ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:65.50KB ,
资源ID:389395      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-389395-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022学年高中英语 Unit 3 A healthy life Using Language练习(含解析)新人教版选修6.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022学年高中英语 Unit 3 A healthy life Using Language练习(含解析)新人教版选修6.doc

1、Unit 3Using Language. 单词拼写1. I cant make that decision for you; you will have to use your judgement(判断). 2. I think you should stop taking weight-loss pills (药片)in no time. 3. The police have issued a statement(声明)urging the public to cooperate in this inquiry. 4. If you had prepared in advance, you

2、 wouldnt be in such an awkward (笨拙的) position. 5. It is illegal(违法的) to read others letters without permission. 6. A judge must be free from prejudice (偏见), so he can make a judgement about a case correctly. 7. What do you think makes his plan abortion (中途失败)? 8. The needle (针) pierced her finger wh

3、ile she was doing some sewing. 9. We are reducing the chances of survival(幸存) for the entire forest. 10. She liked to dance but felt embarrassed(尴尬的) if someone was watching her. . 单句改错1. Dont take it for granted, and even an experienced climber can get into the trouble. (去掉the)2. It is typical of h

4、im to take risk in the experiment. (riskrisks或risk前加a)3. There are such many poorly parked bikes that sometimes they end up blocking streets. (such改为so)4. I bet he was even more embarrassing than I was. (embarrassingembarrassed)5. It is your teamwork and good spirits what impress us deeply. (what改为t

5、hat)6. How does the woman feel when asking about the offer price of her flat? (askingasked)7. It is our primary task to study hard rather than be addicted to playing computer games. (be改为being)8. He was lucky to survive in the fierce fire. (去掉in). 完成句子1. We dont want to take the risk of losing their

6、 business. 我们不想冒失去他们生意的危险。2. When compared with the size of the whole earth, the biggest ocean does not seem big at all. 与整个地球的大小相比, 最大的海洋看起来也并不大。3. She felt embarrassed about making so loud noise in the reading room. 对于在阅览室里弄出这么大的噪声她感到很尴尬。4. He keeps working in spite of his illness. 他不顾生病坚持工作。5. Us

7、ually, its so crowded on the bus that I cant find anywhere to sit. 通常, 公交车上太拥挤了, 我找不到坐的地方。6. Some of us think it good to have private cars. 我们中的一些人认为有私家车是好的。7. Sometimes you have to make a judgement on your own. 有时候你要独自做出判断。8. In those days, most of the people had to fight for survival. 那些日子里, 大部分人都

8、要为生存而战。 . 阅读理解(2021北京高二检测)AFew things are more satisfying than sleeping late on weekends. But though the extra sleep may improve your mood, it does not appear to improve your health. A new study shows that so-called “recovery sleep”cannot reset the body clock and may actually lead to some serious he

9、alth problems. Christopher Depner, an assistant professor at the Department of Integrative Physiology of the University of Colorado Boulder, said, “Sleep loss can influence a range of physiological systems. It can increase our risk of high blood pressure and heart disease, it can cause weight gain,

10、and it can increase our risk of diabetes(糖尿病). ”In the study, Depner and his colleagues divided the volunteers into three groups. One group was allowed to get a full nights sleep. The next was kept to just five hours each night. And the third group went back and forth, limited to five hours of shut-

11、eye during the workweek, allowed as much sleep as they wanted over the weekend, and then back to five hours for the last couple of days. “We found that a loss of sleep leads to a sharp increase in snacking(吃零食). But even more surprising, sleeping on the weekend doesnt helpand even makes things worse

12、, ”said Depner. “After the weekend, when they went back to getting inadequate sleep during the work or school week, their liver and muscle insulin(胰岛素)sensitivity or blood sugar regulation was reduced. And this is not something we found in people who had long-term inadequate sleep schedules. So its

13、possible that this is a worsening of the bodys ability to regulate blood sugar for those specific tissues after the weekend. So make a date with a pillow. And trade the sweets for sweet dreams. 【文章大意】本文为说明文, 介绍了因平时睡眠不足而周末补觉给身体带来的伤害, 建议人们在平时保证充足的睡眠。1. What effect does sleep loss have on people? A. It

