1、Module 6 The Worlds Cultural Heritage单元素能自测.完形填空Starting from my early young age,I was a happy child.However,at age twelve,my life had a huge _1_.I developed obsessive compulsive disorder(OCD)I started to wash my hands ten times an hour to _2_ germs and I frequently checked my kitchen oven to make s
2、ure that it was _3_.This way of life continued for four _4_ years,and by then,my OCD had led to _5_.I was no longer the happy little girl I had been.I told my mother that I was suffering from depression.So Mum took me for a _6_.The medicine didnt help me very much.I was still _7_ sad,believing that
3、my life no longer _8_.One autumn evening two years ago,I _9_ rock bottom.I even thought suicide(自杀)was the only _10_ to my depression problem,so I wrote a suicide _11_ to my family.As I was folding the note,my _12_ fell on a photograph. It was a picture of a lovely little girl with darkblue eyes_13_
4、 of adventure and curiosity.It took me a few minutes to _14_ that the smiling girl in the photo was me.The photo had been taken at one weekend at my uncles house when I was seven.Suddenly I felt a_15_ and it was like my younger self had sent me a message.Once I had been a _16_ little girl,and I had
5、to become strong like that again.I tore up my suicide note and swore that I would have to _17_ the depression with my mind,too.I could make myself happy again.It has been two years _18_ I “rediscovered” myself.I am OCDand depressionfree.I am prepared for whatever _19_ life may bring.My hero is a sev
6、enyearold girl, _20_ back at me from a photo on my desk.文章大意:文章主要介绍了作者患了抑郁症后十分绝望,在自杀前突然看到七岁时微笑的自己,想到自己不能被打倒,必须振作起来,做回曾经那个充满微笑的女孩。1A.request BbreakdownCoutcomeDdrawback答案:B解析:考查名词。A.request请求;B.breakdown崩溃;C.outcome结果;D.drawback缺点。根据下文可知作者患了强迫症,所以会让作者十分崩溃。故选B。2A.avoid Bbreed Ccarry Dexamine答案:A解析:考查动
7、词。A.avoid避免;B.breed繁殖;饲养;产生;C.carry搬运;D.examine检查。我每天会洗十次手以避免细菌。故选A。3A.down Bhot Coff Dclear答案:C解析:考查形容词。A.down停止运行的;B.hot热的;C.off 关着的;D.clear清楚的。我频繁地检查厨房的微波炉以确定它是关着的。故选C。4A.boring Bcareful Ctimid Dpainful答案:D解析:考查形容词。A.boring无聊的;B.careful仔细的;C.timid胆小的;羞怯的;D.painful痛苦的。我继续度过了痛苦的四年。故选D。5A.impression
8、 Bpressure Cmotivation Ddepression答案:D解析:考查名词。A.impression印象;效果;B.pressure压力;C.motivation动力;D.depression抑郁。根据下文I told my mother that I was suffering from depression可知我遭受了抑郁症,故选D。6A.doctor Bstranger Cteacher Dschoolmaster答案:A解析:考查名词。A.doctor医生;B.stranger陌生人;C.teacher老师;D.schoolmaster校长。根据下文的medicine可
9、知我妈妈带我去看医生了。故选A。7A.generally Bsuddenly Coccasionally Dconstantly答案:D解析:考查副词。A.generally通常;B.suddenly突然地;C.occasionally偶然地;D.constantly不断地;持久不变地。药物对我没有多大帮助,我仍然一直悲观。故选D。8A.changed Bmattered Csucceeded Dfailed答案:B解析:考查动词。A.changed改变;B.mattered重要;C.succeeded成功;D.failed失败。根据下文作者想过自杀,可知她觉得自己的生命不再重要,故选B。9A
10、.lost Bhit Cfound Dbroke答案:B解析:考查动词。A.lost迷失;B.hit打击,击中;C.found发现;D.broke打破。hit rock bottom陷入低谷。故选B。10A.situation Bmethod Csolution Drelation答案:C解析:考查名词。A.situation情形;B.method方法;C.solution解决办法;D.relation关系。此处说明我觉得自杀是解决我抑郁症问题的唯一办法,solution to表示“的解决办法”,故选C。11A.essay Bnotice Cnote Dposter答案:C解析:考查名词。A.
