1、Module 5 A Trip Along the Three Gorges课时作业19Section Grammar.在空格处填入语法形式正确的情态动词。1The new law states that people mustnt drive after drinking alcohol.解析:mustnt不许,禁止。句意:新法律声明禁止人们酒后开车。2I dont really like James.Why did you invite him?Dont worry.He might/may not come.He said he wasnt certain what his plans
2、were.解析:句意:我真不喜欢詹姆斯,你为什么邀请他?不要担心,他有可能不来,他说过他对他的计划不确定。might/may“可能”,可能性较小。3If you must smoke,please go outside.解析:此处must表示“偏偏,非要”。句意:如果你非要吸烟,请到外面去。4No one can be compared with Yao Ming in playing basketball.Oh,you are really his big fan.解析:can表示能力,意为“能够;会”。句意:在打篮球方面没有人能够跟姚明相比。哦,你真是他的超级粉丝。5Will you re
3、ad me a story,Mummy? OK.You shall have one if you go to bed as soon as possible.解析:shall用于二、三人称肯定句中,表示说话人的允诺、威胁、命令、警告等语气。此处表示允诺,意为如果你尽快上床睡觉我就给你读一个故事。6Why didnt you come to Simons party last night?I wanted to,but my mum simply would not let me out so late at night.解析:考查情态动词。句意:昨天晚上你为什么不去参加西蒙的晚会?我想去,但
4、我妈妈不让我晚上那么晚出去。根据句意可知此处考查一种语气,表示“不会”用wouldnt。7The police still havent found the lost child,but theyre doing all they can.解析:句意:警察仍然没有找到那个失踪的孩子,但他们在尽他们所能去寻找他。can“能”,与句意相符。后半句完整结构为:but theyre doing all they can do to look for him。8Shall I inform him of the change of the schedule right now?I am afraid y
5、ou must,in case he comes late for the meeting.解析:句意:我现在通知他日程表的变动吗?恐怕你必须通知他,以免他开会迟到。9If you must go,at least wait until the storm is over.解析:If you must (do sth.)“(表示虽不赞同但可允许)如果你一定要(那么做)”,是固定句型。句意:如果你一定要去,至少也要等到暴风雨停了。10Hows your new babysitter?We couldnt ask for a better one.All our kids love her so
6、much.解析:句意:你们的新保姆怎么样?我们不可能再请到更好的了。我们的孩子非常喜欢她。“We couldnt ask for a better one.”中couldnt与better连用表示“不可能更好”。.语法填空A:Last Sunday we had _1_kick out of going outing because of the pleasant weather.Its one of the_2_(excite) day Ive ever had.B:So you escaped_3_(do) housework at home. I really envy you. I w
7、anted to go outing with my family as well but I was held _4_in the traffic jam. The road was_5_(crowd) with a lot of cars and trucks.As a result,we couldnt get through and had to make a detour in the end.A:Im sorry to hear that.But we enjoyed ourselves,seeing the sheep_6_(eat) grass and the field wa
8、s heavy _7_a lot of wild flowers and plants.It was really wonderful.B:So I learned a lesson this time._8_ I go next time,Ill be more careful and choose the best route_9_advance in case I get _10_(stick) in the traffic jam again.1a解析:have a kick out of 从中得到乐趣。2most_exciting解析:one of 后跟形容词的最高级。3doing解
9、析:escape 后跟动名词作宾语。4up解析:hold up 堵塞。5crowded解析:be crowded with 被挤满。6eating解析:see.doing sth. 看见在做。7with解析:be heavy with 有大量的。8Wherever解析:wherever 引导让步状语从句,意为“无论哪里”。9in解析:in advance 提前,预先。10stuck解析:get stuck in 被困在中。.阅读理解AI first went to Harrow in the summer term. The school had the biggest swimming po
10、ol I had ever seen. It was a good joke to come up behind a naked boy,and push him into the pool. I made quite a habit of this with boys of my own size or less.One day I saw a boy wrapped in a towel on the side of the pool. He was no bigger than I was, so I thought him a fair game. Coming secretly be
11、hind,I pushed him in,holding on to his towel so that it would not get wet. I was surprised to see an angry face come out from the water,and a being of great strength making its way by fierce strokes (猛力地划) to the shore. I fled,but in vain. He overtook me, seized me violently, and threw me into the d
12、eepest part of the pool. I soon climbed out on the other side,and found myself surrounded by a crowd of younger boys. “Do you know what you have done?” they said,“Its Amery; he is in Grade Six. He is a champion at gym; he has got his football honor.”I was frightened and felt ashamed. How could I tel
13、l his position when he was wrapped in a bath towel and so small? He didnt seem pleased at all,so I added in a most brilliant word, “My father, who is a great man, is also small.” At this he laughed,and after some general words about my rude behavior and how I had better be careful in the future, sig
14、nified the incident was closed.1The writer thought Amery “a fair game” because the boy_.Alooked like an animal Bwas fond of gamesCwas of similar size Dwas good at sports答案:C解析:细节理解题。根据第二段第二句中“He was no bigger than I was”可知选C。2By saying “My father, who is a great man, is also small”, the writer_.Atri
15、ed to please Amery Bchallenged AmeryCthreatened Amery Dadmired his father答案:A解析:细节理解题。根据第三段中的“He didnt seem pleased at all,so I added in a most brilliant word”可知,他好像根本就不满意,因此“我”又补充了几句谄媚的话,这里作者是想取悦 Amery。3Which of the following is TRUE?AThe writer could run faster than Amery.BThe writer liked playing
16、 tricks on boys of all sizes.CAmery was a student in Grade Four.DAmery forgave the writer for his rude behavior.答案:D解析:推理判断题。根据最后一段的最后一句“At this he laughed,and after some general words about my rude behavior and how I had better be careful in the future,signified the incident was closed.”可知 Amery 原谅
17、了作者的鲁莽行为。4What does the underlined word “overtook” mean?Acaught hold of Bcaught up withCtook a look at Dshouted at答案:B解析:词义猜测题。根据其前后语境得知“他追上我,然后猛地抓住了我,把我扔向游泳池的最深处”。故选B。BIn America, Virginia Beach has all the elements of a classic seaside resort: brilliant beaches, a lively boardwalk, plenty of resta
18、urants and nightspots,and amusement rides sure to appeal to kids.Many believe Virginia Beach is at its best in the offseason, when the town is less crowded but the weather is still mild.Meanwhile, some safety tips should be followed,enjoying the happiness and excitement the beach offers.The number 1
