1、高考资源网() 您身边的高考专家历城二中2019-2020学年高一下学期开学考试英语试题(满分150 时间120分钟)请将答案写在规定的位置,并及时上传。超出答题区域不予得分第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAmong the four skills in learning English,which one of these is the “odd-man-out”? The answer is speakingThe other three y
2、ou can do alone on your ownBut you cant really speak alone! Speaking to yourself can be “dangerous” because men in white coats may come and take you away!Where can you find people to speak English? And how can you practice speaking when you are alone?At school- If you pay to go to a language school,
3、 you should use the opportunity to speakIf your teacher asks you to speak in pairs or groups with other students, try to say as much as possibleDont worry about your mistakesJust speak!Conversation Clubs-Many cities around the world have conversation clubs where people can exchange one language for
4、anotherLook in your local newspaper to find a conversation club near you. They are usually free although some may charge a small entrance fee(费用)Shopping-Even if you dont want to buy anything,you can ask questions about products that interest you in a shop“How much does this cost?” “Can I pay by che
5、que?” Often you can start a real conversation-and it costs you nothing!Caf and Bars-There are often American,Britain,Irish and Australian bars in many large citiesIf you can find one, youll probably meet many people speaking English as a first or second languageLanguage is all around you-Everywhere
6、you go,you find languageShop names,street names,advertisements,notices,and car numbers.When you walk down the street,practice reading the words and numbers that you seeSay them to yourself. Its not exactly a conversation, but it will help you to “think” in EnglishBut dont speak too loud!Songs and Vi
7、deo-Repeat the words of an English song singing with the music until it becomes automaticIts good practice for your memory and for the mouth muscles that you need for EnglishAbove all, speak as much as possible! Make as many mistakes as possible! When you know that you have made a mistake,you know t
8、hat you have made progress!1. What does the underlined part “odd-man-out” probably mean according to the passage?A. Someone or something that can be easily mistaken for anotherB. Someone or something appearing different from the othersC. Someone or something standing out of the groupD. Someone or so
9、mething arranged in pairs2. In which places can you learn English NOT free of charge?A. At school, in shops and caf bars B. In conversation clubs and in the streetsC. In conversation clubs,shops,songs and video D. At school, in conversation clubs and caf and bars3. Why does the writer say “Make as m
10、any mistakes as possible”?A. Because everyone will make mistakes in learning English.B. Because making mistakes is a must in making progress in learning English.C. Because everyone will meet people speaking English with some mistakes.D. Because making mistakes can make one realize the importance of
11、speaking.4. What is the purpose of the passage?A. To tell us that English is all around us. B. To tell us that we can speak English alone.C. To give us some advice on how to practice speaking.D. To tell us speaking is the easiest of the four skills in learning English.BThe Internet plays a big part
12、in human life. We use it for work and pleasure. We use it to learn a new language. We find advice on it. We use it to connect with family and friends. We use it to stay in touch with events we care about. The list goes on and on.As far as the Internet being a part of our lives, well, that train has
13、left the station. There is no going back to an Internet-free life. But can using the Internet too much be bad for our health? It might be, say researchers. A new study finds that heavy Internet use may be connected to high blood pressure (血压) in a young group: teenagers.The study results show that t
14、eens who spend at least 14 hours a week only online may cause high blood pressure, which makes your heart and blood vessels (血管) work too hard. Over time, this extra pressure increases your risk of a heart attack. High blood pressure can also cause heart and other diseases.The Henry Ford Hospital in
15、 Detroit, Michigan did the study. 335 young people, from 14 to 17 years old, took part in it. 134 of the teens were described as “heavy Internet users”. And researchers found that out of these 134 teens, 26 had high blood pressure. The researchers say the study is the first to connect heavy web use
16、with high blood pressure.The lead researcher is Andrea Cassidy Bushrow. She said, “Using the Internet is part of our daily life, but it shouldnt ruin us.” Ms. Cassidy Bushrow adds that it is important for teens to stop to have a rest regularly from their computers or smart phones and do some kind of
17、 physical activity. She also suggests that parents shouldnt let their children use the Internet for more than two hours a day, five days a week.5. What does the underlined part “that train has left the station.” mean in paragraph 2?A. Life without the Internet is nowhere to be found. B. The train ha
18、s stopped at the wrong station.C. There is something wrong with the station. D. The train has changed its course.6. What can we learn from Para. 3 and Para.4 ?A. There is no relation between high blood pressure and Internet use.B. There are more advantages than disadvantages of Internet use.C. Heavy
19、 Internet users will probably have high blood pressure.D. There is no harm of high blood pressure.7. Andrea Cassidy Bushrow would agree that _.A. teenagers shouldnt use the Internet B. the Internet will ruin human life in the futureC. smart phones are more harmful than computers D. regular breaks ar
20、e necessary when using the Internet8. What can be used as the best title of the passage?A. Most teenagers have high blood pressure. B. How to prevent teenagers from the Internet.C. Every coin has two sides - so does the Internet. D. Too much Internet use may be bad for teenagers.C If you go to Julia
21、nos restaurant in San Francisco, you cant get a cup of coffee or a hot cheese sandwich. All the food in the restaurant is raw, including the pizza and the rice. Juliano thinks that cooked food makes us sick. “Food is alive, like you and me. When you cook food, you take away some of the vitamins,” he
