1、广东省实验中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)注意事项:试卷共 11 页,满分 150 分。考试用时 120 分钟。1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名、考号填写在答题卷上。2. 选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卷上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案;不能答在试卷上。3. 非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卷各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4. 考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将答题卷
2、收回。第一部分:听力 (共两节,满分 20 分)第一节 :听力理解 (共 15 小题,每题 1 分,满分 15 分)听下面五段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 1 段材料,回答第 1 至 3 题。1. When will the visitors come?A. In May. B. In April C. In March.2. How many visitors are coming?A. 10. B.
3、12. C. 22.3. What will the visitors do on the third day?A. Visit the museums.B. Visit the schools in the district.C. Give a talk to the students.听第 2 段材料,回答第 4 至 6 题。4. When did the woman get sick?A. Last night. B. Four days ago. C. Two weeks ago.5. Who sent the flowers to the woman?A. Angela. B. He
4、r parents. C. Sam.6. Who is the woman probably talking with?A. Her relative. B. Her boss. C. Her colleague.听第 3 段材料,回答第 7 至 9 题。7. What affects small shops the most according to the speaker?A. Their locations. B. The Internet. C. Big supermarkets.8. What is the bad thing about the Internet shopping?
5、A. Price. B. Personal service. C. Quality.9. How are shops now attracting customers?A. By entertainment. B. By special offers. C. By window displays.听第 4 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What does the woman usually report?A. Environment. B. Current news. C. Animals.11. What is the mans advice?A. Buying an elec
6、tric car. B. Visiting car companies. C. Writing about air pollution.12. How does the woman feel about electric cars?A. She would like to have one.B. She thinks they are too expensive.C. She thinks they easily break down.听第 5 段材料,回答第 13 至 15 题。13. Which country was the speaker in when attending a wed
7、ding?A. America. B. China. C. Mexico.14. What did the speaker do in China?A. He wore proper clothes for an event.B. He drank for a new year arriving.C. He traveled to many places.15. Why is the speaker sad during some holidays?A. He cannot afford to travel home.B. He cannot go home because of the wo
8、rk.C. He cannot celebrate American holidays.第二节 听取信息 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)听下面一段独白,根据所听内容完成表格。独白读两遍。DubaiI. Transportation: Try to use _ . If you dont have _, you might be in trouble. Its dangerous to drive in Dubai. You might be unaware of _.II. Weather conditions:The Gulf is hot, and the temperat
9、ure often reaches above 40 Youd better go _III. Hotels: Choose a hotel according to your _.Youd better choose a hotel that is not too close to a construction site第二部分:阅读理解 (共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题A、B、C 和D 四个选项中选出最佳选项。ALooking for confirmed reviews of Travelocity in Mexico
10、? Well, look no further and you can find Travelocity reviews in 2019 from like-minded travelers to find out more about the best travel agency that you can trust.Signature Taco Day TourTo avoid tourist traps and dive deeper into Mexican culture, our Signature Taco Tour is for you! Our Foodie Guides w
11、ill show you the best Mexican cuisine, tell you the best stories, and do their very best to keep you eating until you explode. Not only will you go “behind the scenes” and see the deliciousness made for tourists, youll also learn about Mexican culture and history, plus extras like.Las Caletas Beach
12、HideawaySpend a relaxing day at Las Caletas Beach. The use of diving gear, canoe, and stand-up paddle boards is all available, as well as a scenic nature walk and admission to Kids Adventure Park for the young ones. Away from the beach, you can seek out plenty of other fun activities including cooki
13、ng classes and jungle walks.Jungle Zipline (索道) TourCheer and scream as you zip across the Rio Cuale and above the jungle along 11 lines that run from treetop to treetop. The ziplines get progressively longer and allow plenty of time to take in the tropical scenery from the air. When you reach the T
14、om and Jerry lines, prepare to race against a friend as you will be able to fly at speeds up to 60 miles per hour (96 km/h).Rhythms of the Night-Sunset Cruise (游船)As a blanket of stars covers the sky, enjoy authentic Mexican cuisine by candlelight. The buffet-style menu offers a wide-variety of item
15、s such as freshly grilled steak, tender chicken, grilled fish, pasta salad, and a mixture of fresh fruit and vegetables. And more importantly, watch the lively performance of ancient ceremony and learn historical and religious stories. Book a place in advance and enjoy your night.1. In which tour ca
16、n the tourists experience a sense of flying?A. Jungle Zipline Tour.B. Signature Taco Day Tour.C. Las Caletas Beach Hideaway.D. Rhythms of the Night-Sunset Cruise.2. What is the feature of Signature Taco Day Tour?A. Serving large groupsB. Enjoying Mexican food.C. Experiencing the history plays.D. Lea
17、rning about modern Mexican culture.3. How does Rhythms of the Night-Sunset Cruise differ from the other tours?A. It needs reservation.B. It provides Mexican food.C. It allows visitors to perform in the play.D. It offers some scenes of historical places.【答案】1. A 2. B 3. A【解析】这是一篇应用文。文章介绍了四种在墨西哥的旅行项目以
18、及它们各自的旅行特色。【1题详解】细节理解题。根据Jungle Zipline Tour部分中关键句“When you reach the Tom and Jerry lines, prepare to race against a friend as you will be able to fly at speeds up to 60 miles per hour (96 km/h).”可知,当你到达汤姆和杰瑞防线时,准备好与朋友比赛,应为你可以以每小时60英里的速度飞行。由此可推断出,游客可以在Jungle Zipline Tour中体验飞行的感觉。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据S