14、 results in changes in their moods. B. It does harm to the body clock. C. It damages the liver severely. D. It makes people become fatter. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的最后一句可知, 缺乏睡眠会导致患高血压、心脏病和糖尿病的风险增加以及体重增长, 故答案为D。2. What do we know about the volunteers in the second group? A. They were allowed to have the l

15、east sleep in a week. B. They could have as much sleep as possible on weekends. C. Their liver and muscle insulin sensitivity was reduced. D. Their ability to regulate blood sugar was found worsened. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的“One group was allowed to get a full nights sleep. The next was kept to just fiv

16、e hours each night. And the third group went back and forth, limited to five hours of shut-eye during the workweek, allowed as much sleep as they wanted over the weekend, and then back to five hours for the last couple of days”可以比较三组情况并得知, 第二组的睡眠时间是最少的, 故答案为A。3. What does the author advise readers t

17、o do according to the text? A. To sleep extra hours on weekends. B. To balance their work and sleep. C. To trade some sweets as possible. D. To get enough sleep on weekdays. 【解析】选D。 推理判断题。根据第一至四段的内容可知, 研究表明因平时睡眠不足而在周末补觉的做法对健康没益处, 甚至会对身体造成更大的伤害。作者在最后一段提出建议“So make a date with a pillow. And trade the

18、sweets for sweet dreams”, 即作者建议人们上班或上学日要保证充足睡眠(不要寄希望于周末补觉), 故答案为D。4. From which part of a website is the text probably taken? A. Culture. B. Health. C. Sci-tech. D. Fashion. 【解析】选B。推理判断题。文章围绕睡眠与健康的关系而展开, 故答案为B。B(2021长春高二检测)When it comes to the reason why those people are fond of the foods and other

19、products (产品) of Fresh Choice, Im willing to share with you some information about that. Here I would like to show you a way to inspect its wonderful stories. So far, it has become popular among the public and has won great fame within a short period of time. Lots of people are crazy about this spec

20、ial restaurant and like to have a try. Compared with other famous companies that provide foods, it has enjoyed a quite short history, as it was created in 1986. However, it has some important characteristics that have led to its success. First of all, most people are familiar with its natural farm p

21、roduce. That is to say, this concept just lives up to the demands of environmental protection and balanced diets. In addition, Fresh Choice provides customers with all kinds of foods, including soups, desserts and all kinds of salads, along with many other delicious dishes. The most important thing

22、is that all these foods contain enough nutrition, such as protein, vitamins and fiber. At the same time, they keep customers away from too much fat, carbohydrates (碳水化合物) and calories, which helps them keep a balanced diet and lifestyle. More often than not, many people suffer the serious problem of

23、 being overweight, especially in western countries. It is important for them to lose weight and improve their confidence. And Fresh Choice is just the right choice for them and saves them from this serious problem. What is more, customers can get a good discount with more visits. With the powerful s

24、upport of some promotional (促销的) activities, more and more people have developed a good impression of Fresh Choice and share their pleasant experience with close friends and family. 【文章大意】本文是一篇说明文。越来越多的人喜欢去Fresh Choice消费, 不仅在于它提供的食品花样繁多, 更重要的是它的食品有益于人的身体健康。5. Fresh Choice refers to a in the text. A.

25、 hotelB. restaurantC. small storeD. super market【解析】选B。细节理解题。根据第一段最后一句话Lots of people are crazy about this special restaurant and like to have a try. 可知, Fresh Choice是一家餐馆。故选B。6. People are crazy about Fresh Choice mainly because . A. it enjoys great fameB. it has a long historyC. it offers healthy

26、foodD. it provides cheap but tasty food【解析】选C。推理判断题。根据第三段的“The most important thing is that all these foods contain enough nutrition, such as protein, vitamins and fiber. . . helps them keep a balanced diet and lifestyle. ”可知Fresh Choice受人欢迎的主要原因在于它提供健康的食品。故选C。7. The purpose of the text is mainly to

