1、模块素养评价(六)(Module 6) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Excuse me, is this seat taken? W: I dont think so. The man finished his lunch and left a few minutes ago. 1. Where does the conv
2、ersation probably take place? A. In a library. B. In a restaurant. C. On a bus. 答案: BText 2M: Today is Saturday. Its Peters birthday tomorrow. Lets get him a present. What would he like? W: Hed like a new bicycle, I think. 2. When is Peters birthday? A. On Sunday. B. On Saturday. C. On Monday. 答案: A
3、Text 3W: Excuse me, sir. Give me one ticket for tonights show, please. Heres a ten-dollar bill. M: Sure. Here are your ticket and your three dollars change. 3. How much does the ticket cost? A. $3. B. $7. C. $10. 答案: BText 4W: Alex, do you have a meeting in Edinburgh? M: Yes. Im going to see some im
4、portant people. Why? W: Im going to Glasgow on Wednesday and its quite near Edinburgh. M: Ah. . . Im going to drive there tomorrow, so you can go with me. 4. Why will the man go to Edinburgh? A. To drive the woman there. B. To have a meeting in Glasgow. C. To meet some important people. 答案: CText 5M
5、: I will have an important meeting this afternoon. If anyone looks for me, please tell him not to wait. I will call him back tomorrow. W: Got it. If there is something important, I will let him text you. M: OK. 5. How can people contact the man this afternoon? A. By WeChat. B. By email. C. By textin
6、g. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: What did you say, Peter? M: I said that its a lovely day. Why dont we go for a walk? W: Can you wait a few minutes? I have to
7、 finish this letter. M: Dont take too long. It would be a pity not to go out in such lovely weather. W: It wont be long. No more than ten minutes. Why not go ahead and Ill meet you at Lakeside Park. M: OK, I will. Look for me at the tea house in the park. 6. What is the woman doing? A. Writing a let
8、ter. B. Cooking dinner. C. Exercising. 答案: A7. What will the woman do in ten minutes? A. Boat at Lakeside Park. B. Drink tea at home. C. Meet Peter at the tea house. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Can you see how close we are on the map? W: It looks like were pretty close to the museum, but these sma
9、rt phone maps are hard to read. M: Yeah, I always prefer to look at a paper map. W: Uh, I think you were supposed to turn left back there. It says we will pass a zoo first, and then we will see a park. The museum is just opposite the park. M: You mean that you were supposed to tell me to turn left b
10、ack there? W: Yeah, Im sorry. Im afraid I dont really know what Im doing. Do you want to pull over and take a look? M: No. Its okay. Just push that little button on the side of the phone to turn on the sound. That will allow us to hear the directions out loud. 8. Where do the two speakers plan to go
11、? A. A park. B. A museum. C. A zoo. 答案: B9. What is the woman probably doing? A. Looking at a paper map. B. Trying to choose a phone. C. Using a phone to give directions. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Good evening, sir. Do you have a reservation with us tonight? M: Yes, its under the name Willis. W
12、: One moment. . . Willis, party of four, is that right? M: Yes. W: I see half of your group has not yet arrived. You can have a drink at the bar while waiting. M: Oh, I think my wife and I would prefer to sit down now. W: Would you like a table by the window? M: Oh, that would be greatAnd please bri
13、ng us some ice water. W: Coming right up, sir. I can also take any other drink orders besides water. M: Well definitely be ordering a bottle of red wine, andwe may also order a bottle of white wine depending on what food we decide to have. But we can take care of that when the others arrive. W: Very
14、 good, sir. Ill bring you our wine list right awayand Ill let our wine expert Ralph know that you may have some questions for him. M: Great, thanks. 10. Who is with the man right now? A. Another couple. B. No one else. C. His wife. 答案: C11. What will the woman bring the man first? A. Some wine. B. S
15、ome ice water. C. Some green tea. 答案: B12. What might the man discuss with Ralph? A. What drinks to order. B. What dishes to have. C. Where they should sit. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Edward, its your first time to Hainan, isnt it? M: Yes. What a beautiful island! Look, therere so many coconut t
16、rees, the waters so clear and the skys so blue. W: The beautiful coconut trees and the fine beaches make up impressive views all over Hainan Islandits the largest tropical seaside resort in China. And its an ideal tourist resort all year around. M: Can tourists swim or dive in winter? W: Certainly.
