1、Unit 2Warming Up & Reading. 单词拼写1. Xu Haifeng was Chinas first gold medal(奖章) winner in the Olympic Games. 2. You should compete(竞争) with others if you want to get the championship. 3. Which country will host (主办) the next World Cup? 4. Most first-class footballers are natural (天生的) athletes (运动员).
2、5. Many stadiums (体育场) are being built for the Olympic Games. 6. In the ancient(古代) times, people didnt have many ways to get the latest information. 7. As a young man, we should try our best to make contributions to developing our homeland(祖国). 8. Every four years many athletes from all over the wo
3、rld are admitted(接纳) as competitors. 9. Robots are replacing(替代) people on assembly lines(装配线). 10. The principle of this game is “You should be swift(快速的)”. . 单句语法填空1. First prize in the competition(compete) will be a meal at the restaurant of your choice. 2. He admitted taking/having taken (take)
4、the money but promised never to do it again. 3. It is not a good idea to miss meals and replace them with snacks. 4. I dont have to stand for such rude behavior. 5. One of the volunteers (volunteer) for the rescue work injured himself when helping others. 6. It was when I arrived home that I realize
5、d I had left my key in the office. 7. After many days voyage, they arrived in what is called Africa now. 8. We have a magical(magic) view over the calm water of the lake from our window. 9. Everyone should take responsibility (responsible) for this work. 10. They met regularly (regular) and discusse
6、d the hot topic in the society. . 完成句子1. Not only Lucy but also her family like to travel around the world. 不但露西而且她的家人都喜欢去世界各地旅行。2. It is the monitor that/who wins first prize in the competition. 这次比赛荣获第一名的是班长。3. The girl goes to see her parents every third week/every three weeks. 这个女孩每三周去看她的父母。4. T
7、aking part in the English speech competition is a helpful way to learn English. 参加英语演讲比赛是学习英语的一种很有帮助的方法。5. If you dont take part in the sports meeting, neither/nor will I. 如果你不参加这次运动会, 我也不参加。6. The students in our class all try our best to compete for higher grades. 我们班所有的学生都努力为高分而竞争。7. He was ill y
8、esterday. Thats why he was absent from the meeting. 他昨天病了。那就是他开会缺席的原因。. 阅读理解ATo bring the Olympic spirit to developing nations in the late 1990s, the Olympic Committee allowed a small number of “wild card” athletes to join the Games. But because they didnt have to go through any qualifying rounds to
9、 compete, when they arrived, not all of the competitors were prepared. One such athlete was a swimmer from Equatorial Guinea named Eric Moussambani. When Moussambani arrived at the 2000 Sydney Games, hed only been training for the 100-meter freestyle for about eight months. Hed also never been in an
10、 Olympic-size pool and had never raced more than 50 meters. Regardless, he was determined to represent his country. The three wild-card athletes were given their own race, and Moussambani was next to the other two swimmers from Niger and Tajikistan. When the official called the swimmers to begin the
11、 game, both of Moussambanis competitors were disqualified for false starts. Left to swim by himself, Moussambani dove in and dog paddled, breathing for air and moving his arms and legs. Halfway through the race, the situation looked so serious that the audience seriously worried he was drowning. Whe
12、n Moussambani finally passed the finish line and pulled himself from the water, the applause thundered. His final time was 1: 52: 72more than twice that of swimmers in the previous race. But Moussambani couldnt have been happier. He told reporters, “I m going to jump and dance all night long in cele
13、bration of my personal success. ”Moussambanis courage and determination made him an Olympic celebrity (名人). He kept training for the 2004 Games and even got his time down to a respectable 57 seconds. 【文章大意】文章讲述了20世纪90年代, 为了把奥林匹克精神传播到发展中国家, 奥委会允许一些难以预测结果的运动员参赛。Moussambani就是其中很有名的一位, 文中具体讲述了他的参赛经历。1.