19、ignature Taco Day Tour部分中关键句“Our Foodie Guides will show you the best Mexican cuisine, tell you the best stories, and do their very best to keep you eating until you explode.”可知,在Signature Taco Day Tour中,我们的美食向导将向您展示最好的墨西哥美食,尽他们最大的努力让你一直吃到爆炸。由此可推断出,Signature Taco Day Tour的旅行特色是享受墨西哥美食。故选B项。【3题详解】细节理
20、解题。根据Rhythms of the Night-Sunset Cruise部分中关键句“Book a place in advance and enjoy your night.”可知,提前预定一个地方,享受您的夜晚。由此可推断出,Rhythms of the Night-Sunset Cruise与其他旅行项目不同的是它需要预约。故选A项。B“I believe in holding onto traditions because they helped our family flourish(兴旺)in a new country. But this concept is more c
21、oncretely expressed this way: I believe in feeding monkeys on my birthday something Ive done without fail for 35 years.In the Burmese jungle, monkeys are as common as pigeons. But in America, feeding monkeys means violating the rules.As a kid, I thought that was cool. I learned English through watch
22、ing bad television shows and expected that I was the chosen warrior(勇士)sent to defend my family. Dad and I would go to the zoo early in the morning, just the two of us. When the Coast was clear, I would throw my peanuts to the monkeys.I never had to explain myself until my 18th birthday. It was the
23、first year I didnt go with my father. I went with my friends and arrived 10 minutes after the zoo gates closed. “Please,” I begged the zookeeper, “I feed monkeys for my family, not for me. Cant you make an exception?” “Go find a pet store,” she said.If only it were so easy. That time, I got lucky. I
24、 found out that a high school classmate trained the monkeys for the movie Out of Africa, so he allowed me to feed his monkeys. Once a man with a pet monkey suspected that my story was a ploy that I was an animal rights activist out to liberate his monkey. Another time, a zoo told me that outsiders c
25、ould not feed the monkeys without violating the zookeepers collective bargaining agreement. Once in a pet store, I managed to feed a marmoset(狨)being kept in a birdcage. Another time, I was asked to wear a special suit to feed a laboratory monkey.Its rarely easy and, yet, somehow Ive found a way to
26、feed a monkey every year since I was born.4. Why has the author fed monkeys all these years?A. To please his father.B. To develop a new hobby.C. To celebrate his birthday.D. To keep up his family tradition.5. How did the author and his father feed the zoo monkeys?A. They did it in a secret way.B. Th
27、ey pretended to be warriors.C. They did it with the help of friends.D. They got the zookeepers permission.6. What does the underlined word “ploy” in Paragraph 5 mean?A. Joke.B. Trick.C. Excuse.D. Adventure.7. How is the fifth paragraph mainly developed?A. By providing examples.B. By giving explanati
28、ons.C. By following time order.D. By making comparisons.【答案】4. D 5. A 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲了作者在过去的35年里为了延续家族传统一直坚持喂猴子,但因为在美国喂猴子是犯法的,作者从儿时起总是想方设法地去喂猴子。在喂猴子时发生了许多趣事。【4题详解】细节理解题。根据第一段的I believe in holding onto traditions because they helped our family flourish(兴旺)in a new country.(我相信要坚持传统,因为它们
29、帮助我们的家庭在一个新的国家兴旺发达)可知,此处的“它们”指的是下文提到的monkeys,可见作者这么多年来一直喂猴子的原因是保持他的家庭传统。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段的But in America, feeding monkeys means violating the rules.(但是在美国,给猴子喂食意味着违反规定)和第三段的Dad and I would go to the zoo early in the morning, just the two of us. When the Coast was clear, I would throw my peanuts
30、to the monkeys.(爸爸和我会一大早去动物园,就我们两个。如果没有危险,我就会把花生丢给猴子)可知,在美国给猴子喂食违反规定,作者和他的父亲早早去动物园,如果没有危险就会把花生丢给猴子,所以作者和父亲是用秘密的方式去味动物园里的猴子。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据第五段的Once a man with a pet monkey suspected that my story was a ploy that I was an animal rights activist out to liberate his monkey.(有一次,一个带着一只宠物猴子的男人怀疑我的故事是一个
31、计谋我是一个动物权利活动家,想让他的猴子摆脱束缚)可知,居中的破折号后的句子是一个同位语从句,用来解释说明ploy的内容,作者在讲述自己的一个故事,却被人误以为自己是一名动物权利活动家,自己的故事被误以为是一个计谋,故划线的ploy相当于trick(计谋、诡计),故选B。【7题详解】推理判断题。根据第五段的That time, . Once a man with a pet monkey Another time, Once in a pet store, . Another time, .可知,作者为了延续家族传统,在法律规定的边缘游走着,小心翼翼地去获取喂猴子的机会,但这并不是每次都那么顺
32、利,作者列举了几个自己跌跌撞撞喂猴子的经历,由此判断出,第五段主要是通过提供例子展开的。故选A。【点睛】词义猜测题的答题技巧之一是在划线词或词组后观察是否有破折号或同位语从句,破折号起解释说明的作用,同位语从句则是用来解释从句前的名词的内容。比如第3题,根据第五段的Once a man with a pet monkey suspected that my story was a ploy that I was an animal rights activist out to liberate his monkey.(有一次,一个带着一只宠物猴子的男人怀疑我的故事是一个计谋我是一个动物权利活动
33、家,想让他的猴子摆脱束缚)可知,居中的破折号后的句子是一个同位语从句,用来解释说明ploy的内容,作者在讲述自己的一个故事,却被人误以为自己是一名动物权利活动家,自己的故事被误以为是一个计谋,故划线的ploy相当于trick(计谋、诡计),故选B。CAs we continue to explore farther out into our solar system and beyond, the question of humans living on other planets often comes up. Manned bases on the Moon or Mars for exa
34、mple, have long been a dream of many. There is a natural desire to explore as far as we can go, and also to extend humanitys presence on a permanent(永久的) or at least semi-permanent basis. In order to do this, however, it is necessary to adapt to different extreme environments. On the Moon for exampl
35、e, a colony must be self-sustaining( 自 立 的 ) and protect its inhabitants from the airless, harsh environment outside.Mars, though, is different. While future bases could adapt to the Martian environment over time there is also the possibility of modifying(改变) the surrounding environment instead of j
36、ust co-existing with it. This is the process of terraforming - adjusting Mars atmosphere and environment to make it more Earth-like. But the bigger question is, should we?One of the main issues is whether Mars has any native life or not and if it does, should it be preserved(保护) as much as possible?
