ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:18 ,大小:107KB ,
资源ID:387788      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-387788-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省六校2013届高三英语第一次联考试题(含解析)新人教版.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省六校2013届高三英语第一次联考试题(含解析)新人教版.doc

1、2013届第一次六校联考英语试题 I . 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节: 完形填空 (共15小题; 每小题2分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从 115各题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项,并在答题卡上将该题涂黑。 Dad loved children. And he always wanted a 1 family. Eventually, he got what he wanted with twelve children in the family. Without fail, he would show us all to visitors. Once,

2、Dad 2 presented the first three children in the family, Ann, Mary and Ernestine, to some visitors. Then he picked up a fourth child, and said, “And this is our 3 model, complete with all the improvements. And dont think that this is all, we are 4 the 1953 model some time next month.”But what he 5 mo

3、st was taking us out for a drive. On one occasion a man in a village we were passing through shouted 6 that he had seen eleven people in our car, not 7 Mum and Dad. 8 , Dad called out over his shoulder, “You 9 the second baby up from the front here, Mister.”Another time, Dad told us this joke, thoug

4、h we were not sure whether he was telling us the 10. Mum, who was a psychologist, once went to give a lecture and left Dad in charge of the 11 . When Mum returned, she asked him if everything had been OK. He said everything was 12 except that one of the children had been taught a lesson because he h

5、ad been 13 . When he pointed at the child that had been 14 Mum looked at him calmly and said, “Thats not one of ours, dear. He 15 next door.”1. A.rich B.lovely C. closeD.large2. A.surprisingly B.nervously C.generouslyD. proudly 3. A.dearest B.smallest C.latest D. youngest4. A.ordering B.selling C.ex

6、pectingD. improving5. A.hated B.enjoyed C.caredD. hoped6. A.doubtfully B.excitedly C. calmlyD. directly7. A.counting B.naming C.showingD. reading8. A.Immediately B.Carefully C.AngrilyD. Easily9. A.saw B.missed C.forgotD. left10. A.truth B.story C.adventureD.accident 11. A.lecture B.house C.officeD.

7、activity12. A.expensive B.regular C.correctD. fine13. A.troublesome B.careless C.activeD. quiet14. A.found B.caught C.punishedD. wounded15. A.goes to B.belongs to C.worksD. plays1. 【答案】D【解析】根据下文he got what he wanted with twelve children in the family.可知父亲想要一个大家庭,故选D。2. 【答案】D【解析】surprisingly吃惊地;nervo

8、usly紧张地;generously大方地;proudly自豪地。父亲自豪地让大家看最大的三个孩子,故选D。3. 【答案】C【解析】由下文中 next month可知这是最新的(latest)。故选C。4. 【答案】C【解析】expect“期待,盼望”。不要认为这是所有的,我们期待下个月的第1953模型的出现,故选C。5. 【答案】B【解析】父亲“最喜欢地”(enjoy most)是带我们去兜风。故选B。6. 【答案】B【解析】doubtfully怀疑的; excitedly兴奋的;calmly平静地;directly直接地。有一个人看到十一个孩子很兴奋。故选B。7. 【答案】A【解析】cou

9、nt“计数,计算在内”这十一个不包括父母,故选A。8. 【答案】A【解析】immediately立刻地;carefully仔细地;angrily生气地;easily容易地。对于那个人的话,父亲立即回应。故选A。9. 【答案】B【解析】由第一段内容可知有十二个孩子,所以说是漏(missed)了一个。故选B。10. 【答案】A【解析】truth实情;story故事;adventure冒险;accident事故。我们不确定父亲是否讲了真话。故选A。11. 【答案】B【解析】母亲出去做演讲,留下父亲照顾家。故选B。12. 【答案】D【解析】他说一切都是好的,根据其中一个孩子给教训了一顿之外”,故选D。

10、13. 【答案】A【解析】troublesome“令人烦恼的”。 其中一个孩子给教训了一顿之外因为这个孩子是令人烦恼的,故选A。14. 【答案】C【解析】由上文中taught a lesson可知这个孩子被惩罚了。故选C。15. 【答案】B【解析】go to去到; belong to属于;Work工作;play演奏。母亲说:“这不是我们的孩子,他是邻居家的。”故选B。第二节 语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卷标号为16-25的相应位置上。On Oc