17、In January and February, the average temperature is 16 to 24 , and 25 to 29 in July and August. The rainy season is from May to October. M: Wonderful! Anything interesting to see? W: Of course. You can go to the Five Officials Temple and the Tomb of Hairui, which are historical sites. Haikou is a mo
18、dern seaside city with tropical attractions. M: How about the attractions in Sanya? W: Sanya has international tourist accommodation and facilities along with the clean seawater, fresh air, beautiful beaches and bright sunshine. The tourist attractions include Yalong Bay National Resort, Dadonghai T
19、ourist Resort, Tianya Haijiao, and Nanshan Culture Tourism Zone. M: Great! I cant wait to see them. 13. How does the woman like Hainan Island? A. It deserves visiting. B. It is sunny all year around. C. It is cool all year around. 答案: A14. What is the Hainans average temperature in July? A. 6 to 16
20、. B. 16 to 24 . C. 25 to 29 . 答案: C15. Which month is among the rainy season in Hainan? A. June. B. March. C. December. 答案: A16. Which is famous for history? A. Yalong Bay National Resort. B. The Five Officials Temple. C. Nanshan Culture Tourism Zone. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: Welcome to Engl
21、ish 1004, Section 7. This class is called introduction to academic writing. And the university requires successful completion of this class to continue as students here. For those of you in engineering, you will be required to get a C or better. Students in the business school must pass with the B a
22、nd everyone else including students in management just needs to get a D or above. We have classes three times a week for 15 weeks. You must come to all the classes. If you look at your course description on Page Two, you will see the attendance policy. If you are absent for 10% of the classes, your
23、final grade will be lowered by 10%. That means you must make every effort to come to all the classes. Now for the structure of the class, on Mondays and Wednesdays, I will deliver lectures, give quizzes on the readings and lead discussions on various topics. On Fridays, you will have in-class writin
24、gs that will account for 25% of your grade. We dont have exams in this class; instead, youll show me what you have learned by writing three essays. These essays are worth 50% of your final grade. The remaining 25% will be made up of daily homework assignments. On the last page, you will see our read
25、ing and homework schedule. The first assignment is due on Wednesday, just two days from now. So be sure to buy the textbook tonight. All right, thats enough out of me for the time being. Are there any questions? 17. Which of the students need to get at least a B to pass? A. Business students. B. Eng
26、ineering students. C. All the students. 答案: A18. What will probably happen if a student misses by 10% of the classes? A. He will need to take an exam. B. His final grade will be lowered by 10%. C. He will fail the class automatically. 答案: B19. What do the students do on Fridays? A. Read the textbook
27、. B. Have discussions. C. Do in-class writings. 答案: C20. What should students work hardest at? A. In-class writing. B. Writing their essays. C. Their homework. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AMagical History TourJoin us for our fifth annual exploration of fascinating historic sites
28、 around Greater Portland that youve never seen or maybe didnt even know existed! The Magical History Tour is your key to unlocking fascinating historical places that are not usually open to the public. It is a self-guided adventure guaranteed to amaze and amuse both adults and children. Equipped wit
