ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:92KB ,
资源ID:388545      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-388545-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析7.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析7.doc

1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析7 (A)Given Australias size and the fact that early settlements were far apart, Australian society is remarkably homogeneous (同种类的). Its citizens are fundamentally prosperous(繁荣的) and the way of life in the major cities and towns is much the same, though many miles divide the

2、m. It takes a sharp ear to identify regional accents. However, there is some difference in lifestyle between city people and the country people. Almost 90 percent of the population lives in the fast-paced cities along the coast and has little more than a passing familiarity with the desert. The majo

3、r cities preserve pockets of colonial heritage, but the overall impression is modern, with new buildings reflecting the countrys youth. In contrast, the rural communities tend to be slow-moving and conservative. For many years, Australia was said to have “ridden on the sheeps back”, a reference to w

4、ool being the countrys main money-earner. However, the wool industry is no longer dominant. Much of Australias relatively sound economy is now achieved from natural coal and wheat, and by being the largest diamond producer in the world. Newer industries such as tourism and wine making are also incre

5、asingly important. Australians are generally friendly and relaxed, with a sense of humor. On the whole, Australia is a society without hierarchies (等级制度), an attitude generally held dating from its prisoner beginnings. Yet, contrary to widespread belief, very few Australians have true prisoner origi

6、ns. Within only one generation of the arrival of the First Fleet in 1788, Australia had become a nation of immigrants. Originally coming almost entirely from the British Isles, today one in three Australians come from elsewhere. Australias liberal post-war immigration policies led to the arrival of

7、a number of immigrants from war-torn Europe, mostly Greeks, Italians, Poles and Germans. The emphasis has shifted in recent years and today the majority of new immigrants are from Southeast Asia. Today Australia is ablend of nations and although some racism exists, it has generally been a successful

8、 experiment and the country is justifiably proud to have one of the most harmonious multicultural communities in the world. 1. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Most Australians have ancestors who were prisoners. B. The Australian economy is dependent on sheep ex

9、ports. C. The majority of people living in Australia come from Europe. D. The pace of life in the city is different from that in the country. 2. The underlined word “it” in the last paragraph refers to “_”. A. communityB. racismC. blend of nationsD. Southeast Asia3. We can infer from the passage tha

10、t _ . A. there are no signs of Australias colonial past in its modern citiesB. Australias recent immigration policy encourages immigrants from Southeast AsiaC. immigrants from Southeast Asia have brought racial problemsD. “riding on sheeps back” resulted in slow development in rural communities4. Th

11、is passage mainly focuses on Australias _ . A. societyB. economyC. racial problemsD. history (B)A study of the impact of 3D in the classroom has found that it improves test results by an average of 17%. Increasingly schools are using 3D projectors and learning resources to add a new dimension to lea

12、rning. The research, conducted in seven schools across Europe, found that 3D-enabled learning tools helped children concentrate more. It also led shy children to speak up in class discussions. Only a handful of schools in the UK use the technology, which requires a 3D-enabled projector as well as 3D

13、 glasses for all pupils and a set of bespoke(定做的)learning resources. The study, conducted by researchers from the International Research Agency on behalf of Texas Instruments, assessed 740 students in schools across France, Germany, Italy, Netherlands, Turkey, the UK and Sweden. Students were tested

14、 before and after the lessons with a control group learning with traditional resources only. On average, 86% of pupils in 3D classrooms improved in test results, compared to 52% of children using traditional teaching methods. It also found that attention levels rose sharplywith 92% of the class payi

15、ng attention during 3D lessons compared to 46% in the traditional learning environment. “It grabbed childrens attention and this carried on beyond the 3D episode, it seemed to trigger an interest in learning that maintained through the rest of the lesson, ” said Prof. Anne Bamford, who led the study

16、. “The level of questioning also increased and teachers reported that the children asking questions were those that wouldnt normally engage in class, ” she told the BBC. Researchers observed a series of biology lessons, in which children learned about the functions of the body. “Children can see how

17、 things function. Instead of learning about the heart statically(静态地) they can see it in a solid way, literally see blood passing through the valves, see exchange of oxygen, rotate it, tilt it and zoom in, ” said Prof. Bamford. 5. 3D-enabled learning tools have the following benefits EXCEPT that _ .

18、 A. they can help children concentrate more in classB. they can make shy children speak up in class discussionsC. they can improve childrens test resultsD. they can make students have fewer questions to ask6. In the study, students have to _. A. learn in both 3D classrooms and traditional classrooms

19、B. learn the lessons staticallyC. have a test before and after the lessonsD. be chosen across the world7. The underlined word “trigger” in the passage probably means _ . A. arouseB. shareC. loseD. show8. It can be inferred from the passage that _ . A. European and American students participated in t

20、he studyB. 3D learning tools are positive for childrenC. 3D lessons have short effects on childrens memoryD. every student concentrates on the lessons in 3D classrooms答案解析1. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的Almost 90 percent of the population lives in the fast-paced cities along the coast. . . 和In contrast, the

21、rural communities tend to be slow-moving and conservative. 可推知城市与乡村的生活节奏是不同的,故D项正确。2. 【解析】选C。词义猜测题。根据上下文的内容,尤其是根据后面的a successful experiment可推知,这里的it是指blend of nations,即澳大利亚作为一个多元化国家是很成功的。3. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段的第一句话The emphasis has shifted in recent years and today the majority of new immigrants are

22、from Southeast Asia. 可知,今天澳大利亚的移民主要来自于东南亚,由此可知B项正确。4. 【解析】选A。主旨大意题。整篇文章介绍了澳大利亚的社会形态、人们的生活方式、城乡差异以及移民情况,因此A项正确。其他几个选项不能概括全文。5. 【解析】选D。细节理解题。在3D课堂中,学生注意力更加集中,害羞的学生也敢于在讨论中大声发表个人看法,这样,学生的成绩就提高了。A、B、C项内容均可在文中找到。D项为“它们能使学生有更少的问题要问”,这是不对的。文中只是说The level of questioning also increased. . . the children askin

23、g questions were those that wouldnt normally engage in class,即在3D课堂中,学生的提问并没有变少。6. 【解析】选C。细节理解题。研究中采用了实验组和对比组,这样两组可以比较,以便得出相关数据,故A项不正确。这个研究是关于3D课堂对学生的影响的,所以学生在3D课堂中,是不会静态地学习的,故B项不正确。文中说学生是来自欧洲的(The research, conducted in seven schools across Europe),所以D项错误。为了进行对比,在上课前两组学生进行一次测试,上完课后再测试一次,这样比较之后就可得出相

24、关数据了。这从文中第六段最后一句(Students were tested before and after the lessons with a control group learning with traditional resources only. )可知。7. 【解析】选A。词义猜测题。此句前半句提到3D课堂能抓住学生的注意力,且学生的注意力在课后会持续,所以,此处的trigger意为“激发,引起”。8. 【解析】选B。推理判断题。只有欧洲部分国家的学生参加了该项研究,故A项错误。根据文中该项研究的负责人Prof. Anne Bamford所说的话可知3D课程与传统课程相比,对学生的影响是长久的,故C项错误。文中提到,在3D课堂中,92%的学生注意力集中(with 92% of the class paying attention during 3D lessons),故D项错误。根据文章开头四段我们可知3D学习工具对儿童来说有着积极的影响。然后作者讲述了该研究的一些基本情况,故B项正确。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1