11、t. 6th, 2011, a piece of breaking news hit the world: Steve Jobs, the founder of the Apple Company, 16 (pass) away after years of battle against pancreatic cancer. I as well as many people 17 (be) sad at the news. We saw him make miracles again and again, and we hoped that he would always give us a

12、surprise. We enjoy using an iPod to listen to music and we like to play games with 18 iPad. We love to communicate with our friends by iPhone. 19 seemed that Jobs always understood what we really wanted. So he could devote himself to his career by creating the amazing products constantly. But now he

13、 quietly left, 20 (leave) us a great pity.U.S. President Barack Obama called Jobs a visionary 21 (lead) and one of the greatest U.S. innovators. He said in a statement, Steve was brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and 22 (talent) enough to do it. Ste

14、ve Jobs family said in a statement, “Steve died 23 (peace) today surrounded by his family. We are grateful for the support and kindness of those 24 share our feelings for Steve. We know many of you will mourn with us, and we ask that you respect our privacy during our time 25 grief.” 阅读(共两节,满分50分)第一

15、节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Some people believe that international sport creates goodwill between the nations and that if countries play games together, they will learn to live together. Others say that the opposite is true: international competitions encourag

16、e false national pride and lead to misunderstanding and hatred. There is probably some truth in both arguments, but in recent years the Olympic Games have done little to support the view that sport encourages international brotherhood. Not only was there the tragic incident including the murder of a

17、thletes, but the Games were also ruined by incidents caused mainly by smaller national contests. One country received its second-place medals with visible anger after the hockey final. There had been noisy scenes at the end of the hockey match, the losers objecting to the final decisions. They were

18、sure that one of their goals should not have been disallowed and that their opponents victory was unfair. Their manager was in great anger when he said, “This wasnt hockey. Hockey and the International Hockey Federation are finished.” The president of the Federation said later that such behavior cou

19、ld result in the suspension(停赛)of the team for at least three years. Incidents of this kind will continue as long as sport is played competitively rather than for the love of the game. The suggestion that athletes should compete as individuals, or in non-national teams, might be too much to hope for

20、. But in the present organization of the Olympics there is far too much that encourages aggressive patriotism(爱国主义).26. According to the author, recently the Olympic Games have _.A. created goodwill between the nations B. brought about only false national prideC. hardly showed any international frie

21、ndship D. put an end to misunderstanding and hatred【答案】C【解析】细节理解题。根据but in recent years the Olympic Games have done little to support the view that sport encourages international brotherhood. 奥林匹克运动会没有显示任何国际友谊,故选C。27.The underlined word “disallowed”(in Paragraph 2) means “_”.A. permitted to pass B.

22、considered as reasonableC. won by the other side D. refused to accept【答案】D【解析】词义猜测题。根据and that their opponents victory was unfair.既然认为是不公平的就可能使拒绝接受,故选D。28.What did the manager mean by saying, “Hockey and the International Hockey Federation are finished?A. His team would no longer take part in intern

23、ational games.B. Hockey and the Federation are both ruined by the unfair decisions.C. There should be no more Hockey matches organized by the Federation.D. The Federation should break up.【答案】B【解析】细节理解题。根据曲棍球和国际曲棍球联合会都被这不公平的决定毁了。故选B。29. The author gives the example in paragraph 2 to show _.A. how fal

24、se national pride led to undesirable incidents in international gamesB. that sportsmen are often against the final decisionsC. that competitiveness in the games discourages international friendshipD. that unfair decisions are common in the Olympic Games【答案】C【解析】细节理解题。根据曲棍球的例子可以看出比赛中的竞争并没有加深友谊,故选C。30

25、. What conclusion can be drawn from the passage?A. The organization of the Olympic Games must be improved.B. Athletes should compete as individuals in the Olympic Games.C. A game should be played competitively rather than for the love of the game.D. More and more athletes will compete for their own

26、honor. 【答案】A【解析】推理判断题。根据But in the present organization of the Olympics there is far too much that encourages aggressive patriotism(爱国主义).,奥运会组织还应有待提高它的组织力量,故选A。B Like any good mother, when Karen found out that another baby was on the way, she did what she could to help her 3-year-old son, Michael,

27、prepare for a new baby. They find out that the new baby is going to be a girl, and day after day, night after night, Michael sings to his sister in Mommys stomach.In time, the labor pains come. But complications arise during delivery. Finally, Michaels little sister is born. But she is in serious co