37、 If the answer is yes, then large-scale human settlements on Mars should be completely off-limits. Small colonies might be fine, but living on Mars should not be at the expense of any native habitats, if they exist. If Mars is home to any indigenous life, then terraforming should be a non-issue; it
38、simply should not be done.What if Mars is lifeless? Even if no life exists there, that untouched and unique alien environment needs to be preserved as it is as much as possible. Weve already done too much damage here on our own planet. By studying Mars and other planets and moons in their current na
39、tural state, we can learn so much about their history and also learn more about our own world. We should appreciate the differences of other worlds instead of just transforming them to suit our own ambitions.8. What is the best title for the text?A. Are Mars and Earth So Different?B. Should we terra
40、form Mars?C. Can we adapt to Mars?D. Is there life on Mars?9. What does the author think we should do if life is found on Mars ?A. Ensure that its not harmed.B. Discuss with the Martians.C. Change the unpopulated regions.D. Reconsider the advantages and disadvantages.10. What does the underlined wor
41、d “indigenous” in paragraph 3 mean?A. Complex.B. IntelligentC. Foreign.D. Native.11. How does the author develop his ideas in the text?A. By referring to others research.B. By showing the benefits of terraforming.C. By arguing in support of one viewpoint.D. By examining the conditions of different p
42、lanets.【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇议论文。文章论述了人类是否应该移民火星,在火星上大规模建造定居点这个问题。【8题详解】主旨大意题。第一、二段提出问题:我们应该调整火星的大气和环境,使它更像地球吗? 第二段提出:首先要弄清楚火星上是否有原生生命,如果有,那么在火星上建造大规模人类定居点应该是完全禁止的。第三段提出:如果火星没有生命,也要尽可能地保护原始的、独特的外星环境。不能为了自己的野心而伤害火星。综上,文章主要回答了这个问题:人类是否应该移民火星,在火星上大规模建造定居点。所以这篇文章最好的题目是“我们应该移居火星吗”。故选B。【9题详
43、解】细节理解题。根据第三段中的“living on Mars should not be at the expense of any native habitats, if they exist”可知,如果火星上存在任何原生栖息地,生活在火星上就不应该以牺牲它们为代价。即:要保证火星生物不受伤害。故选A。【10题详解】词义猜测题。根据第三段中“One of the main issues is whether Mars has any native life or not and if it does, should it be preserved as much as possible? S
44、mall colonics might be fine, but living on Mars should not be at the expense of any native habitats, if they exist. If Mars is home to any indigenous life, then terraforming should be a non-issue; it simply should not be done”可知,该段第一句提出问题:火星上是否有原生生命,如果有,是否应该尽可能地保护? 然后下文回答,如果火星上存在任何原生栖息地,生活在火星上就不应该以牺
45、牲它们为代价。由此推知,该划线词所表达的意思应为:如果火星是任何土著生命的家园,那么地球改造应该是一个不存在的问题:这根本不应该做。因此,划线词的意思应为“native”。故选D。【11题详解】推理判断题。第一、二段提出问题:我们应该调整火星的大气和环境,使它更像地球吗? 第二段提出:首先要弄清楚火星上是否有原生生命,如果有,那么在火星上建造大规模人类定居点应该是完全禁止的。第三段提出:如果火星没有生命,也要尽可能地保护原始的、独特的外星环境。不能为了自己的野心而伤害火星。因此,本文主要通过论述来阐明一个观点:无论是否在火星上建造人类定居点,我们都不应该破坏火星的原始环境。其余选项,均未提到。
46、故选C。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。例如第1题,考生通过概括每段的主要意思,然后总结概括出文章的主旨大意。DSupermarket shelves are filled with plant-based alternatives (可代替品) to cow milk, including soy, nut, and coconut milk. These p
47、roducts are popular with consumers who cannot drink cows milk for health reasons, as well as with those concerned about animal welfare and environmental sustainability. While the dairy-free (非乳制的) options work well with cereal or in coffee, they fail miserably when it comes to making milk-based prod
48、ucts like cheese or yogurt. However, these shortcomings may soon be a thing of the past, thanks to a new company in California, which has figured out how to create animal-free milk in a laboratory!Perumal Gandhi and Ryan Pandya founded the company in 2014 after becoming increasingly annoyed with the
49、 lack of cows milk-free alternatives, particularly for cheese. For Gandhi, who stopped consuming animal products five years earlier due to environmental and animal welfare concerns, the motivation to create a better alternative stemmed from his love of cheesy pizza. Pandya was spurred (被激发) to take
50、action after being forced to eat some “really bad” dairy-free cream cheese on his sandwich.The two MIT biomedical engineering scientists decided to join forces to create a more realistic alternative to dairy-based products. In their university lab, the pair spent nine months first isolating (分离) cow
51、 DNA then inserting it into yeast (酵母). This genetic modification (改造) enabled the yeast to produce the necessary milk proteins. The final step of the process involved mixing the proteins with some plant nutrients and fats.The dairy-free milk not only tastes like the real thing but is also healthier
52、, has a longer shelf life and, most important of all, is Earth friendly. According to the companys website, when compared to conventional (常规的) milk production, their process uses 65% less energy, creates 84% less greenhouse gas emissions (排放) and requires 91% less land and an amazing 98% less water
53、! Best of all, since it contains real milk proteins, the product behaves like the cow-produced version, which means vegetarian (素食的) consumers will no longer have to deal with the unpleasant cheese on their sandwiches and pizzas.The company plans to bring their creation to market later this year and
54、 their first product will most likely be cheese since there are already many good cows milk products available to consumers.12. The underlined word “those” in paragraph 1 refers to _.A. actionsB. productsC. peopleD. reasons13. The companys founders were motivated to make the new product because of _
55、.A. their deep concern for the environmentB. their worry that farm animals were poorly treatedC. the over-consumption of the dairy-based productsD. the poor taste of dairy-free cheese presently available14. What can be inferred from paragraph 4?A. The dairy-free products cannot be stored for a long
56、time.B. Cow farming causes considerable environmental damage.C. The new products will taste better than dairy-based ones.D. The dairy-free milk will be more expensive than cows milk.15. Which of the following can be the best title for the text?A. Healthier CheeseB. New Milk Saves PlanetC. Making Mil
57、k without CowsD. Fresher Milk, Better Future【答案】12. C 13. D 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了Perumal Gandhi和Ryan Pandya创造了不需要奶牛生产的牛奶,以及这种牛奶替代品的发明原理和优点。【12题详解】词义猜测题。本题需要我们判断第一段画线单词those指代的是什么?由第一段关键句“These products are popular with consumers who cannot drink cows milk for health reasons, as well as
58、with those concerned about animal welfare and environmental sustainability.”可知,这些产品深受因为健康原因不能喝牛奶的消费者的欢迎,也受那些关心动物福利和环境可持续性的人的欢迎。由此可推断出as well as连接的内容描述的是这种产品受哪两类人的欢迎,故those指代的应该是欢迎这种牛奶的人。故选C项。【13题详解】细节理解题。由第二段关键句“Perumal Gandhi and Ryan Pandya founded the company in 2014”可知,Perumal Gandhi和Ryan Pandya