22、 says. Juliano never eats food that is over 50 degrees. His restaurant doesnt have a stove(火炉)or a microwave(微波炉). But he has lots of clever ideas for making raw food taste great. Instead of heat, Juliano uses water to prepare food. He puts foods in water to make them soft. For example, he places be
23、ans in water for a few days and rice in water for two to four weeks. Everything at the restaurant is cold,and the pizza and the rice taste good. So do the fruit and vegetable juices made from carrots, apples, oranges and so on. Julianos restaurant doesnt serve meat, but some people who eat raw food
24、also eat raw meat. Juliano has three friends who ate raw meat. They all got very sick. One of them is still sick.Juliano eats mostly fruits, vegetables, nuts, rice and beans. He says he feels very healthy. “Raw food gives you lots of energy,” he says. Juliano says he needs only six hours of sleep a
25、night, and he never gets sick.9. .How is the food in Julianos restaurant prepared?A. Foods are heated on a stove to a certain degree. B. Foods are cooled in a fridge.C. Foods are put into water to make them soft. D. Foods are boiled and then cooled.10.What is NOT served in Julianos restaurant?A. Car
26、rot juice.B. Cold pizza.C. Hot meat.D. Raw rice.11. Which of the following can be inferred from the passage?A. Eating raw meat may make people sick. B. People will like eating raw food in the future.C. Juliano has not enough money to buy cooking equipment. D. Restaurants like Julianos are very popul
27、ar in America.12. What is the main idea of the passage?A. A special restaurant in San Francisco. B. A man who eats only raw food.C. Raw food is better than cooked food. D. How to make raw food taste good.DPeople who like travelling have their reasons. They believe that travelling can help them expan
28、d their field of view, especially in the geographical and historical sense. They also think that touring will give them more chances to enjoy different kinds of food and experience new things that would never be brought by other activities. But those who dislike travelling also have some reasons.Tra
29、velling, in my opinion, does more good than harm. Most importantly, it broadens our mind. We can get in touch with other civilizations, cultures, customs and ideas.Through history, most people travelled because of necessity (必要性)-not for pleasure. People travelled just in order to remain alive. They
30、 searched for food to eat or places to live in. They sometimes ran away from enemies. This is not to say that no one ever travelled just for the fun of it. In ancient times, for example, rich Romans travelled all the way to Greece to take part in the Olympic Games, and festivals. Of course, some peo
31、ple decided to travel just out of curiosity (好奇心). They wanted to find out what it looked like beyond the horizon (地平线). Also business travel has been going on for centuries. Traders could not only make money but also learn to speak several languages and be introduced to different cultures.So, trave
32、lling does enrich our mind and draw new ideas to us. There is no doubt that we can get much from it.13. According to the passage, in the past most people travelled_.A. for fun B. for knowledge C. to get experiencesD. to make a living14. How many reasons for travelling are mentioned in Paragraph 3?A.
33、 Three. B. Four. C. Five.D. Six.15. In the writers opinion, travelling can be_.A. expensive B. funny C. helpfulD. tiring第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 In high school, its important to stay healthy._16_How can you study well if youre sick? So you should pay attention t
34、o your health in order to study well in high school. In order to enjoy good health, you should have some good habits. Here are some tips for you. Drink water regularly every day. Some students dont like drinking water. They only drink water when theyre extremely thirsty._17_You should drink water re
35、gularly so that your body and brain can function well. Avoid sports drinks and soda when youre thirsty. They are not good for your health. _18_Some students dont eat three meals a day. No matter what happens, you shouldnt skip any meal of the day. Eating regularly helps keep your metabolism (新陈代谢) h
36、igh and keeps your energy up. Its especially important to eat a good breakfast every day with protein, carbohydrates(碳水化合物), and fiber to set up your body for the day of activity. If you dont eat, how can you stay focused in class? Eat the right foods. Some students eat whatever they can get. This i
37、s wrong._19_Choose whole grains like rice and whole wheat flours. Skip muffins, donuts and other processed foods. Instead, choose whole grains, protein, fruits and vegetables._20_If you do that, you may not pay attention to how much you are eating. You may eat too much. Eating too much harms your he
38、alth. And you may gain too much weight because of it. Try to eat slowly so your brain sends the right signals to tell your belly thats full.A. This is bad for your health.B. Dont skip meals.C. Eat a good breakfast every day.D .Avoid eating too much at one time.E. If you are unhealthy, you may fall i
39、ll easily.F. Dont watch TV or movies when you eat.G. You should eat the foods that are good for your body.第二部分 英语知识运用(共三节,满分70分)第一节 完形填空(共40小题;每小题1分,满分40分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 1. I believe that we get out of this world what we put into it. Usually, the rewards ar
40、e indirect and sometimes hard to _21_,but usually what you _22_comes back to you there and then!A couple of days ago my step-son, Josh, was preparing for an event. Children from his primary school were going for their first trial day at the secondary school,so that they could _23_what they would mee
41、t after the summer holidays. A big _24_for a student!I was in the middle of softie stuff when I noticed him _25_in a pot where we keep pens and pencils. In primary school they use pencils, _26_secondary kids get to write with pens. And Josh was looking for a _27_He came out with a(n) _28_pen that wa
42、s missing a piece off the end. His _29_day deserved a pen better than that. So I _30_what I was doing and went to the drawer where my _31_pen livedI would _32_that pen,but this was a special occasion“Josh,” I said in a deep,serious voice. “I _33_my pen which I like best to you, the next generation.
