1、Period ThreeGrammar & Writing.用所给动词的正确形式填空1It has been(be) six years since we last saw each other.2You know,I have seen(see) quite a lot of China and I have visited some beautiful cities.3They have just completed(complete) the huge apartment block!4They have put(put) up a lot of highrise buildings r
2、ecently.5Life has become(become) difficult for many villages.句型转换1I have been to Macau before.(改为否定句)I have not been to Macau before.2We began to learn English three years ago.(改为同义句)We have learned English for three years.3He has lived here since 2019.(就画线部分提问)Since when has he lived here?4Mr Li be
3、gan to teach English in this school in 2019.(改为同义句)Mr Li has taught English in this school since 2019.5His company was closed in 2019.(改为同义句)His company has been closed since 2019.语法精析现在完成时表示到目前为止已经完成的动作或存在的状态,它强调的是结果,而不是动作。现在完成时的构成为:have/has过去分词。一、现在完成时的用法1表示过去发生或已经完成的某一动作对现在造成的影响或结果。可以表示最近完成的动作,也可
4、以表示经历或经验。常与just,recently,so far,up to now,till now,ever,never等连用。I have already finished all the work.我已经完成了所有的工作。Mr Smith has just left.史密斯先生刚离开。注意:现在完成时与一般过去时的用法区别:(1)现在完成时强调的是过去的动作对现在造成的影响或结果。连用的时间状语与现在的时间有关,不与表示过去的时间状语连用。(2)一般过去时表示过去发生的动作或存在的状态,与现在的情况没有关系。与表示过去的时间状语连用,如yesterday,last year,in the
5、 past,ago等。I lived in London for two years.我在伦敦住过两年。(现在不在伦敦)I have lived in London for two years.我在伦敦已住了两年了。(现在还在伦敦)2表示过去已经开始、持续到现在(可能还会继续进行下去)的动作或状态,常和表示一段时间的状语连用,如:for,since,these days,this year,now等。We have been good friends since we were very young.我们从小就是好朋友。Mary went to Japan last year.And I ha
6、ve not heard from her ever since.玛丽去年去了日本,从那以后我就再也没有收到她的来信了。注意:表示短暂意义的动词(动作不能持续)如arrive,begin,borrow,buy,come,die,join,leave等,其现在完成时的肯定式不能和表示一段时间的状语连用,需要时要用相应的表示延续状态的动词替换。3在时间、条件等从句中,代替将来完成时。Once you have promised,you should keep it.一旦许下诺言,务必遵守。As long as you have cleaned all the windows,you are all
7、owed to play.只要你把所有的窗户擦完,你就可以玩了。(1)用所给动词的正确形式填空Mr Yang is not at home.He has gone(go) to Shanghai on business.A lecture on the computer has been given(give) three times by Mr Zhang already.(2)完成句子My parents have promised to come(已答应来) to see me before I leave for Africa.I was out of town at the time
8、,so I dont know exactly how it happened(它是怎样发生的)二、几种常见句型1It is/has been一段时间since.It has been two weeks since we arrived here.自从我们到这里已经有两星期了。It has been quite some time since I was last in London.我不在伦敦已经很长时间了。2This/It is the first/second.time(that).这是某人第一/二次做某事。This is the first time I have been here
9、.这是我第一次到这里来。It was the fifth time you had visited the Summer Palace.那是你第五次参观颐和园了。用所给词的正确形式填空(1)This is the most interesting party that I have enjoyed(enjoy)(2)Cathy hasnt phoned(not,phone) her mother since she went to Berlin.(3)This is the first time I have seen(see) a 3D film in the cinema.用所给动词的正确
10、形式填空1I have read(read) half of the English novel,and Ill try to finish it at the weekend.(2019北京)2In the last few years,China has made(make) great achievements in environmental protection.(2019北京) 3Despite the previous rounds of talks,no agreement has been reached(reach) so far by the two sides.(201
11、9天津)4In my hometown,there is always a harvest supper for the farmers after all the wheat has been(be) cut.(2019重庆)5How much do you know about the Youth Olympic Games to be held in Nanjing?Well,the media have covered(cover) it in a variety of forms.(2019江苏)6We wont start the work until all the prepar
12、ations have been made(make)(2019天津)7When I first met Bryan I didnt like him,but I have changed(change) my mind.(2019新课标全国)8During the last three decades,the number of people participating in physical fitness programs has increased(increase) sharply.(2019浙江)9Oh no!Were too late.The train has left(lea
13、ve)Thats OK.Well catch the next train to London.(2019山东)he development of the foreign trade of our country.用所给动词的正确形式填空1You shouldnt leave school before you have finished(finish) your homework.2I havent heard from Henry for a long time.What do you suppose has happened(happen) to him?3You dont need t
14、o describe her.I have met(meet) her several times.4So far this year we have seen(see) a fall in house prices by between 5 and 10 percent.5It is the third time you have arrived(arrive) late this week.6By the time you have finished(finish) your homework,it will be too late to go there.7Lucy has made(m
15、ake) many friends since she went to Paris.8In the past five years,I have travelled(travel) to Jiangsu twice.9He came(come) in 2019.He has been(be) a teacher for over 11 years.10When did you come?I came(come) the day before yesterday.阅读理解A(2019湖北黄石三中高一上期中)I went to the Chinatown market in London last
16、 Sunday.The first thing I did was to go to one of the Chinese green grocers shops.As soon as I entered the shop,I smelt mixtures of Chinese spices and saw the new seasons fruits.My son wanted a bag of sweets,so we walked into the shop next door which sells many kinds of candy.There is a lot of noise
