1、高考资源网() 您身边的高考专家山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析11They are pretty essential, but you may want to drop your mobile phone forever after reading this. The average handset carries 18 times more potentially harmful germs than a toilet handle in a mens toilet, tests have revealed. An analysis of handsets found a
2、lmost a quarter were so dirty that they had up to ten times an acceptable level of TVC (Total Viable Count) bacteria. One of the phones in the test had such high levels of bacteria that it could have given its owner a serious stomach upset. While TVC is not immediately harmful, raised levels indicat
3、e poor personal hygiene (卫生) and act as home for other germs. The findings from a sample of 30 phones by which? magazine suggest 14. 7 million of the 63 million mobiles in use in the UK today could have potential health risks. Hygiene expert Jim Francis, who carried out the tests, said, “The levels
4、of potentially harmful bacteria on one mobile were off the range. That phone needs cleaning. ”The most unhygienic phone had more than ten times the acceptable level of TVC and seven were above the limit. This worst handset also had 39 times the safe level of enterobacteria(肠道菌), a group of bacteria
5、that live in the lower intestines (肠) of humans and animals. It had 170 times the acceptable level of faecal coliforms (大肠杆菌),which are associated with human waste. Other bacteria were found on the phones but at safe levels. The germs can end up on your hands and are passed back to your phone. They
6、can be passed back and forth and eventually you could catch something grubby. People need to be mindful of that by observing good hygiene themselves and among others who they pass the phone to when looking at photos, for example. 1. Which of the following statements does Jim Francis agree with? A. I
7、t is necessary for people to clean mobile phones in time. B. People should use mobile phones as little as possible. C. People have realized the harm of bacteria on mobile phones. D. All bacteria on mobile phones are harmful to people. 2. What do we know about the most unhygienic phone? A. Its owner
8、fell ill quite frequently. B. It had different kinds of bacteria. C. It was made dirty by its owner alone. D. It was so dirty that it shouldnt be used any longer. 3. The underlined word “grubby” in the last paragraph can be replaced by “_”. A. seriousB. dirtyC. acceptableD. harmful4. The author wrot
9、e this passage to _ . A. warn people to do their best to keep healthyB. explain why there are so many bacteria on mobile phonesC. tell people about potential harm of mobile phones D. remind people to focus on good hygiene when using mobile phones 阅读第二节根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项多余选项。Young pe
10、ople are given too much freedom nowadays, and as a result they have lost respect for their parents and elders in general. 1 My parents gave me advice but never forced me to do anything I didnt want to do. I respect and love them for this. 2 Oh, yes. After I left school and started to work as a nurse
11、, I became economically independent. 3 I am. Many young people today say they have nothing in common with their parents. But Im very lucky because I get along very well with them. What about you? 4 I am also very fond of my family. But I dont always get along very well with my parents. They seldom a
12、llow me to do what I want to. But they allowed you to come to study in England on your own. 5 A. You seem very close to your parents. B. Yes, but thats after many times of request. C. I dont think so. D. Well, we value family life very much in my country. E. What about your parents? F. Are you quite
13、 independent of them now? G. They are strict with me. 1.【解析】选A。推理判断题。根据第三段“The levels of potentially harmful bacteria on one mobile were off the range. That phone needs cleaning. ”可推断出答案为A。 2.【解析】选B。细节理解题。根据第四段“This worst handset also had 39 times. . . It had 170 times the acceptable level of faecal coliforms. . . ”可知答案为B。3.【解析】选B。词义猜测题。根据第五段“They can be passed back and forth. . . ”可推断,grubby意为“肮脏的”,故答案为B。4.【解析】选D。作者意图题。根据末段“People need to be mindful of that. . . when looking at photos, for example. ”可推断出答案为D。第二节答案:15. CFADB- 3 - 版权所有高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有