11、essay文章;B.notice便条;C.note笔记;D.poster海报。suicide note表示“遗书”,固定搭配,故选C。12A.hands Bheart Chead Deyes答案:D解析:考查名词。A.hands手;B.heart心;C.head头;D.eyes眼睛。我看到一张照片。故选D。13A.full Bfree Cproud Dfond答案:A解析:考查形容词。A.full充满的;B.free自由的;C.proud自豪的;D.fond喜欢的。full of表示“充满”,深蓝色的眼睛里充满了冒险和好奇。故选A。14A.imagine Brealize Cpredict D
12、guess答案:B解析:考查动词。A.imagine想象;B.realize意识到;C.predict预测;D.guess猜测。我花了很长时间才意识到照片上那个微笑的女孩是我。故选B。15A.rest Bfright Cwonder Dchill答案:D解析:考查名词。A.rest休息;B.fright害怕;C.wonder惊奇;奇迹;惊愕;D.chill寒冷,寒意。我突然感到一阵寒意,那是年轻的我在向我传递信息。故选D。16A.strong Bbeautiful Cyoung Dcurious答案:A解析:考查形容词。A.strong强大的;B.beautiful美丽的;C.young年轻的
13、;D.curious好奇的。根据下文and I had to become strong like that again可知我曾经是一个强大的女孩。故选A。17A.accept Bfight Crelieve Ddistract答案:B解析:考查动词。A.accept接受;B.fight斗争;C.relieve宽慰;D.distract分心。我撕碎了遗书并且发誓我必须要和我的抑郁症做斗争。故选B。18A.when Bafter Cbefore Dsince答案:D解析:考查连词。A.when当时候;B.after在后;C.before在前;D.since自从。自从我重新找到自己已经有两年了。故
14、选D。19A.concerns Bdemands Cchallenges Dchances答案:C解析:考查名词。A.concerns关心;B.demands需求;C.challenges挑战;D.chances机会。不管生活带来了什么挑战,我都准备好了。故选C。20A.crying Bshouting Csmiling Dgoing答案:C解析:考查动词。A.crying 哭;B.shouting 大叫;C.smiling 微笑;D.going 去。说明在我克服了抑郁症后,照片中7岁的我在向我微笑。故选C。.阅读理解More than 10 million Chinese cultural
15、relics have been lost overseas, lots of which were stolen and illegally shipped out of China during the times of war before 1949. About over 1.6 million pieces are housed in more than 200 museums in 47 countries, which accounts for 10 percent of all lost Chinese cultural relics, and the rest are in
16、the hands of private collectors. Most of these treasures are owned by museums or private collectors in the United States, Europe, Japan and Southeast Asian countries. There are more than 23,000 pieces in the British Museum, most of which were stolen or bought for pennies more than 100 years ago. The
17、 major method to recover these national treasures was to buy them back. In some cases, private collectors donated the relics to the government. Also the government can turn to official channels to demand the return of relics.In 2003, a priceless bronze pigs head dating from the Qing Dynasty was retu
18、rned to its home in Beijing after it was removed by the AngloFrench Allied Forces over 140 years ago. Macao entrepreneur (企业家) Stanley Ho donated a large amount of money to buy it back from a US art collector and then donated it to the Poly Art Museum in Beijing.Although buyingback is the most feasi
19、ble way to recover the lost treasures, limited funding is always a big headache.In recent years, the Chinese government has improved efforts to recover the precious cultural relics lost overseas. It has started a national project on the recovery of the treasures and has set up a database(数据库) collec
20、ting relevant information. It has signed several international agreements with many countries on this matter, and is also looking for international cooperation to recover the relics by working closely with several international organizations.文章大意:本文讲述了中国历史文物遗失海外及中国政府为收回丢失的文物所做的努力。1. What is the pass
21、age mainly about?A. The ways to recover cultural relics.BThe efforts to recover Chinese cultural relics.CStanley Ho donated a bronze pigs head to Beijing.DChinese cultural relics were stolen by the AngloFrench Allied Forces.答案:B解析:主旨大意题。根据第三段中的“In some cases,private collectors donated the relics to
22、the government.Also the government can turn to official channels to demand the return of relics”和第六段中的“In recent years,the Chinese government has improved efforts to recover the precious cultural relics lost overseas”及下面的具体措施可知, 本文主要讲述了中国政府为收回丢失的文物所做的努力。故选B。 2. We can infer from the passage that _.A
23、. China has enough money to buy all the cultural relics backBthe Chinese government has done a lot to recover the lost cultural relicsCmany countries have returned the lost cultural relics to China for freeDChina is preparing to set up a database to collect information about the lost cultural relics