27、 tell readers . A. how to manage a restaurantB. what we can enjoy in Fresh ChoiceC. the importance of keeping a balanced dietD. the reasons why Fresh Choice has become popular【解析】选D。写作意图题。本文主要讲述Fresh Choice受欢迎的原因, 故选D项。 . 阅读填句(2021北京高二检测)Things to Keep Your Brain Sharp and Healthy Later in LifeThese

28、 behaviors and activities are proven to help keep your brain young. Keep learning new things. Learning new information and skills throughout your entire life helps to keep your brain strong even in the later years of life. Activities that have the highest value for brain health are novel and complex

29、 to each particular person. What is easy for one person may be challenging for another. 1Exercise regularly. Exercise can improve our energy levels, sense of well-being, sleep, and brain health. 2 Identifying why we do not exercise permits us to systematically break down our barriers, and to slowly

30、change our behaviors towards a healthy lifestyle. Socialize and have fun! Friends provide opportunities to enable the sharing of experiences, new learning, challenge, emotions, trust, and understanding. Friendship also provides the necessary motivation towards activity and involvement. Engaging in n

31、ew pursuits with friends often helps develop new life roles, which provides us with an opportunity to feel appreciated, enjoy life, laugh, and have fun. 3Be health conscious. It is important for us to take control of our health and understand that we are in charge of managing of our bodies. 4 Once w

32、e establish our own role in the management of our health, the importance of a close and trusting relationship with our physician becomes apparent. Slow down and appreciate the silence. 5 Our brains require time to process information more deeply, in order to gain more benefit from our daily experien

33、ces. A fast-paced lifestyle can cause chronic stress and have other negative effects on our health and well-being. Reducing demands we place on ourselves is an important step towards stress reduction, and a more fulfilling life. Studies have shown a relationship between spirituality and the immune s

34、ystem. As we continually learn more about the potential of positive thoughts to influence health, people are beginning to integrate these practices more frequently into their daily lives, and experiencing life-changing results. A. Engaging in it regularly also reduces the risk of depression and anxi

35、ety. B. Reading gives you a unique pause button for comprehension and insight. C. The things that challenge you the most have the most value for your brain. D. Physicians work for us, and when it comes to our bodies, we are the boss. E. Parent-teacher organizations are great places to develop relati

36、onships with other people. F. Open communication can help the physician make sound decisions regarding our health. G. Our society is developing quickly, leaving us with little time to relax and process our environment. 【文章大意】本文为说明文。本文主要告诉我们如何在以后的生活中保持头脑敏锐和健康。1. 【解析】选C。根据上文可知对大脑健康价值最高的活动对每个人来说都是新奇而复杂

37、的。分析选项可知, C项中的“对大脑最有价值”与空前的“the highest value for brain health”是同义词转换。而且C项与本段的意义一致。故选C。2. 【解析】选A。本段的小标题是“Exercise regularly(经常锻炼)”。分析选项可知A项中的Engaging in it regularly与Exercise regularly是一致的。由此可推断出A项符合题意, 故选A。3. 【解析】选E。本段的小标题“Socialize and have fun(社交和娱乐)”, 可以推测本段讲的是社交, 即人与人之间的关系。分析选项可知E项“家长教师组织是与他人发展

38、关系的好地方”在意义上是一致的, 故选E。4. 【解析】选D。本段讲了对我们来说健康很重要。我们要对自己的健康负责。分析选项可知D项中的when it comes to our bodies, we are the boss 即是说我们要做我们身体的主人, 即对应文中的“we are in charge of managing of our bodies”。本段中的“physician”也在D项中复现。故选D。5. 【解析】选G。本段说我们的快节奏的生活方式(A fast-paced lifestyle)让我们没有时间来放松, 导致我们有压力, 对我们的健康和幸福有影响。分析选项可知G项“我们的社会发展很快, 我们几乎没有时间来放松和处理我们周围的环境。”与本段意义一致。故选G。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1