1、Unit 2 Cloning课时作业8单元加餐练.单词拼写1Youve had a great breakthrough (突破) to get better understanding of it.2He couldnt resist (抗拒) showing off his new car.3I merely (只是) suggested you should do it again. Theres no need to get annoyed.4She was fined for driving above the regulation (规定) speed.5The problem h
2、as been bothering (困扰) me for several weeks.6They have just finished the decoration (装饰) of the bathroom.7When Jims uncle retired (退休) from the railway company, he was given a gold watch.8Many cases are handled without strictly following legal procedure (程序) in some countries.9The teacher is capable
3、 of making complicated problems straightforward (简单的) for the students to accept easily.10Lack of time forbids (禁止) any further discussion at the point.选词填空in good condition, has a great impact on, be bound to, pay off, cast down, in vain, bring back to life, from time to time, in favour of, strike.
4、into ones heart1Keep on working hard like this, and your research is_bound_to obtain great success.2At last the determination and patience of scientists paid_off.3Mount Tai struck its beauty into_her_heart and she decided to visit it again the next year.4His parents tried to persuade him not to give
5、 up his wellpaid job, but their efforts were in_vain.5Jack wanted to be informed from_time_to_time how Jane was getting along.6To avoid accidents, its important to check that all your tools are in_good_condition before starting.7Finding out the truth that he was cheated by his brother made him cast_
6、down.8In ancient times, people believed that they could be_brought_back_to_life after death.9As to education, most specialists are in_favour_of further reform.10Internet has_a_great_impact_on our society, life, way of thinking and value.补全句子1The children began to watch TV with_their_homework_done.孩子
7、们完成作业以后开始看电视。2Does_it_bother_you that that man is always asking to lend him money?那个人总是借钱,你是不是觉得不自在?3They agreed to lend us the car on_condition_that_we_returned_it_before_the_weekend.他们同意把车借给我们,条件是我们必须在周末前归还。4Hungry_and_tired,_I had to stop to have a rest.又累又饿,我只好停下来休息一下。5We two have_so_much_in_com
8、mon that we should get along very well.我们两个有这么多的共同点,我们应该能相处得非常好。6Didnt it_occur_to_you that he might be interested in it?你当时没有想到他可能对此事感兴趣吗?.单元语法专练1We dont understand the problem why_this_is_the_best_choice.我们不明白这个问题,为什么这是最好的选择。2The_advantage_of_shopping_online_is_that you can get everything you want
9、 without going outside.网上购物的好处是你可以足不出户就可以买到你想要的一切。3There_is_no_possibility_that Bob will come first in the following English competition.Bob在即将到来的英语比赛中不可能获一等奖。4The fact that_the_money_has_gone does not mean it was stolen.那笔钱不见了这一事实并不意味着是被偷了。5The question whether_hell_attend_the_meeting is not decide
10、d.他是否参加会议这个问题还没决定。.阅读理解Have you seen Jurassic Park? In this film, scientists use DNA kept for tens of millions of years to clone dinosaurs. They find trouble, however, when they realize that the cloned creatures are smarter and more dangerous than expected. Thats nothing more than a fiction.But coul
11、d we really clone endangered animals?To date, the most successful attempt to do so was the cloning of a gaur, a rare oxlike animal from southeast Asia. Scientists used a cow to bring the cloned baby gaur, named Noah. Two days after birth, however, Noah died from a common bacterial infection. Other e
12、ndangered species that may be cloned include the African bongo antelope (羚羊), the Sumatran tiger, the cheetah (猎豹), and the giant panda.Next, could we really clone extinct animals?In theory? Yes. To do this, you need a wellkept source of DNA from the extinct animals such as wool mammoth (毛象), Tasman
13、ian tiger, or even dinosaur, and a closely related species, still living, which could serve as a_surrogate_mother.In reality? Probably not. On the one hand, its not likely that extinct animals DNA could survive undamaged for such a long time. Cloning such extinct animals as wool mammoth, Tasmanian t
14、iger, or dinosaur is much more difficult due to the lack of properly wellpreserved DNA. On the other hand, for example, a gaur can have a cow as a surrogate mother, definitely not a monkey. But what about an extinct animal as unique as the panda? What species could possibly serve as a surrogate moth
