1、Unit 3 Under the sea高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解ADear readers,Medical related emergencies are on the rise. More seniors are seeking an independent lifestyle and better quality of life. Over 1 in 3 people over the age of 64 will fall this year. Nearly half will not be able to get up without
2、support.Medical expenses can increase when a person is not given timely support. You can prevent a medical catastrophe with our 24hour emergency response system. Our solution is highly recommended by doctors, healthcare professionals, and hospitals.We are offering a FREE Medical Alert System to seni
3、ors or their loved ones who call now. For a limited time, there will be no setup fees and the medical monitoring starts at less than a dollar a day. The system is topranked and easytouse. The pendant is 100% waterproof and it can travel with you. Our new system can detect falls automatically.Call To
4、llFree 18003600405 and gain peace of mind. There is no longterm contract. Our medical alert professionals can walk you through everything over the phone.The first 100 callers to order will receive:Free Medical Alert System ($300 Value)24 Hours a Day/7 Days a Week LIVE Monitoring and SupportFree Wate
5、rproof Necklace Pendant or WristbandNo LongTerm ContractFree ShippingDont wait until after a fall to give us a call. Take advantage of this special offer now to protect yourself or a loved one.Call Now TollFree 18003600405.Sincerely,Jim NelsonPresident语篇解读:本文主要是给读者推荐一种老人医疗预警系统。1Whats the function of
6、 the Medical Alert System?ATo detect your falls automatically.BTo prevent all kinds of diseases.CTo monitor medical treatments.DTo gain peace of mind.解析细节理解题。根据第三段最后一句“Our new system can detect falls automatically.”可知,这个医疗预警系统的功能是可以自动检测出老人是否摔倒,故选A。答案A2What will the first 100 callers to order receive
7、?A300 dollars.BFree Waterproof Wristband.CA longterm contract.DTimely medical support.解析细节理解题。根据第五段第三条“Free Waterproof Necklace Pendant or Wristband”可知,前100名打电话预订的人可以获得免费的防水项链挂件或者腕带,故选B。答案B3In which column may you find this article in a magazine?AEconomy. BEducation.CPsychology. DAdvertisement.解析推理判
8、断题。根据全文的整体内容可知,本文是一篇广告,是关于一款针对老年人的医疗预警系统的推介,故选D。答案DB(2018吉林舒兰第一高级中学期中)For years, Hagelin has studied what role scents(气味) play in wild birds behavior. In 2010, Hagelin heard Jan Straley, a marine biologist, talk about the behavior of whales. Straley mentioned that whales often leap into the air, but
9、 nobody knew why.The mystery interested Hagelin. So Hagelin asked Straley whether they might leap to smell the airmaybe to locate food or look for danger. Straley replied that it was an interesting idea but there wasnt much evidence that whales have a sense of smell. To investigate the idea further,
10、 the two scientists teamed up.In the summer of 2011,they set up a post on the coast of southern Alaska. The researchers spent hours monitoring the direction of the whales and of the wind. The whales headed into the wind half of the time. This didnt prove that whales leap to smell, but it suggested t
11、hat it is possible.Meanwhile, other researchers in Alaska were studying a region of the brain called the olfactory bulb(嗅觉球) in whales. Olfaction means the ability to smell. Humans also process smells in the olfactory bulb.In identifying a scent, you might think the nose does all of the work. Howeve
12、r, the major role of a nose is to draw chemicals on the air and pass them across sensing cells. As chemicals come into contact, they give signals that travel directly to the bulb and then in the brain for further interpretation.The researchers discovered that the bulb in a whale was more complex tha
13、n the one in a human. In whales, this smellprocessing center takes up a share of the brain six times larger than it does in humans.The brain research suggests that whales probably can smell just as well as peopleand possibly better than humans can. It is supposed that a good sense of smell could hel
14、p them find food more easily.However, Hagelin is not sure of that. Now he is planning a new study that will examine whether whales do use the sense of smell to find food.语篇解读:本文是一篇说明文,主要谈论的是关于鲸鱼嗅觉的研究。鲸鱼的嗅球比人类的嗅球复杂得多。这种嗅觉是否能帮助鲸鱼找到食物还有待研究。4Hagelin and Straley set up a post with the purpose of finding
15、_.Ahow whales look for food in groupsBwhether whales can get out of dangerChow whales head into the windDwhether whales leap to smell the air解析推理判断题。根据第二段中的“The mystery interested Hagelin. So Hagelin asked Straley whether they might leap to smell the air”和第三段第一句可知,Hagelin和Straley这样做是为了研究鲸鱼飞跃是否是为了闻到空