29、h a map, and at your own pace, you will be greeted by guides at each location ready to share the history of the tour stop. In the 5th year of the Magical History Tour, we will be presenting an exciting mix of both new sites and favorites from the past four years. The Magical History Tour begins to c
30、heck in at 9: 45 am at Maine Historical Societys Brown Library. At this time, you will find out where the tour will take you as you receive your map and ticket into each site. Follow us on Facebook, Twitter, and Instagram for updates, chances to win tickets and some other exciting opportunities; and
31、 feel free to share your tour experiences to our social media pages using MHStour! Time: 10: 00 am4: 00 pm, Saturday, May 11, 2020Location: 489 Congress StreetTickets: Get your tickets online, by calling us at 207-774-1822, or by visiting our Museum Store at 489 Congress Street. $25/ Adult MHS Membe
32、r; $35/Adult General Admission; $5/ Juniors under age 18. Volunteering: We need volunteers for the Magical History Tour! Volunteers help for half the day of the tour and are given a free ticket to the tour to enjoy either before or after their volunteer shift! For more information, email us at event
33、s main-history. org or call us at 207-774-1822. 【文章大意】本文介绍了一个魔幻的历史遗址之旅。21. Whats the purpose of the Magical History Tour? A. To visit some world-famous attractions. B. To explore unfamiliar historic sites. C. To provide children with history classes. D. To make some private places known to the publi
34、c. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段中的The Magical History Tour is your key to unlocking fascinating historical places that are not usually open to the public. 可知目的是探索不熟悉的历史遗址。故选B。22. How much should a couple (one is MHS Member) and a kid pay? A. $55. B. $75. C. $65. D. $105. 【解析】选C。细节理解题。根据Tickets后的内容可知一个成年会员$25,
35、非成员成年人$35, 一个孩子$5。故选C。23. What can we learn from the text? A. Volunteers can take part in the tour for free. B. You can buy a ticket by emailing. C. Tourists will only be guided by a map. D. Only new sites are available for the tour. 【解析】选A。细节理解题。根据文章中Volunteers help for half the day of the tour and
36、 are given a free ticket to the tour to enjoy either before or after their volunteer shift! 可知选A。B(2020郑州高二检测)Argentina in the late nineteenth century was an exciting place. Around 1870, it was experiencing an economic(经济的)boom, and the capital, Buenos Aires, attracted many people. Farmers, as well
37、as a flood of foreigners from Spain and Italy, came to Buenos Aires seeking jobs. These jobs didnt pay well, and the people felt lonely and disappointed with their new life in the city. As the unhappy newcomers mixed together in the poor parts of the city, the dance known as the tango(探戈舞)came into
38、being. At the beginning the tango was a dance of the lower classes. It was danced in the bars and streets. At that time there were many fewer women than men, so if a man didnt want to be left out, his only choice was to dance with another man so that he could attract the attention of the few availab
39、le women. Gradually, the dance spread into the upper classes of Argentinean society and became more respectable. In Europe at that time, strong interest in dance from around the world was beginning. This interest in international dance was especially evident in Paris. Every kind of dance from ballet