28、ndition. With alarm in the night, the ambulance rushes the infant to the neonatal intensive care unit at St. Marys Hospital, Knoxville, Tennessee. The days go by. The little girl gets worse. The pediatric (儿科的) specialist tells the parents, “There is very little hope. Be prepared for the worst.”Kare

29、n and her husband contact a local cemetery about a burial plot. They have fixed up a special room in their home for the new baby, but now they plan a funeral. Michael keeps begging his parents to let him see his sister, I want to sing to her, he says. But kids are never allowed in Intensive Care. Ka

30、ren makes up her mind. She will take Michael whether they like it or not. If he doesnt see his sister now, he may never see her alive.She dresses him in an oversized suit and marches him into ICU. He looks like a walking laundry basket, but the head nurse recognizes him as a child and shouts, Get th

31、at kid out of here now. No children are allowed. Never disturb patients here.” The mother rises up strongly and said, He is not leaving until he sings to his sister!Karen leads Michael to his sisters bedside. He gazes at the tiny infant losing the battle to live. And he begins to sing. In the pure h

32、earted voice of a 3-year-old, Michael sings: You are my sunshine, my only sunshine, you make me happy when skies are gray. Instantly the baby girl responds. The pulse rate begins to calm down and becomes steady.“Keep on singing, Michael. encouraged Karen with tears in her eyes. You never know, dear,

33、 how much I love you, please dont take my sunshine away.The next day, the very next day, the little girl is well enough to go home! Womans Day magazine called it the miracle of a brothers song. The medical staff just called it a miracle. Karen called it a miracle of Gods love!Never give up on the pe

34、ople you love.31What may the underlined words the infant refer to?AThe baby BKarenCMary DMichael【答案】A【解析】词义猜测题。根据to the neonatal intensive care unit at St. Marys Hospital, Knoxville, Tennessee.可知把新生儿推进了新生儿重症监护室,故选A。32What do we know about the little sister after she was born?AShe was driven to St. M

35、arys shop. BA doctor came to see her in her house.CShe was very thin and couldnt speak. DShe was in great danger.【答案】D【解析】细节理解题。根据she is in serious condition.故选D。33Why did Karen firmly let little Michael see his sister in ICU?ABecause he could make his sister alive. BBecause his sister would be sent

36、 to a far hospital.CBecause his sister was going to die soon. DBecause his father wanted to take him away.【答案】C【解析】细节理解题。根据If he doesnt see his sister now, he may never see her alive.因为他的妹妹不久将要死去,故选C。34What do we know about the head nurse?AThe head nurse was careful. BThe head nurse was rude.CThe he

37、ad nurse was responsible. DThe head nurse had no sympathy.【答案】C【解析】推理判断题。根据the head nurse recognizes him as a child and shouts, Get that kid out of here now. No children are allowed. Never disturb patients here.虽然他穿着大号的衣服还是让护士长看出来了,小孩不允许进入监护室,可以看出这位护士长是负责任的,故选C。35What is the general idea of the text

38、?AA boy s singing saved his sister s life.BThe little girl is well enough to go home.CMichaels little sister is born with a serious disease.DNo children are allowed to enter the intensive care unit.【答案】A【解析】主旨大意题。根据the miracle of a brothers song他的唱挽救了他妹妹的生命,故选A。CA child who has once been pleased wit

39、h a tale likes, as a rule, to have it retold in almost the same words, but this should not lead parents to treat printed fairy stories as formal texts. It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the

40、child, is an improvement on the printed text, so much the better. A charge made against fairy tales is that they harm the child by frightening him or making him sad thinking. To prove the latter, one would have to show in a controlled experiment that children who have read fairy stories were more of

41、ten sorry for cruelty than those who had not. As to fears, there are, I think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. Often, however, this arises from the child having heard the story once. Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the plea

42、sure of a fear faced and mastered. There are also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true, that giants, witches, two - headed dragons, magic carpets, etc. do not exist; and that, instead of being fond of the strange side in fairy tales, the child should b

43、e taught to learn the reality by studying history. I find such people, I must say so peculiar that I do not know how to argue with them. If their case were sound, the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the

44、 belief that it was their beloved girl -friend. No fairy story ever declared to be a description of the real world and no clever child has ever believed that it was.36.The author considers that a fairy story is more effective when it is _ .A . repeated without any change B. treated as a jokeC. made