16、气。故选D。答案D5We can learn from the text that the olfactory bulb in a whale _.Ais smaller than the one in a humanBdraws chemicals spreading in the airCis more complex than the one in a humanDprocesses smells better than the one in a human解析细节理解题。根据倒数第三段第一句可知鲸鱼的嗅球比人类的嗅球复杂得多。故选C。答案C6It is implied in the t
17、ext that Hagelin _.Ahasnt got any evidence that whales have a sense of smell so farBdoesnt know whether whales hunt their food in groupsCisnt sure that the sense of smell can help whales find foodDisnt sure whether humans can smell as well as whales解析推理判断题。根据最后两段中的“It is supposed that a good sense o
18、f smell could help them find food more easily. However, Hagelin is not sure of that.”可知,Hagelin还不能确定这种嗅觉能否帮助鲸鱼找到食物。故选C。答案C7In which section of a newspaper can we read this text?AEducation. BScience.CCulture. DAgriculture.解析推理判断题。纵观全文可知这篇文章是关于鲸鱼嗅觉的研究,所以最有可能来自报纸的“科学”栏目。故选B。答案BC(2018合肥高三质检)“The noise m
19、ade by boats of whale watching tourists may be causing communication problems for the animals,” British researchers said last week.Whale watching is a popular tourist activity in places where groups of killer whales (虎鲸) live. Every day, dozens of boats filled with tourists go to watch the beautiful
20、 animals. Unfortunately, the engines of the boats make a lot of noise, and that may be causing problems for the whales, according to a report in the US science magazine Nature.The whales travel in groups, and communicate with each other through sonic calls that some scientists refer to as singing. T
21、he sounds of the boat engines may be creating too much background noise for the whales to be able to hear each other.The researchers listened to recordings of whale calls made between 15 and 25 years ago, before whale watching became popular. These were compared to more recent recordings.They found
22、that the animals have started to sing for longer than they used to, like a person shouting to a friend across a noisy room.It is believed that the whales are trying to communicate hunting or breeding information. Scientists said that, if this is prevented, the future of the worlds whale population c
23、ould be in danger.“Animals become slow in mind and repeat themselves in noisy areas,” said Volker Deecke, a Canadian biologist. “They have to say things twice or three times in order to be understood.”The killer whales studied were living off the coast of northwestern America. The number of killer w
24、hales in this area has been falling for several years, but scientists are not sure why.语篇解读:本文首先介绍了观鲸船所产生的噪音对虎鲸的交流造成了困难,然后又介绍了观鲸旅游的盛行和虎鲸的交流方式。8The passage mainly tells us _.Athe problems of whale watchingBhow killer whales communicate with each otherCthe reduced population of killer whales caused by
25、 whale watchingDhearing problems of the killer whales caused by whale watching解析主旨大意题。概括文章第一段可得出答案。观鲸船的噪音给虎鲸的信息交流造成了困难。答案D9Now in a noisy background, the killer whales have to _.Asing in a louder voiceBsing longerCtravel in smaller groupsDget nearer to each other解析细节理解题。由第五段可知,因为受噪音干扰,现在虎鲸“唱”的时间比原来长
26、。答案B10Scientists believe that killer whales sing to _.Awarn each other of dangersBkeep in the same groupCsend useful informationDenjoy themselves解析细节理解题。文章倒数第三段有说明,虎鲸“唱歌”是为了交流捕食或繁殖信息。答案C11From the passage, we can feel that the author is _.Aangry BhopefulCworried Ddisappointed解析推理判断题。文章介绍观鲸船的噪音给虎鲸的交流
27、造成了困难,从文章最后的叙述看,虎鲸数量在下降,而科学家也不明白其中的原因,因此显然作者对虎鲸的生存状况感到“担忧”。答案CDA Chinese television reality show called “Wonderful Friends”, where entertainers hug whale sharks, kiss lions, feed pandas and dress up baby chimpanzees, has come under fire from wildlife protectors who want it to be stopped, saying such
28、 activities are cruel and are dangerous for both the humans and animals.The show is the latest hit from Hunan TV, which has attracted more than 196,000 followers. In each show, popular stars are given zookeeping tasks that allow them to interact with wild animals in order to bring humans and animals
29、 closer together.Animal welfare advocates say that is exactly what should be avoided. Dave Neale of Animals Asia (an advocacy group) said, “It is hugely misleading to the public about the needs and welfare of captive animals(圈养动物) and putting the animals welfare and health at risk.”“What they dont r