43、_34_it well and cherish it”He smiled and said thanksAnd I went back to go on _35_Coincidentally, that day was _36_my birthday, but we were just back from a weekend away and 1 wasnt expecting any more_37_Moments after the pen ceremony, Josh walked to me with a _38_on his face and gave me a prettily p
44、acked box. _39_, I opened itand was even more surprised! Inside the box was a beautiful, brand new pen!Almost like someone had planned it! It is so _40_Give and you will receive!21. A. recognizeB. receiveC. offerD. change22. A. believeB. prepareC. acceptD. give23. A. desertB. knowC. likeD. refuse24.
45、 A. appointmentB. decisionC. dayD. excuse25. A. collectingB. searchingC. playing D. selecting26. A. soB. forC. butD. and27. A. ballB. pencilC. penD. pot28. A. oldB. prettyC. colorfulD. tidy29. A. busyB. importantC. happy D. fortunate30. A. consideredB. hatedC. insistedD. stopped31. A. favoriteB. exp
46、ensiveC. goldenD. new32. A. mendB. chooseC. lose D. exchange33. A. lendB. presentC. takeD. point34. A. ProtectB. WatchC. CleanD. Draw35. A. sleepingB. drinkingC. reading D. working36. A. stillB. evenC. alsoD. ever37. A. giftsB. thanksC. momentsD. topics38. A. worryB. smileC. pityD. doubt39. A. satis
47、fiedB. ExcitedC. Moved D. Surprised40. A. valuableB. strangeC. simpleD. true 2.Six months after my car accident, I was finally given the green light to return home. _41_, thats when the reality of the situation became clear to me. I had realized my life was now so _42_, unable to use a phone or a TV
48、 remote and unable to feed or bathe myself. I couldnt hold anythinga fork or spoon was too heavy to _43_ up. I had lost my entire independence and now had to _44_ on others for any help. The tables had turned _45_ taking care of people for twelve years as a nurse assistant to now having people take
49、care of me. It was difficult. I _46_so much that I could fill up buckets with tears. I had _47_ days. I didnt want anything to do with this new life.Yet I had no choice but to _48_ it. No matter how difficult things were, I never gave up on my faith (信念).Shortly after returning home, I could finally
50、 wiggle (摆动) a toe and scratch my nose. Those were important moments Ill never forget. The little things we get used to so often _49_ the most. Small victories are huge and important leaps.In these past few years, Ive made progress in my _50_. I had to learn to be _51_ with myself and to enjoy every
51、 moment going forward. I was decided to _52_ again. Giving up was no longer an option (选择). I _53_ hard in my recovery and still do to this day. Every day, I wake up and I thank God for another chance in this life. Im now moving my legs and arms on my own, doing things like working out in a gym, swi
52、mming, yoga and acupuncture (针灸). All of this is turning the page from the impossible to the possible. Im presently working to _54_ my independence and mobility.This _55_ has been entirely life-changing for me, and every day I am struggling to improve my _56_ , quality of life, strength, and hopeful
53、 recovery from paralysis(瘫痪). My unshakable faith, _57_ family, friends, and team encourage me to continue to work harder. I believe that this obstacle (障碍) is a/an _58_ to grow, become stronger, and keep on fighting to hopefully _59_ someone else not to give up. Never give up on _60_ . Never give u
54、p on hope.41. A. ThereforeB. HoweverC. OtherwiseD. Besides42. A. differentB. simpleC. similarD. boring43. A. hangB. giveC. makeD. pick44. A. turnB. callC. dependD. live45. A. toB. fromC. upD. around46. A. laughedB. criedC. shoutedD. smiled47. A. darkB. dangerousC. puzzlingD. usual48. A. forgetB. acc
55、eptC. ignoreD. miss49. A. costB. lastC. matterD. benefit50. A. injuryB. growthC. careerD. recovery51. A. busyB. strictC. satisfiedD. patient52. A. walkB. runC. danceD. jump53. A. studiedB. foughtC. thoughtD. hit54. A. changeB. controlC. furtherD. keep55. A. newsB. storyC. eventD. truth56. A. lifeB.