40、(芭蕾舞)to belly(腹部) dancing could be found on the stages of the Paris theaters. After tango dancers from Argentina arrived in Europe, they began to draw the interest of the public as they performed their exciting dance in cafs. Though not everyone approved of the new dance, saying it was a little too
41、shocking, the dance did find enough supporters to make it popular. The popularity(流行)of the tango continued to grow in many other parts of the world. Soldiers who returned to the United States from World War brought the tango to North America. It reached Japan in 1926, and in 2003 the Argentinean em
42、bassy in Seoul hired a local tango dancer to act as a kind of dance ambassador, and promote tango dancing throughout Republic of Korea. 【文章大意】本文介绍了探戈舞蹈出现的背景, 以及它是如何发展起来并风靡全球的。24. The origin of the tango is associated with _. A. belly dancersB. American soldiersC. a Spanish cityD. the capital of Arge
43、ntina【解析】选D。推理判断题。根据第一段的内容可知在阿根廷首都Buenos Aires那些孤独的人们创造了这种舞蹈, 故选D。25. Which of the following is true about the tango? A. It was created by foreigners from Spain and Italy. B. People of the upper classes loved the tango most. C. It was often danced by two males in the beginning. D. A dancer in Seoul
44、became the Argentinean ambassador. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中At that time there were many fewer women than men, so if a man didnt want to be left out, his only choice was to dance with another man可知C项正确。26. Before World War , the tango spread to _. A. AmericaB. JapanC. FranceD. Republic of Korea【解析】选C。推理判断
45、题。根据第四段可知第一次世界大战后传到美国, 而传到法国是在第三段中提到的, 可推知在战前传到了法国。故选C。27. What can be the best title for the text? A. How to Dance the TangoB. The History of the TangoC. How to Promote the TangoD. The Modern Tango Boom【解析】选B。主旨大意题。本文讲述的是探戈的发展过程, 故B项正确。CThe Chinese government has sped up the protection of the cultu
46、ral relics in Tibet, spending more than 300 million yuan in 2006 for the protection of some valuable sites, an official said in Beijing Thursday. The money was used to repair some famous Tibetan relic sites such as the Potala Palace, Norbu Lingka and Sagya Monastery, said Shan Jixiang, director of t
47、he State Administration of Cultural Heritage. It is reported that there are around 2, 000 cultural relic sites in Tibet, among which 35 are under state-level protection, and 216 of them under various levels of government protection. “Although the money given to the protection has been increased, cul
48、tural relics protection in Tibet meets great challenges caused by growing numbers of tourists to Tibet, ” Shan said. “It is necessary to protect the important cultural heritage in Tibet, considering the tourists flood in Tibet through the Qinghai-Tibetan railway, ” Shan said. He suggested that the c
49、entral government continue to increase investment for cultural relics protection and infrastructure(基础设施) construction in Tibet. Particularly a special institution with a special funding is needed for the protection of the top ten items of Tibetan cultural heritage. “An office should be set up to wo
50、rk out practical protection plans for the top ten Tibetan cultural heritage items, ” said Shan. Among them, the Zhaibung Monastery and Panchen Lamas residence in Xigaze represent the development of Tibet. Jokhang temple, Tibetan Buddhisms site, shows that Tibet is an inseparable part of China. Naini
51、ng Temple saw the historical moment when all nationalities of Tibet fought against foreign invasion (入侵), and Lhagyari Palace showed the development of Tibetan local political power. 【文章大意】本文讲述了对西藏文物的保护和遇到的困难。28. Whats the best title for the passage? A. Cultural Relics in Tibet Are Well ProtectedB.
