1、Unit 3 Celebration课后阅读训练 十二Unit 3Period 2. 阅读理解AAfter living in the United States for quite a long time, I do not think about the cultural differences any more. Last month, my parents came to visit me. Their observations(观察)on the American lifestyle reminded me that cultural differences between livi
2、ng in China and America are actually everywhere. When my parents came to America, they praised my house. Everyone had his / her own bedroom; there was a front yard, a backyard and a garage; there were many bathroomsall convenient and comfortable. However, they were not used to the glass doors at the
3、 first floor. My mom, from southern China, was worried that someone would break open the glass doors. Though I said that nobody would do that, she was still worried about it. When I brought them to eat in fast food restaurants, whether it was at McDonalds or KFC, they saw that refilling drink was fo
4、r free. This concept(观念)of free refills was so new to them. A Chinese friend told me a story. He and his American girlfriend ate at a restaurant. His girlfriend wanted to drink English tea. He was curious, so he tried some and found that it didnt taste bad with milk and sugar in it. Adding more wate
5、r to tea is free of course, so he drank more cups. His girlfriend found it embarrassing and explained to him that what he was doing was not exactly fair. If he wanted to drink more tea, he should buy another cup. My friend thought that Americans could take advantage of the free refills, but only a f
6、ew of them did that. After staying in America for some time, he changed that habit. 【语篇概述】作者通过身边的一些实例, 告诉我们中美文化的一些差异。1. We can infer that the writer. A. doesnt like American cultureB. has got used to her life in AmericaC. received an American education as a childD. thinks American and Chinese cultur
7、es are the same【解析】选B。推理判断题。根据第一段的After living in the United States for quite a long time, I do not think about the cultural differences any more. 可推断作者已经习惯了在美国的生活。2. What made the writers parents worried? A. Someone would break into the house. B. Someone would bump into the glass doors. C. They wou
8、ldnt have a bedroom of their own. D. They wouldnt live comfortably in the house. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段的My mom, from southern China, was worried that someone would break open the glass doors. 可知作者的母亲担心有人会破门而入, 闯入她女儿的房子里。3. When eating at McDonalds for the first time in America, the writers parents were
9、probably surprised that. A. there were so many choicesB. the prices for food were so lowC. they could refill drinks for freeD. they could get extra food for free【解析】选C。推理判断题。根据第三段的This concept of free refills was so new to them. 可推断作者的父母第一次在麦当劳吃饭时, 知道可以免费续杯应该很惊讶。4. The American girl mentioned in the
10、 last paragraph thought that. A. Americans like taking advantage of other peopleB. her boyfriend wouldnt like traditional English teaC. drinking too much English tea harmed peoples healthD. her boyfriend shouldnt take advantage of the free refills【解析】选D。细节理解题。根据末段的His girlfriend found it embarrassin
11、g and explained to him that what he was doing was not exactly fair. If he wanted to drink more tea, he should buy another cup. 可知那个美国女孩认为她男朋友不应该贪这种便宜。BMany of us have read stories or seen films about space-creatures. They come to the Earth in spaceships that look like flying saucers. These space-cre
12、atures do not look like human beings at all, but they are usually very clever. In one film, they were tiny little men with large heads. When they landed on the Earth, they knew exactly what to do. They went straight to the Presidents palace and made him their prisoner! The stories about space-creatu
13、res are, of course, not true. Space-creatures exist only in storybooks and films, just like giants and fairies. But many scientists are asking this question“Is there life on other planets? ”There are millions of planets in the universe, and the Earth is just one of them. Could there be living things