24、 答案:B解析:推理判断题。根据第六段中的“It has started a national project on the recovery of the treasures and has set up a database(数据库) collecting relevant information.to recover the relics by working closely with several international organizations”可知,中国政府已经为追回丢失的文物做了很多事。故选B。3Which of the following statements abou
25、t the bronze pigs head does not agree with the passage?A. It was made in the Qing Dynasty.BIt is now in the Poly Art Museum in Beijing.CIt was donated by the French government to China.DIt was removed by the AngloFrench Allied Forces over 140 years ago.答案:C解析:细节理解题。根据第四段的内容可知,A、B、D三项都与文中的描述相符,故选C。4T
26、he underlined word “feasible” in Paragraph 5 can be replaced by “_”Apossible Bdifficult Cwonderful Dcareful答案:A解析:词义猜测题。根据上下文语境可知,此处表示尽管回购是一种追回丢失文物的方法,但是资金总是有限。再结合常识可知,回购这种方法也是可行的、可能的,故feasible可用possible代替。故选A。.读后续写There was once a beautiful town and a couple of lovers would often stay together on t
27、he top of the mountain enjoying_the_sunrise and by the sea appreciating the_sunset.Everyone who knew them could not help envying them for their happy love.But one day, the man was severely injured and lying in bed in hospital for several days without any consciousness.The woman guarded him by the be
28、d in daytime, calling his name nonstop while at night, she would go to the_church and pray to God until her tears ran up.A week passed by and the man was still sleeping.One day, God was finally moved by her love and persistence and would like to do her a special favor.God said, “I can help your love
29、r recover quickly on the condition that you should promise to be a butterfly for three years.Do you agree with the deal?” She said excitedly and firmly, “Yes, I do! I wont regret doing that.”The next day, the woman became a beautiful butterfly, flying hurriedly to the hospital.It turned out that the
30、 man came to his consciousness and waked up, talking with a doctor.She could not hear what they were talking about because she could not fly into the house.What she could do was watch her beloved through the windows helplessly.Another spring came and the_butterfly was in a hurry to fly back to see t
31、he man, only to realize that there was a pretty lady standing by him.At that moment, she was so shocked that she almost fell down from the sky.She could hardly believe her eyes.People were talking about that the man was seriously ill during Christmas and that the pretty and cute female doctor took g
32、ood care of him and that finally they fell in sweet love.The butterfly felt heartstricken.In the following days, she often saw the man take the woman to the top of the mountain to enjoy the sunrise and to the seaside to enjoy the sunset together.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的
33、开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。答案Paragraph 1:The butterfly knew that all these should have belonged to her, but now they belonged to another woman.She could do nothing but rest on the mans shoulder off and on.On the last day of the third year when the deal between God and the_butterfly was almost
34、over, the man held a wedding with his girlfriend.The_church was crowded with people.The butterfly flew into the church quietly and rested on the shoulder of God, listening to the mans promise to the bride and seeing him put a ring on her finger and kiss her sweetly.The butterfly was sad in tears.Par
35、agraph 2:God also felt sad and sighed to the butterfly, “Do you regret for what you have done?”The butterfly cleaned her tears on the face, “No.” God felt a bit relieved and said, “Tomorrow you can become human again.” But she shook her head and said, “No, I want to be a butterfly for the rest of my life.” Then the butterfly would stay together with her lover forever.On the top of the mountain, she seemed to enjoy_the_sunrise and the_sunset happily together with them.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有