52、Cultural Relics Attract VisitorsC. Tibetan Important Destination for VisitorsD. Protection and Development【解析】选A。标题归纳题。文章首段说中国政府加速了对西藏文化古迹的保护, 之后阐述了与之有关的事情, 故答案为A。29. It can be learned that _. A. not all cultural relic sites have been repairedB. Shan Jixiang likes travelling in TibetC. the money giv
53、en to cultural relics in Tibet is more than enoughD. Tibet attracts more visitors than other areas【解析】选A。推理判断题。由文章第二段中的“The money was used to repair some famous Tibetan relic sites such as the Potala Palace, Norbu Lingka and Sagya Monastery. . . ”可知, 并非所有的文化古迹都得到了修缮。30. What are the challenges of cu
54、ltural relics protection in Tibet? A. Its remote location. B. The local culture. C. Growing numbers of tourists to Tibet. D. Lack of fund. 【解析】选C。 细节理解题。根据文章第四段“Although the money given to the protection has been increased, cultural relics protection in Tibet meets great challenges caused by growing
55、 numbers of tourists to Tibet. ”可知选C。31. Which of the following is connected with the development of Tibet? A. The Potala Palace. B. Lhagyari Palace. C. Naining Temple. D. Panchen Lamas residence. 【解析】选D。细节理解题。由文章最后一段中的“. . . the Zhaibung Monastery and Panchen Lamas residence in Xigaze represent the
56、 development of Tibet. ”可知答案为D。DLondon: World Heritages Sites such as Australias Great Barrier Reef and Katmandu in Nepal could be taken off the tourism map by 2020 due to the effects of climate change and too many visitors, a think-tank said on Friday. In a report prepared for UK insurance company
57、Churchill, the Centre for Future Studies(CFS)listed 10 popular destinations that could be either permanently closed or have a visitor cap within 15 years. “Im reasonably confident were going to see an increasing climate degradation(恶化) that is going to influence various places in the world with incr
58、easing severity(严峻)”, said CFS Director Frank Shaw. “Floods, storms, droughts, increasing and irregular temperatures will combine to bring about changes in destination choice for tourists. ” Floridas Everglades in the United States, Athens in Greece, Croatias Dalmatian coastline, Tuscany and the Ama
59、lfi Coast in Italy as well as the Maldives are some of the other destinations at risk highlighted by the report. The study drew on evidence provided by scientists, governments, as well as tourism and environmental organizations from around the world. Tourism activity on the Great Barrier Reef, situa
60、ted off Queensland state in Australias northeast, injects an estimated US $3. 8 billion into the local economy each year. “There is a conflict between environmental concerns and commercial interests, ”added Shaw. For some countries tourism represents a significant part of their gross domestic produc
61、t. But there is evidence that Australia and many other governments are considering what can be done to protect national assets. 【文章大意】一些世界遗址将可能从旅游地图上被除去。32. The reasons why some World Heritage Sites could be taken off the tourist map included all of the following EXCEPT_. A. there are too many touri
62、sts visiting the sites B. the governments are not considering the sitesC. floods, storms and droughts frequently happen thereD. there is often a sudden change in temperature there【解析】选B。细节理解题。从第一段的too many visitors可知A项正确; 从第一段的climate change以及第三段的 were going to see an increasing climate degradation.
63、 . . “Floods, storms, droughts, increasing and irregular temperatures. . . tourists. ”可知C、D两项正确。故选B项。33. The underlined word “injects” in Paragraph 6 is closest in meaning to “_”. A. withdrawsB. putsC. introducesD. divides【解析】选B。词义猜测题。 injects所在句子的意思: 大堡礁的旅游估计每年要为当地经济注入 38 亿美元。inject表示“注入”, put有“放”的