14、What can we infer about “wild card” athletes? A. They arrive late. B. They are well-prepared. C. They are the best athletes. D. They are from developing countries. 【解析】选D。推理判断题。由文章首段首句可知, 文章讲述了20世纪90年代, 为了把奥林匹克精神传播到发展中国家, 奥委会允许一些难以预测结果的运动员参赛。据此我们可以推知, 这些难以预测结果的运动员应该是来自发展中国家的。2. How did Moussambani d
15、o in the race? A. He lost in the race. B. He swam unskillfully. C. He failed at the beginning. D. He disappointed everyone. 【解析】选B。细节理解题。由第二段中的“Halfway through the race, the situation looked so serious that the audience seriously worried he was drowning. ”可知, 比赛过程中, 情形很不妙, 观众们很担心他会被淹死。也就是说他貌似不擅长游泳。3
16、. How did Moussambani feel after finishing the race? A. Extremely excited. B. Quite ashamed. C. Very disappointed. D. Pretty calm. 【解析】选A。细节理解题。文章第三段讲述了Moussambani成功到达终点后的情形。由其中的“But Moussambani couldnt have been happier(但是Moussambani不能更开心了)”可知, Moussambani非常开心。由“Im going to jump and dance all night
17、 long in celebration of my personal success. (我将蹦蹦跳跳一晚上来庆祝自己的成功)”也可知, 他很激动。4. Which words can best describe Moussambani? A. Smart and flexible. B. Patient and careful. C. Brave and determined. D. Optimistic and modest. 【解析】选C。细节理解题。由最后一段中的“Moussambanis courage and determination made him an Olympic c
18、elebrity. ”可知, Moussambani的勇气和决心让他成为了奥林匹克名人。Smart and flexible聪明的和灵活的; Patient and careful有耐心的和细心的; Brave and determined勇敢的和有决心的; Optimistic and modest乐观的和谦虚的。选项C中的“Brave”与courage是近义词, “determined”与determination是近义词。BThe Winter Olympics is also called the White Olympics. At this time, many colorful
19、stamps are published to mark the great Games. The first stamps marking the opening came out on January 25, 1932 in the United States for the 3rd White Olympics. From then on, publishing stamps during the White Olympics became a rule. During the 4th Winter Olympic Games a group of stamps were publish
20、ed in Germany in November 1936. The five rings of Olympics were drawn on the front of the sportswear. It was the first time that the rings appeared on the stamps of the White Olympics. In the 1950s, the stamps of this kind became more colorful. When the White Olympics came, the host countries(东道国)as
21、 well as the non-host countries published stamps to mark those games. China also published four stamps in February 1980, when the Chinese sports men began to take part in the White Olympics. Japan is the only Asian country that has ever held the White Olympics. Altogether 14, 500 million stamps were
22、 sold to raise money for this sports meet. Different kinds of sports were drawn on these small stamps. People can enjoy the beauty of the wonderful movements of some sportsmen. 【文章大意】文章主要介绍了冬奥会(即白色奥运会)上各国印刷邮票的历史和过程。各国以此来纪念这一奥运盛事。5. The White Olympics and the Winter Olympics . A. are the same thingB.
23、 are different gamesC. are not held in winterD. are held in summer【解析】选A。细节理解题。由文章第一句话The Winter Olympics is also called the White Olympics. 可知, 冬奥会也被称之为白色奥运会, 故The Winter Olympics和The White Olympics是一样的, 故A项正确。6. The world made it a rule to publish stamps to mark the great world games . A. after th
24、e year 1936B. after the 3rd White OlympicsC. before the 3rd White OlympicsD. before the year 1932【解析】选B。细节理解题。由文章第一段The first stamps marking the opening came out on January 25, 1932 in the United States for the 3rd White Olympics. From then on, publishing stamps during the White Olympics became a ru
25、le. 可知1932年1月25日, 第三届白色奥运会在美国发行了第一批纪念开幕式的邮票。从那时起, 在白色奥运会上发行邮票就成了惯例。7. The Winter Olympics is held once . A. every two yearsB. every three yearsC. every four yearsD. every five years【解析】选C。推理判断题。根据第一段中的1932 in the United States for the 3rd White Olympics和第二段During the 4th Winter Olympic Games a group