19、 safety tip concerns ocean safety: pay attention to Flag conditions posted on the lifeguard stands. Lifeguards post a red flag to warn when the ocean water is dangerous. Take them seriously! Tourists from landlocked regions are particularly easily attracted by the magic of the waves. However, a calm
20、 ocean can become risky without warning. Make sure you swim near a lifeguard. Swimming without lifeguards protection is almost five times as great as drowning at a beach with lifeguards.Never swim alone. Many drownings involve single swimmers. When you swim with someone else, if one of you has a pro
21、blem, the other may be able to get help,including signaling for assistance from others.Dont fight the current. The facts show that some 80% of rescues by lifeguards at ocean beaches are caused by currents. These currents are formed by surf and gravity,because once surf pushes water up the slope of a
22、 beach, gravity pulls it back. This can create concentrated rivers of water moving offshore. If you are caught in a rip current (激流), dont fight it by trying to swim directly to shore. Instead, swim parallel to shore until you feel the current relax, then swim to shore. Most rip currents are narrow
23、and a short swim parallel to shore will help bring you to safety.5When coming to Virginia Beach,children cannot enjoy the happiness of_.Awalking on the road made of woodBjoining the nightspotsCriding a horse or a pumper carDsurfing in the sea答案:C解析:细节理解题。根据第一段中“.brilliant beaches,a lively boardwalk,
24、plenty of restaurants and nightspots,and amusement rides sure to appeal to kids.”可知,在维珍尼亚滩,你可以漫步在木板路上,参加夜总会;再根据最后一段“These currents are formed by surf and gravity,because once surf pushes water up the slope of a beach,gravity pulls it back.”可推断你也可以在海中冲浪,但就是没有提及骑马或坐车,故选C项。6Many people believe the best
25、 time to visit Virginia Beach may be _.Aafter autumn school term beginningBin the summer vacationCduring the Christmas holidayDin the cold winter答案:A解析:推理判断题。根据第一段中“Many believe Virginia Beach is at its best in the offseason,when the town is less crowded but the weather is still mild.”可推断,人不多,气候还尚温和
26、的淡季是游览维珍尼亚滩的最好时间,气候还尚温和的季节应是秋季,故选A项。7Swimming in the sea youd better not swim_.Awith a friendBwithin the sight of the lifeguardCwith the currentDas far as you like答案:D解析:细节理解题。根据第三段中“Make sure you swim near a lifeguard.”可知在海中游泳时不宜游得太远,故选D项。8The passage mainly tells us_.AVirginia Beach has all the el
27、ements of a classic seaside resortBthe happiness and excitement the beach offersCsome safety tips when swimming in the seaDthe dangers for tourists from landlocked regions to swim in the sea答案:C解析:主旨大意题。全文围绕第二段“Meanwhile,some safety tips should be followed,enjoying the happiness and excitement the b
28、each offers.”来写,即全文旨在介绍游览维珍尼亚滩时需注意的安全措施,故选C项。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。The belief that new technologies are causing the death of work is the idea that never goes away. Despite evidence to the contrary, we still view technological changes today as being more rapid and dramatic in its consequence
29、s for work than ever before. But people have always viewed the technological changes that take place during their lives as the most dramatic and dangerous that ever happened in history.In the 1930s, the British economist John Maynard Keynes predicted the widespread use of electricity would produce a
30、 world where people spend most of their time doing nothing. In the United States during the 1960s, the government repeatedly investigated fears that automatic machines would permanently reduce the amount of work available. In 1988, one Australian historian claimed that at least a quarter of the work
31、force would be without jobs within 10 years because of computers. Of course, none of these disasters came to pass in the United Kingdom, the United States and Australia, or anywhere else.Yet today, we are seeing the return of these predictions, with some experts claiming the world of work is once mo
32、re undergoing radical and unprecedented change. They argue that robots and other workplace technologies are causing a reduction in the total amount of work available, or are bringing a more rapid pace of substitution of machines for humans than has been seen previously.But there is a little evidence
33、 to support such beliefs. One way this happens is through the increases in incomes that accompany the use of new technologies. With the introduction of these technologies, goods and services can be produced faster, which results in higher real incomes for workers. Higher incomes then increase demand
34、 for other products and consequently more workers are needed to make them. Additionally, while new technologies are likely to substitute for some types of workers, they will also increase demand for other types of workers, especially those with higher level skills and expertise.So, the end of work i
35、s no closer today than at any time in the past. But there is still a need to reduce peoples fears.There is always an argument that new technologies are leading to the end of work.(要点1)There existed three predictions about this belief, whereas it turned out not to live up to these predictions.(要点2) N
36、onetheless, today some experts believe thorough and unprecedented change is taking place in the workplace again, but bits of evidence supports them. In fact, the application of new technologies can require more workers.(要点3)In short, although work doesnt end, its necessary to reduce peoples fears.(要点4)