1、课时分层作业 十九Module 5Period 3. 选用下面的情态动词填空dare, would, must, may, can, shall, will, neednt, cant, mustnt1. When I was a boy, I would go to school on foot. 2. “That must be a mistake. ” he said firmly. 3. Will your brother stay at home tonight? Im not quite sure. He may go to the cinema tonight. 【补偿训练】Yo
2、u may as well make a suggestion about how to go on a trip in two days. 4. Shall we go shopping this afternoon? 5. After Ive finished my course, I can speak English fluently. 6. Ive prepared all kinds of food for the picnic. Do you mean we neednt bring anything with us? 7. You mustnt be involved in t
3、heir fight. 8. That man cant be Tom, for he is not so fat. 9. He will be forty on his next birthday. 10. Seeing my fearless look, the big boy dare not pick up the fight. . 根据提示用适当的情态动词填空1. May I stop here? No, you mustnt (禁止). 2. You neednt (不必) return the book now. You can keep it till next week if
4、 you like. 3. Hi, Tom. Any idea where Jane is? She must (一定) be in the classroom. I saw her there just now. 4. What surprised me most was that Peter, my best friend, should (竟然) have betrayed me. 5. He darent (不敢) speak English before such a crowd. 6. During the last summer vacation he would (总是) vi
5、sit me every week. 7. As is natural, a man as old as he can(可能会) be very forgetful. 8. The news would(会) be sent to the soldiers mother as soon as it arrived. 9. If you will (愿意) read the book, I will lend it to you. 10. He forgot his key, so he had to(不得不) go back home for it. 【补偿训练】1. Must you int
6、errupt me now? Cant you see Im on the phone? Sorry Sir, but its urgent. 你现在一定要打断我吗? 难道你没看到我在打电话吗? 对不起, 先生, 事情很紧急。2. One of our rules is that every student shall wear the school uniform while at school. 我们的规定之一是每位学生在校期间都要穿校服。3. He may/might be in his office now. 他现在说不定在他办公室里。4. I cant thank you too m
7、uch for all your help to my son while we were away from home. 在我们不在家期间, 您对我儿子的帮助, 我感激不尽。5. Im going to Europe on vacation together with John if I can find the money. 如果我能找到那笔钱的话, 我要和约翰一起去欧洲度假。6. Some young people these days just wont go out of their homes to contact the real world. 现在一些年轻人就是不愿意走出家门去
8、接触真正的世界。7. The little girl is very shy and she darent answer questions in public. 这个小女孩很害羞, 她不敢当众回答问题。8. I dont really like James. Why did you invite him? Dont worry. He might not come. He said he wasnt certain what his plans were. 我不太喜欢詹姆斯。你为何邀请他? 别担心。他可能来不了了。他说他不确定他有什么计划。. 阅读理解APeople who like tra
9、velling have their reasons. They believe that travelling can help them expand their field of view, especially in the geographical and historical sense. They also think that touring will give them more chances to enjoy different kinds of food and experience new things that would never be brought by o
10、ther activities. But those who dislike travelling also have some reasons. Travelling, in my opinion, does more good than harm. Most importantly, it broadens (使扩大) our mind. We can get in touch with other civilizations (文明), cultures, customs and ideas. Through history, most people travelled because
11、of necessity(必要性)not for pleasure. People travelled just in order to remain alive. They searched for food to eat or places to live in. They sometimes ran away from enemies. This is not to say that no one ever travelled just for fun of it. In ancient times, for example, rich Romans travelled all the
12、ways to Greece to take part in the Olympic Games and festivals. Of course, some people decided to travel just out of curiosity (好奇心). They wanted to find out what it looked like beyond the horizon (地平线). Also business travel has been going on for centuries. Traders could not only make money but also
13、 learn to speak several languages and be introduced to different cultures. So, travelling does enrich our mind and draw new ideas to us. There is no doubt that we can get much from it. 【语篇概述】本文主要介绍了人们喜欢旅行的几种原因, 即扩大心胸、丰富思想、增加体验等。1. The underlined word “expand” in Paragraph 1 can be replaced by “_ ”.