56、appearanceC. intelligenceD. health57. A. supportiveB. upsetC. tiredD. wealthy58. A. rightB. caseC. formD. chance59. A. adviseB. encourageC. orderD. affect60. A. friendshipB. kindnessC. faithD. love 第卷 (共50分) 注意:将答案写在答题卡区域第二节 单词拼写(共10题,每小题1分,满分10分)61. What is the _(典型的)symptom of the novel coronaviru
57、s?62. It is required that you choose five things r_ Chinese traditional culture.63. Would you help me address these _ (信封)?64. Pure water is _ (绝对地) clean because it doesnt contain any mineral element. 65. He got his first book p_ . It turned out to be a bestseller. 66. The retired man donated most
58、of his _(存款) to the school damaged by the earthquake.67. Just as the clothes a person wears , the food he eats and the friends with whom he spends his time, his house r _his personality. 68. We all miss you and are very _(感激) for what you did for us.69. G_ around the fire, the tourists danced with t
59、he local people.70. Those standing behind her on line demanded that she make her complaints _(简洁).答题纸:单词拼写61. _ 62. _ 63. _ 64._65. _ 66. _ 67. _ 68._69. _ 70. _第三节 语法填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 I experienced the Naadam Festival in Chinas Inner Mongolia Autonomous Region fo
60、r the first time this year. The festival falls on the _71_(four)day of the sixth month of the lunar calendar, usually _72_(last) for three days. Naadam means games in Mongolian and it is represented by three events: horse racing, wrestling, and archery, _73_ are all so _74_(excite) to watch. On the
61、first day, I set off to the games early with my friend Burin. I saw a lot of people _75_(wear) fancy Mongolian robes. Mongolians travel every year from near and far _76_(attend) the festival, just_77_ their ancestors had done for centuries After the opening ceremony and some _78_(amaze) performances
62、, the wrestling competition _79_(begin). Mongolian wrestling is different _80_ the wrestling in the Olympic Games. There are no rounds, and wrestlers are not separated by_81_(weigh). The wrestler loses if any part of his body above his knee touches the ground. After _82_(sing) some songs, the _83_(c
63、ompete) danced onto the green field _84_( wave) their arms in the air as if they were eagles. I was quite _85_(move) by their show of strength and grace. I _86_(absolute) enjoyed the archery, too, but the horse races were my favourite part. However, I was surprised to see that the riders were boys a
64、nd girls! I heard it is because children are _87_(light) and the horses can run faster and farther. At first, I was a little worried about the childrens _88_(safe), but Burin said, Dont worry. Theyve been riding horses all their lives. Theyll be just fine. That was the moment I started to understand
65、 _89_people say Horses are at the heart of Mongolian culture I m finally back home now, _90_(feel) really tired, but celebrating Naadam with my friend was totally worth it. He invited me back for the winter to stay in a traditional Mongolian tent and eat hot pot. I cant wait!答题纸:语法填空71. _ 72. _ 73.
66、_ 74._75. _ 76. _ 77. _78._79. _ 80. _ 81._ 82._83. _ 84. _ 85._ 86._87. _ 88. _ 89._ 90._第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分) 假如你是李华,你的美国笔友Mike来信想要了解一下中国的春节,请你根据以下内容,给他写一封回信介绍中国的春节。 1. 春节在中国的意义; 2. 春节习俗:贴春联, 放鞭炮;除夕吃团圆饭,看电视;初一,穿新衣、拜年、孩子们领红包等。(贴春联put New Year scrolls on the wall)答题纸: 应用文写作Dear Mike, I
67、have received your letter, where you asked about the Spring Festival of China, and I am very glad to tell you about the festival._ Best wishes! 第二节 读后续写(满分25分) One time, the teachers at a school wanted to teach the students about airplanes. While all airplanes can fly, some are able to fly farther t