64、意思, 所以选B。34. Which of the following do not provide evidence about the climate degradation? A. Scientists and officials. B. Tourism organizations. C. Environmental organizations. D. Insurance companies. 【解析】选D。细节理解题。根据第五段的内容可知, 这些证据来自科学家、政府和旅游、环境组织。故D项没有提供证据。35. According to the passage, we can infer
65、 that _. A. some heritage sites are unlikely to be seen on the tourism map in the future B. the listed destinations are all off the ocean coastC. the Great Barrier Reef will not be closed by 2020D. environmental concerns and commercial interests have caused problems【解析】选A。推理判断题。根据第一段的内容可知到2020年一些世界遗
66、址将可能从旅游地图上被除去。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Benefits of studying abroadStudying abroad may be one of the most beneficial experiences for a college student. Here is a list of the top five reasons to study abroad! See the world. By studying abroad, you will experien
67、ce a brand-new country with incredibly new outlook, customs and activities. In addition, when youre abroad, you wont be limited to traveling just in the nation in which you are studying. 36 For example, if you study in France, youll be able to travel through various parts of Europe, such as London,
68、Barcelona, and Rome. Take in a new culture. 37 When they arrive in their new host country, they are attracted by the distinct cultures. You will find incredibly new foods, customs, traditions, and social atmospheres. You will have the opportunity to witness a completely new way of life. Improve your
69、 language skills. Studying abroad gives you the opportunity to completely engage yourself in a new language. 38 In addition to the considerable language practice, your host university will likely arrange language courses to provide you with a more formal education. Have good job opportunities. When
70、you finish your study program abroad and return home, you will return with a new idea on culture, language skills, a great education, and a willingness to learn. 39 Many students find that they love their host countries so much that they decide to seek work there. You will find that a local educatio
71、n will be very valuable when searching for a potential job in that country. 40 While studying abroad, you will attend school and live with students from your host country. This gives you the opportunity to really get to know your fellow students and create lasting relationships with them. A. Find ne
72、w interests. B. Make lifelong friends. C. You can see neighboring countries as well! D. There is no better way to learn than to dive right in. E. There is nothing quite like being on your own in a foreign country. F. Needless to say, all of these are very attractive to future employers. G. Many stud
73、ents who choose to study abroad are leaving their homes for the first time. 答案: 3640. CGDFB第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)As a general rule, all forms of activities lead to boredom when they are performed on a routine basis. As a matter of fact, we can see this 41 at work in pe
74、ople of all 42. For example, on Christmas morning, children are excited about 43 with their new toys. But their 44 soon wear off and by January those 45 toys can be found put away in the basement. The world is full of 46 stamp albums and unfinished models, each standing as a monument to someones 47
75、interest. When parents bring home a pet, their child 48 bathes it and brushes its fur. Within a short time, however, the 49 of caring the animal is handed over to the parents. Adolescent enter high school with great 50 but soon looking forward to 51. The same is true of the young adults going to the