26、 of stamps were published in Germany in November 1936. 可知, 1932年举办了第三届冬奥会, 1936年举办了第四届冬奥会, 故每四年举办一次。8. Which of the following is TRUE? A. Only the host countries can publish stamps to mark those Games. B. Only the non-host countries can publish stamps to mark those Games. C. All the countries can pu
27、blish stamps to mark those Games. D. Japan cant publish stamps to mark those Games. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段最后一句话When the White Olympics came, the host countries as well as the non-host countries published stamps to mark those games. 可知, 冬奥会来临时, 东道国和非东道国都会发行纪念邮票, 即所有的国家都可以发行邮票。. 完形填空Confidence has nothi
28、ng to do with your figure. I learned this recently. Every day Id look in the mirror, hate what I see, and repeat the words 1, “I am beautiful. ” Sometimes Id even grit my teeth (咬紧牙关) to 2 the words out. But I 3saying it, no matter what. It was at the 4 of my friend that I began this 5. He said he w
29、anted to be friends with me because of my 6and gentle character. Besides, he also saw me as beautiful and it 7him that I couldnt see it in myself. For a long time, I had 8 that my weight made me a second-rate person. Years of being fat and years of being 9 had caused me to build a cocoon (茧) around
30、myself. I 10 thought that if I stayed quiet, maybe I would be safe. I put myself in layers of 11, my heart breaking a little more with each wedding invitation. I 12 hoping for my true love, believing I wasnt good enough. It wasnt until I met him that I was determined to be happy on my own and things
31、 began to 13. He pointed out my 14 personalities and excellent qualities and made me repeat them out loud. I laughed at first because it felt 15, but I kept at it every day. Then, one day, a(n)16thing happened. Staring into the mirror, I realized with a(n) 17that I believed it! He wasnt 18 and it wa
32、s true-Im beautiful! The layers of my cocoon suddenly disappeared. And nowadays, I learn to love myself and keep 19 no matter what my dress size is. Indeed, confidence comes from 20. 【文章大意】文章中作者由于自己的肥胖而感到自卑、恐惧, 后来, 在朋友的帮助下, 通过不断地自我暗示, 最终找到了自信。1. A. hopefullyB. unusuallyC. excitedlyD. unwillingly【解析】
33、选D。根据下句Sometimes Id even grit my teeth to the words out. (有时我甚至咬紧牙关哭喊出这些词)可知作者很不情愿说这句话。2. A. sleepB. cryC. tellD. find【解析】选B。由上文可知讨厌所看到的自己, “我”不情愿地重复这句话: 我很漂亮。所以这里用cry out“哭喊出”最符合语境。3. A. stoppedB. regrettedC. continuedD. considered【解析】选C。根据上文可知“我”不情愿地重复这句话: 我很漂亮。且本句由转折连词But连接, 因此continue能够体现作者的不情愿,
34、 但是还要继续说的矛盾。4. A. requestB. thoughtC. costD. invitation【解析】选A。句意: 是在我朋友的请求下我才开始了这一习惯。at the request of在的请求下。5. A. hobbyB. planC. ideaD. habit【解析】选D。根据上文Every day Id look in the mirror, hate what I see, and repeat the words , “I am beautiful. ”可知作者每天都这么做, 已经成了习惯。6. A. wealthB. kindnessC. successD. co
35、ldness【解析】选B。下文He pointed out my personalities and excellent qualities提到好的品行, 故B选项符合语境。7. A. delightedB. embarrassedC. worriedD. frightened【解析】选C。作者的朋友对于作者的自卑心理应该是很担忧。worry sb. 担忧某人。8. A. believedB. doubtedC. forgotD. forgave【解析】选A。根据上文的叙述, 我们可以得知作者一直以来都很自卑, 缺乏自信。所以此处believe符合语境。9. A. looked upB. st
36、ared atC. shouted atD. laughed at【解析】选D。由于作者很胖, 所以应该是遭到了别人的嘲笑。10. A. similarlyB. mistakenlyC. suddenlyD. intelligently【解析】选B。从上下文可知作者习惯于把自己藏起来, 而这是错误的。11. A. guiltB. lossC. fearD. joy【解析】选C。从上下文可知作者很自卑, 很害怕别人的嘲笑, 因此作者被恐惧包围着。12. A. stoppedB. enjoyedC. riskedD. preferred【解析】选A。根据前文可知, 作者的自卑、恐惧让作者不再期望获
37、得真爱, stop doing sth. 停止做某事。13. A. disappearB. increaseC. worsenD. change【解析】选D。作者下决心让自己快乐起来, 所以一切都开始发生改变。14. A. goodB. negativeC. strangeD. funny【解析】选A。他指出了我的好的性格和优良的品质, 并让我大声重复说出来。此处的good与句中的excellent相一致。15. A. helplessB. dangerousC. sillyD. meaningless【解析】选C。刚开始的时候我笑个不停, 因为这感觉起来很愚蠢。由句中的laugh可知选项Cs
38、illy符合语境。16. A. interestingB. amazingC. terrifyingD. challenging【解析】选B。根据下句Staring into the mirror, I realized with a(n) that I believed it! 可知作者很震惊地发现自己相信自己很漂亮, 这与之前作者的自卑形成鲜明对比, 因此选项B. amazing(令人惊奇的)符合语境。17. A. questionB. excuseC. pityD. shock【解析】选D。作者意识到自己相信自己很漂亮, 这与之前作者的自卑形成鲜明对比, with a shock震惊地。