15、er?Cloning presents many exciting possibilities. However, even if extinct animals were brought back, they could not survive in todays world. Not only do most extinct animals have no habitat to live in, but the other plants and animals they depended on for food may also be gone as well.本文说明了在克隆灭绝动物的过
16、程中遇到的种种困难与障碍。即使克隆成功了,其赖以生存的食物链也已经被破坏,被克隆出来的动物也无法继续生存下去。1It can be learned from the text that _.Athe gaur is an extinct speciesBthe gaur lives in Asia and is endangeredCscientists have cloned the African bongo antelopeDboth the cheetah and the giant panda live in Asia答案:B解析:细节理解题。根据第二、三段可知,印度野牛生活在亚洲的
17、东南部,濒临灭绝。故B项正确。2The underlined words “a surrogate mother” probably refer to a female who _.Agives birth to a baby of its ownBcannot give birth to a babyCgives birth to a baby for another femaleDprovides DNA答案:C解析:词义猜测题。根据第五段的描述可知,此处表示的是,把一种动物的DNA提取出来之后,在另外一种动物的体内进行胚胎繁殖,而这种动物就被称为a surrogate mother,由此
18、判断,画线部分意思为“代孕妈妈”,故C项正确。3The difficulty in cloning an extinct species is the lack of _.Aboth the wellpreserved DNA and a surrogate motherBboth the habitat to live in and the wellpreserved DNACboth the wellpreserved DNA and plants to live onDboth the habitat to live in and plants to live on答案:A解析:细节理解
19、题。根据文章倒数第二段中的“On the one hand.On the other hand.”两个方面的表述可知,克隆的困难在于一是要寻找灭绝动物的保存完好的DNA,二是要寻找到合适的代孕的物种,故A项正确。4In the authors opinion, it is possible that _.Aall the extinct species may be clonedBextinct species may be cloned and easily surviveCa gaur can have a monkey as a surrogate motherDsome extinct
20、 species may be cloned, but not survive答案:D解析:细节理解题。本文作者客观叙述了在克隆灭绝动物过程中所存在的种种困难与障碍。根据最后一段的表述可知,也许克隆灭绝动物存在众多的可能性,但是即使克隆成功了,也许会由于其赖以生存的食物链已经被破坏而无法继续存活下去。由此判断D项正确。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。I will share the kind act that I met with all of you. We had dozens of restaurant opt
21、ions within a short distance, so we often took advantage of this luxury. On one occasion, I ran out to get some food. I saw the clouds in the distance and decided I could make it there and come back in time, but I was wrong. I was about to leave the restaurant when the rain just poured. The street w
22、as flooded within minutes.But I had my little girl and husband waiting for me back at home, and they were hungry, so I knew I had to make a run for it. The owner of the restaurant tried to encourage me to wait inside, but I insisted that I should go. At this point, he grabbed his umbrella and said,
23、“Okay, lets go.” Of course I tried to convince him that it wasnt necessary for him to walk me home, but I knew I wouldnt prevent him from doing so. So off we went. We quickly realized that the umbrella wouldnt help much in keeping us dry. He walked me all the way to my apartment building, where he s
24、aid goodbye and ran back to the restaurant.Again I encountered this act of kindness when I was making my way to the bus. As I waited at the crosswalk, it began to rain lightly. Nothing was too bad, but a young guy nearby felt like it was heavy enough to make him step next to me and hold his umbrella
25、 above both of us. After a while, the lights turned green. I thanked him and walked across the street.Getting around the city when you are six months pregnant and have a twoyearold kid can be challenging sometimes. One spring afternoon, I realized I needed something from the store to finish preparin
26、g for dinner. The weather seemed a bit questionable but the store was around the corner so I decided to risk it.答案 Paragraph 1:It wasnt raining when we left so we didnt carry my umbrella. We quickly crossed the street to buy something for our dinner. We were walking out of the store when a heavy rai
27、n fell. We wanted to cross the street and waited for the lights to turn green. I noticed a young couple watching us.Paragraph 2:As we crossed the street the woman offered me her umbrella. I said my apartment building was nearby but she insisted that I take it. I refused, but she said it just started to pour. She handed me the umbrella and left with her husband. I was too moved to express thanks to her. I went home with the umbrella and put it away in a secret place. It was a sign of kindness.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有