14、A. widenB. protect C. lose D. decide【解析】选A。词义猜测题。由第一段“their field of view, especially in the geographical and historical sense. ”可知答案选A。2. According to the passage, in the past most people travelled_. A. for funB. for knowledgeC. to get experienceD. to make a living【解析】选D。细节理解题。由第三段中的“. . . most peo
15、ple travelled because of necessity-not for pleasure. People travelled just in order to remain alive. ”可知答案选D。3. How many reasons for travelling are mentioned in Paragraph 3? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 【解析】选B。细节理解题。由第三段“People travelled just in order to remain alive”和“just for fun of it”和“so
16、me people decided to travel just out of curiosity”和“Also business travel. . . for centuries. ”可知答案选B。4. Whats the main idea of this passage? A. Different kinds of travelling. B. Travelling enriches our mind. C. Ways to enjoy yourself while travelling. D. The advantages and disadvantages of travellin
17、g. 【解析】选B。推理判断题。纵观全文可知, 本文主要讲述了“旅游可以扩大我们的心胸”, 可知答案选B。 B(2019江苏高考)In the 1960s, while studying the volcanic history of Yellowstone National Park, Bob Christiansen became puzzled about something that, oddly, had not troubled anyone before: he couldnt find the parks volcano. It had been known for a lon
18、g time that Yellowstone was volcanic in nature thats what accounted for all its hot springs and other steamy features. But Christiansen couldnt find the Yellowstone volcano anywhere. Most of us, when we talk about volcanoes, think of the classic cone(圆锥体) shapes of a Fuji or Kilimanjaro, which are c
19、reated when erupting magma(岩浆)piles up. These can form remarkably quickly. In 1943, a Mexican farmer was surprised to see smoke rising from a small part of his land. In one week he was the confused owner of a cone five hundred feet high. Within two years it had topped out at almost fourteen hundred
20、feet and was more than half a mile across. Altogether there are some ten thousand of these volcanoes on Earth, all but a few hundred of them extinct. There is, however, a second less-known type of volcano that doesnt involve mountain building. These are volcanoes so explosive that they burst open in
21、 a single big crack, leaving behind a vast hole, the caldera. Yellowstone obviously was of this second type, but Christiansen couldnt find the caldera anywhere. Just at this time NASA decided to test some new high-altitude cameras by taking photographs of Yellowstone. A thoughtful official passed on
22、 some of the copies to the park authorities on the assumption that they might make a nice blow-up for one of the visitors centers. As soon as Christiansen saw the photos, he realized why he had failed to spot the caldera; almost the whole park2. 2 million acreswas caldera. The explosion had left a h
23、ole more than forty miles acrossmuch too huge to be seen from anywhere at ground level. At some time in the past Yellowstone must have blown up with a violence far beyond the scale of anything known to humans. 【语篇概述】本文为记叙文。讲述了二十世纪六十年代Bob Christiansen在研究黄石公园的火山历史时, 奇怪地发现到处看不到火山的影子, 原来, 这儿的火山并不是像我们大部分
