ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:42.50KB ,
资源ID:390693      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-390693-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020版高考英语人教版全国通用一轮复习考点规范练20(必修4 UNIT 5) WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020版高考英语人教版全国通用一轮复习考点规范练20(必修4 UNIT 5) WORD版含答案.doc

1、考点规范练20(必修4Unit 5).阅读理解ADriving on up to Yosemite with my family was exciting but nerve-racking(令人紧张的).I had never been to such an amazing national park before,yet I wasnt the most athletic person so I knew that I couldnt stick through all the hiking up and down.It actually ended up being a fun and

2、adventurous experience.The ride there was definitely long but worth it.As I woke up from my nap,I saw the beautiful scenery of the tall mountains and beautiful streams.The trails were made nicely for visitors.The waterfalls were breathtaking.Climbing up rocks was one of my favourite parts.Even thoug

3、h I fell a couple of times,I still had a lot of fun.The fact that my family and I spent so much time together all trying to find out which route to take and what views to watch really brought us closer together.The great thing about nature is that,its just you,the views,and the people around you.The

4、res nothing to bother you and its the best way to relax and enjoy yourself.Yosemite has 5 of the worlds highest waterfalls,and about 300 lakes.The structure of each mountain is incredible;its formed in ways that almost take your breath away.Some of them are of a deep dark colour with waterfalls form

5、ing;some are formed with spots of green peeking(窥探) out.Its definitely something you wouldnt want to miss.Yosemite isnt the only great national park but based on my experience I highly recommend going out and enjoying nature with family and friends.Its a great time to bond,laugh,and take in what Mot

6、her Nature offers.1.The author writes the first paragraph mainly to .A.introduce the topic of this passageB.offer an example to usC.tell us his future plan for hikingD.describe a national park2.While climbing up rocks,the author was .A.nerve-rackingB.injuredC.pleasedD.worried3.According to the passa

7、ge,Yosemite .A.is crowded with visitors every dayB.is the only great national parkC.is worth travelling toD.is nothing but a common destination4.The author suggests .A.keeping a good bond with other peopleB.visiting Yosemite now and thenC.trying to protect the environmentD.going out to enjoy the bea

8、uty of natureBOne of the most common remarks about todays emerging adults(18-to 29-year-olds) is that theyre lazy.They expect work to be fun,and if its not fun,they refuse to do it.Its true that emerging adults have high hopes for work.Ian,a 22-year-old,chose to go into journalism,even though he kne

9、w that:“If Im a journalist making $20,000 a year,my dad (a wealthy physician) makes vastly more than that.”More important than the money was finding a job that he could enjoy.The great majority of emerging adults spend most of their twenties in a series of dull and low-paying jobs as they search for

10、 something better.Its unfair to consider the many hard-working emerging adults with a stereotype(刻板模式) that is true for only a small percentage of them.Another widespread slur against emerging adults is that they are selfish.Its probably true that most emerging adults today grow up with a higher lev

11、el of self-respect than in previous generations.Their Baby Boomer parents keep telling them:“Youre special!”“You can be whatever you want to be.”Popular culture has conveyed similar messages in movies,television shows and songs.But that doesnt mean theyre selfish.It simply means that they are highly

12、 confident in their abilities to make a good life for themselves.Oddly,these stereotypes continue even though there is persuasive evidence to the contrary.Rates of violent crime committed by young men have dropped.Not only have bad things gone down,but good things about this generation have gone up.

13、Nearly 90 per cent of American college freshmen reported doing volunteer work in the past year,the highest level ever.Furthermore,applications to post-college volunteer programmes have reached record levels.Young Americans are also more tolerant and accepting of diversity than older generations.The

14、origins of the many prejudices against todays emerging adults are complex,but maybe one key reason is that many of their elders still use old yardsticks to measure their progress.The pace of social,economic and technological change over the past half-century has been quick,and what is “normal” among

15、 young people has changed so fast that the rest of society has not yet caught up.5.Ian chose to be a journalist because .A.he followed his fathers adviceB.journalists make big moneyC.he loved the job very muchD.its an interesting job6.What does the underlined word “slur” in Paragraph 2 mean?A.A fals

16、e conclusion.B.An unfair criticism.C.A wrong prediction.D.An unconfirmed statement.7.What purpose does Paragraph 3 serve in the text?A.To support the authors viewpoint.B.To keep readers interest in the text.C.To make a summary of the first two paragraphs.D.To provide background information of the ne

17、xt paragraph.8.We can infer from the last paragraph that elder people should .A.think in a more complicated wayB.recognize theyre behind the timesC.believe that young people are normalD.stop using old views to judge young people.七选五阅读“Helicopter parenting” describes a style of raising children where

18、 parents are overprotective and do too much.It describes parents who watch over their kids at home and on the playground like a helicopter.Today,modern technology allows these helicopter parents to watch over from even far away.1Julie Lythcott-Haims wrote a book titled How to Raise an Adult:Break Fr

19、ee of the Overparenting Trap and Prepare Your Kids for Success.In her book,she gives readers a closer look at this parenting style.2Julie Lythcott-Haims says she experienced the effects of helicopter parenting firsthand when she worked as the dean of first-year students.3But many were unable to take