14、 on other planets? Many people believe that other planets in the universe are most suitable for living things. Are scientists sure that there is no life on other planets? At this stage we still cannot be sure. All the planets, except the moon and Mars, are so far away that it will take hundreds of y
15、ears for our spaceships to reach them. 【语篇概述】我们都听说过太空生物, 这些故事是真是假? 目前科学家们对此还难以确定。5. The best title for the passage is“”. A. Scientific wondersspace-creaturesB. Is there life on other planets? C. Are scientists sure? D. Stories about space-creatures【解析】选B。主旨大意题。本篇文章主要围绕外太空是否存在生命而展开, 故选B项。6. It is imp
16、ossible for scientists to know about other planets in the universe because. A. all the planets, except the moon, are so far away that it will take hundreds of years for our spaceships to reach themB. all the planets are too far to reachC. all the planets, except the moon and Mars, are so far away th
17、at it will take hundreds of years for our spaceships to reach themD. all the planets are too hot to reach【解析】选C。细节理解题。根据文章最后一句“All the planets, except the moon and Mars, are so far away that it will take hundreds of years for our spaceships to reach them. ”可知答案。7. Which of the following statements i
18、s NOT true according to the passage? A. The stories about space-creatures are true. B. Space-creatures are in stories. C. Space-creatures are in films. D. Many scientists are asking if there is life on other planets. 【解析】选A。细节理解题。第二段的开头明确指出, 外太空有生命的故事并不真实(The stories about space-creatures are, of co
19、urse, not true. )。8. In the passage the underlined word“straight”means. A. uprightB. slowlyC. directlyD. honestly【解析】选C。词义理解题。第一段倒数第二句说太空生物“knew exactly what to do”, 接着提到他们到总统的府邸把总统变成他们的囚徒, 由此推断straight带有“不假思索、毫不犹豫”的含义。directly意为“直接地, 径直地”, 与straight最为接近。. 完形填空As one of the worlds oldest holidays, H
20、alloween is widely celebrated with different names in many1. Although it originated(起源)as a religious holiday, it has lost its2connection in the United States. It is now3largely as a childrens holiday, and many American children look4to it for days and weeks beforehand. The orange pumpkin(南瓜)harvest
21、ed at this time of the year, is hollowed(使中空)out, with a funny face cut into it, and a5placed inside as a decoration in the window. City folks, nowadays, sometimes use paper pumpkins for6. Some years ago, the holiday was celebrated by7in strange and frightening clothes and8tricks on ones neighbors a
22、nd friends, such as ringing doorbells, throwing bits of corn on the window panes(窗玻璃), and in other ways of making little9. More recently, children come to the door to have friends and neighbors10their clothes and guess11they are behind the strange masks and receive treats of candies, fruits or cook
23、ies. They say“Trick or Treat”, which12“I will play a trick on you13you dont want to give me a treat. ”This practice has even more recently developed into an important14activity. Instead of along with candies, the children15money for UNICEF(United Nations International Childrens Emergency Fund). This
24、16collection of money by children for17children throughout the world is known as“UNICEF Trick or Treat”. Begun only recently, it18several million dollars each year being contributed to UNICEF. The collection box is19, reminding people of the20. 【语篇概述】万圣节虽然古老, 但现在越来越多的国家在庆祝这个节日, 许多地方的孩子还在这一天为世界贫困儿童筹钱
25、捐款。1. A. countriesB. statesC. townsD. provinces【解析】选A。由句意“作为世界上最古老的节日之一, 万圣节在许多国家以不同的名字被广泛庆祝”可知A项正确。2. A. lateB. earlyC. religiousD. close【解析】选C。由Although it originated as a religious holiday, it has lost its2connection in the United States. It is now3largely as a childrens holiday. . . 的含义可知。3. A.
