1、天津市宁河县2014高考英语阅读理解训练(4)及答案(解析)阅读理解Success does not belong to a select group of individuals; success belongs to those who are willing to go after it. Success belongs to those who are willing to look fear in the face, eyeball to eyeball, and then do what they have to do. Success belongs to those who r
2、ealize that there is something more important than their fear.“Desire is the key to motivation.” Desire is the longing to achieve a vision; without desire you have nothing. If youve lost your vision, or if your desire is not strong, work to clarify your vision, use pictures, write the vision down. H
3、abakkuk said, “Write the vision, and make it plain, ” Before you can run with desire, your vision must be plain, it must be clear, it must be exciting.“Seventy percent of success in life is showing up.” You cant get your dream job, if youre scared to turn in an application. You wont get the sale, if
4、 you dont try. Showing up doesnt guarantee success, but rest assured if you dont show up, you wont succeed. When it comes to your dreams, and the things you desire to achieve in this life, you have to show up.Thomas J. Watson said, “Would you like me to give you a formula(公式)for success? Its quite s
5、imple, really. Double your rate of failure. You are thinking of failure as the enemy of success. But it isnt at all. You can be discouraged by failure or you can learn from it, so go ahead and make mistakes. Make all you can. Because remember thats where you will find success.” Never fear failure, i
6、t is failure that will bring you success. Embrace failure, become a student of failure, learn from failure, and soon you will succeed.Success is not about doing what the average person cant do, its about doing what the average person is unwilling to do. And on a deeper level, its about creating habi
7、ts that the average person is unwilling to create. Its the habit of doing things with excellence that cause success. Success is the enjoyment of the journey. You have to enjoy the journey!Someone once said, “Unless you change how you are, you will always have what youve got.” You have to changeyou w
8、ill change, you will succeed.11. If you want to succeed, you should _.A. make efforts to achieve itB. be a special personC. face it with fearD. do everything important12. Whats Habakkuks opinion?A. We should make our aims common.B. We should set up a clear target.C. We should have motivation.D. Desi
9、re is the key to motivation. 13. The main idea of the third paragraph is that _. A. success needs showing upB. 70% of people can succeedC. you should show your hopeD. you should fight for success14. Thomas J. Watson encourages us to _.A. retire from failure B. escape from failureC. make double mista
10、kesD. grow from failure15. Which is the best title of the passage? _.A. Success and Failure B. Keys to SuccessC. Several Critical Steps to Success D. Importance of Success【参考答案】1115、ABADC 阅读理解Breathe, wave and smile. Along with more than 300 other seniors, I marched into the stadium on the afternoon
11、 of May 10. The audience burst into deafening cheers. The huge stadium shook with all the whistling and clapping.It was as if a Hollywood superstar had walked on stage. And indeed, every single senior that day was a star of the moment. Each deserved it. The seniors had been preparing for four years
12、for this once-in-a-lifetime momentthe commencement.Seated, I waited anxiously for the opening address. As a foreign exchange student, I was not able to receive a diploma. However, I still had the wonderful feeling of being part of things. Like the other graduates, I was dressed in purple cap and gow
13、n.Our principal, Mr. Glover, delivered a short, warm greeting. The US national anthem followed and then, hands on chests, a solemn Pledge of Allegiance(效忠宣誓).Students who had excelled academically gave farewell speeches. The tears in some eyes convinced me that many had deep feelings about the occas
14、ion. It was as the class motto says, “Life brings us tears, smiles and memories. The tears dry; the smiles fade; but the memories last forever.”Then came the core (核心) of the commencement. Hundreds of names were announced. Each graduate walked across the stage to receive his or her diploma from the
15、principal. From the different cheers each graduate got, we had the funny sense that it was a kind of competition of who could cheer the loudest.To be honest, the presentation of diplomas got boring. A girl sitting next to me even started yawning. But it wasnt boring for those receiving the diploma:
16、they would treasure the moment the principal placed the sacred brown document in their hands for the rest of their lives.A new page in the book of that persons life had turned. They were glimpsing their futures: futures of challenge, hardship, perhaps loneliness too, which would take all of their co