59、在2014年成立了这家公司。再由第二段关键句“For Gandhi, who stopped consuming animal products five years earlier due to environmental and animal welfare concerns, the motivation to create a better alternative stemmed from his love of cheesy pizza. Pandya was spurred (被激发) to take action after being forced to eat some “r
60、eally bad” dairy-free cream cheese on his sandwich.”可知,对于Gandhi来说,创造更好的替代品的原因源于他对奶酪的热爱。对于Pandya来说,创造更好的替代品的原因是他不想再吃三明治上非常糟糕的无乳奶酪了。由此可推断出,公司的创办者想要创造更好的替代品的原因是市面上不含奶制品的奶酪味道很差。故选D项。【14题详解】细节理解题。由第四段关键句“According to the companys website, when compared to conventional (常规的) milk production, their process
61、 uses 65% less energy, creates 84% less greenhouse gas emissions (排放) and requires 91% less land and an amazing 98% less water!”中列举的数据可知,与传统的牛奶生产相比,他们的生产过程减少了65%的能源消耗,减少了84%的温室气体排放,所需土地减少91%,所需水资源减少98%。由此可推断出,传统的牛奶生产,也就是养牛业,是会消耗更多能源,排放更多温室气体的,对环境造成了很大的破坏。故选B项。【15题详解】主旨大意题。本题需要我们为文章选择合适的题目。浏览全文,根据文章内
62、容及第一段关键句“However, these shortcomings may soon be a thing of the past, thanks to a new company in California, which has figured out how to create animal-free milk in a laboratory!”可知,文章主要讲述的是我们的主人公在实验室里创造出了不需要动物生产的牛奶,其余段落也在说明这种牛奶的生产动机及生产原理。Making Milk without Cows(不用奶牛制造牛奶)能够概括文章主题。故选C项。【点睛】主旨大意题的解题方
63、法:浏览全文,抓住关键字眼,把握主旨。例如本篇文章中的第四小题,需要我们为文章选择合适的题目。首先,浏览全文,抓住关键字眼。根据文章内容及第一段关键句“However, these shortcomings may soon be a thing of the past, thanks to a new company in California, which has figured out how to create animal-free milk in a laboratory!”可知,文章主要讲述的是我们的主人公在实验室里创造出了不需要动物生产的牛奶,其余段落也在说明这种牛奶的生产动机
64、及生产原理。再浏览选项,Making Milk without Cows(不用奶牛制造牛奶)能够概括文章主题。故选C项。第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Reducing class size has traditionally been seen as an important way to improve a students educational experience. Many often believe that smaller classes would permit teac
65、hers to give more personal attention to their students. _16_.But one recent study suggests theres not much research-based evidence to support this idea. The research was collected by a team from Denmarks Danish Center for Social Science Research.The study notes that one of the main problems with red
66、ucing class size is that it can have very high costs. _17_. Financial limitations make it very difficult for many schools to reduce the number of students in the classroom.The new study began by examining 127 studies on classroom size. Its goal was to examine the major research studies already compl
67、eted on the subject. _18_. In the end, the research centered on 10 main studies with possible sampling (采样)problems.The researchers concluded that theres some evidence to suggest that reducing class size may lead to some improvement in a student s reading achievement. _19_. They found just a 53-perc
68、ent chance that a randomly selected test score from a student from a small class would be higher than the selected score of a student from a larger class. _20_. This led the researchers to conclude that there would be no benefit at all to math students in a smaller class size.A. But they said the ef
69、fect is very smallB. For mathematics achievement, the result was 49 percentC. This can theoretically lead to improved academic results for studentsD. Many public opinion studies have shown teachers favor smaller class sizesE. The effects of larger class size can stay long after the students complete
70、 their educationF. Increasing class size is one of the most common ways school systems control education spendingG. They especially centered on those trying to measure if smaller class size led to greater academic success【答案】16. C 17. F 18. G 19. A 20. B【解析】这是一篇说明文。减少班容量传统上被认为可以提高学生的成绩。但新的研究发现,班容量小可
71、能会提高部分学生的阅读成绩,但对于学生的数学成绩来说,没有明显的作用。【16题详解】上一句提到:减小班容量可以使老师们给学生更多的关注。该句承接上文,应该继续介绍这么做的好处,故C选项切题:这从理论上可以提高学生的学习成绩。C选项中的This指代上一句的内容。【17题详解】根据上一句中的“it can have very high costs”和下一句中的“Financial limitations make it very difficult”可知,该段介绍的是班容量和成本方面的关系,选项中只有F选项和此有关,故F选项切题:提高班容量是学校控制教育费用的常见的方式之一。【18题详解】该空前面
72、介绍的新研究的对象和目的。那么,该空仍然要介绍新研究的相关内容,故G选项切题。该空主要介绍新研究的重点:他们特别关注那些试图衡量班级规模是否会带来更大学术成就的研究。下一句中的“10 main studies”亦是对该空的补充说明。【19题详解】该空前面提到:有一些证据表明减小班容量可能会导致学生阅读成绩的提高。后一句提到:他们发现,来自小容量班学生的随机选择的测试分数只有53%的几率会高于来自大容量班级学生的所选分数。该空承上启下,应该表明小班教学实际上效果不是很好,故A选项切题。【20题详解】上一句提到:来自小容量班学生的随机选择的测试分数只有53%的几率会高于来自大容量班级学生的所选分数
73、。下一句提到:这导致研究者们得出结论:班级容量小对于学生的数学成绩没有好处。该空承接上文,还应该介绍班容量和数学成绩有关的内容,故B选项切题:对于数学成绩来说,这个几率只有49%。第三部分:语言知识运用(共两节,满分 45 分)第一节:完形填空 (共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下列短文,从短文后各题所给出的A、B、C 和D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Yassin Terou owns a restaurant in downtown Knoxville. One morning, he _21_ early, only to find someone
74、had attempted to rob his shop. A rock was_22_ thrown through the window and broken pieces were seen everywhere. But since the food is made_23_ each morning and the cash registers are_24_ every night, the thief went away empty-handed.After realizing the person who broke in was probably _25_ in some w
75、ay, Yassin, instead of being_26_, put up a sign that read “If you are hungry or need emergency money, just _27_ till we open! We are more than happy to _28_ you when we are open!” Sounds unbelievable, right? But to people who know Yassin, it is not_29_ at all.When he first arrived in the U.S. as a r
76、efugee( 难 民 ),he struggled to find his_30_ because of discrimination( 歧 视 ). But he quickly discovered the best way to fight the_31_he felt was to be loving. With the help of local community, Yassin_32_ a restaurant. He welcomes everyone into his restaurant, regardless of their_33_. He knows and gre
77、ets hundreds of _34_ by name daily, and the relaxed and _35_ atmosphere makes visiting feel like seeing family. At one point, Yassin was accused of “stealing_36_ from American” by someone who was laid off. Despite the fact that he is a _37_ citizen of this country and that he should just have ignore
78、d him, he calmly offered to_38_ the man who charged him.Yassins restaurant was_39_ with the title of “Nicest Place of America” by Readers Digest in 2018. His success comes from the kindness, love and _40_ he shows in everything he does. And of course, the food is delicious too!21. A. showed upB. sli
79、pped awayC. dropped inD. moved out22. A. casuallyB. carelesslyC. apparentlyD. narrowly23. A. deliciousB. healthyC. attractiveD. fresh24. A. checkedB. emptiedC. removedD. cleaned25. A. hidingB. trickingC. sufferingD. cheating26. A. annoyedB. disappointedC. relievedD. delighted27. A. continueB. waitC.
