ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:60.50KB ,
资源ID:389313      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-389313-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022学年高中英语 Unit 1 Lifestyles Period 1课后阅读训练(含解析)北师大版必修1.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022学年高中英语 Unit 1 Lifestyles Period 1课后阅读训练(含解析)北师大版必修1.doc

1、Unit 1 Lifestyles课后阅读训练 一Unit 1Period 1. 阅读理解AIf there is a disease at work in the obesity(过度肥胖), it is the disease of laziness. People want a quick fix to solve all their problems. And they dont want to do anything in a different way. . . even though the things they have always done are what caused

2、 them to end up being too fat and unhappy with themselves. If you are fat, then losing weight is simple. You need to gradually reduce the amount of food that you eat, and gradually increase the amount that you exercise. If you do this, you will gradually lose weight. But there are no short cuts. The

3、re is no special food that you can eat and watch the pounds melt away. There are also no magic pills. Eating healthy food is great, and is something everyone should try to do. What you should do is eat less, and exercise more. If you are fat and happy, or even proud, then perhaps none of this concer

4、ns(使担心)you. Its possible that you are happy the way you are: you are not trying to diet. Perhaps you belong to the“big is beautiful”group. If that is the case, then by all means, enjoy it. Be free, and eat, and enjoy your fat body until the day that you diewhich will probably be sooner rather than l

5、ater. Please move to a country without social medical care so youre less of a big financial burden on everyone else around you. That would be great. Do not say that you are being“shamed”when you need to buy two seats on a plane. And do not go to your doctor seeking free“diet pills”or some other quic

6、k fixes if one day you change your mind and decide that being fat is not for you. Youre fat because you made yourself that way. If you want to make a change, put down the ice cream and pick up a gym membership. It really is that simple. 【语篇概述】如果说真有一种病会导致肥胖, 那就是懒惰。减肥不难, 少吃多运动, 就这么简单。1. According to t

7、he passage, most of the fat people are. A. lazyB. healthyC. wiseD. hardworking【解析】选A。细节理解题。根据第一段首句“If there is. . . obesity, it is the disease of laziness. ”可知, 如果说真有一种病会导致肥胖, 那就是懒惰。2. Less amount of food and more exercise will make you. A. end up being too fatB. become fit graduallyC. be fat and ha

8、ppyD. be thin and unhealthy【解析】选B。推理判断题。根据第二段可知, 逐渐减少食物摄入量“gradually reduce the amount of food that you eat”, 同时逐渐增加运动量“gradually increase the amount that you exercise”, 你就会慢慢地减重“gradually lose weight”。故答案为B。A、C项与文章内容不相符; D项文章没有提及。3. The underlined words“that is the case”probably refer to. A. you ar

9、e too fat and unhappy with yourselfB. you think that losing weight is very simpleC. you want short cuts or magic pillsD. you are fat and happy or even proud【解析】选D。句意理解题。根据上下文语境可知, “that is the case”指代的是上一段中的“you are fat and happy, or even proud”, 第五段前两句意思是“如果是这样, 那没问题, 尽情享受吧。自由地吃吧, 喜爱自己肥胖的身躯直至死去的那一天

10、只可能早死不会晚死。”误解分析: 本题可能会误选B或C, 原因在于没有联系上下文。切记做此类试题时, 应结合上下文语境, 意思逻辑通顺的才是正确答案。4. Whats the opinion of the writer about losing weight? A. Its very simple. B. Its not easy at all. C. Its harmful to us. D. It may be impossible. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段首句“If you are fat, then losing weight is simple. ”再结合最后一段最后一

11、句“It really is that simple. ”可知, 作者认为减肥很简单, 少吃多运动。故答案为A。其他三个选项与文章内容不相符。BMy students often tell me that they dont have“enough time”to do all their schoolwork. My reply is often a brief “You have as much time as the president. ”I usually carry on a bit about there being twenty-four hours in the day fo

12、r everyone, and suggest that “not enough time” is not an acceptable explanation of not getting something done. Once in graduate school, I tried to prove to one of my professors by saying that I was working hard. His answer to me was, “Thats irrelevant(无关的). Whats important is the quality of your wor

13、k. ”Since then I have had time to think carefully about the“hard worker”dodge(骗人的伎俩), and I have come to some conclusionsall relevant to the problem of how much time we have. If you analyze the matter, you can identify two parts of the problem: There is, of course, the matter of“time”, which we can

