ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:19 ,大小:193.50KB ,
资源ID:388930      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-388930-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省广州市2013届高三英语考前训练题(含解析)新人教版.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省广州市2013届高三英语考前训练题(含解析)新人教版.doc

1、2013年广州市高三训练题英 语 2013.5本试卷共10页, 三大题, 满分135分。考试用时120分钟。注意事项:1. 答卷前,考生务必用2B铅笔在“考生号”处填涂考生号。用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己所在的市、县/区、学校以及自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上。用2B铅笔将试卷类型(A)填涂在答题卡相应位置上。2. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。3. 非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答卷纸各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再

2、写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4. 考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。I 语言知识及应用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Some years ago, Houston airport faced a troubling customer-relations issue. Passengers were making a huge number of 1 about the lon

3、g waits at baggage claim (行李提取处). In response, the airport managers 2 the number of baggage handlers. The plan worked: the average wait fell to eight minutes. But the complaints 3 despite the apparent success. 4 , the managers undertook a more careful, on-site analysis. They found that it took passe

4、ngers a minute to walk from their 5 gates to baggage claim and seven more minutes to get their bags. Roughly 88 percent of their time, in other words, was spent standing around 6 waiting for their bags.So the airport decided on a new approach: instead of reducing wait time, it 7 the arrival gates fa

5、rther away from baggage claim area. Passengers now had to 8 six times longer to get their bags. Complaints dropped to near zero.This story shows a general 9 : the experience of waiting is defined only partly by the actual length of the wait. Often the psychology of queuing is more 10 than the length

6、 of the wait itself. Occupied time (walking to baggage claim) feels 11 than unoccupied time (standing at baggage claim). Research on 12 has shown that, on average, people overestimate how long theyve waited in a line by about 36 percent.This is also why one finds mirrors next to lifts. The spread of

7、 high-rise buildings after World War II led to complaints about lift 13 . The motive behind the mirrors was 14 to the one used at the Houston airport: give people something to 15 their time, and the wait seems shorter. 1. A. suggestionsB. questionsC. complaintsD. challenges【答案】C【解析】suggestions建议;que

8、stions问题;complaints抱怨;challenges挑战。根据But the complaints 3 despite the apparent success.可知应选C。2. A. evaluated B. countedC. decreasedD. increased【答案】D【解析】evaluate评估;count计算;decrease减少;increase增加。飞机场的管理人员增加了行李管理者的人数,故选D。3. A. continuedB. disappearedC. doubled D. changed【答案】A【解析】continue继续;disappear消失;d

9、ouble加倍;change改变。等候的时间下降到了8分钟,但是还是报怨投诉的不断继续,故选A。4. A. Annoyed B. PuzzledC. DiscouragedD. Excited【答案】B【解析】annoyed 烦恼的;puzzled困惑的; discouraged气馁的; excited兴奋地。经理感到特别困惑,故选B。5. A. exit B. landingC. arrival D. departure【答案】C【解析】exit出口; landing登陆; arrival到达; departure离开。他们发现,乘客们用一分钟时间从到达口走到行李领取处,故选C。6. A.

10、uncomfortablyB. aimlesslyC. hopelessly D. impatiently 【答案】D【解析】uncomfortably不舒适地; aimlessly漫无目的的; hopelessly绝望地;impatiently不耐烦地。换句话说,大概他们的88%的时间花在不耐烦地站着等行李上。故选D。7. A. freedB. sent C. moved D. removed【答案】C【解析】free解放;send寄;move移动;remove调动。move可表示位置或场所的变换,如“搬家,挪动,活动(人的某一部位)”等, remove着重于离开或脱离原来的位置、处所、职位