80、 escapeD. search28. A. forgiveB. accompanyC. treatD. help29. A. surprisingB. amusingC. satisfyingD. challenging30. A. interestB. strengthC. placeD. style31. A. sympathyB. anxietyC. lonelinessD. hate32. A. inspectedB. startedC. decoratedD. visited33. A. appearancesB. agesC. differencesD. characters34
81、. A. residentsB. customersC. touristsD. neighbours35. A. friendlyB. informalC. traditionalD. quiet36. A. moneyB. foodC. dreamsD. jobs37. A. legalB. formerC. foreignD. wealthy38. A. promoteB. praiseC. understandD. employ39. A. associatedB. presentedC. equippedD. covered40. A. courageB. enthusiasmC. a
82、cceptanceD. confidence【答案】21. A 22. C 23. D 24. B 25. C 26. A 27. B 28. D 29. A 30. C 31. D 32. B 33. C 34. B 35. A 36. D 37. A 38. D 39. B 40. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Yassin Terou的餐馆在关门后被人闯入,但是小偷一无所获。Yassin意识到闯入者可能正遭受某种痛苦后贴出标语,表明自己愿意帮助他的故事并回顾了Yassin在美国创业的成功。除了食物的美味,他的成功来自于他对所做的一切都表现出的善良,热爱和接受。【21题详解】
83、考查动词短语辨析。句意:一天早上,他很早就来到餐馆,却发现有人曾企图抢劫他的商店。A. showed up出现;B. slipped away溜走;C. dropped in临时拜访;D. moved out搬出去。本段后面提到有人强行闯入了Yassin的餐馆想要抢劫,Yassin在早晨来到餐馆后发现了迹象,选择showed up合乎语境。故选A项。【22题详解】考查副词词义辨析。句意:显然有一块石头从窗户扔进了餐馆,屋内到处都可以看到碎片。A. casually随便地;B. carelessly粗心地;C. apparently显然地;D. narrowly勉强地,狭窄地。Yassin到达餐
84、馆后发现了有人用石块打碎玻璃后进入的证据,因此这是很明显的。故选C项。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:但是,由于每天早晨都要新鲜烹制食物,并且每天晚上都要清空收银机,所以小偷空手走了。A. delicious美味的;B. healthy健康的;C. attractive诱人的;D. fresh新鲜的。小偷没有偷到东西,说明餐馆每天的食物都是新准备的。故选D项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:但是,由于每天早晨都要新鲜烹制食物,并且每天晚上都要清空收银机,所以小偷空手走了。A. checked检查;B. emptied清空;C. removed移除;D. cleaned清洗。and
85、前后表示的是小偷空手离开餐馆的原因,即每天早晨餐馆的食物都是新准备的及收银机每晚都会被清空。故选B项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:在意识到闯入者可能遭受某种痛苦之后,Yassin没有生气,而是贴出标语,上面写着“如果您饿了或急需用钱,请等我们开门!”A. hiding隐藏;B. tricking戏弄;C. suffering遭受,受苦;D. cheating作弊。由下一段的hungry可知,Yassin意识到这个小偷可能在遭受着饥饿,选择suffering合乎语境。故选C项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:在意识到闯入者可能遭受某种痛苦之后,Yassin没有生气,而是贴出标语
86、,上面写着“如果您饿了或急需用钱,请等我们开门!”A. annoyed恼怒的;B. disappointed失望的;C. relieved宽慰的;D. delighted欣喜的。Yassin因为有人强行闯入店中会感到生气的,但当他意识到小偷可能在挨饿,他便不再生气了。故选A项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:在意识到闯入者可能遭受某种痛苦之后,Yassin没有生气,而是贴出标语,上面写着“如果您饿了或急需用钱,请等我们开门!”A. continue继续;B. wait等待;C. escape逃逸;D. search搜索。Yassin想帮助遭遇困境的人,因此张贴标志,意在向其传递信息:“请
87、等待我们开门,你可以来店里得到我们的帮助”。选择wait合乎语境。故选B项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:当我们开门的时候,我们非常乐于帮助你。A. forgive原谅;B. accompany陪伴;C. treat对待;D. help帮助。由最后一段可知,Yassin是愿意帮助别人的人,因此此处选择help合乎语境。故选D项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:但是对于认识Yassin的人来说,这一点也不令人惊讶。A. surprising令人惊讶的;B. amusing有趣的;C. satisfying令人满意的;D. challenging具有挑战性的。由unbelievab
88、le及下一段Yassin乐于助人的事迹可知,了解Yassin的人对于他所做的事情不会感到惊讶的。故选A项。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:当他以难民身份首次到达美国时,他由于受到歧视,因此很费力地寻找自己的位置。A. interest利益;B. strength强度;C. place地点;D. style样式。Yassin初来美国时,因为受到歧视,在美国社会很难找到自己的位置。find one s place:找到自己的位置。故选C项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:但是他很快发现了抗击仇恨的最佳方法是关爱他人。A. sympathy同情;B. anxiety焦虑;C. lonel
89、iness孤独;D. hate讨厌。因为有人歧视Yassin,因此他感受到了别人对他的讨厌。故选D项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:在当地社区的帮助下,Yassin开了一家餐馆。A. inspected检查;B. started开始,启动;C. decorated装饰;D. visited参观。由下文的他欢迎每个人进入餐馆可知,来到美国后,他开了一家餐馆。故选B项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:他欢迎每个人进入他的餐厅,无论他们有什么区别。A. appearances出现;B. ages年龄;C. differences差异;D. characters人物。Yassin欢迎每个
90、人进入餐馆,因此他不去理会人和人的不同,他不会像某些人歧视他一样而去歧视别人。故选C项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:他每天都会认识并招呼数百名顾客,而轻松友好的气氛使就餐者像看见家人一样。A. residents居民;B. customers顾客;C. tourists游客;D. neighbours邻居。Yassin开了餐馆,因此每天要迎接很多顾客。故选B项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:他每天都会认识并招呼数百名顾客的名字,而轻松友好的气氛使就餐者像看见家人一样。A. friendly友好的;B. informal非正式的;C. traditional传统的;D. qu