17、 in the Chinatown market and you will see many tourists,too.There are a lot of cars and trucks that never stop beeping(按喇叭)While people are loading and unloading their goods,most of them have their cars and trucks parked in the middle of the road.This causes great trouble for other drivers.Can you i
18、magine that?After we had done all our shopping,my son and I went to a restaurant for lunch.We enjoyed our meal very much.But the shopping made us both very tired in the end.We headed down the road to catch our bus home.My son and I enjoyed riding in the bus.We also enjoyed looking at different build
19、ings and people walking by dressed in fancy outfits(服装)Although Chinatown can be a busy place to shop in,I do enjoy going there now and then.I can buy some of my necessities,and I can also look and browse(浏览)around the other shops and department stores where I can indulge(使沉迷) myself with some nice
20、things.Chinatown is located in the heart of central London,where you can find tons of shop and other places to amuse you.And for me,I certainly dont mind going back there again soon.语篇解读作者在本文中介绍了自己和儿子一起去唐人街的所见所闻及感受。11What place did the author and her son enter at first?AA grocery store.BA garage.CA
21、clothing shop.DA restaurant.答案A解析细节理解题。根据第一段第二句“The first thing I did was to go to one of the Chinese green grocers shops.”可知,选A项。12Why are the traffic conditions in Chinatown not very good?ABecause the road to the Chinatown is too narrow.BBecause the road to the Chinatown market is being repaired.C
22、Because many people are loading and unloading their goods.DBecause most drivers stop their vehicles in the middle of the road.答案D解析细节理解题。根据第二段第三、四句“While people are loading and unloading their goods,most of them have their cars and trucks parked in the middle of the road.This causes great trouble fo
23、r other drivers.”可知,大多数人把车停在公路中间,导致了交通问题。故选D项。13What can we infer from the last sentence of the passage?AThe writer likes Chinatown because its near.BThe writer is not willing to spend much time at the Chinatown market.CThe writer will come to Chinatown again before long.DThe writer doesnt have a go
24、od impression on Chinatown.答案C解析句意猜测题。划线句子的上文说的是作者对唐人街的喜爱之情,所以划线句子的意思是:我当然不介意很快再来一次的。故选C项。14The passage tells us that that day the author .Adrove her car homeBhad lunch after shoppingCbought a satisfying dressDwatched some performances with her son答案B解析细节理解题。根据第三段第一句“After we had done all our shoppi
25、ng,my son and I went to a restaurant for lunch.”可知,作者和儿子在买完东西后一起去饭馆吃饭。故选B项。BWe know that many animals do not stay in one place.Birds,fish and other animals move from one place to another at a certain time.They move for different reasons:most of them move to find food more easily,but others move to g
26、et away from places that are too crowded.When cold weather comes,many birds move to warmer places to find food.Some fishes give birth in warm water and move to cold water to feed.The most famous migration(迁移) is probably the migration of fish,which is called “salmon”This fish is born in fresh water
27、but it travels many miles to salt water.There it spends its life.When it is old,it returns to its birthplace in fresh water.Then it gives birth and dies.In northern Europe,there is a kind of mouse.They leave their mountain homes when they become too crowded.They move down to the low land.Sometimes t
28、hey move all the way to the seaside,and many of them are killed when they fall into the sea.Recently,scientists have studied the migration of a kind of lobster(龙虾)Every year,when the season of the bad weather arrives,the lobsters get into a long line and start to walk across the floor of the ocean.N
29、obody knows why they do this,and nobody knows where they go.So,sometimes we know why humans and animals move from one place to another,but at other times we dont.Maybe living things just like to travel.15Most animals move from one place to another at a certain time to .Agive birthBenjoy warmer weath
30、erCfind food more easilyDfind beautiful places答案C解析细节理解题。根据第一段最后一句中的“.most of them move to find food more easily.”可知C项正确。16The fish called “salmon” spends a long time in .Asalt water BriversCfresh water Dits birthplace答案A解析细节理解题。由题干中的Salmon可定位至第二段,由该段第四、五句“.it travels many miles to salt water.There it spends its life.”可知A项正确。17The lobsters move .Ato the fresh water Bat a certain timeCto the undersea Dto find more food答案B解析细节理解题。根据倒数第二段第二句“Every year,when the season of the bad weather arrives,the lobsters get into a long line and start to walk across the floor of the ocean.”可知B项正确。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有