45、some changes by the parent D. set in the present【答案】C【解析】细节理解题。根据 It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better. 可推知此题答案为C。37.Accordi

46、ng to the passage, great fear can take place in a child when the story is _ .A. in a realistic setting B. heard for the first timeC. repeated too often D. told in a different way【答案】B【解析】细节理解题。根据this arises(出现) from the child having heard the story once. 可推知此题答案为B。38.The advantage claimed (提出) for r

47、epeating fairy stories to young children is that it _.A. makes them less fearfulB. develops their power of memoryC. makes them believe there is nothing to be afraid ofD. encourages them not to have strange beliefs【答案】A【解析】细节理解题。根据Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into t

48、he pleasure of a fear faced and mastered.可以得出此答案为A。39.The authors mention of sticks and telephones is meant to suggest that _.A. fairy stories are still being made upB. there is some misunderstanding about fairy talesC. people try to modernize old fairy storiesD. there is more concern for childrens

49、fears nowadays【答案】B【解析】推理判断题。根据有些人认为神话不现实,都是教孩子一些不存在的东西,会对孩子有不好的影响。作者用虚拟语气作了一个假设,如果这些观点站得住脚的话,可能会出现这样的情况:the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girl-friend. 可见持这种观点的人实际

50、上是对神话的一种误解。故选B。40. One of the reasons why some people are not in favor of fairy tales is that _.A. they are full of imaginationB. they just make up the stories which are far from the truthC. they are not interestingD. they make teachers of history difficult to teach【答案】B【解析】推理判断题。根据not objectively t

51、rue, do not exist可知有些人不赞成神话故事的原因是这些故事是编出来的,远离现实。故选B。D Chinese media and Internet users on Monday condemned a lack of morals in society after a toddler was struck twice by two different vans and left bleeding on the road as more than a dozen bystanders did nothing to help the seriously injured girl.

52、The incident, captured by a surveillance camera and aired by Southern Television Guangdong (TVS), showed the two-year-old girl was knocked down and run over by a white van on a narrow market street on the afternoon of Oct. 13, in Foshan City of Guangdong Province. The driver fled the scene of the ac

53、cident, leaving the girl to bleed on the sidewalk. Over the next six minutes, more than a dozen people walked by the girl, yet not one individual did anything to help her. The girl was then hit a second time by another van before an elderly trash collector came to her aid and brought the attention o

54、f the girls mother, according to the video and eyewitnesses. Doctors said that the girl, who was put on life support after being hospitalized, remains in a deep coma. The girls parents, who are migrants living in the city, are now with her.Police said the drivers of both vehicles have been arrested.

55、 However, the apathy of the bystanders shown in the video has shocked the public, as Internet forums have seethed with anger, and people are questioning the morality of society. High moral standards were once triumphed as national pride in China where individuals known for selflessly helping others

56、were adored by the public.But in recent years, the perception of a decline of morals has become a hot topic as profit and materialism are perceived to be affecting societys values.On Sept. 2. an 88-year-old man in central China collapsed, his face striking the pavement. Yet, no one came to his aid,

57、and he ended up choking to death on the blood from his nose.Some have linked the absence of good models to a previous case in which a man trying to help an elderly woman who fell was accused of harming her.A strong chorus of opinion on the Internet says laws should exempt(免除)models from responsibili

58、ty, yet laws themselves cannot solve societys morality dilemma.Cao Lin, a China Youth Daily commentator, said in a signed article published on Monday that the worry of responsibility should not be an excuse for not helping, and this case exposes the decline of humanity in Chinese society.41.From the

59、 passage, what would happen if someone helped others selflessly in the past?A. He/she would be condemned by the public.B. He/she would be awarded by the government.C. The public would feel proud of him/ her and showed love and respect for him/ herD. He/she would have to worry about liability.【答案】C【解

60、析】细节理解题。根据High moral standards were once triumphed as national pride in China where individuals known for selflessly helping others were adored by the public.过去的时候有人提供无私的帮助,大家都感觉他应该受到大家的尊敬,故选C。42. Which of the following is TRUE about this passage?A. Nobody helped the girl who was struck twice by two

61、 different vans.B. The toddler died immediately after she was hit a second time.C. High moral standards were once regarded as national pride in China.D. Journalists from TVS captured the incident by using a camera.【答案】C【解析】细节理解题。根据High moral standards were once triumphed as national pride in China故选

