ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:46KB ,
资源ID:390694      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-390694-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020版高考英语人教版全国通用一轮复习考点规范练24(必修5 UNIT 4) WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020版高考英语人教版全国通用一轮复习考点规范练24(必修5 UNIT 4) WORD版含答案.doc

1、考点规范练24(必修5Unit 4).阅读理解ARobert Michael Lipsyte is an American sports journalist and author.He was born on January 16,1938 in New York.Lipsytes father was a school head teacher,his mother a teacher.Instead of sharing a game of catch with his father,the two often visited the library and read books.One

2、 of Lipsytes children,Sam Lipsyte,is also an author and teacher at Columbia University in New York.In the first chapter of his book SportsWorld,Lipsyte points out that he did not even attend his first Major League Baseball game until he was thirteen years old.Lipsyte says he was very disappointed wi

3、th his experience at the game and went to only one more game “as a paying customer”.His third Major League Baseball game was as a sports reporter for The New York Times.As a boy,Lipsyte did play sports,but he felt acute pressure to do better than others at sports which discouraged his interest.This

4、experience later developed into a major theme in some of Lipsytes non-fiction works such as SportsWorld and novels like Jock and Jill and One Fat Summer.The main character of One Fat Summer,Bobby Marks,is an adolescent in the 1950s.He is overweight and does something about it.In 1952,Lipsyte took a

5、summer job as a lawn(草坪) boy and lost forty pounds,ridding himself of the youthful reputation for being fat.In 1978,Robert Lipsyte was diagnosed(诊断) with cancer.His experience with the illness led to another novel for young adults,The Chemo Kid.Fred Bauer,the main character,is an ordinary high schoo

6、l junior and discovers he has cancer.Amazingly,Fred acquires superpowers,apparently due to the treatments,and becomes “The Chemo Kid”,fighting for the environment and against drug dealers.Lipsyte was given a position in the New Jersey Literary Hall of Fame (名人堂) in 1993.The Margaret A.Edwards Award

7、is an American Library Association literary award that annually recognizes an author and a specific body of his or her work for “significant and lasting contribution to young adult literature”.Lipsyte won the award in 2001,citing(表彰) four books published from 1967 to 1993.According to the citation,“

8、Lipsytes books focus on the search for self-definition by young adults.”1.What can we learn about Lipsyte?A.He devoted his childhood to sports.B.He taught at Columbia University.C.He came from an educated family.D.He has only one child in his life.2.What did Lipsyte do the second time he went to a M

9、ajor League Baseball game?A.He watched the game.B.He reported the game.C.He played the game and lost it.D.He collected material for his book.3.What do Bobby Marks and young Lipsyte have in common?A.They didnt play sports.B.They didnt like summer.C.They dealt with their weight problem.D.They reached

10、adulthood in the 1950s.4.Why was Lipsyte given the Margaret A.Edwards Award in 2001?A.Because he has achieved widespread fame.B.Because he has written good books for teens.C.Because he has talked about hot topics in his books.D.Because he has published a significant number of books.B(2017山西八校高三上学期第一

11、次联考)Illegally traded endangered species that escape, forming secondary populations,offer hope to their long-term survival,a study suggests.“This first came to my attention when I read a news story about the seizure of an illegal shipment of 23 yellow-crested cockatoos,”said Luke Gibson,a college tea

12、cher.He learned that the species was critically endangered,which surprised him.This encouraged Dr.Gibson and his colleague to investigate (调查) how a critically endangered species had become self-sustaining outside of its natural range.They discovered 49 cases of a globally threatened species becomin

13、g established as a separate population,including the yellow-crested cockatoo in their city.“This is a species which is primarily threatened by wildlife trade,” he told BBC News.“Poachers (偷猎者) go out into the forest in its native range in eastern Indonesia and capture the birds and then ship them of

14、f,usually up to our city where there is a strong demand for pet birds.This is what has fueled the decline of this species in its native range.But its really interesting because that same cause also had another effect:some of the people who were keeping this species here accidentally or intentionally

15、 released them.”As a result of enough of the birds being set free,it allowed a new self-sustaining population to be established in this city.The government of Dr.Gibsons city has made it illegal to capture the species,even though it is a non-native species.Because the city is affluent and relatively

16、 well educated,the cases of people breaking the law are extremely rare,explained Dr.Gibson.Unlike in its native range in Indonesia where capturing birds forms a major source of income.However,there can be downsides (缺点) to the newly established population of endangered species,such as a limited gene

17、tic pool,and suffering from novel diseases.It did also present a possible “very interesting” opportunity for conservationists,Dr.Gibson suggested.This would involve “harvesting” some of the newly established secondary population,which may provide a way to help slow global biodiversity loss.5.What wa

18、s beyond Gibsons expectations according to the first paragraph?A.The high rate of wildlife trade.B.The preciousness of the birds.C.The fact that the birds nearly disappear.D.The news that the birds were poached.6.What happened unexpectedly when the birds were shipped abroad?A.They formed a separate

19、population.B.They were kept as pet birds.C.They were traded illegally.D.They were killed for research.7.Which can replace the underlined word “affluent”?A.Peace-loving.B.Rich.C.Free.D.Environment-friendly.8.For what purpose did the author write the passage?A.To appeal to everyone to stop the wildlif

20、e trade.B.To explain the challenge the wild birds are facing.C.To introduce a creative approach to wildlife conservation.D.To raise peoples awareness of protecting endangered species.七选五阅读(2017浙江)How to Do Man-on-the-Street InterviewsThe man-on-the-street interview is an interview in which a reporte

21、r hits the streets with a cameraman to interview people on the spot.1 But with these tips,your first man-on-the-street interview experience can be easy.When your boss or professor sends you out to do man-on-the-street interviews for a story,think about the topic and develop a list of about ten gener

