收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 1 Art Period III Using Language同步课时作业(含解析)新人教版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:389757 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:66.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Art Period III Using Language同步课时作业(含解析)新人教版选修6.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Art Period III Using Language同步课时作业(含解析)新人教版选修6.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Art Period III Using Language同步课时作业(含解析)新人教版选修6.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Art Period III Using Language同步课时作业(含解析)新人教版选修6.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Art Period III Using Language同步课时作业(含解析)新人教版选修6.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Art Period III Using Language同步课时作业(含解析)新人教版选修6.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Art Period III Using Language同步课时作业(含解析)新人教版选修6.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1 Period III Using Language一、1.break away from, convince. of, a great deal, be allergic to, have a preference for, scores of, focus on, appeal to, lie in, be worth1.Inofood.2.He should be careful of this kind of medicine because heit.3.His successhis devotion and hard work.4.Her sense of humour

2、him enormously.5.The articlereading, but it is not worthy of being translated.6.Try as you might, I am afraid that you canthimhis mistake.7.Evidently, the top leaders areurgent problems at present.8.We should value it, because it has cost us.9.I haveCDs at home. Would you like to come and enjoy some

3、?10.The thief made an attempt tothe policeman, but in vain.2.Its a pity that her husband (attempt) to deal with this problem in such a stupid way.3.I really wish my parents (travel) with me at this very moment.4.Its high time that we (devote) ourselves to environmental protection arid ecological imp

4、rovement.5.If the exhibition is worth (see) a second time, he will go there next week.6.Without air, there (be) no living things.二、 If you never read F. Scott Fitzgeralds classic novel The Great Gatsby, now it is your chance to catch up by watching the latest film adaptation. Because if theres one s

5、entence to sum up the film, it would be, as Fox News says in its review, Its just like the book. Director Baz Luhrmanns main challenge was either to find a visual equivalent (等同物) for Fitzgeralds elegant prose the open secret of the books staying power or to bend the material to his own exotic (异国风情

6、的) strengths. He tries it both ways, with varying degrees of success. Considered to be Fitzgerald s representative work, The Great Gatsby explores themes of idealism, resistance to change, social change, and excess, creating a portrait of the Jazz Age or the Roaring l wenties that has been described

7、 as a cautionary tale regarding the American Dream. All of Fitzgeralds original creation finds its way into this film, even going as far to include quite a bit of the original dialogue. the US film critic Justin Taroli writes in his review. The cast is beautiful, as is the script, and the scenes are

8、 a visual feast, Taroli adds. DiCaprio does a good and professional job as the socialite by recreating Fitzgeralds description of Gatsbys charm. He can look at someone for an instant and understand how, perfectly, he or she wants to be seen, David Denby, a film critic for The New Yorker, says in his

9、 review. The use of music is almost reason enough to see the film. Luhrmann is at his best mixing visual musical stylestogethertocreate something wholly original, the Fox News review says. For example, inoneofthemost outstanding scenes in the film,thefirst party scene, Nick walks quickly from one pa

10、rty guest to another party guest trying to explain all the gossip about Gatsbyuntilheisfinally introduced to the man himself, while the most stirring version of Rhapsody in Blue (composed by American musician George Gershwin in 1924) is played in the background.1.What does the author suggest to know

11、 about the novel The Great Gatsby?A.Reading the newspaper.B.Watching the movie.C.Reading reviews.D.Reading the novel.2.What did Baz Luhrmann do to make the film a success?A.He adapted the story in the novel as he wished.B.He made the film more powerful than the book.C.He mixed his style with the ele

12、gance of the essay.D.He showed the elegance of the pictures in the film.3.What is Tarolis attitude towards the film?A.Favourable.B.Sceptical.C.Amazed.D.Unconcerned.4.Why does the author give the example of the first party scene in the last paragraph?A.To unfold the fact that Nick wants to know more

13、about Gatsby.B.To show the version of Rhapsody in Blue matches the film well.C.To prove that the director is good at combining visuals and music.D.To convince us that the first scene is perfectly shot by the director.三、You can find it on buildings, sidewalks, street signs and trash cans from Tokyo t

14、o Paris, from Moscow to Cape Town. Street art has become a global culture. Even art museums and galleries are collecting the works of street artists. Street art started very secretly because it was illegal to paint on public and private property without permission.Some think it is a crime and others

