ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:52.50KB ,
资源ID:388526      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-388526-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析15.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析15.doc

1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析15The number of speakers of English in Shakespeares time is estimated to have been about five million. Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language, mainly in the United States, Canada, Great Britain, Ireland, South Africa, Australia and N

2、ew Zealand. In addition to the standard varieties of English found in these areas, there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms. In fact, it is impossible to estimate the number of peopl

3、e in the world who have acquired an enough working knowledge of English in addition to their own languages. The purpose for English learning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate wo

4、rking knowledge for each situation. The main reason for the widespread demand for English is its present-day importance as a world language. Besides serving the indefinite needs of its native speakers, English is a language in which some of important works in science, technology, and other fields ar

5、e being produced, and not always by native speakers. It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications, international conferences, and the spread of information over the radio and television networks of many nations. It is a language of wider communication for a number

6、 of developing countries, especially former British colonies. Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government, commerce, industry, law and education as well as for international communication and for entrance to the s

7、cientific and technological developments in the West. 1. What would be the best title for this passage? A. The Difficulties of Learning EnglishB. International CommunicationsC. The Standard Varieties of English D. English as a World Language 2. Which of the following statements is NOT true? A. Some

8、260 million people in the world have an adequate working knowledge of English. B. There are some 260 million native speakers of English in the world. C. It is almost impossible to estimate the number of people with an adequate working knowledge of English. D. People learn English for a variety of re

9、asons. 3. According to the passage, what is the main reason for the widespread use of English? A. It was popular during Shakespeares time. B. It is used in former British colonies. C. It serves the needs of its native speakers. D. It is a world language that is used for international communication.

10、4. What type of developing countries would be most likely to use English? A. Those geographically close to the United States. B. Those interested in the culture of the United States. C. Former colonies of the Great Britain. D. Countries where international conferences are held. (B)2012济南模拟A woman re

11、newing her drivers license at the County Clerks office was asked to state her occupation. She hesitated, uncertain how to classify herself. “What I mean is, ” explained the recorder, “do you have a job, or are you just a. . . ”“Of course I have a job, ” said Emily. “Im a mother. ”“We dont list mothe

12、r as an occupation. . . housewife covers it, ” said the recorder. One day I found myself in the same situation. The clerk was obviously a career woman, confident and possessed of a high sounding title. “What is your occupation? ” she asked. The words simply popped out. “Im a Research Associate in th

13、e field of Child Development and Human Relations. ”The clerk paused, her ballpoint pen frozen in mid-air. I repeated the title slowly, and then I stared with wonder as my statement was written in bold, black ink on the official questionnaire. “Might I ask, ” said the clerk with new interest, “Just w

14、hat you do in this field? ”Coolly, without any trace of panic in my voice, I heard myself reply, “I have a continuing program of research (what mother doesnt), in the lab and in the field (normally I would have said indoors and out). Of course, the job is one of the most demanding in the humanities

15、(any mother care to disagree? ), and I often work 14 hours a day (24 is more like it). But the job is more challenging than most careers and rewards are more of a satisfaction rather than just money. ” There was an increasing note of respect in the clerks voice as she completed the form, stood up, a

16、nd showed me out. As I drove into our driveway, buoyed up by my glamorous new career, I was greeted by my lab assistantsages 13, 7, and 3. Upstairs I could hear our new experimental model (a 6-month-old baby), in the child-development program, testing out a new vocal pattern. I felt proud! I had gon

17、e on the official records as someone more distinguished and indispensable (不可缺少的) to mankind than “just another mother”. Motherhood. . . What a glorious career! Especially when theres a title on the door. 5. What can we infer from the conversation between the woman and the recorder at the beginning

18、of the passage? A. The woman felt ashamed to admit what her job was. B. The recorder was impatient and rude. C. The author was upset about the situation that mothers faced. D. Motherhood was not recognized and respected as a job by society. 6. How did the author feel when describing her job to the c

19、lerk? A. Calm. B. Panic-stricken. C. Confident. D. Cool. 7. Why did the woman clerk show more respect for the author? A. Because the author cared little about rewards. B. Because she admired the authors research work in the lab. C. Because she thought the author did admirable work. D. Because the wr

20、iter did something she had little knowledge of. 8. What is the authors purpose of writing the passage? A. To show how you describe your job affects your feelings toward it. B. To argue that motherhood is a worthy career and deserves respect. C. To show that the author had a grander job than Emily. D

21、. To show that being a mother is hard and boring work. 答案解析【文章大意】本文介绍了英语的发展变化情况,说明了英语最后成为世界语言的原因及英语在当代社会中的重要性。1. 【解析】选D。主旨大意题。全文讲述的是英语在全世界的广泛应用。第三段第一句又特别提出英语作为一种世界语言的原因,故选D项。A项文中并未涉及;B项和C项只是文中细节,不能概括全文。2. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第一段中第二句及第二段的第一句的描述可推知B、C两项正确,A项错误。由第二、三段可知D项正确。3. 【解析】选D。推理判断题。根据文章最后一段的描述,英语广

22、泛应用于气象和机场的交流,国际会议和信息传播等,可推知此题的答案为D。4. 【解析】选C。细节理解题。根据文章最后一段倒数第二句It is a language of wider communication for a number of developing countries, especially former British colonies. 可推知此题答案为C。5. 【解析】选D。推理判断题。由第四段对话中的“We dont list mother as an occupation. . . housewife covers it. . . ”可知。6. 【解析】选A。细节理解题。由第十段中的Coolly, without any trace of panic in my voice可以看出作者在介绍自己的职业时沉着冷静。7. 【解析】选C。细节理解题。根据“我”对工作的叙述可以看出,这个办事员认为“我”所从事的工作是令人羡慕的。8. 【解析】选B。推理判断题。由文章的前半部分可知,很多人不认为motherhood是种职业,但是“我”对此感到自豪,由此可见,作者写这篇文章的目的是讨论motherhood是一项值得尊敬的职业。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1