62、C。43. In recent years, societys values is believed to be affected by _.A. peoples perceptions B. profit and materialismC. the apathy of bystanders D. the morals of society【答案】B【解析】细节理解题。根据But in recent years, the perception of a decline of morals has become a hot topic as profit and materialism are

63、perceived to be affecting societys values.故选B。44. According to Cao Lin, what is the fundamental reason for not helping the girl?A. The worry of responsibility.B. Lack of laws that exempt role models from responsibility.C. The decline of humanity in society.D. The other two cases mentioned in the art

64、icle-the case of an 88-year-old man and the case where a man trying to help an elderly woman who fell was accused of harming her.【答案】C【解析】细节理解题。根据this case exposes the decline of humanity in Chinese society.故选C。45. Where is the article probably taken from?A. A fashion magazine. B. A news report.C. A

65、 science fiction. D. An education column.【答案】B【解析】文章出处题。根据短文的内容可知这是一篇新闻报道,故选B。 第二节信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选 项字母涂黑。 请阅读下面的餐馆介绍以及顾客的资料,为他/她们选择适合的餐馆。A. House of Chow Restaurant (2006 State Winner)House of Chow is a Multi Award Winner of the Restaurant & Catering Award

66、s for Excellence. We have a large regular clientele base and we are specialized in all kinds of Asian food. We strive to maintain quality service and consistency in our product to our customers. Seats-Inside: 200 Mains Priced $16 To $30 B. Treasury on King William (2007 State Finalist)The Treasury R

67、estaurant is housed in the historic multi-award wining heritage. The food is a mix of Australian, Asian and European influences. Seats-Inside: 60 / Seats-Outside: 30 Mains Priced $45 To $58C. Amarin Thai(2007 State Finalist)The owner of Amarin Thai has bought with her a chef from Bangkok. The restau

68、rant is tree-fronted and once inside earthen walled with lavender and timber tables.Seats-Inside: 90 / Seats-Outside: 20 Mains Priced $12 To $19 D. Vino Ristorante (2007 State Finalist)Reasonable prices and BYO wine is welcome for a minimal $7 corkage, so why not come and relax in true Italian style

69、 and enjoy Vic and Tanias warm hospitality and Italian cuisine(烹饪). Seats 70 people and also has a small, private function room.Seats-Inside: 70 / Seats-Outside: 16 Disabled Access AvailableMains Priced $17 To $26 E. Stamps Restaurant (2007 State Finalist)Stamps Restaurant is set in the heart of his

70、toric Mitcham Village. Seating only 40 people, it focuses on great food and service. Finalist in 2007 SA Restaurant & Catering Awards, Modern Australian category.Seats-Inside: 40 Smoking Area Available Disabled Access AvailableMains Priced $25 To $32 Cuisine Style: Modern Australian F. Caffe Buongio

71、rno OHalloran Hill (2007 State Finalist)Authentic Italian Cuisine set in outer Adelaide, 25km from the city. Finalist Restaurant & Catering 2006. Finalist Small Business Awards 2002. Winner Best Family Restaurant in SA Awards for Excellence 2006, and finalist in 2007 Family category of SA Restaurant

72、 & Catering Awards.Seats-Inside: 110 / Seats-Outside: 40 Disabled Access AvailableMains Priced $24 To $28 Cuisine Style: Italian46 Marrenda has just been to Australia for a holiday and she wants to try some foreign food in Australia. She likes the mysterious atmosphere and she wants something cheap

73、but tasty.【答案】C【解析】Marrenda在澳大利亚想吃外国的食物,她想参观有点神秘的气氛。选项C Amarin Thai餐馆的厨师是曼谷来的,当然做的是外国的菜,根据The restaurant is tree-fronted and once inside earthen walled with lavender and timber tables.故选C。47.Being tired of city life in Adelaide, the Smiths want to enjoy their weekend outside the city.They will go fo

74、r a barbecue on Saturday morning and noon and plan a big dinner in a restaurant in the suburbs【答案】F【解析】史密斯夫妇厌烦了Adelaide城里的生活,他们要去城外度过周末,选项F Caffe Buongiorno就是在Adelaide城外,是郊外非常出名的餐馆,故选F。48.Mr. and Mrs. Chou are planning a wedding ceremony for their son, Jansen. They are going to hold it in a restaura