14、think of as fixed. Then there is the problem of “work” during that time. But, as my professor suggested, its not how hard one works but the quality of the work that is important. That led me to a new idea: the quality of the work. That concept is perhaps best explained by a sign I once saw on the wa

15、ll in someones office: “Dont work harder. Work smarter. ”There are a lot of senses in that idea. 【语篇概述】作者通过论述阐明了一个观点, 即评价一个人的工作好坏不是看他多么努力, 而是看其成效。也就是说不要蛮干, 要巧干。5. We can learn from the second paragraph that. A. the writer thinks sometimes we dont have enough time to do our workB. the writer doesnt s

16、upport the opinion of“not enough time”C. the writer supports the opinion of“not enough time”D. the writer doesnt have much work to do every day【解析】选B。细节理解题。由第二段最后一句. . . and suggest that“not enough time”is not an acceptable explanation of not getting something done. 可知作者是不支持这种观点的。6. By saying“Thats

17、irrelevant. Whats important is the quality of your work. ”, the professor means that. A. he doesnt think the writer has worked hardB. he believes the writer has worked hardC. the writer knows little about the“hard worker”dodgeD. the writer is very lazy【解析】选C。推理判断题。从后面作者得出的结论可以看出, 作者以往没仔细考虑过这个问题, 对此不

18、太了解。7. The underlined word in the last sentence probably meansin Chinese. A. 意义B. 感觉C. 目标D. 任务【解析】选A。词义猜测题。由上文的“Dont work harder. Work smarter. ”可以看出, 作者已经悟出了其中的“意义”。8. Whats the passage mainly about? A. Students dont have enough time. B. Dont work harder; work smarter. C. No one can get more time.

19、D. Read better and write better. 【解析】选B。主旨大意题。浏览全文, 会发现前几段都是论据, 只有最后一段总结出了结论。体现主题的原句: That led me to a new idea: the quality of the work. 及“Dont work harder. Work smarter. ”There are a lot of senses in that idea. 根据以上信息, 再比较一下选项可以确定答案为B项。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Prevent

20、 Near-sightednessMyopia(近视), or near-sightedness, can be a severe inconvenience and may even cause big troubles when we operate cars or heavy machinery. Here are some tips that may help you to prevent myopia. 1. 1Whether its for the love of books or because you are studying for a test that just happ

21、ens to take place tomorrow, dont overdo it. This means either getting away from a page-turner(引人入胜的书)or starting your studies a few days earlier. If prolonged(持续很久的; 延长的)reading cant be avoided, try taking regular breaks to rest your eyes or take a nap. 2. Consume lots of eye-protecting vitamins. 2I

22、ts very meaningful to get kids to eat this healthy orange vegetable, which is rich in vitamins. Still, good doses of multi-vitamins will improve not only your eyesight but your health in general. 3. Do your reading or focusing in well-lit room. Weak light may cause damage to your eyes and result in

23、the need for glasses. 3Buy a reading light or just turn on a bright lamp. 4. Be mindful of the distance between your eyes and the object youre focusing on. 4It will also cause your head to ache and may dry out your eyes. 5. 5Early detection(察觉; 发觉)of near-sightedness can lead to quick treatment and

24、less serious symptoms. A. Try not to read for long lengths of time. B. You should also eat a lot of other green vegetables. C. Talk to an eye care doctor at the first signs of eye trouble. D. Of course the first choice that comes to mind is the carrot. E. It will also give you a headache and make yo

25、u feel tired. F. Encourage more outdoor activities, such as running, cycling and playing tennis. G. Whether its a book or the television, being too close is going to bother your eyes. 【语篇概述】本文提出了预防近视的几条建议。1. 【解析】选A。第1空是该段标题。由段落中的“dont overdo. . . , getting away from. . . , taking regular breaks. . . ”可知, 本段主要内容是希望大家不要长时间读书。2. 【解析】选D。本段是从饮食方面给出的建议。第2空下文指出要多吃富含维生素的橙色食物, D项中的carrot正好与之对应, 故D项正确。3. 【解析】选E。在灯光昏暗的地方读书对眼睛有伤害, 选项E也是伤害的具体表现, 既符合逻辑, 也与前一句衔接自然, 故选E。4. 【解析】选G。由第四条建议可知讲述的是用眼时的距离问题, 只有G项中的“being too close. . . ”提到了距离, 故G项正确。5. 【解析】选C。本段主要讲述近视的早期预防, 有最初的症状的时候要尽早就医诊治, 故C项最能概括该段大意。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1