91、iet安静的。顾客到店后感觉像是看到家人一样,因此餐馆的气氛是让人感到放松的和友好的。故选A项。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:有一次,Yassin被一个被解雇的人指控“偷美国人的工作”。A. money钱;B. food食物;C. dreams梦;D. jobs 工作。有人失去了工作,其指责Yassin偷走了工作。故选D项。【37题详解】考查形容词词义辨析。句意:有一次,Yassin被一个被解雇的人指控“偷美国人的工作”。A. legal合法的,法律的;B. former从前的;C. foreign国外的;D. wealthy富裕的。Yassin本可以不理会指控他的人,因此可知Yass
92、in是一个合法的公民。故选A项。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:Yassin是这个国家的合法公民,他本应该不理会这个人,但Yassin还是冷静地提出要雇用这个人。A. promote促进;B. praise赞美;C. understand理解;D. employ雇佣。因为Yassin的乐于助人,即使面对指责,他也雇佣了那个失去工作的人。故选D项。【39题详解】考查动词词义辨析。句意: Yassin的餐馆在2018年被读者文摘授予“美国最美地点”的称号。A. associated联系;B. presented颁赠;C. equipped装备;D. covered遮盖。Yassin的善举使他
93、获得了称赞,被授予了荣誉。presentwith:授予,将某物赠与某人。故选B项。40题详解】考查名词词义辨析。句意:他的成功来自于他对自己所做的一切都表现出善良,热爱和接受。A. courage勇气;B. enthusiasm热情;C. acceptance容忍;D. confidence自信。从Yassin的经历可知,他的成功源自他对一切的包容,关爱和善良,此处并列的三个名词是对Yassin品质的总结。故选C项。【点睛】细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。多数情况下,作者不会明确的呈现一个事实,读
94、者需要根据已有的信息进行处理,读出言外之意。还要特别注意文章的时间顺序、故事发生的地点、情节的发展和人物之间的关系。例如,第12题,由下文的他欢迎每个人进入餐馆可知,来到美国后,他开了一家餐馆。故选B项。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。Few people I know seem to have much desire or time to cook Making Chinese dishes _41_ (be) seen as especially troublesome. Many wester
95、ners _42_ come to China cook much less than in their own countries once they realize _43_ cheap it can be to eat out. I still remember _44_ (visit) a friend whod lived here for five years and I was shocked when I learnt she had cooked once in all that time.While regularly eating out seems to_45_(bec
96、ome) common for many young people in recent years, its not without a cost. The obvious one is money; eating out once or twice a week may be_46_(afford) but doing this most days adds up. There could be an even _47_ (high) cost on your health. Researchers have found that there is a direct link between
97、 the increase in food_48_ (eat) outside the home and_49_ rise in weight problems.If you are not going to suffer this problem, then I suggest that the next time you go to your mums home for dinner, get a few cooking tips from her. Cooking food can be fun. You might also begin to notice the effects no
98、t only_50_your health but in your pocket.【答案】41. is 42. who 43. how 44. visiting 45. have become 46. affordable 47. higher 48. eaten 49. the 50. on【解析】本篇是一篇议论文。文章主要描述外出吃饭的弊端,给出在家做饭的建议。【41题详解】考查谓语动词。句意:做中国菜被认为异常的麻烦。本句的主语是making Chinese dishes,是动名词短语做主语,动名词短语作主语,谓语动词用单数,所以这里be动词需要用单数形式is。故填is。【42题详解】考
99、查定语从句。句意:许多来到中国的西方人一旦意识到在外面吃饭是多么便宜,他们就会比在自己国家做饭少得多。本句是定语从句,从句修饰名词westerners, 先行词是westerners,先行词是人,在从句中做主语,故填who。【43题详解】考查宾语从句。句意:许多来到中国的西方人一旦意识到在外面吃饭是多么便宜,他们就会比在自己国家做饭少得多。本句是宾语从句,从句做动词realize的宾语,从句原来的句子是感叹句,How+adj.+主语+谓语,这里句子符合how引导的感叹句句式,所以用连接词how。故填how。【44题详解】考查非谓语动词。句意:我还记得去拜访一位住在这里5年的朋友时,当我得知她在
100、这段时间里只做过一次饭时,我惊呆了。本句remember是谓语动词,所以visit是非谓语动词,根据固定搭配, remember doing sth表示“记得做过某事”,拜访朋友是做过的事情,故填visiting。【45题详解】考查时态。句意:近年来,经常出去吃饭对很多年轻人来说似乎已经很普遍了,但这并不是没有代价的。根据本句时间状语in recent years,表示“近年来”,要和现在完成时态连用。故填have become。【46题详解】考查形容词。句意:最明显的是钱,每周在外面吃一两次饭可能负担得起,但大多数时候这样做会积重成多。afford前面有be动词,be动词后面需要加形容词做表
101、语,所以这里填afford的形容词affordable。故填affordable。【47题详解】考查比较级。句意:这可能会给你的健康带来更高的代价。形容词high前面有比较级的修饰词even,这里需要用比较级,故填higher。【48题详解】考查非谓语动词。句意:研究人员发现,外出就餐的增加与体重问题的增加之间存在直接联系。本句话从句的谓语动词是is,这里eat是非谓语动词,eat的逻辑主语是food,两者是被动关系,所以用done表示被动。故填eaten。【49题详解】考查定冠词。句意:研究人员发现,外出就餐的增加与体重问题的增加之间存在直接联系。这里“体重问题的增加”是特指,需要用定冠词t
102、he。故填the。【50题详解】考查介词。句意:你可能也开始注意到它不仅对你的健康有影响,而且对你的口袋也有影响。have an effect on表示“对有影响”,effect和介词on搭配。故填on。第四部分:模块基础知识(共两节,满分 25 分)第一节: 词汇拼写 (共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分)请根据句子逻辑和首字母提示, 从模块三及模块四 Unit1-2 所学的词汇中选用恰当的单词并且使用其正确的形式填空。51. Old people deserve to be treated with r _.52. We use cartoon books to i _ chi
103、ldren to read and write for pleasure.53. The hotel wants to e _ its business by adding a swimming pool.54. The following programme contains crime scenes that may be d _ to some viewers.55. I have r _ not having studied harder at school.56. They spent a lot of money e _ the school with new computers.