15、 think it is a very beautiful new form of culture. Art experts say that the street art movement began in New York in the 1960s. Young adults painted words and other images on the walls and trains. This colourful style of writing became known as graffiti (涂鸦), whose art showed that young people wante

16、d to rebel against society. Street artists do their work for different reasons.They choose street art because it is closer to the people. Some artists try to express their political opinion in their works. Others like to do things that are not allowed and hope they cant be caught.Advertising compani

17、es also use street art in their ads because it gives people the impressions of youth and energy.Artists can show their pictures to people all over the world. Many people, however, say that seeing a picture on the Internet is never as good as seeing it alive. There, it will continue to change and gro

18、w.A.Some of them do not like artists who make so much money in galleries and museums.B.In todays world, the Internet has a big influence on street art.C.People often have different opinions about street art.D.Street art used to be illegal, but now has become popular.E.Street art, a very popular form

19、 of art, spreads quickly all over the world.F.With the development of science and technology, different art styles come into the Internet.G.The street art movement lives with the energy and life of a big city.答案以及解析一、答案:1.客观填空 have2.客观填空 preference for3.客观填空 is allergic to4.客观填空 lies in5.客观填空 appeal

20、ed to6.客观填空 is worth7.客观填空 convince8.客观填空 of9.客观填空 focusing on10.客观填空 a great deal11.客观填空 scores of12.客观填空 break away from解析: 2.答案:1.客观填空 (should) attempt解析:句意:她的丈夫竟然想用如此愚蠢的方法来解决这个问题,太遗憾了。在It is a pity that.句型中,that后的从句一般用虚拟语气,谓语应用should do形式,其中 should可以省略,表示出乎意料,常翻译为”竟然”。 3.答案:1.客观填空 were travellin

21、g解析:考查虚拟语气。句意:我真的希望此时此刻我的父母在和我一起旅游,wish后接从句时,从句使用虚拟语气,从句中的at this very moment说明该句是对正甶发生的情况的通拟,故用 were travelling。 4.答案:1.客观填空 devoted/should devote解析:考查虚拟语气。句意:该是我们致力于环境保护和生态改善的时候了。此划是Its high time that.句式,从句的谓语动词要用过去式或should +动词原形,其中should不能省略。 5.答案:1.客观填空 seeing解析:考查非谓语动词。句意:如果那场展览值得再看一次,下周他会去那里.。

22、worth后接动词-ing形式,用主动形式表被动意义。 6.答案:1.客观填空 would be解析:考査虚拟语气。句意:没有空气,便没有生物。由Without可知,此处为含蓄条件句,表示与客观事实相反,谓语动词应用should/would/could/might +动词原形。根据句意可知,应填would be。 二、答案:1.B; 2.C; 3.A; 4.C解析:1.根据文章第-段中的now it is your chance to catch up by watching the latest film adaptation和Its just like the book.可知,作者认为通过

23、看电影来了解这部小说是个很好的方式,因为这部电影非常好地诠释了小说的内容。2.根据文章第二段中的either to find a visual equivalent (等同物) for Fitzgeralds elegant prose the open secret of the books staying poweror to bend the material to his own exotic (异国风情的) strengths可知,他通过将自己的风格和这部文学作品的优雅结合在一起使得电影取得成功,故选C。3.根据第四段中的The cast is beautiful, as is th

24、e script, and the scenes are a visual feast可推知,Taroli很喜欢这部电影,故选 A。4.根据第六段的第二句话及最后一段的内容可知,作者举例是为了证明这部电影的导演擅长将视觉_而和音乐结合起来,故选C。 三、答案:1.客观填空 E2.客观填空 C3.客观填空 A4.客观填空 B5.客观填空 G解析: 1.根据Street art has become a global culture. Even art museums and galleries are collecting the works of street artists. 可知这里想说街

25、边艺术,一种非常流行的艺术形式,已经蔓延到了全世界,故选 E。2.根据Some think it is a crime and others think it is a very beautiful new form of culture, 可知这里想说人们对于街边艺术有不同的观点,故选C。3.根据They choose street art because it is closer to the people.可知这里想说他们中的一些人不喜欢在画廊和博物馆挣钱的艺术家,故选A。4.根据Artists can show their pictures to people all over the world. Many people, however, say that seeing a picture on the Internet is never as good as seeing it alive.可知在今天的世界,网络对街边艺术存很大的影响,故选B。5.根据There, it will continue to change and grow. 可知这里想说街边艺术随着城市的生活而发展,故选G。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1