11、、职业等,作一种新的、有时是暂时的安排或改变,多是有意识地移动。所以机场决定采用一个新的方法:不是减少等待时间,而是把到达口移到远离取行李的地方,故选C。8. A. wait B. walkC. wasteD. sit【答案】B【解析】wait等候; walk步行; waste浪费; sit坐。乘客们不得不走比原来六倍多的时间来取行李,这样抱怨声几乎为零,故选B。9. A. principle B. approachC. beliefD. reason【答案】A【解析】principle原理,原则; approach方法; belief信仰; reason理由。这个故事暗示着一个普遍原理:故选

12、A。10. A. scientificB. interestingC. useful D. important 【答案】D【解析】scientific科学的;interesting有趣的; useful 有用的; important重要的。排队的心理状态比等待自身的统计数据更重要,故选D。11. A. slower B. shorter C. more difficultD. more painful【答案】B【解析】slower慢的;shorter更短的; more difficult更难的; more painful更痛苦的。领取行李的时间感觉比站在等行李的时间短多了,故选B。12. A.

13、 figures B. baggageC. queuing D. standing 【答案】C【解析】figures人物; baggage行李; queuing排队; standing站。通过排队等候研究表明,故选C。13. A. delaysB. qualityC. safety D. repairs【答案】A【解析】delay延迟; quality质量;safety安全; repair修理。二战后高楼的泛滥导致了对电梯延迟的抱怨。故选A。14. A. devotedB. superiorC. familiar D. similar【答案】D【解析】devoted献身的; superior优

14、秀的;familiar熟悉的; similar相似的。镜子背后的基本原理和用在休斯顿机场的原理相似,故选D。15. A. takeB. occupyC. use D. value【答案】B【解析】take拿; occupy占据; use用; value评价。给点事让人做,以此来占用他们的时间,然后等待就会感觉变短。故选B。第二节 语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1625的相应位置上。There was once a small boy wh

15、o would never get dressed when his parents told him to, 16 would he wear what they wanted him to. He preferred unusual clothes, but above all, he liked taking his time. His parents were always in a rush, and wanted him to be much 17 (quick), but the boy didnt like this, 18 he would slow down even mo

16、re.One day, his parents got so angry when he refused to dress, that they told him to go out without any clothes at all. 19 (amuse), the boy followed his parents out of the door. He held a belief 20 nobody could do anything to him. As the boy stood outside his house with nothing on, waiting for his p

17、arents car, along came the local pig farmer. The farmer, 21 was almost deaf, had very poor eyesight. Not only that, but also he 22 (forget) his glasses that day. When he saw the boys pink skin, he thought it was one of his pigs. Shouting and pushing, the farmer forced 23 into a pig cage.The boy begg

18、ed him to stop but the deaf farmer couldnt hear. When found by his parents, the terrified boy never again wanted to be mistaken 24 anything other than a human being. Now hes the first 25 (get) dressed, and always looks neat. II 阅读 (共两节,满分50分)第一节 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,

19、并在答题卡上将该项涂黑。 AThe future of written English will owe more to Hollywood films than Dickens or Shakespeare, if the findings of a study into childrens writing are anything to go by. Researchers who looked at the entries to a national competition found they were increasingly using American words such as

20、 garbage, trash can, sidewalk, candy, sneakers, soda, and flashlight.The stories, written by pupils aged 7 to 13, show how fairy cakes are referred to as cupcakes and a dinner jacket has become a tuxedo. “Smart” is now often used for “clever” and “cranky” for “irritable”.Television also has a powerf

21、ul influence on childrens work, with Lady Gaga and Argentinean footballer Lionel Messi among the famous names from TV cropping up repeatedly.But pupils are let down by basic spelling, punctuation and grammar, according to the study by Oxford University Press (OUP), which looked at the entries to BBC

22、 Radio Twos “500 Words” competition.Children struggled to correctly spell simple words such as “does” and “clothes” and often failed to use the past tense correctly, frequently writing “rised” instead of “rose” or “thinked” instead of “thought”.Researchers also found that punctuation was underused,

23、especially semi-colons and speech marks. Some did not know how to use capital letters. However, exclamation marks were overused. Researchers found 35,171 examples in total, with some young writers using five at a time!Popular US fiction such as the Twilight novels and films is thought to be fueling

24、the increasing use of American vocabulary and spelling. Meanwhile, fears that texting was corrupting childrens written work were unfounded, they said, with youngsters only using text language when they were referring to a text message.Samantha Armstrong from OUP said: “Perhaps we are catching a glim

25、pse of the language of the future.” Chris Evans, whose radio show runs the competition, said the results were “fascinating”, adding: “Whod have thought that Messi and Gaga would be some of the most used names?”26. According to the passage, which of the following is an example of British English? A.