68、han others. This is because not all airplanes are built the same. For example, a fighter plane looks very different from a plane that people fly in when they want to go on a holiday. The teachers wondered how they could make students understand this. Then, the science teacher, Mr Moose, decided that
69、 the school should have a paper airplane contest. Every student would design a paper airplane. They would stand in a line in the playground behind the school. The students would take turns throwing their airplanes. The student whose airplane went the farthest would win.When Mr Moose announced the pa
70、per airplane contest to the students, they were very excited. A student named Paul, who was on the school sports team, said to everyone else that his airplane would win. “I am the strongest,” Paul said. “So I will be able to throw my airplane the farthest.” However, while Paul was saying this, anoth
71、er student, Brian, was thinking how he could win. Brian did not play any sports and was not very strong. But he loved airplanes and really wanted to win the contest. Brian realized what he had to do. He went to the store and bought a big stack (叠) of paper. When he got home, he took the paper into h
72、is backyard. He took a piece of paper and folded an airplane. It didnt go very far, so Brian took another piece and folded(折叠) another airplane and threw it. This airplane went a little farther. Brian kept folding different kinds of airplanes and throwing them. Some went very far and some did not. F
73、inally, when Brian had used all the paper, he walked up to the airplane that had flown the farthest and picked it up. The next day was the contest. All the students lined up. Everyone took turns. After a while, everyone had thrown except Paul and Brian. Paul went first. With a loud yell, he threw th
74、e airplane into the sky. It went farther than every other airplane. Everyone cheered.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。 Paragraph 1: Finally, it was Brians turn. _Paragraph 2: Brian won because he tried out many solutions to the problem of
75、 how to make an airplane fly very far._(英语)试题答案A【答案】1. B 2. D 3. B 4. C说明文。文章讲述了如何提高英语学习者的口语水平的多个技巧和方法。【1题详解】词义猜测题。根据第一段中的Among the four skills in learning English, which one of these is the “odd-man-out”? The answer is speaking. The other three you can do alone on your own.(在英语学习的四种技能中,哪一种是“odd-man
76、-out”?答案是说。其他三个你可以自己做。但你不能一个人说!)可知,此处指在英语学习的四种技能中,哪一种是不一样的。由此推知,odd-man-out指与别的不一样的事物。故选B。【2题详解】细节理解题。根据At school中的If you pay to go to a language school, you should use the opportunity to speak.(如果你花钱去语言学校,你应该利用这个机会说英语),Conversation Clubs中的They are usually free although some may charge a small entra
77、nce fee(费用).(他们通常是免费的,尽管有些人可能会收取一点入场费),Caf and Bars中的If you can find one, youll probably meet many people speaking English as a first or second language.(如果你能找到一个,你可能会遇到很多把英语作为第一或第二语言的人)及常识可知,去咖啡馆和酒吧的话,肯定会有消费的。由此可知,你可以花钱在学校、会话俱乐部、咖啡馆和酒吧学英语。故选D。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中的When you know that you have made a m
78、istake,you know that you have made progress!(当你知道你犯了一个错误,你就知道你进步了!)可推知,作者说“尽量多犯错误”,是因为犯错误是学好英语的必经之路。故选B。【4题详解】推理判断题。根据第二段中的Where can you find people to speak English? And how can you practice speaking when you are alone?(你在哪里可以找到说英语的人?当你一个人的时候,你怎么练习说呢?)及下文所推荐的地方和方法可知,文章主要讲述了如何提高英语学习者的口语水平的多个地方和方法。由此
79、可知,本文的主要目的是给我们推荐了一些如何练习口语的建议。故选C。B【答案】5. A 6. C 7. D 8. D本文是说明文。一项研究发现,青少年过度使用因特网可能导致高血压。【5题详解】词句猜测题。第一段中The Internet plays a big part in human life.(因特网在人类生活中扮演着重要的角色)及列举的我们日常生活中用到因特网的方方面面;在第二段作者引用了这句that train has left the station(那列火车已经离开车站了),紧接着又指出There is no going back to an Internet-free life.