24、人想象的那种圆锥体形状的高耸的样子, 而是一个巨大的洞, 这个洞太大了以至于从地面上的任何地方都看不见。5. What puzzled Christiansen when he was studying Yellowstone? A. Its complicated geographical features. B. Its ever-lasting influence on tourism. C. The mysterious history of the park. D. The exact location of the volcano. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段最后一句Bu
25、t Christiansen couldnt find the Yellowstone volcano anywhere. 可知, 他困惑的是到处看不到火山。故选D。6. What does the second paragraph mainly talk about? A. The shapes of volcanoes. B. The impacts of volcanoes. C. The activities of volcanoes. D. The heights of volcanoes. 【解析】选A。主旨大意题。本段讲述了两种形状的火山, 一种是通常人们所理解的由火山岩浆堆积形
26、成的圆锥体, 还有一种极具爆发力的火山, 它们会在一个大裂缝中爆裂, 留下一个巨大的洞, 故选A。7. What does the underlined word “blow-up” in the last paragraph most probably mean? A. Hot-air balloon. B. Digital camera. C. Big photograph. D. Birds view. 【解析】选C。词义猜测题。根据第三段Just at this time NASA decided to test some new high-altitude cameras by ta
27、king photographs of Yellowstone. A thoughtful official passed on some of the copies to the park authorities on the assumption that they might make a nice blow-up for one of the visitors centers. 可知, 美国国家航空和宇宙航行局为测试一些新的高海拔照相机而拍摄了黄石公园的照片。一位深思熟虑的官员把其中的一些照片副本转交给了公园管理部门, 认为他们可能会将其放大以供其中一个游客中心展示。故可知, 此处意为
28、放大的照片, 选C。. 语法填空 阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Rosa Parks was an African American civil rights activist. She 1. _(respect)by the world and was called by the US Congress later “Mother of the Modern-Day Civil Rights Movement”. Rosa Parks is best known for the day she refused to give 2. _ her seat o
29、n a segregated bus, 3. _(inspire)people to fight and sparking the Montgomery, Alabama, bus boycott(抵制). On December 1, 1955, Parks, whose behaviors made her 4. _(fame)later, refused to obey bus driver James Blakes order 5. _ she gave up her seat to make room for a white passenger. This action of civ
30、il rebellion started the Montgomery Bus Boycott, which is one of the 6. _(large)movements against racial segregation. In addition, this made Martin Luther King, Jr. , who 7. _(support)the boycott, lead the civil rights movement. Rosa Parks lived in Detroit until she died of 8. _(sick)at the age of n
31、inety-two on October 24, 2005. Her casket(棺材)was delivered to Washington, DC, and taken aboard a bus similar to 9. _ one in which she made her protest, to lie in honor in the US Capitol Rotunda, which made her the first woman and second African American 10. _(receive)this honor. 【语篇概述】罗莎帕克斯是一位美国黑人民权
32、行动主义者, 美国国会后来称她为“现代民权运动之母”。1. 【解析】was respected。考查动词的时态和语态。此处陈述过去发生的事情, 逻辑上是动宾关系, 用一般过去时的被动语态。2. 【解析】up。考查介词。固定短语give up, 此处意思是“放弃, 让出”。3. 【解析】inspiring。考查非谓语动词。此处是现在分词短语表示结果, 且逻辑上是主动关系。4. 【解析】famous。考查形容词。此处是形容词作宾语补足语。5. 【解析】that。考查名词性从句。同位语从句中, 不缺成分, 不缺语义, 用连接词that引导。6. 【解析】largest。考查形容词的最高级形式。分析语
33、境可知, 这里指公车抵制是反对种族隔离政策的最大的运动之一。7. 【解析】supported。考查时态。陈述过去发生的事情, 用一般过去时。8. 【解析】sickness。考查名词。此处指疾病, 作介词from的宾语, 用名词sickness。9. 【解析】the。考查冠词。此处特指“与当时她提出抗议的那辆公交车相似”, 故用定冠词the表特指。10. 【解析】to receive。考查非谓语动词。此处是不定式作定语, 表示“接受这项荣誉的第一位女士和第二位非裔美国人。”【技法导练】词性转换题解题技巧首先分析句子结构, 确定要填的词在句中充当什么成分。在名词前作定语、在系动词后作表语、作主语和宾语的补足语, 一般要使用形容词; 修饰动词、形容词、副词或整个句子, 作状语, 常使用副词; 作主语或宾语用名词, 或者在冠词、形容词性物主代词或名词所有格后, 常用名词。然后, 根据构词法将括号内的词变成所需要的词类。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有