22、al questions relating to it.For example,if your topic is about environmental problems in America,you might ask,“Why do you think environmental protection is important in America?”2Hit the streets with confidence.3 Say,“Excuse me,I work for XYZ News,and I was wondering if you could share your opinion

23、 about this topic.” This is a quick way to get people to warm up to you.Move on to the next person if someone tells you she is not interested in talking on camera.Dont get discouraged.4Each interview that you get on the street shouldnt be longer than ten minutes.As soon as you get the answer you nee

24、d,move on to the next person.Make sure that as you go from interview to interview,you are getting a variety of answers.If everyone is giving you the same answer,you wont be able to use it.A safe number of interviews to conduct is about six to ten.5If your news station or school requires interviewees

25、 to sign release forms to appear on the air,dont leave work without them.A.Limit your time.B.As you approach people,be polite.C.If you dont own a camera,you can buy one.D.For new reporters,this can seem like a challenging task.E.To get good and useful results,ask them the same question.F.That number

26、 of interviews should give you all the answers you need.G.With a question like this,you will get more than a “Yes” or “No” reply.书面表达假定你是李华,你的美国朋友Peter想来中国旅行,他写信向你了解他到北京后乘坐何种交通工具旅行比较适宜。请你给他写封回信,建议他乘坐高铁。建议理由:1.便捷、准点;2.舒适、安全;3.购票方便、价格适宜。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已为你写好。参考词汇:中国高铁 CRH(China R

27、ailway High-speed)自助售票机self-service ticket machineDear Peter,Im expecting you to come to China._Yours,Li Hua考点规范练24(必修5Unit 4).【解题导语】本文是记叙文。罗伯特迈克尔利普斯特不仅是一名体育记者,还是一名作家,他写了很多青少年读物。1.C细节理解题。根据第一段中的“Lipsytes father was a school head teacher,his mother a teacher.”可知,利普斯特来自书香门第。2.A细节理解题。根据第二段中的“.went to o

28、nly one more game as a paying customer.”可知,利普斯特第二次参与美国职业棒球大联盟比赛是作为观众,买票观赛。3.C细节理解题。根据第三段中的“.Bobby Marks.is overweight and does something about it.In 1952,Lipsyte.lost forty pounds,ridding himself of the youthful reputation for being fat.”可知,鲍比马克斯和青少年时期的利普斯特都受肥胖困扰,并积极解决了这个问题。4.B细节理解题。根据最后一段中的“The Mar

29、garet A.Edwards Award.recognizes an author and a specific body of his or her work for significant and lasting contribution to young adult literature.”,及利普斯特的表彰词“Lipsytes books focus on the search for self-definition by young adults.”可知,利普斯特获奖是因为他写的青少年读物对青少年产生了深远影响。【解题导语】本文为新闻报道。濒临灭绝的小葵花鹦鹉遭非法交易,但幸运地被

30、饲养这一物种的一些人释放,因此得以生存繁衍,形成次生种群,这也为自然环境保护主义者提供了一种缓解生物多样性丧失的途径。5.C细节理解题。根据第一段中的“He learned that the species was critically endangered,which surprised him.”可知,Gibson博士因获知小葵花鹦鹉是严重濒危物种而感到惊讶。6.A细节理解题。根据第三段中的“But its really interesting because that same cause also had another effect:some of the people who we

31、re keeping this species here accidentally or intentionally released them.a new self-sustaining.”可知,这些海运过来的鹦鹉被一些养鸟人释放了,最终使得它们形成一个新的自给自足的独立的群体,故选A项。7.B词义猜测题。根据画线词后的“and relatively well educated,the cases of people breaking the law are extremely rare”及“Unlike in its native range in Indonesia where capt

32、uring birds forms a major source of income.”可知,画线词意为“富裕的”。故选B项。8.C作者意图题。根据文章内容尤其是第一段的“Illegally traded endangered species that escape,forming secondary populations,offer hope to their long-term survival,a study suggests.” 及最后一段的 “It did also present a possible very interesting opportunity for conser

33、vationists.which may provide a way to help slow global biodiversity loss.”可知,濒临灭绝的小葵花鹦鹉由于社会环境的干预,形成了次生种群,而这可能会为保护野生动物提供一种创新性的方法。.【解题导语】本文是总分结构,介绍了应如何进行街道采访。作者针对采访要提问的问题、采访的时间、采访的人数、采访的方式等方面提出了一些建议。1.D根据后面的But以及can be easy可知,这里要填的句子表示街道采访对新记者来说有一定的难度,故选D项。D项的意思是:对新记者而言,这似乎是一项具有挑战性的任务。2.G上一句是一个问题,这与G项

34、中的a question like this相呼应。G项的意思是:提出了这样一个问题,你得到的回答就不只是“是”或者“不是”了,你会获得更多的信息。3.B本段主要介绍了采访时的态度,要礼貌而自信。从后面的“Excuse me.I was wondering if you could.”可知,记者在街头采访时要非常有礼貌,故选B项。4.A根据后面的shouldnt be longer than ten minutes可知,这里指要把握好采访的时间。因此选A项。5.F前文说,进行6至10人的采访比较保险,F项中的That number正好与之呼应,意思是采访这么多人足以使你得到所有你想要的答案。.

35、Dear Peter,Im expecting you to come to China.When you arrive in Beijing,youd better take the CRH train,which has been well developed and become popular in China nowadays.It has lots of different lines,so it is convenient for you to travel wherever you want to go.The CRH trains are spacious,comfortable and run at high speed.Its easy to get tickets through many channels,such as by telephone,through the Internet,or on the self-service ticket machine.Besides,prices of tickets are reasonable.It offers first-class services to passengers and I am sure you will enjoy a good journey.Yours,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1