76、 college. And then, how many 52, who complain about the long drives to work, 53 drove for hours at a time when they first 54 their drivers licenses? Before people retire, they usually 55 to do a lot of 56 things, which never had 57 while working. But 58 after retirement, the golfing, the fishing, th
77、e reading and all of the other pastimes become as boring as the jobs they 59. And, like the child in January, they go searching for new 60. 【文章大意】这是一篇议论文, 讲述了各个年龄段的人共有的天性: 喜新厌旧。41. A. principleB. habitC. wayD. power【解析】选A。名词词义辨析题。根据文章第一句可知, 作者提出的是一般性的规律。而这一规律适合各个年龄段的人。principle意为“原则; 准则”; habit意为“习惯
78、”; way意为“方法”; power意为“权力”。42. A. partiesB. racesC. countriesD. ages【解析】选D。逻辑推理题。根据下文所提到的不同年龄段的事例, 可以推断此空应为“年龄”。43. A. workingB. livingC. playingD. going【解析】选C。根据语境可知, 圣诞节早上孩子们应该是玩新玩具。play with“玩; 玩弄”。44. A. confidenceB. interestC. anxietyD. sorrow【解析】选B。逻辑推理题。根据语境可知, 孩子们圣诞节早上对玩新玩具感到兴奋, 但很快这样的兴致就渐渐消退
79、了。confidence意为“信心”; interest意为“兴趣”; anxiety意为“焦虑”; sorrow意为“悲伤”。45. A. sameB. extraC. funnyD. expensive【解析】选A。逻辑推理和常识运用题。根据文章语境可以推断出, 孩子们应该是对这些玩具失去了兴趣, 玩具被放到了地下室。46. A. well-organizedB. colorfully-printedC. newly-collectedD. half-filled【解析】选D。逻辑推理和常识运用题。根据文章主旨和语境可推断出, 人们经常会留下一些放了一半邮票的集邮册和未完成的模型, 根据并
80、列连词and可知, 其后应是与unfinished同类意义的词汇, 故选half-filled。47. A. broadB. passingC. differentD. main【解析】选B。逻辑推理和固定搭配题。根据语境可知, 人们因为失去兴趣而使一些事情半途而废, 因此每个没有完成的集邮册或者模型都是人们一时兴趣的证明。passing interest意为“一时兴趣”。48. A. silentlyB. impatientlyC. gladlyD. worriedly【解析】选C。根据文章主旨可知, 人们对待新事物都是充满好奇心的。因此, 孩子们应该是非常乐意给新宠物洗澡。故选gladly
81、“高兴地”。49. A. promiseB. burdenC. rightD. game【解析】选B。根据语境可知, 在很短的时间内, 孩子们就失去了对宠物的兴趣, 对于宠物的照顾就变成了负担, 并将这项负担转移到了父母那儿。burden意为“负担”。50. A. courageB. calmnessC. confusionD. excitement【解析】选D。根据常识可以判断, 青少年对于读高中肯定是非常兴奋的。courage意为“勇气”; calmness意为“平静”; confusion意为“困惑”; excitement意为“兴奋”。51. A. graduationB. indep
82、endenceC. responsibilityD. success【解析】选A。根据文章主旨可知, 这些青少年对高中生活的新鲜感会很快过去, 之后就盼望毕业。52. A. childrenB. studentsC. adultsD. retirees【解析】选C。根据下文中提到的抱怨开车上班, 可以推断此空应该是adults意为“成年人”。53. A. carefullyB. eagerlyC. nervouslyD. bravely【解析】选B。根据文章主旨和语境可推断, 人们拿到驾照的那一刻应该是急切地想要开车。carefully意为“小心地”; eagerly意为“急切地”; nerv
83、ously意为“紧张地”; bravely意为“勇敢地”。54. A. requiredB. obtainedC. noticedD. discovered【解析】选B。根据生活常识可知, 开车肯定要先获得驾照。require意为“要求”; obtain意为“获得”; notice意为“注意到”; discover意为“发现”。55. A. needB. learnC. startD. plan【解析】选D。根据语境可知, 此处是指人们在退休前对退休后的生活进行规划。56. A. greatB. strangeC. difficultD. correct【解析】选A。根据语境可以判断, 退休前
84、的计划肯定是一些工作时一直渴望去做却无法实施的事情。对于他们来说一定是一些重要的或者是极好的事情。57. A. timeB. moneyC. skillsD. knowledge【解析】选A。根据生活常识可知, 人们在工作时与退休后相比, 工作的时候缺少的不会是钱、技术和知识, 而应该是时间。58. A. onlyB. wellC. evenD. soon【解析】选D。根据文章主旨可知, 退休后不久, 人们对一些消遣活动的兴趣很快消退了。soon意为“很快; 不久”。59. A. lostB. chooseC. leftD. quit【解析】选C。根据语境可知, 此空应该是指人们退休后不再做的
85、工作。lose意为“失去”; choose意为“选择”; leave意为“离开”; quit意为“辞职”。60. A. petsB. toysC. friendsD. colleagues【解析】选B。逻辑推理题。本空回到文章主旨, 前后照应。此处应该是指像孩子们一样厌倦了旧玩具, 去寻找新的玩具。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Also 61. _(know) as “paper paintings” and “painted pictures”, New Year paintings are 62. _
86、 unique art form in Chinese folk culture. The paintings are called “New Year paintings” because they are 63. _(most) posted during the Chinese New Year holiday for decoration and they are also a symbol of New Years greetings. New Year paintings 64. _(appear) around the Tang Dynasty, replacing the pr
87、evious door pictures featuring the gods believed to be able 65. _(protect) the residents and drive away ghosts. In the Song Dynasty, New Year paintings were created on a large scale. 66. _ the development of printing technology, the content and forms of New Year paintings became 67. _(vary). The pai