80、(我们不能返回到没有因特网的生活了)由此可见,这句话在此处所要表达的意思是:没有互联网的生活是无处可寻的。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第三段中的The study results show that teens who spend at least 14 hours a week only online may cause high blood pressure, which makes your heart and blood vessels (血管) work too hard.(研究结果表明,每周上网至少14个小时的青少年可能会导致高血压,这让你的心脏和血管工作得太辛苦)及第四段
81、中的And researchers found that out of these 134 teens, 26 had high blood pressure. The researchers say the study is the first to connect heavy web use with high blood pressure.(研究人员发现,在这134名青少年中,有26人患有高血压。研究人员表示,这项研究首次将大量上网与高血压联系起来)可知,新的研究发现过度使用因特网会很可能会导致高血压,也就是说过度使用因特网的人可能会患有高血压。故选C。【7题详解】细节理解题。根据最后一
82、段中的Ms. Cassidy Bushrow adds that it is important for teens to stop to have a rest regularly from their computers or smart phones and do some kind of physical activity.(Cassidy Bushrow女士补充说,青少年应该经常停下电脑或智能手机休息,进行一些体育活动,这很重要)可知,Andrea Classidy-Bushrow认为上网时隔一段时间休息是很有必要的。故选D。【8题详解】主旨大意题。根据第二段中的A new stud
83、y finds that heavy Internet use may be connected to high blood pressure (血压) in a young group: teenagers.(一项新的研究发现,在青少年群体中,大量使用互联网可能与高血压有关)及下文介绍的高血压会导致的后果和专家给与的一些建议可知,文章主要讲的是一项研究发现青少年过度使用因特网可能会导致高血压。由此可知,D项Too much Internet use may be bad for teenagers.(过多使用互联网可能对青少年有害)适合做本文最佳标题。故选D。C【答案】9. C 10. C
84、11. A 12. AD【答案】13. D 14. B 15. C说明文。文章主要介绍了过去和现在的旅游情况,并说明了旅游的意义和价值。【13题详解】节理解题。根据第三段中People travelled just in order to remain alive. They searched for food to eat or places to live in. They sometimes ran away from enemies.(人们旅行只是为了生存。他们寻找食物或居住的地方,有时也是为了逃避敌人)可以,以前人们旅行是为了求生存。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第三段中的P
85、eople travelled just in order to remain alive.(人们旅行只是为了生存),In ancient times, for example, rich Romans travelled all the way to Greece to take part in the Olympic Games, and festivals.(例如,在古代,富有的罗马人不远万里来到希腊参加奥运会和节日),Of course, some people decided to travel just out of curiosity (好奇心).(当然,有些人决定旅行只是出于好
86、奇),Traders could not only make money but also learn to speak several languages and be introduced to different cultures.(商人不仅可以赚钱,还可以学习几种语言,了解不同的文化)可知,第三段中提到了古代人们旅行的四种原因。选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中的So, travelling does enrich our mind and draw new ideas to us. There is no doubt that we can get much from i
87、t.(所以,旅行确实丰富了我们的思想,为我们带来了新的想法。毫无疑问,我们可以从中得到很多)可推知,作者认为旅行对我们有很大帮助、很有价值。故选C。 七选五【答案】16. E 17. A 18. B 19. G 20. F 完形填空 1.21. A 22. D 23. B 24. C 25. B 26. C 27. C 28. A 29. B 30. D 31. A 32. C 33. B 34. A 35. D 36. C 37. A 38. B 39. D 40. D【解析】本文为记叙文。本文主要叙述了继子要上中学了,为了上中学进行的尝试演练对于他来说非常重要。在那一天,“我”将自己最喜欢
88、的钢笔送给了他,同时“我”也收获了一份惊喜。【21题详解】考查动词辨析。句意:通常情况下,奖励是间接的,有时很难识别。A. recognize认识,认出,意识到;B. receive接受;C. offer主动提供;D. change变化,改变。根据前文说,奖励是间接的,所以是很难识别的,故选A。【22题详解】考查动词辨析。句意:但通常情况下,你付出的东西会在那个时候回馈给你!A. believe相信;B. prepare准备;C. accept接受;D. give给予。由首句中的 “we get out of this world what we put into it.”可知,你付出(giv
89、e)就会得到回报。故选D。【23题详解】考查动词辨析。句意:这样他们就能知道暑假后他们会遇到什么。A. desert抛弃;B. know知道;C. like喜欢;D. refuse拒绝。由第二段第二句“Children from his primary school were going for their first trial day at the secondary school”可知,儿子是为了上中学进行演练,因此可判断出,通过演练孩子们可以了解到(know)上中学后遇到的事。故选B。【24题详解】考查名词辨析。句意:对于一个学生来说这是一个重要的一天。A. appointment任命
90、;B. decision决定;C. day天;D. excuse借口。由上文可知,由小学升入中学的孩子们将要上中学的演练,因此这一天(day)对于学生来说很重要。a big day意为“重要的一天”。故选C。【25题详解】考查动词辨析。句意:当我注意到他在我们放钢笔和铅笔的罐子里找东西时。A. collecting收集;B. searching搜查;C. playing播放;D. selecting选择。由下文的“He came out with a(n) _8_pen”可知,儿子是在罐子中找到(searching)铅笔,故选B。【26题详解】考查连词辨析。句意:在小学,他们用铅笔,但是中学生