26、sneakers B. fairy cakes C. tuxedo D. cranky【答案】B【解析】细节理解题。根据Researchers who looked at the entries to a national competition found they were increasingly using American words such as garbage, trash can, sidewalk, candy, sneakers, soda, and flashlight. The stories, written by pupils aged 7 to 13, show

27、 how fairy cakes are referred to as cupcakes and a dinner jacket has become a tuxedo. “Smart” is now often used for “clever” and “cranky” for “irritable”.故选B。27. Which of the following was NOT frequently found in the pupils stories?A. Text message language.B. A variety of Americanisms.C. Overuse of

28、exclamation marks.D. Names of famous TV stars.【答案】A【解析】细节理解题。根据Meanwhile, fears that texting was corrupting childrens written work were unfounded, they said, with youngsters only using text language when they were referring to a text message.短信中的语言没有在学生的作业中发现,故选A。28. What can we infer from the passa

29、ge?A. Lionel Messi is now the most famous footballer in Britain.B. American movies and books are increasingly popular in Britain.C. The national writing competition is organised by Oxford University Press.D. Written English is more influenced by classical literature than popular US culture.【答案】B【解析】

30、推理判断题。根据Popular US fiction such as the Twilight novels and films is thought to be fueling the increasing use of American vocabulary and spelling.由此可推出美国的电影和小说在英国很受欢迎,故选B。29. The underlined phrase “unfounded” in Paragraph 7 probably means _.A. unbearable B. unnoticeable C. not found D. not based on f

31、acts【答案】D【解析】词义猜测题。根据they said, with youngsters only using text language when they were referring to a text message.可知“没有根据的”应选D。30. The passage is intended to _.A. show that British children have spellings and grammar abilitiesB. share the experience about how to teach written English in a correct

32、way C. discuss the noticeable changes and evolution of written English in BritainD. criticize the influence of popular US culture on British childrens language use【答案】C【解析】写作意图题。全文讨论了在英国书面英语的明显变化和分析了书面语言的演变过程。故选C。 BBissel is a small village of the West Sahara. It lies next to a l.5-square-kilometer

33、oasis(绿洲), from where three days and nights are generally required to go out of the desert. However, before Ken Levin discovered it in 1926, none of the Bissel villagers had ever walked out of the desert. Reportedly, they were not unwilling to leave this barren land. Many had previously tried but fa

34、iled, always somehow finding themselves back at the oasis after several days of trying to walk out.When interviewed by Ken Levin, an expert at the British Royal College of Sciences, the villagers explained that no matter which direction they walked it always brought them back to the village. Why cou

35、ldnt the Bissel villagers walk out of the desert? Levin was very puzzled. He had, by himself, managed to walk north from the village and reach the nearest town in three and a half days. He decided to carry out an experiment to solve the mystery. He and a Bissel villager called Argutel, would walk ou

36、t of the desert together. They prepared enough water for a half-a-month journey and two camels. But this time Ken Levin didnt bring his compass. Levin would follow Argutel. Ten days later, they had walked for about 500 miles but were still in the desert. On the 11th morning, an oasis came into their

37、 view. They were back at Bissel. Levin now understood why the Bissel people couldnt escape the desert. They had no knowledge of the North Star, which had for centuries provided sailors and other travelers with a point of direction. In the desert, if a person goes forward relying only on their senses