39、18. A. lyingB. listeningC. dreamingD. waiting【解析】选A。句意: 他没有撒谎, 这是真的我(很)漂亮。lie(撒谎)与后面的it was true形成照应。19. A. curiousB. quietC. confidentD. healthy【解析】选C。句意: 现在, 我学会了爱自己, 无论我裙子的尺码是多少我都会保持自信。文章最后一句Indeed, confidence comes from . 给出了答案。20. A. societyB. insideC. familyD. experience【解析】选B。句意: 确实, 信心源于内心。根
40、据作者的经历, 作者由自卑和恐惧, 转而通过坚持暗示自己(漂亮), 慢慢地找到了自信。因此可得知自信源于内心(inside)。. 阅读填句How to Succeed in SchoolBecome a voracious(求知欲强的)reader. Go to your school library or the public library and check out books that interest you. 1If you dont know where to start, ask the librarian for suggestions based on your inter
41、ests. Reading books that you enjoy (outside of school requirements) will help build your vocabulary and increase your understanding skills. 2Be an excellent student. Do your homework, show up for class on time, keep your schoolwork organized, and have a planner of important dates to help you turn in
42、 assignments on time and with less stress. During class, pay attention and ask questions to further your understanding of the material. 3Think ahead to what you see yourself doing in the future, whether thats getting a degree, volunteering, or jumping right into the career of your choice. 4 Just sta
43、rt to think about what you might want to do in the future based on your interests, passions, and skills. Set realistic academic and personal goals. Set realistic goals for yourself to feel a sense of accomplishment regarding your school and personal life. 5 As for personal goals, you might set an in
44、tention to learn how to bake bread. Studies have shown that teens who set goals tend to have higher rates of success and achievement. A. Look ahead to life after you graduate from high school. B. Volunteer work will help build your social skills and self-esteem. C. Dont worry. You dont have to choos
45、e a career right now! D. Dont be afraid to go to talk to your teachers during their office hours to ask questions. E. It can be anything from poetry to novels and comicsjust do reading! F. For example, you might set a goal to achieve all As and Bs this term. G. Youll also learn a lot more about the
46、world and different cultures. 【文章大意】文章主要介绍了获得成功的方法: 成为一个求知欲强的人; 成为一个优秀的学生; 早做计划; 设定现实的学习和个人目标。1. 【解析】选E。根据前文Go to your school library or the public library and check out books that interest you. 可知去学校图书馆或公共图书馆借你感兴趣的书。E. It can be anything from poetry to novels and comicsjust do reading! 可以是任何内容, 从诗歌
47、到小说和连环漫画, 只要去读! 符合文意, 前文提到了图书馆的书, 选项提到书的内容, 符合逻辑, 故选E项。2. 【解析】选G。根据前文Reading books that you enjoy (outside of school requirements) will help build your vocabulary and increase your understanding skills. 可知读你喜欢的书 (在学校的要求之外) 有助于你扩大词汇和提高你的理解能力。G. Youll also learn a lot more about the world and differen
48、t cultures. 你也可以更加了解这个世界和不同的文化。符合文意, 前文和选项构成明显的递进关系, 都讲述阅读的好处, 故选G项。3. 【解析】选A。根据下文Think ahead to what you see yourself doing in the future, whether thats getting a degree, volunteering, or jumping right into the career of your choice. 可知提前想好你将来要做什么, 不管是获得学位, 做志愿者, 还是直接进入你选择的职业。A. Look ahead to life
49、after you graduate from high school. 展望高中毕业后的生活。符合文意, 前文和选项的话题相同, 都讲述要提前做计划, 故选A项。4. 【解析】选C。上文Think ahead to what you see yourself doing in the future, whether thats getting a degree, volunteering, or jumping right into the career of your choice. (提前想好你将来要做什么, 不管是获得学位, 做志愿者, 还是直接进入你选择的职业)与C. Dont worry. You dont have to choose a career right now! (别担心, 你现在不必立刻选择职业)承接自然, career是两句的关键词。故选C项。5. 【解析】选F。根据该段中心句Set realistic academic and personal goals. (设定一个现实的学习和个人目标)可知本段主要内容是关于设立目标, F. For example, you might set a goal to achieve all As and Bs this term. (举个例子, 你可以设定一个目标在这学期实现全部A和B)符合语境。故选F项。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有