75、nt that can serve Chinese food. 【答案】A【解析】Mr. and Mrs. Chou计划为他们的儿子Jansen举办婚礼,他们想在一家中国餐馆举办。选项A House of Chow Restaurant根据we are specialized in all kinds of Asian food.,故选A。 49.Lurraon and Finna want to have dinner together on weekend. Both of them prefer small but elegant restaurants, especially Finn

76、a, she likes both food and service are good. At the same time, Lurraon is addicted to smoking.【答案】E【解析】Lurraon and Finna他们周末想聚餐,喜欢小的但是高雅的餐馆,并且食物和服务态度都好,选项E Stamps Restaurant仅仅容纳40人,食物和服务态度都好,故选E。50.Karen wants to have dinner with his father this weekend. He wants to find a restaurant which is not to

77、o big but provides small, private rooms because his father cant walk properly. 【答案】D【解析】Karen要和父亲在周末吃饭,他要找一个不是太大的,能够提供小的私人的空间的餐馆。选项D Vino Ristorante根据Seats 70 people and also has a small, private function room.,故选D。III 写作(共两节,满分40分)第一节 基础写作(共1小题,满分15分) 今年八月初,继台风“苏拉”、“达维”之后,今年以来最强台风“海葵”(HAIKUI)向人们展现了

78、“一波未平一波又起”。尽管我国沿海各省进行了积极的防台准备,还是给部分地区造成了严重的灾情,其中以浙江受灾最为严重。各界人士都十分关注。请根据以下表格内容,写一篇关于台风“海葵”的报道,在某英语报上发表。【写作内容】登陆方向在进入我国东部后,正面冲击浙江灾情480万人受灾,154.6万人紧急转移;大雨造成房屋倒塌、农作物受 淹,供电中断;损失估计直接经济损失达100.25亿元救援当地政府表示因为防台风的准备工作做得充分,灾后各部门全力参与救援工作,因此灾区人们的生活也慢慢地恢复正常。写作要求只能用5个句子表达全部内容评分标准句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。 第二节 读写任务 (共1小题,

79、满分25分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。 Apple has entered the textbook market. The tech giant introduced iBooks textbooks a couple of weeks ago when it announced its iBooks 2 platform. They are digital books in a variety of subjects from astronomy to zoology taking in science, maths, history and geogra

80、phy. Apple developed its iPad-based textbooks in connection with major textbook publishers. The company offers a collection of textbooks for high school students. It sounds like good news for pupils and students. Think of it. No more carrying heavy backpacks full of textbooks. Every textbook you req

81、uire can be stored on your iPad. Of course theres a catch. You need to own an iPad and as you know, it is not cheap. You also need to buy digital textbooks, mostly priced each at $14.99 (94.74 yuan) or less. Textbook publishing was worth $8.7 billion in the US alone last year. Will digital books tak

82、e over completely in education? Is learning going to evolve into something we do on an electronic tablet computer? That remains to be seen. 写作内容1.以约30个词概括上文的主要内容。2.以约120个词就“电子教科书能否代替传统教科书”的话题谈谈你的想法,内容包括:(1)比较电子教科书和传统教科书各自的优势;(2)你认为将来电子教科书能否代替传统教科书呢?为什么?写作要求1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中

83、的句子。2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。评分标准概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。参考答案:完型填空:15 DDCCB 610 BAABA 11-15 BDACB语法填空:16.passed 17. was 18. an 19.It 20. leaving 21. leader 22.talented 23. peacefully 24. who 25. of阅读理解:26-30 :CDBCAB篇31-35:ADCCA C篇3640: CBABBD篇41-45:CCBCB信息匹配46-50:CFAED基础写作:Typhoon HAIKUI ,which landed in east

84、 China, hit Zhejiang Province severely, affecting 4.8 million people and forcing 1.546 million people to be relocated urgently. Its reported that the heavy rainfall caused the houses collapsed,and crops damaged .Whats worse ,the power lines were cut off . Consequently, the economic losses were estim

85、ated to be 100.25 billion yuan. Local authorities announced that thanks to the enough preparations,all departments went all out for the rescue work after the typhoon, so people s life there returned to normal soon 读写任务:Apple has introduced iBooks textbooks into market to allow students to carry lighter backpacks. However, it takes time for digital books to replace traditional books because its not realistic for every student to own an ipad.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1