104、57. The job is i _ for students who have recently earned a degree in biology.58. The letter wasnt addressed to Jane but she opened it out of c _.59. After the speech, he found himself s _ by an admiring crowd.60. He lifted the baby g _ and carefully out of its cradle(摇篮).【答案】51. respect 52. inspire
105、53. expand 54. disturbing 55. regretted 56. equipping 57. intended 58. curiosity 59. surrounded 60. gently【解析】【分析】选用恰当的单词并且使用其正确的形式填空。【51题详解】考查名词。句意:老年人应该受到尊重。with为介词,后接名词respect(尊重)作宾语,且符合句意。故填respect。【52题详解】考查非谓语动词。句意:我们用漫画书来激励孩子们为了乐趣而阅读和写作。use sth to do sth意为“使用某物做某事”,是固定搭配,且根据句意可知,此空应填inspire(鼓舞
106、),符合题意。故填inspire。【53题详解】考查非谓语动词。句意:这家旅馆想增加一个游泳池以扩大其业务。want to do sth意为“想要做某事”,是固定搭配,且根据句意可知,此空应填expand(扩张),符合题意。故填expand。【54题详解】考查形容词。句意:下面的节目包含可能会使一些观众感到不安的犯罪现场。分析句子可知,that引导的定语从句的结构为主系表结构,空处填形容词disturbing作表语。故填disturbing。【55题详解】考查动词和时态。句意:我后悔在学校时没有更努力学习。regret not having done sth.意为“后悔没有做过某事”,是固定搭
107、配,此处表示过去发生的、持续到现在的状态,应用现在完成时。故填regretted。【56题详解】考查非谓语动词。句意:他们花了很多钱为学校配备新电脑。spend money doing sth意为“花费时间做某事”,是固定搭配,且根据句意可知,此空应为equipping(装配),符合题意。故填equipping。【57题详解】考查固定搭配。句意:这份工作是为刚获得生物学学位的学生准备的。be intended for意为“打算为所用”,是固定搭配,符合题意。故填intended。【58题详解】考查名词。句意:这封信不是寄给简的,但她出于好奇把它拆开了。out of curiosity意为“出于
108、好奇心”,是固定搭配,符合题意。故填curiosity。【59题详解】考查非谓语动词。句意:演讲结束后,他发现自己被一群赞赏他的人包围了。分析句子可知,himself与surround在逻辑上是被动关系,此处应为过去分词作状语,应用surrounded表示“被包围”。故填surrounded。【60题详解】考查副词。句意:他轻轻地、小心地把婴儿从摇篮里抱出来。修饰动词lifted,且根据“and carefully”可知,此处应用副词,根据句意可知,应用副词gently(轻轻地)。故填gently。【点睛】spend用法:主要有spend some money/some time on sth
109、意为“花费时间或金钱在”,spend some money/some time (in) doing sth意为“花费时间或金钱做某事”。spend money doing sth意为“花费时间做某事”,是固定搭配,且根据句意可知,此空应为equipping(装配),符合题意。故小题6填equipping。第二节: 完成句子(共 10 小题,每空格 0.5 分,满分 15 分)请根据题中的要求提示、句法逻辑、汉语翻译补全下列句子。61. 住院一个星期后他突然意识到没有比健康更重要的东西了After being in hospital for a week, _ him _ _ nothing
110、is more important than health.62. 直到回到办公室我才发现我把文件留在家里了。_ when arriving at the office, _ _ _ I had left my keys at home.63. 她建立起这个组织希望能帮助消灭世界的战争。She established the organization in the hope _ it can help _ the world _ wars.64. 大雨使得运动会不可能如期举行。The heavy rain made _ impossible for the meeting _ _ _ on t
111、ime.65. 刘洋是第一位在太空逗留过的中国女性。Liu Yang is the first Chinese female _ _ stayed in space.66. 直到那时我突然意识到没有人比我更幸福了。_ was not until then _ I suddenly realized _ was _ _ I was67. 他宁愿在家里看电视,也不愿去音乐会。He _ _ stay at home _ TV _ go to the concert68. 我想到什么就说什么。Ill just say _ _ _ my mind.69. _ seems easy to some peo
112、ple seems difficult to others70. Everyone is different and that is _ makes our world much better.【答案】61. (1). it (2). hit/struck (3). that 62. (1). Only (2). did (3). I (4). realize/find 63. (1). that (2). rid (3). of 64. (1). it (2). to (3). be (4). held 65. (1). to (2). have 66. (1). It (2). that
113、(3). nobody (4). happier (5). than 67. (1). would/preferred (2). rather/ to (3). watching (4). than 68. (1). whatever (2). comes (3). to 69. What 70. what【解析】【61题详解】考查固定句型和时态。结合汉语句意可知,It hit/strike sb. that某人突然想到,固定句型,此处it是形式主语,真正的主语是that引导的主语从句;根据所给句意可知,此处动词需用一般过去时,表示过去发生的事情,hit的过去式为hit,strike的过去式为
114、struck。故填it;hit/struck;that。【62题详解】考查倒装。根据汉语句意可知,此处需用only+状语置于句首的倒装结构,其构成为only+状语+be动词/助动词/情态动词+主语+其它,所以第一空处需用only,句首单词首字母需大写,发现realize/find,根据I had left提示可知,空处谓语动词需用一般过去时,表示过去发生的事情,所以第二空处需用助动词did构成部分倒装,主语是I,所以第三空处需用I,助动词后需用动词原形,所以第四空处需用realize/find。故填Only;did;I;realize/find。【63题详解】考查同位语从句和固定搭配。根据汉语
115、提示和句子结构可知,hope后需用连接词引导同位语动词,此处从句的句子成分完整,所以第一空处需用that引导同位语从句;ridof消灭/摆脱,固定短语,help后需接动词原形,所以第二空处需用rid,第三空处需用of。故填that;rid;of。【64题详解】考查it作形式宾语和动词不定式。根据汉语提示可知,第一空处需用it作形式宾语,真正的宾语是第二空处的动词不定式to hold“举办”,因为运动会是被举行,所以此处动词不定式需用其被动语态形式to be held。故填it;to;be;held。【65题详解】考查动词不定式的完成时态。根据汉语提示可知,序数词first后需用动词不定式作定语
116、,即the firstto do sth.,因为此处动作发生在谓语动词之前,所以此处动词不定式需用其完成时态:to have done。故填to;have。【66题详解】考查强调句型和形容词比较级It was not until+被强调部分+that表示“直到才”,nobody没有人,happier than比更幸福。故填It;that;nobody;happier;than。【67题详解】考查固定搭配和非谓语动词。would rather/prefer to do sth. than do sth.宁愿做某事而不愿做某事,固定搭配,结合汉语提示可知,此处表示过去发生的事情,谓语动词需用一般过