38、, they will not be able to travel in a straight line. Rather they will travel in a very large circle and eventually track back to where they began. Levin explained to Argutel the function of the North Star and said, “As long as you rest in the daytime and walk towards the brightest star at night, yo

39、u would be able to walk out of the desert.” Argutel did as he was told. Three days later, he came to the edge of the desert. Now in the West Sahara, Bissel has become a bright pearl, where tens of thousands of tourists come every year. Argutels bronze statue stands in the center of the town. On its

40、base are the words: _.31. Villagers in Bissel had never walked beyond the desert because _.A. they had no method to find their way out B. they were discouraged by their failures C. they had a fear of the outside worldD. they had no desire to leave the oasis 【答案】A【解析】细节理解题。根据Many had previously tried

41、 but failed,他们没有找到合适的方法走出来。故选A。32. Ken Levin asked Argutel to walk to the north in order to _.A. see how far away Bissel was to the edge of the desertB. prove that people could walk out of the desertC. tell people not to walk in circD. show Argutel was a great person【答案】B【解析】细节理解题。根据He decided to ca

42、rry out an experiment to solve the mystery. He and a Bissel villager called Argutel, would walk out of the desert together.为了证明人们能够走出沙漠。故选B。33. According to the passage, Ken Levin _.A. knew Argutel before he came to the villageB. came to Bissel to do experiments on behalf of his collegeC. became the

43、 first man to walk out of the desert from Bissel VillageD. taught Bissel villagers knowledge of the North Star when he first arrived 【答案】C【解析】细节理解题。根据before Ken Levin discovered it in 1926, none of the Bissel villagers had ever walked out of the desert. Ken Levin是第一个走出sham沙漠的人,故选C。34. It can be infe

44、rred from the passage that _.A. Ken Levin didnt walk south because it would take more days B. the use of a compass was necessary to walk out of the desertC. tourism in Bissel has been greatly developed and improvedD. Argutel became the leader of Bissel after his return【答案】C【解析】推理判断题。根据Now in the Wes

45、t Sahara, Bissel has become a bright pearl, where tens of thousands of tourists come every year,在Bissel旅游业大大地提高了,故选C。35. Which of the following can most probably be found at the base of Argutels statue? A. Two heads are better than one.B. Where there is a will, there is a way.C. A long journey start

46、s with the first step.D. A new life starts from the fixed direction.【答案】D【解析】推理判断题。根据They had no knowledge of the North Star, which had for centuries provided sailors and other travelers with a point of direction.故选D。CYears ago, I was watching a detective show on TV where the fingerprints of a crimi

47、nal are required. The hero invites the bad guy to his home and offers him a glass of water. The man takes the glass and drinks the water. After he leaves the hero dramatically brings out a handkerchief and picks up the glass. His expressions show the satisfaction at a job well done. The bad guy will

48、 soon be arrested. At that time, I found it amazing how can prints on a glass identify people? My dad explained that if you were to press your thumb on an inkpad and then on a sheet of white paper you will leave a smudge or print, which no one else in the world can make. The same would be true for e

49、ach of your fingers. The Chinese were the first to use a fingerprint as a type of identification it was used as a signature on important documents, although they had no way of independently matching it with the owner. Each print is one-of-a-kind and no two people have the same characteristic. Scient

50、ists and criminologists (those who study criminal characteristics) determine the differences between fingerprints by a careful study of their curves and not by their general shape or pattern. In 1892, an English scientist, Sir Francis Galton, published a book on using fingerprints to solve crimes. A

51、t the same time in Argentina, a police researcher Juan Vucetich was also working towards a fingerprint classification system. However, it was in 1896 that Sir Edward Henry, then serving as Inspector General of Police in India, developed the print classification system that would eventually be used g

52、lobally. Sir Edward Henry and his assistant Khan Haque discovered that all fingerprints could be systematically classified according to their general curve patterns. He divided them into three classes on the basis of their general pattern: loops (箕形纹), whorls (斗形纹), and arches (弓形纹). By counting the