26、madeB. celebratedC. congratulatedD. greeted【解析】选B。由文中第一句话可知。4. A. afterwardB. forwardC. backwardD. downward【解析】选B。结合文意, “很多美国孩子提前很多天就盼望着这个节日。”look forward to盼望, 固定搭配。5. A. candleB. pictureC. lampD. flashlight【解析】选A。此处指将南瓜削成一个图形, 将蜡烛放在里面, 挂在窗子上当装饰品。6. A. funB. pleasureC. decorationD. example【解析】选C。由本
27、句可知, 现代城市人有时候用纸南瓜作为装饰品。7. A. having onB. wearingC. putting onD. dressing up【解析】选D。由本句“多年前, 这个节日通过装扮着奇怪且令人害怕的服装来庆祝”可知, 此处指乔装, 打扮。dress up“打扮”, 符合语境。【知识拓展】不同的“穿”(1)wear穿着, 指“穿着的状态”; 还可指戴首饰, 留头发等。(2)have on穿着的状态, 不用进行时态。(3)dress穿戴, 后接sb. 作宾语, 指“为某人穿衣”; be dressed in穿着, 指“穿着的状态”; dress up打扮。(4)put on穿上,
28、 表示“穿的动作”。He is wearing a white shirt today. 他今天穿着一件白衬衣。She is wearing long hair these days. 这些日子她留着长发。She has a red skirt on today. 她今天穿着一条红裙子。Dressed in white, she looks more beautiful. 穿着白衣服, 她看上去更漂亮。Put on your coat, for it is very cold outside. 穿上外套, 外面很冷。8. A. playingB. doingC. makingD. puttin
29、g【解析】选A。play tricks on sb. 为固定搭配, 意为“捉弄某人”。9. A. peaceB. troubleC. noisesD. faces【解析】选B。由本句提到的按门铃, 往窗玻璃上扔玉米粒可知此处指制造一些小麻烦。10. A. shareB. seeC. honourD. admire【解析】选D。此处指孩子们想让朋友和邻居们羡慕他们所穿的衣服。share“分享”; see“看”; honour“尊敬”; admire“羡慕, 钦佩”。由句意可知D项正确。11. A. whoB. whoeverC. whatD. which【解析】选A。who引导宾语从句, 作gu
30、ess的宾语。猜一下他们是谁。12. A. suggestsB. showsC. advisesD. insists【解析】选A。which引导的非限制性定语从句对“Trick or Treat”进行解释说明。suggest“表明, 暗示”; show“出示”; advise“建议, 劝告”; insist“坚持”。由语境可知A项正确。13. A. unlessB. ifC. untilD. when【解析】选B。句意: 如果你不想招待我, 我就会戏弄你。故应选B。if引导条件状语从句。14. A. localB. governmentalC. internationalD. national
31、【解析】选C。local“当地的, 本地的”; governmental“政府的”; international“国际的”; national“国家的”。由首段及下文中括号里的内容及“throughout the world”可知, 这些庆祝万圣节的活动已经发展成重要的国际性的活动。15. A. gatherB. collectC. makeD. earn【解析】选B。gather“聚集”; collect“收集, 采集”; make“制造”; earn“挣得”。collect money“筹钱”, 故B项正确。由下一句的Thiscollection of money也可以得出答案。16. A
32、. usualB. rareC. specialD. common【解析】选C。根据上文描述可知, 这是一种特殊的集资方式。17. A. greedyB. luckyC. happyD. needy【解析】选D。结合上下文语境, 筹集起来的钱用来给“贫困的”(needy)儿童。18. A. results fromB. results inC. brings outD. brings up【解析】选B。由于后面有being contributed to UNICEF, 故用result in“导致”。result from“由于”; bring out“使显现”; bring up“教育, 抚
33、养”。19. A. redB. blueC. orangeD. green【解析】选C。句意: 筹款箱是橙色的, 让人们想到南瓜。由第二段的The orange pumpkin可知。20. A. pumpkinB. trickC. treatD. Halloween【解析】选A。与第二段相呼应。筹款箱的橙色让人们想到南瓜。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Lionel Messi, 1. player from the South American country Argentina, is one of the greatest soccer pl
34、ayers alive today. At a young age, he 2. (move)to Spain and now plays 3. (profession)for the FC Barcelona. Messi started playing soccer at the age of 5 for a small soccer team 4. (own)by his father. Even as a young boy, he did very well. But when he was 11 years old, he found out he had a sickness w
35、hich would prevent him from growing much 5. (tall). There was a way to help him grow more, 6. his parents did not have enough money to pay for his medical needs. So, they looked around for a soccer club 7. would be able to do this for them. The clubs in Argentina couldnt help him, but the famous FC
36、Barcelona in Spain offered 8. (accept)Messi on the junior team and pay for the bills. The Messi family happily took the offer and moved to Spain. In the FC Barcelona, Messi was one of the best 9. (play)through his teen years. 10. his incredible talent, Messi has surprised the world. 1. 【解析】a考查冠词。pla
37、yer是可数名词, 且第一次在文章中出现, 故用不定冠词修饰。2. 【解析】moved考查动词的时态。根据时间状语“At a young age”可知, 此处表示过去发生的事情, 故用一般过去时。3. 【解析】professionally考查词性转换。此处用professionally修饰动词plays。4. 【解析】owned考查非谓语动词。own和a small soccer team构成动宾关系, 故用过去分词作后置定语。5. 【解析】taller考查形容词比较级。much/far/any/even等副词往往修饰形容词或副词的比较级, 根据语境可知, 此处用taller。6. 【解析】but考查连词。根据上下文语境可知, 此处表示逻辑上的转折关系, 故用转折连词but。7. 【解析】that/which考查定语从句。that或which引导限定性定语从句, 在从句中作主语, 修饰先行词a soccer club。8. 【解析】to accept考查非谓语动词。此处是固定词组offer to do sth. , 不定式短语作宾语, 符合语境。9. 【解析】players考查词性转换。根据提示the best和one of可知, 此处应用名词的复数形式。10. 【解析】With考查介词。此处用with表示“具备, 有”, 其后跟名词、代词或动名词, 符合语境。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有