91、用钢笔写字。A. so因此;B. for因为; C. but但是;D. and和。此处是指“上小学时学生都用铅笔但是上了中学就要用铅笔了”。前后为转折关系,故选C。【27题详解】考查名词辨析。句意:Josh在找钢笔。A. ball球;B. pencil铅笔;C. pen笔;D. pot锅,壶。由上文“secondary kids get to write with pens”可知,儿子在找铅笔(pen)。故选C。【28题详解】考查形容词辨析。句意:他拿出来一支旧钢笔,笔头少了一块。A. old旧的;B. pretty漂亮的;C. colorful丰富多彩的;D. tidy整洁的。由下文“_8_
92、pen that was missing a piece off the end.”可知,这支铅笔是旧的(old),故选A。【29题详解】考查形容词辨析。句意:他重要的一天应得到一支笔。A. busy忙碌的;B. important重要的;C. happy快乐的;D. fortunate幸运的。由语境可知,这天对于儿子十分重要(important),故选B。【30题详解】考查动词辨析。句意:所以我停下手头的工作,走到我放钢笔的抽屉前。A. considered考虑;B. hated痛恨;C. insisted坚持;D. stopped停止。由下文“and went to the drawer”
93、可知,“我”停下(stopped)了手里的工作。故选D。【31题详解】考查形容词辨析。句意:我停下手头的工作,走到了我最喜欢的钢笔所在的抽屉。A. favorite最喜欢的;B. expensive昂贵的;C. golden金黄的;D. new新的。由下文的“my pen which I like best to you”可知,作者把自己最喜欢的(favorite)钢笔送给了儿子。故选A。【32题详解】考查动词辨析。句意:我会失去了那支笔,但这是一个特殊的场合。A. mend修补;B. choose选择;C. lose失去,丢失;D. exchange交流,交换。此处是指“我将失去(lose)
94、那支我最喜欢的铅笔”,故选C。【33题详解】考查动词辨析。句意:我把我最喜欢的钢笔送给你。A. lend借出;B. present把.交给.;C. take拿走;D. point提出。由下文可知,我要把我最喜欢的那支钢笔交给(present)我儿子,故选B。【34题详解】考查动词辨析。句意:好好保护它,珍惜它。A. Protect保护;B. Watch 观察;C. Clean清洁;D. Draw拖。由下文的“.it well and cherish it”可知,我告诉儿子要好好地保护(protect)这支笔并且珍惜它。故选A。【35题详解】考查动词辨析。句意:他微笑着说谢谢。我回去继续工作。A
95、. sleeping睡觉;B. drinking喝;C. reading读书;D. working工作。由So I stopped what I was doing 可知,作者去继续工作(working)了”,有故选D。【36题详解】考查副词辨析。句意:那天也是我的生日。A. still仍然;B. even甚至;C. also也;D. ever曾经。由上文的“coincidentally”可知,巧合的是那天也是(also)作者的生日,故选C。【37题详解】考查名词辨析。句意:我刚刚度过了一个周末,所以不期待得到更多的礼物。A. gifts礼物;B. thanks感谢;C. moments时刻;
96、D. topics话题。由上文“. my birthday, but we were just back from a weekend away”可知,我刚刚度过了一个周末,所以不期待得到更多的礼物(gifts)了。故选A。【38题详解】考查名词辨析。句意:乔希微笑着走向我,给了我一个包装精美的盒子。A. worry担心;B. smile微笑;C. pity怜悯;D. doubt怀疑。儿子带着微笑(smile)向作者走来,故选B。【39题详解】考查形容词辨析。 句意:我打开了它,很惊讶。A. satisfied满意的;B. Excited激动的;C. Moved感动的;D. Surprised
97、惊讶的。由下文的“more surprised”可知,当儿子给作者一个包装得很漂亮的盒子时,作者非常惊讶(Surprised),故选D。【40题详解】考查形容词辨析。句意:就像有人计划的那样!这是真的,付出就会得到!A. valuable满意的;B. strange奇怪的;C. simple简单的;D. true真实的。由空后的“give and you will receive”可知,“付出会有回报”是真实的(true)。故选D。 完形填空 2【答案】41. B 42. A 43. D 44. C 45. B 46. B 47. A 48. B 49. C 50. D 51. D 52. A
98、 53. B 54. C 55. C 56. D 57. A 58. D 59. B 60. C本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者车祸之后回家,不放弃信念和希望,从一切都需要别人照顾,到自己完全独立的故事。【41题详解】考查副词词义辨析。A. Therefore因此;B. However然而;C. Otherwise否则;D. Besides除此之外。根据后文thats when the reality of the situation became clear to me.可知,现实情况与前面的一路绿灯所不同,所以用转折。故选B。【42题详解】考查形容词词义辨析。A. different不同
99、的;B. simple简单的;C. similar相似的;D. boring无聊的。根据后句unable to use a phone or a TV remote and unable to feed or bathe myself.可知,作者不能够使用手机或电视,不能自己吃饭和洗澡,所以与以往的生活不同了。故选A。【43题详解】考查动词词义辨析。A. hang悬挂;B. give给;C. make做;D. pick拾。根据前句I couldnt hold anything(我不能抓任何东西)可知,刀叉都太重而不能捡起来。故选D。【44题详解】考查动词词义辨析。A. turn转身;B. ca
100、ll打电话; C. depend依靠;D. live生活。根据前句I had lost my entire independence可知,作者完全失去了独立,现在不得不依靠别人来帮忙了。故选C。【45题详解】考查介词词义辨析。A. to到;B. from从;C. up向上;D. around围绕。本题考查短语fromto从到。这里指作者从照顾别人12年,到现在有人照顾我。故选B。【46题详解】考查动词词义辨析。A. laughed笑;B. cried哭;C. shouted大叫;D. smiled 微笑。根据后句I could fill up buckets with tears.(我的泪水可
101、以桶装)可知,作者哭得很多。故选B。【47题详解】考查形容词词义辨析。A. dark黑的;B. dangerous危险的;C. puzzling令人疑惑的;D. usual 通常的。根据后句I didnt want anything to do with this new life.(我不想和新生活有任何关系)可知,作者那些日子很黑暗。故选A。【48题详解】考查动词词义辨析。A. forget忘记;B. accept接受;C. ignore忽略;D. miss 错过。作者除了接受别无选择。故选B。【49题详解】考查动词词义辨析。A. cost花费;B. last持续;C. matter关系;D