53、 curve between any two points in the pattern, each of the ten fingers could be classified into a particular group. Taking the group together as a unit you have a complete system of classifying fingerprints. In June 1897, the worlds first fingerprint bureau was set up in Calcutta and in 1901, Sir Edw

54、ard Henry was appointed head of Scotland Yard in London, where he applied the system. This system, called the science of fingerprint identification, is still used by police departments all over the world today with few changes. 36. The purpose of the first paragraph is to show _.A. how a persons fin

55、gerprints are taken B. how satisfied the hero was with his work C. how careful detectives should be when workingD. how fingerprints are commonly used to solve crimes【答案】D【解析】细节理解题。根据I was watching a detective show on TV where the fingerprints of a criminal are required.可知指纹被用来证实犯罪的事实,故选D。37. Fingerp

56、rints were first used in China to _.A. sign documents B. capture criminalsC. show respect D. prove identity 【答案】A【解析】细节理解题。根据The Chinese were the first to use a fingerprint as a type of identification it was used as a signature on important documents,中国第一次用指纹是在签署文件的时候,故选A。38. In which country was to

57、days fingerprint classification system developed?A. China B. Scotland C. Argentina D. India【答案】D【解析】细节理解题。根据it was in 1896 that Sir Edward Henry, then serving as Inspector General of Police in India, developed the print classification system that would eventually be used globally. 故选D。39. Which of t

58、he following is true according to the passage?A. The fingerprint classification system has experienced great changes.B. For more than a century, fingerprints have been applied to crime solving. C. Henrys fingerprint classification system was immediately accepted internationally.D. By comparing the g

59、eneral shape of two fingerprints, one can easily tell their difference.【答案】B【解析】细节理解题。根据In June 1897, the worlds first fingerprint bureau was set up in Calcutta and in 1901, Sir Edward Henry was appointed head of Scotland Yard in London, where he applied the system. 在100多年里指纹已经被应用于解决犯罪的问题,故选B。40. Wh

60、at is the best title for this passage?A. Detectives and CriminalsB. Scientists and CriminologistsC. Fingerprints and Crime SolvingD. Researchers and Fingerprint Patterns【答案】C【解析】标题归纳题。根据全文的内容可知主要叙述了指纹用于警察破案,故选C。DOrganic food, once considered something that only health fanatics desired, is now a regu

61、lar feature at most supermarkets. And that has created a bit of a dilemma. On the one hand, you have a conventionally grown apple. On the other, you have one thats organic. Both apples are firm, shiny and red. Both provide vitamins and fiber, and both are free of fat, sodium and cholesterol. Convent

62、ionally grown food generally costs less, but is organic food a better choice? The advantages claimed for such foods over conventionally grown and sold food products are now being debated on a large scale. Supporters of organic foods a term whose meaning varies greatly are frequently telling the worl

63、d that such products are safer and more nutritious than others. The growing interest of consumers in the safety and nutritional quality of daily foods is a welcome development. However, much of this interest has been aroused by sweeping claims that the conventional food supply is unsafe or inadequat

64、e in meeting nutritional needs. Almost daily, the public is surrounded by claims for “no-aging” diets, new vitamins and other wonder foods. There are numerous unsubstantiated reports that natural vitamins are superior to man-made ones, that fertilized eggs are nutritionally superior to unfertilized

65、eggs, that untreated grains are better than those treated with insect spray and the like. Although most of these claims are not supported by scientific evidence, large amounts of written material about the benefits of organic foods makes it difficult for people to separate fact from fiction. As a re

66、sult, claims that eating a diet consisting of organically grown foods prevents or cures disease or provides other benefits to health have become widely advertised and form the basis for peoples opinion. One thing that most organically grown food products seem to have in common is that they cost more

67、 than conventionally grown foods. But in many cases consumers are misled if they believe organic foods can maintain health and provide better nutritional quality than conventionally grown foods. So there is real cause for concern if consumers, particularly those with limited incomes, distrust the co

