及因其所产生的影响,而下文则是解释为什么废寝忘食工作者这么喜欢工作。16.【答案】B【解析】下文所列举的都是废寝忘食工作所带来的积极影响。17.【答案】D【解析】根据上下文意思可知,废寝忘食工作不仅能为这些工作者提供资金,而且还能给他们自信。no more不再;more or less或多或少 ;no more than仅仅。18.【答案】A【解析】本句为一个时间状语从句。当工作能给他们提供一个挑战的机会,而且最后他们能说“我成功了”的时候,他们会有一种成就感。19.【答案】D【解析】本题考查固定词组的搭配。make it成功。20.【答案】C【解析】 本句是对本段大意所进行的总结。根据上下文可知,在工作之后,他们能体会到自我成功的价值。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有