117、去时,所以prefer需用其过去式preferred;watch TV看电视,固定搭配,本句已有谓语,所以此处需用非谓语动词作状语,动词watch与主句之间是主动关系,所以第三空处需用现在分词watching作状语;根据固定搭配可知,第四空处需用than。故填would/preferred;rather/ to;watching;than。【68题详解】考查宾语从句和固定搭配。根据汉语提示可知,空处需用whatever“无论什么”引导宾语从句,作动词 say 的宾语。come to my mind我想到的,固定搭配;结合汉语句意可知,从句的谓语动词需用一般现在时态,whatever作主语,谓语
118、动词需用单数comes。故填whatever;comes;to。【69题详解】考查主语从句。句意:对一些人来说容易的事情对另一些人来说似乎很难。分析句子结构可知,空处需用连接词引导主语从句,连接词在从句中作主语,表示具体的内容,所以空处需用连接代词what引导宾语从句,句首单词首字母需大写。故填What。【70题详解】考查表语从句。句意:每个人都是不同的,这使我们的世界更加美好。分析句子结构可知,空处需用连接词引导表语从句,连接词在从句中作主语,表示具体的内容,所以空处需用连接代词what引导表语从句。故填what。第五部分:书面表达(满分 20 分)71.假定你是李华,得知近期你市将举办中英
119、青少年历史体验夏令营活动(China and Britain History Summer Camp For Teenagers),届时将有来自于英国的高中生到你校参观访问。请给活动的负责人 Ms. Clark 写一封邮件申请做志愿者,内容包括:1. 写信目的;2. 个人优势;3. 能做的事情。注意:1.词数 100 左右;2. 不能出现姓名及班级、学校等个人信息;3. 可以适当增加细节,使行文连贯。Dear Ms. Clark,_Yours,Li Hua【答案】Dear Ms. Clark,I have learned from your advertisement that China a
120、nd Britain History Winter Camp For Teenagers will be held and you are in need of volunteers, so I am writing this letter with the hope of being one of them.Im Li Hua, a high school student aged 18. I can speak fluent English as well as standard Chinese. Besides, as a history lover, I once worked as
121、a tour guide for a month and was highly praised for my vivid and precise introduction of the places of interest in our city. Young and energetic, I m so keen on communicating with foreign friends that I m convinced I am qualified for the job. Above all, to my knowledge, my high school is one of the
122、destinations of the winter camp. As a president of the Students Union, I can appeal to the after-class clubs in my school to be in support of the project if necessary, which I m definite will contribute a lot to a more lively and meaningful visit here for the foreign friends.I would be grateful if m
123、y application could meet with your approval. I will devote myself to what I am supposed to do. Looking forward to your reply.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给活动的负责人 Ms. Clark 写一封邮件,申请做志愿者。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 写信目的;2. 个人优势;3. 能做的事情。第二步:列
124、提纲 (重点词组)in need of ; with the hope of; as well as; places of interest; be keen on doing sth.; appeal to; in support of ; contribute to; devote to; be supposed to do; look forward to 第三步:连词成句1.I have learned from your advertisement that China and Britain History Winter Camp For Teenagers will be hel
125、d and you are in need of volunteers, so I am writing this letter with the hope of being one of them.2.Im Li Hua, a high school student aged 18. 3.I can speak fluent English as well as standard Chinese. 4.Besides, as a history lover, I once worked as a tour guide for a month and was highly praised fo
126、r my vivid and precise introduction of the places of interest in our city.5.Young and energetic, I m so keen on communicating with foreign friends that I m convinced I am qualified for the job. 6.Above all, to my knowledge, my high school is one of the destinations of the winter camp. 7.As a preside
127、nt of the Students Union, I can appeal to the after-class clubs in my school to be in support of the project if necessary, which I m definite will contribute a lot to a more lively and meaningful visit here for the foreign friends.8.I would be grateful if my application could meet with your approval
128、. 9.I will devote myself to what I am supposed to do. 10.Looking forward to your reply.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well a
129、s, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规
130、范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了较多主从复合句,如: I can appeal to the after-class clubs in my school to be in support of the project if necessary, which I m definite will contribute a lot to a more lively and meaningful visit here for the foreign friends.这句话运用了which引导的非限制性定语从句,也使用了一些固定词组,如in need of(需要); in support of(支持)等。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有