68、nventional food supply and buy only expensive organic foods instead.41. According to Paragraph 2, which of the following statements about organic food is true?A. It has no agreed definition.B. It is popular among producers.C. It is accepted by most nutritionists.D. It hasnt been used until recent ye

69、ars.【答案】A【解析】细节理解题。根据第二段的内容可知对于有机食品没有统一的界定,故选A。42. In Paragraph 4, treated grains are examples of _. A. organic food B. conventionally grown foodC. expensive food D. healthier food【答案】B【解析】细节理解题。根据that untreated grains are better than those treated with insect spray and the like. 用药喷洒的庄稼是传统的粮食作物,故选B

70、。43. It can be inferred from the passage that _.A. organic foods are actually less nutritious than conventionally grown foodsB. people cannot separate fact from fiction because of the TV advertisements C. organic foods cost more but are not necessarily better than conventionally grown foodsD. most d

71、octors believe that organic foods prevent disease or provide other benefits to health【答案】C【解析】推理判断题。根据Conventionally grown food generally costs less. One thing that most organically grown food products seem to have in common is that they cost more than conventionally grown foods.可以推知有机食品花费大,价格高,但不一定

72、比传统的食物更好,故选C。44. According to the passage, many consumers are attracted by organic foods because they _.A. have carefully researched the productsB. value food safety and nutrition C. expect to save some money D. want to try something new【答案】B【解析】细节理解题。根据But in many cases consumers are misled if they

73、 believe organic foods can maintain health and provide better nutritional quality than conventionally grown foods.因为那些消费者太看重食物的安全与营养,故选B。45. What is the authors attitude toward the claims of organic foods?A. Enthusiastic. B. Supportive. C.Uninterested. D. Doubtful.【答案】D【解析】细节理解题。根据最后一段可以看出作者是持怀疑态度的,

74、故选D。第二节 信息匹配 (共5小题;每小题2分,满分10分) 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。首先请阅读下列租房信息:以下是五个人的租房要求。请匹配每个人拟租的房子。46. Xiao Ni is studying in Sydney for the next two months. She wants to live with an Australian family so she can improve her English as much as possible.【答案】D【解析】Xiao Ni女性,她要住在一个澳大利亚的人的家里

75、,以便提高她的英语。选项D招租的是女性,是和家人住在一起,正符合Xiao Ni的要求,故选D。47. Akira and Yoko have just got married. Yoko is teaching Japanese at a local Sydney high school. They dont really want to share accommodation with other people.【答案】E【解析】Akira and Yoko是新婚夫妇,他们想单独住,不想和别人在一起住。选项E出租的有1个卧室,交通方便适合夫妻两人住,正符合Akira and Yoko的要求,

76、故选E。48. Li Hua is studying at the Sydney Language Centre to which he drives each day in his car. His cousin from Guangzhou is arriving in Sydney very soon to study at the same language centre. He also needs his own room.【答案】C【解析】Li Hua因为堂弟从广州来到悉尼,他们都需要各自的房间。选项C出租的正好有两个卧室的房子,故选C。49. Toni Fan would li

77、ke to share with one person, preferably an Australian one so he can learn more about Australian culture. He doesnt smoke and is happy to rent a small room.【答案】F【解析】Toni Fan想要和另一个澳大利亚人在一起住,为了了解澳大利亚的文化,他只租一个小的房间就行,选项F出租的房子是和主人在一起,有一个单人房间,正符合Toni Fan的要求,故选F。50. Kim Chong Won is a Korean student with a

78、limited budget. He doesnt want to pay more than $100 per week. He doesnt want to live on his own or with a family. Hes a non-smoker. 【答案】A【解析】Kim Chong Won是一名学生,他不想一个人住,他不吸烟,每月的房租不超过400美元。选项A出租是是双人的房间,房租320美元,要求住的人不吸烟,这正符合Kim Chong Won的要求,故选A。III 写作(共两节,满分40分)第一节 基础写作 (共1小题,满分15分)假设你是学校自行车俱乐部的成员,刚参加