30、ealize is that wild animals need space,” said Xie Yan, who is a zoologist. “Putting clothes on chimpanzees is not as adorable as you may think from the animals point of view. I guess their idea was to get their viewers to love and protect the animals,” Ms. Xie added, “but we do not agree with this a
31、pproach for entertainment.”Using famous people to focus public attention on wildlife is a common practice in conservation campaigns. The Chinese basketball legend Yao Ming went to Africa and highlighted the problem of elephant and rhinoceros poaching(偷猎) in the documentary “The End of the Wild”. “Bu
32、t differently, he, as a human observer, kept his distance and was there to see the hard truth of poaching, and that is different from a show created to attract viewers,” Ms. Xie said.Critics also argue that the show violates (违反) Chinese wildlife protection laws.语篇解读:本文是一篇议论文。湖南卫视推出的真人秀电视节目奇妙的朋友在引起公
33、众关注的同时,遭到了野生动物保护者的反对和批评。12Which of the following statements is TRUE?AMany people like the show because of its dangerous activities.BXie Yan is against persuading the public to love and protect animals.CThe reality show makes no difference to wildlife at all.DSome think the show is against wildlife p
34、rotection laws of China.解析细节理解题。根据文章最后一段“Critics also argue that the show violates(违反)Chinese wildlife protection laws.”可知,一些评论家认为这档节目违反了中国的野生动物保护法。故选D项。答案D13According to Ms. Xie, “Wonderful Friends” is basically different from “The End of the Wild”, because _.Athey both invite different popular sta
35、rs to show upBthey shoot different numbers and kinds of speciesCtheir filming locations are differentDtheir purposes and ways to approach animals are different解析细节理解题。根据文章第五段最后一句“But differently,he, as a human observer. created to attract viewers”可知,奇妙的朋友和野性的终结的区别在于它们接近动物的目的和方式不同。故选D项。答案D14Whats the
36、 authors attitude toward “Wonderful Friends”?AWorried. BDisappointed.CUninterested. DNot mentioned.解析推理判断题。通读全文可知,文中阐述了一些野生动物保护者对奇妙的朋友持反对态度,但作者并未提及自己对这一真人秀节目的态度。故选D项。答案D15The passage would most likely be found _.Aon a notice boardBin a newspaperCin a fashion magazineDin an ad of wildlife protection解
37、析文章出处题。本文是对湖南卫视推出的真人秀电视节目奇妙的朋友引发动物保护者们的讨论,因此最有可能出自报纸。故选B项。答案B.七选五阅读填空(2018石家庄二检)How to Make Sure YouEnjoy Your TripA trip is a planned destination one arranges in advance in which the main purpose is to search for adventure and to create a memorable moment. Here are the steps on how to make sure you
38、r trip is enjoyable.Plan it well. Trips are ideally planned for them to go well. _1_ A checklist is helpful, making sure youve got all your needs.Pack necessities. Bring what you need. Trips are short journeys and belong to the sublevel of traveling. Pack only the things you need. _2_Be safe. To be
39、cautious is smart. No matter what you are up to, surfing, cliff diving, snowboarding, scuba diving., it is always recommended to be safe. _3_ Dont be stubborn and put yourself in harm when there are precautions._4_ You may see delays, a different culture, lifestyle, food, and even a shortage of cash
40、 sometimesthese are what travel is all aboutexperiencing things with a new perspective. Once you expect to experience new things, youll be a happy traveler and free from stress.Save the memory. _5_ This is not one of those regular days so you ought to save the moment. It will make your trip more enj
41、oyable after all that craziness; you get something to review the good times.ATravel with an open mind.BGet prepared for everything new.CThis is all we expect from a trip.DSeize the moment by taking pictures.EIt is important to wear protective equipment when advisable.FIt is easy to get tired if you
42、have too many things in your package.GTake your time, a day or a week ahead to make a plan for your trip.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了五条让旅行更愉快的建议,包括精心计划、打包必备物品、注意旅行安全、敞开心扉旅行和保存美好记忆。1解析根据本段主题句“Plan it well.”可知,本段主要介绍的是确保旅行愉快的第一条建议精心计划;G项中的关键词“make a plan for your trip”介绍的就是为旅行制订计划,故选G项。答案G2解析根据本段主题句及空前的内容可知,此处
43、建议仅带上必需品;据此可以判断,空处介绍的是带上不必要的东西的麻烦,故选F项。答案F3解析根据空前一句中的“it is always recommended to be safe”可知,不管参加何种活动,安全第一;据此可以判断,空处介绍穿戴安全设备的重要性,故E项正确。答案E4解析根据空处所在的位置可知,空处为本段主题句;根据本段最后一句“Once you expect to experience new things,youll be a happy traveler and free from stress.”可知,当你期望体验新事物的时候,你将成为远离压力的快乐的旅行者;据此可以判断,本段主要建议“敞开心扉旅行”,故A项正确。答案A5解析根据本段主题句“Save the memory.”可知,本段主要介绍的是确保旅行愉快的第五条建议保存美好记忆;据此可知,D项“用拍照留住时刻”与此处匹配。答案D
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有