88、ntings matured( 成熟) in the Ming and Qing Dynasties, 68. _ the art reached its peak. Traditional printings69. _(method) of New Year paintings include woodblock printing, stone-block printing, offset printing, traditional Chinese painting, watercolor painting and sketches etc. Woodblock-printed New Ye
89、ar paintings are the most popular and 70. _(interest) ones. 【文章大意】文章介绍了中国的传统文化年画。61. 【解析】known。考查非谓语动词。根据句意可知know的逻辑主语就是句子主语New Year paintings, be known as作为而出名。62. 【解析】a。考查冠词。根据句意“年画是一种独一无二的艺术形式”可知用不定冠词, 再结合unique的第一个音素是辅音音素可知用a。63. 【解析】mostly。考查副词。修饰动词要用副词。64. 【解析】appeared。考查时态。根据时间状语around the Ta
90、ng Dynasty可知用一般过去时。65. 【解析】to protect。考查非谓语动词。be able to do sth. 表示能够做某事。66. 【解析】with。考查介词。结合句意“随着印刷技术的发展, 年画的内容和形式变得多种多样了”可知要用介词with。with the development of随着的发展, 固定用法。67. 【解析】varied/various。考查形容词。结合上一题的解析可知需要形容词various或varied, 都表示“多种多样的”。68. 【解析】when。考查定语从句。结合句意分析句子结构可知后面是一个定语从句, 修饰先行词the Ming and
91、 Qing dynasties, 且先行词在后面的从句中作时间状语, 故用when。69. 【解析】methods。考查名词的复数。结合句意不难看出空格部分是句子的主语, 根据谓语动词include可知主语用复数形式。70. 【解析】interesting。考查形容词。结合句意和and前的形容词popular可知此处要填形容词。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加: 在缺词处加
92、一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。 修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。(2020衡阳高二检测)Yesterday I woke up in the early morning and got dressing quickly. I finished the meal in a hurry and was ready for school. As was then that my mother reminded me not to
93、go to school because of it was Saturday. I breathed sigh of relief, thinking “Why not give the rooms a thoroughly clean? ” I collected all of the books, newspapers but other things scattered and put them in place. Then I wipe the dust off all of the furnitures and mopped the floor. After what I did
94、the laundry. What a tired but happy day! 1. 【解析】第一句中的dressingdressed。主语I和dress之间为被动关系, 故用过去分词。2. 【解析】第三句中的AsIt。结合句意分析可知这是一个强调句型, 强调副词then。3. 【解析】去掉第三句中的of。 because后只能接从句, because of后不接从句。4. 【解析】第四句在sigh前加a。a sigh of 一声叹息。5. 【解析】第四句中的thoroughlythorough。修饰名词clean要用形容词。6. 【解析】第五句中的but and。根据句意“我收集书、报纸和
95、其他零散的东西”可知用并列连词and。7. 【解析】第六句中的wipe wiped。根据整个文章的时态和and后的谓语的时态可知要用一般过去时。8. 【解析】第六句中的furnitures furniture。furniture为不可数名词, 不需要加复数。9. 【解析】第七句中的what that。根据句意“在那之后, 我洗了衣服”可知需用代词that。10. 【解析】第八句中的tired tiring。修饰事物要用-ing形式的形容词。第二节书面表达(满分25分)假设你是李华, 你的美国笔友杰克发来邮件说想了解中国的剪纸艺术。请你给他回一封邮件, 简要介绍中国的剪纸艺术。内容包括: 地位中
96、国最为流行的传统民间艺术形式之一历史有1500多年的历史, 在明、清时期特别流行用途美化居家环境、春节和婚庆期间装饰门窗和房间、馈赠亲友意义红色的剪纸象征健康和兴旺注意: 1. 词数100个左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 邮件的开头已给出, 但不计入总词数。参考词汇: 朝代 dynasty; 美化 beautify; 兴旺 prosperityDear Jack, Im glad to hear that youre interested in Chinese paper cutting. Now let me give you a brief introduction
97、 to it. _【参考范文】Dear Jack, Im glad to hear that youre interested in Chinese paper cutting. Now let me give you a brief introduction to it. Paper cutting is one of Chinas most popular traditional folk arts. Chinese paper cutting has a history of more than 1, 500 years. It was particularly popular duri
98、ng the Ming and Qing Dynasties. People often beautify their homes with paper cuttings. During the Spring Festival and wedding celebrations, paper cuttings are used to decorate doors, windows and rooms in order to increase the happy atmosphere. The colour most frequently used in paper cutting is red, which symbolizes health and prosperity. Chinese paper cuttings have become very popular all over the world and they are often given as presents to friends and relatives. Best wishes. Yours sincerely, Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有