102、. benefit对受益。句意:我们认为理所当然的小事往往是最重要的。故选C。【50题详解】考查名词词义辨析。A. injury受伤;B. growth成长;C. career职业; D. recovery恢复。根据下文I_hard in my recovery and still do to this day.提示可知,在过去的几年里,我的康复取得了很大的进步。故选D。【51题详解】考查形容词词义辨析。A. busy忙的;B. strict严格的;C. satisfied满意的;D. patient耐心的。短语be patient with对有耐心。句意:我不得不学会对自己有耐心。故选D。【
103、52题详解】考查动词词义辨析。A. walk步行;B. run 跑;C. dance跳舞;D. jump跳。根据上下文及常识可知,作者决心再次行走。故选A。【53题详解】考查动词词义辨析。A. studied学习;B. fought斗争;C. thought想;D. hit 打。句意:我努力恢复,至今仍在努力。故选B。【54题详解】考查动词词义辨析。A. change改变;B. control控制;C. further促进;D. keep保持。根据前一句All of this is turning the page from the impossible to the possible.可知,
104、目前作者正在进一步努力提高独立性。故选C。【55题详解】考查名词词义辨析。A. news消息;B. story故事;C. event事件;D. truth事实。句意:这件事已经完全改变了我。故选C。【56题详解】考查名词词义辨析。A. life生活;B. appearance外貌;C. intelligence智力;D. health健康。根据后面quality of life, strength, and hopeful recovery from paralysis.的提示可知,这里作者是改善健康。故选D。【57题详解】考查形容词词义辨析。A. supportive支持的;B. upset
105、沮丧的;C. tired筋疲力尽的;D. wealthy富有的。根据后句and team motivate me to continue to work harder.可知,这里指作者坚定不移的信念,支持的家人,朋友。故选A。【58题详解】考查名词词义辨析。A. right权利;B. case情况;C. form形式;D. chance机会。作者相信这个障碍是一次成长的机会。故选D。【59题详解】考查动词词义辨析。A. advise建议;B. encourage鼓励;C. order命令;D. affect影响。这里指作者不停的努力,希望激励其他人不要放弃。故选B。【60题详解】考查名词词义辨
106、析。A. friendship友谊;B. kindness善意;C. faith信念;D. love爱。根据前文I never gave up on my faith.提示可知,永远不要放弃信念。故选C。 单词拼写61.typical 62.representing 63.envelopes 64.absolutely 65.published 66.savings 67.reflects 68.grateful 69.Gathering 70.briefer/brief 语法填空71.fourth 72.lasting 73.which 74. exciting 75.wearing 76.
107、 to attend 77.as 78. amazing 79. began 80.from 81. weight 82.singing 83. competitors 84.waving 85.moved 86.absolutely 87.lighter 88.safety 89. why 90. feeling 应用文写作Dear Mike, I have received your letter, where you asked about the Spring Festival of China, and I am very glad to tell you about the fes
108、tival. Spring Festival is the most important festival in China. It falls on the first day of the first lunar month. In the evening before the Spring Festival ,families get together and have a big meal. In many places people like to set off firecrackers .Dumplings are the most traditional food . Chil
109、dren like the festival very much ,because they can have delicious food and wear new clothes .They can also get some money from their parents which is given to children for good luck . People put New Year scrolls on the wall for good fortune . Spring Festival lasts about 15 days long .People visit re
110、latives and friends with the words “May all your New Year wishes come true ”. People enjoy the Spring Festival ,when they can have a good rest . 读后续写One possible version: Finally, it was Brians turn. Brian took the airplane that he had picked up the day before. He walked up to the line and, with all
111、 his strength, he threw the plane. It went flying, farther and farther, until finally it landed 10 feet past Pauls plane! The whole school cheered. Brian won the contest. Mr Moose gave him a prize: a toy airplane. Brian won because he tried out many solutions to the problem of how to make an airplan
112、e fly very far. He did this by testing out many different designs and comparing the results. When he found the design that worked best the paper airplane that flew the farthest he used it. Because Brian tried a lot of designs, he was able to make up for his lack of strength and beat Paul.- 23 - 版权所有高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有