20、 care of themselves.They were turning to parents constantly for guidance,for problem-solving,to have them make the choice about something.So what can parents do if they want to break the over-parenting “helicopter” cycle?4Stop saying “we” when you mean your son or your daughter.All too often a paren

21、t would say,“We are on the travel soccer team.”Well,no,your son is or your daughter is.Stop arguing with all of the adults in our kids lives.You need to teach your kids to advocate for themselves.Stop doing your kids homework.5 Teach them to cross the street,make a meal,and remember to put their own

22、 items in their backpacks,which become a briefcase one day.When kids have all the skills to take care of themselves,they will be prepared for adulthood.A.Four ways are offered to stop watching over your children.B.She also explains why parents should stop it.C.Its a good idea to encourage your kid t

23、o do the things he can by himself.D.They can give their children directions at any moment from anywhere.E.Build your kids skills.F.The freshmen were very smart and accomplished on paper.G.Your kid is eager for more freedom,but should you give it to him?.书面表达假设你是李华,上周在悉尼旅游时发现所住旅馆存在一些小问题。请根据提示给旅馆经理Ms.

24、Wood写一封电子邮件。要点包括:1.表示感谢;2.提出建议:菜品丰富些,安全出口指示醒目些,前台员工耐心些。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,但不计入总词数。Dear Ms.Wood,I was a guest who stayed in your hotel last week. _I do hope you will take my advice into consideration.Thanks for your time.Yours,Li Hua考点规范练20(必修4Unit 5).【解题导语】本文是一篇记叙文。作者通过讲述自己和家人

25、一起自驾游览Yosemite公园的经历,建议人们多去户外亲近大自然。1.A目的意图题。通读全文尤其是第一段的第一句可知,文章主要介绍了作者和家人去Yosemite公园游玩的经历;据此可以判断,第一段旨在引出文章主题,故A项正确。2.C推理判断题。根据第二段中的“Climbing up rocks was one of my favourite parts.Even though I fell a couple of times,I still had a lot of fun.”可知,攀岩是作者最喜欢的项目之一,作者从中体会到了许多乐趣。C项意为“高兴的”,符合语境,故C项正确。3.C推理判断

26、题。根据第一段的最后一句“It actually ended up being a fun and adventurous experience.”和第二段的第一句以及最后一段可知,作者认为去Yosemite公园是一次快乐而冒险的经历;据此可知,Yosemite公园值得一游。4.D细节理解题。根据最后一段中的“.I highly recommend going out and enjoying nature with family and friends.”可知,作者建议我们到外面去欣赏大自然的风光,故D项正确。【解题导语】本文是议论文。当今社会对年轻人有很多不公平的评价,作者认为这是由于人们

27、在用老眼光衡量年轻人。5.C细节理解题。根据第一段中的“More important than the money was finding a job that he could enjoy.”可知,虽然当记者不如父亲挣得多,但是出于对这份职业的喜爱,伊恩还是选择了当记者。6.B词义猜测题。根据第一段中的Its unfair可知,作者认为大家对年轻人“懒”的评价是不公平的,再根据本段开头的Another widespread可知,这里是对年轻人另外一个“不公平的批评”,即:认为他们自私。7.A写作目的题。通读全文可知,作者认为当今社会对年轻人的评价不公平,在本段作者用事实说话,说明当今年轻人的

28、表现很好,支持自己的观点。8.D推理判断题。根据最后一段中的“.one key reason is that many of their elders still use old yardsticks to measure their progress.”及“.what is normal among young people has changed so fast that the rest of society has not yet caught up.”可知,年纪大的人跟不上年轻人的变化速度,因此他们应该停止用老眼光看问题,对年轻人做出公平的评价。.【解题导语】本文为说明文。许多父母像

29、直升机一样处处照管他们的孩子,文章主要介绍了直升机式教育和改变直升机式教育的方法。1.D根据空前一句“Today,modern technology allows these helicopter parents to watch over from even far away.”可推知,现代科技使得这些“直升机父母”能从远处照管他们的孩子,所以选D项“他们能在任何地方、任何时间指导他们的孩子”。2.B根据空前一句“In her book,she gives readers a closer look at this parenting style.”可推知,Julie Lythcott-Ha

30、ims在书里对这种养育方式进行了进一步阐述,所以选B项“她也解释了为什么父母应停止这种养育方式”。3.F根据空后一句“But many were unable to take care of themselves.”的转折可推知,应选F项“这些一年级新生在做试卷方面都很聪明和熟练”。4.A根据空前的问句和下文所列举的四种方法可知,应选A项。A项承上启下。5.E根据下文的“Teach them to cross the street.in their backpacks.”可知,应选E项。要教孩子们一些生活技巧。.Dear Ms.Wood,I was a guest who stayed in

31、your hotel last week.First of all,I want to express my sincere thanks for your good service,which made my stay in Sydney more enjoyable.However,you can do better in some aspects.To begin with,I found only one Chinese dish on the menu,which gave me a big surprise.Is it possible for you to provide Chi

32、nese dishes with more varieties?In addition,it took me a long time to find the emergency exit.Please make the signs stand out.Finally,the clerk at the front desk could be more patient.When asked about where to find the nearest swimming pool,she seemed rather annoyed.I do hope you will take my advice into consideration.Thanks for your time.Yours,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1