1、课时分层作业(五).单句语法填空1They prefer to go(go) with us rather than stay at home.2The queen desired that you (should)come(come) at once.3Can you replace the light bulb with a brighter one?4He hit her on the head with a bottle.5The extra training paid off,and she broke the record.6One group of journalists wer
2、e crowded(crowd) into a minibus.7We must keep up with the times.8Be sure to come.Dont let me down9On balance he agreed with Christine.10This is the village which my father worked in three years ago.完形填空My dad came to America from Greece at the very young age of fourteen.He 1 an average of fourteen h
3、ours per day,six to seven days a week,for over thirtyfive years.Because of his 2 work,he owned many restaurants in New Jersey.He was proud of his achievements and what he could 3 for his family.When I was graduating from college,Dad told me he decided to 4 the restaurants and retire(退休)“If you are g
4、raduating,my 5 is over.I have educated my children and provided for all of you.I am going to 6 ”“Great,but what will you do? I 7 know you cooking in the kitchen and serving customers.I cant imagine you doing anything else,” I said.“I am going to play golf!” he 8 “Golf? You have never played golf.I n
5、ever heard you mention golf,” I was 9 And then Dad began to play golf.He taught my brother and me the 10 and shared his interest with us.Dad would look at us and say,“If you live your life as you play the game of golf,you will be 11 ”He repeated often, “When you get to the green,stay focused(集中精力的)a
6、nd hit straight down the fairway (平坦球道)Dont think about anything else,and just know where you want to put the ball.Do this and you will 12 your goals.”Dad wanted us to have 13 and to stay focused on them to achieve success.He also wanted us to 14 ourselves and take time to have fun with friends and
7、family.Dad retired at the age of fiftysix and played golf every day until his death at the age of eightysix.What a 15 role model!【语篇解读】本文是记叙文。文章讲述了作者父亲打高尔夫球的故事。1A.workedBstudiedCpracticedDranA见下题解析。2A.dangerousBlightCpoorDhardD由第一段描述的时间和下文描述“我”父亲拥有多家餐馆可知,父亲在三十五年期间“工作(work)”得很“辛苦(hard)”。3A.careBfindC
8、sayDprovideD由下文的“provided for all of you”可知,努力工作的父亲“供养(provide)” 了全家。4A.openBsellCmanageDdecorateB由下文父亲准备退休可知,父亲决定“卖掉(sell)”餐馆。5A.planBdoubtCjobDhobbyC孩子毕业了,父亲的“工作(job)”也就完成了。6A.retireBtravelCleaveDcookA由上文的“Dad told me he decided to the restaurants and retire”可知。7A.stillBonlyCevenDneverB由下文的“I cant
9、 imagine you doing anything else”可知,“我”“只(only)”知道父亲会做饭。8A.suggestedBacceptedCagreedDrepliedD父亲“回应(reply)”了“我”提出的疑问。9A.excitedBashamedCshockedDsatisfiedC“我”从未听说过父亲会打高尔夫球,因此当“我”听父亲说他即将要打高尔夫球时,感到很“震惊(shock)”。10A.directionBgameCcustomDlanguageB父亲教“我”和哥哥的正是打高尔夫球这项“运动(game)”。11A.strongBspecialCnormalDfin
10、eD由下文父亲时常提醒我们的事情可知,如果我们像打高尔夫一样地生活,我们就会活得“很好(fine)”。12A.reachBchangeCrefuseDkeepA由上文的“just know where you want to put the ball”可知,集中精力进球,这样你才能“实现(reach)”目标。13A.memoriesBgoalsCproblemsDfamiliesB见下题解析。14A.trustBorganizeCenjoyDcountC由下文的“to have fun with friends and family”可知,父亲同时也希望我们享受生活,有时间与朋友和家人共度美好
11、时光。enjoy ourselves与have fun相呼应。15A.terribleBgreatCstrangeDsimpleB父亲所做的一切,让他成为我们心中“伟大的(great)”偶像。.语法填空According to a review of evidence in a medical journal,runners live three years 1. (long) than nonrunners.You dont have to run fast or for long 2. (see) the benefit.You may drink,smoke,be overweight
12、and still reduce your risk of 3. (die) early by running.While running regularly cant make you live forever,the review says it 4. (be) more effective at lengthening life 5. walking,cycling or swimming.Two of the authors of the review also made a study published in 2014 6. showed a mere five to 10 min
13、utes a day of running reduced the risk of heart disease and early deaths from all 7. (cause)The best exercise is one that you enjoy and will do.But otherwise.its probably running.To avoid knee pain,you can run on soft surfaces,do exercises to 8. (strength) your leg muscles(肌肉),avoid hills and get go
14、od running shoes.Running is cheap,easy and its always 9. (energy)If you are time poor,you need run for only half the time to get the same benefits as other sports,so perhaps we should all give 10. a try.【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了跑步带来的多种健康益处。一本医学杂志上的评论及研究表明,跑步不仅使人长寿,而且可以降低死亡的风险。1longer考查副词的比较级。句中有than,故用long
15、的比较级longer。2to see考查非谓语动词。本句有谓语,因此此处应用非谓语动词;分析句子结构及句意可知,此处应用动词不定式to see作目的状语。3dying考查非谓语动词。短语reduce ones risk of.“降低某人的风险”,此处介词of后用动名词作宾语。4is考查动词的时态和主谓一致。本文介绍了跑步的好处,通篇以一般现在时为主。本句中宾语从句与主句的时态应保持一致,故用一般现在时;且宾语从句中的主语为it,故用is。5than考查介词。根据句中的more可知,此处应用介词than引出比较对象。此处表示跑步比散步、骑行或游泳更能有效地延长寿命。故填than。6that/wh
16、ich考查定语从句。分析句子结构可知,此处引导定语从句,先行词为a study,且定语从句中缺少主语,故填关系代词that/which。7causes考查名词。此处cause是可数名词,意为“原因”,句中的all表示“所有”,后应用可数名词的复数形式,故填causes。8strengthen考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处为动词不定式作目的状语,故本空应填动词strengthen,意为“增强,加强”。9energetic考查形容词。and连接两个并列分句,两个分句都表示跑步的特征,and前面的cheap和easy均为形容词,故此处应用形容词energetic作表语,意为“需要能量的,剧烈的”。10it/running考查固定搭配。give it a try为固定搭配,意为“试一试”,根据语境可知,it指代running,故可填it或running。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有