79、了一项郊游活动。【写作内容】请根据以下内容,为你校英语校报写一篇简讯。时间4月21日,周日人物自行车俱乐部全体25名成员行程1. 7:45 在校门口集合,8:00 出发;2. 9:00到达华南植物园:参观各种珍稀植物,增进对大自然的了解;3. 继续骑行半小时至龙洞水库:野餐、垂钓。收获接触大自然、呼吸清新空气,强化了环保意识参考词汇:植物园:botanic garden 龙洞水库:the Long Dong Reservoir【写作要求】只能用5个句子表达全部内容。【评分标准】句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。第二节 读写任务 (共1小题,满分25分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一

80、篇150词左右的英语短文。Eat your vegetables. Wash your hands. Always say “please” and “thank you”. We are full of advice for our children, but when it comes to money, we often have little to say. As a result, our children may grow up with clean hands and good manners, but without any idea how to manage their m

81、oney. Here are some basics that will help guide them their entire lives: Show them the future. If your 13-year-old girl were to save $100, put it in the bank at 8% interest and add $10 every month, by the time shes 65, she would have $98,098! Be careful of credit. Credit cards can help you buy neces

82、sary things and build a credit history, but they must be used responsibly, which means paying off your debt in time. Explain to your children that when you buy something using a credit card, you can easily end up paying two or three times what you would have paid if you used cash. Teach patience. Su

83、ppose your child wants a new bicycle that costs $150. Rather than you paying the cash, give him some regular pocket money and explain that by putting aside, say, $15 each week, he will be able to buy it for himself in only ten weeks. Provide encouragement. Tell your children the importance of saving

84、. And for every dollar he or she agrees to save and invest rather than spend, you agree to add another dollar to the pot.写作内容1以约30个词概括这段短文的内容;2然后以约120个词就“父母教小孩理财”这一话题发表你的看法,内容包括:(1) 你认为父母是否应该教小孩理财?为什么?(2) 如果应该,那么在小孩几岁的时候教他们理财?用什么形式理财?如果不应该,那么等到孩子多大时教他们理财?用什么形式理财?(3) 结合你小时候关于理财的情况来说明你的观点。 写作要求1在作文中可以

85、使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容但不得直接引用原文中的句子;2作文中不能出现真实姓名和学校名称。评分标准概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。2013年广州市高三英语5月训练题 参考答案15 CDABC 610 DCBAD 1115 BCADB16. nor / neither 17. quicker 18. and 19. Amused / Amusingly 20. that 21. who 22. had forgotten / forgot 23. him 24. for 25. to get2630 BABDC 3135 ABCCD 3640 DADBC 4

86、145 ABCBD4650 DECFA基础写作:Last Sunday, April 21, all 25 members of our school bicycle club including myself went on a wonderful trip. We gathered at the school gate at 7:45 am, and set off at 8:00. After arriving at the South China Botanic Garden at 9:00 am, we explored the parks amazing collection of

87、 rare and precious plants, which broadened our understanding of nature. Then we spent half an hour riding to the Long Dong Reservoir, where we enjoyed picnic lunch and some fishing. Through these activities, not only did we get closer to the nature and breathe fresh air, but we also strengthened our

88、 awareness of the need to protect the environment. 读写任务:As the author points out, teaching children to save money, keeping responsible credit and being patient when making purchases will help them have a better future.In my opinion, it is essential for parents to teach children how to manage their m

89、oney responsibly before they move out of home. Without such knowledge, people will not be able to maximize the quality of their life and may even get in debt. I think five to six is an appropriate age to begin teaching children money management skills. Parents may accompany their children to the ban

90、k and help them open an account in which they can save their lucky money. This can be used to pay for their schooling, which will help them understand the true value of money.This is exactly what my parents asked me to do when I was young and thanks to them I dont waste my money on frivolous or unnecessary purchase.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1