17、urage.62. Whats the article mainly about? A. An American graduation ceremony. B. The opening ceremony of a sports meeting.C. A presentation of college diplomas. D. A US colleges farewell party.63. According to the text, which of the following statements about the author is TRUE?A. Hollywood supersta
18、rs went to attend the ceremony.B. Every single senior became a superstar at the ceremony.C. When each graduate got his or her diploma, there were cheers. D. All graduates would treasure the diploma for the rest of their lives. 64. The right order of the following events is_.a. Diplomas were presente
19、d to graduates. b. Students gave farewell speeches.c. The US national anthem was played. d. The principal gave a short, warm speech.e. Seniors went into the stadium.A. b-c-a-d-e B. b-d-c-e-a C. e-d-b-a-c D. e-d-c-b-a65. From the text, we can infer that_.A. foreign exchange students could get a diplo
20、ma B. a diploma guarantees a bright futureC. the ceremony symbolizes the beginning of a new stage in lifeD. everyone felt excited at the presentation of the diploma【解析】根据第一自然段Along with more than 300 other seniors, I marched into the stadium on the afternoon of May 10. 第四自然段Our principal, Mr. Glover
21、, delivered a short, warm greeting. The US national anthem followed and then, hands on chests, a solemn Pledge of Allegiance(效忠宣誓). 第五自然段Students who had excelled academically gave farewell speeches 第六自然段Each graduate walked across the stage to receive his or her diploma from the principal.根据这个顺序故选D
22、【考点定位】考查细节理解判断题65. 【答案】C【解析】根据A new page in the book of that persons life had turned.可知答案为C【考点定位】考查推理理解题阅读理解In Western countries people have been using the installment (分期付款) plan since the first half of the twentieth century. Today, a large number of families in Great Britain buy furniture, househo
23、ld goods and cars by installments. In the U.S.A., the figure is much higher than in Great Britain, and people there spend over 10 percent of their income on the installment plan. The price of an article bought on installments is always higher than the price that would be paid by cash. There is a cha
24、rge for interest. The buyer pays one quarter or one third of the price as a down payment (预付定金) when the goods are delivered to him. He then makes regular payments, weekly or monthly, until the full price is paid up. The legal ownership of the goods remains with the seller until the final payment ha
25、s been made. Installment buying has advantages and disadvantages. It can help couples with small incomes to furnish their homes and start housekeeping. It increases the demand for goods, and in this way helps business and employment. There is, however, the danger that when business is bad, installme
26、nt buying may end suddenly, making business much worse. This may result in a great increase in unemployment. If the people on the installment plan lose their jobs, they will probably not be able to make their payments. If great numbers of people are not able to pay their installment debts, there is
27、a possibility that businessmen cannot collect their debts and will therefore lose money. If businessmen lose money or fail to make a satisfactory profit, it becomes more likely to have a depression (萧条). This is why, in some countries, the government controls the installment plan by fixing the amoun
28、t of the down payment and installments to discourage people from buying more than they can pay for on the installment plan.11. Which of the following is NOT TRUE about the installment plan?A. A lot of British families use the installment plan.B. More than 10 percent of American families buy things o
29、n installments.C. Americans depend more on installment than British people do.D. Americans spend one tenth of their income on installment buying.12. Goods bought on installments are more expensive than goods bought by cash because _.A. the buyer has to pay extra money as interestB. the delivery of t
30、he goods charges extra moneyC. the buyer has to pay a down paymentD. the service offered by installment plan charged extra money13. What will happen to a buyer if he fails to make the full payment for an item bought on installments?A. He might lose his job.B. He will stop owning the item he has boug
31、ht.C. He will have to sell what he has bought.D. He will go into debt.14. The advantage of installment buying might include all the following EXCEPT that _.A. purchasing power is strengthened.B. employment might be increasedC. people develop a good habit of saving moneyD. young couples are able to f
32、urnish their homes15. In some countries, the governments control the installment plan to _.A. increase employmentB. avoid depressionsC. ensure that businesses make good profitsD. ensure that people can pay for what they buy【参考答案】1115、BABCD 阅读理解-DAre you a team person? Are you at your best as part of
33、 a small, tightly united group of dedicated workers? If so, the future may hold more for you than you think.High technology, some predicted, would make team work a thing of the past. Thats happening in those areas of business and data processing where one person and a computer can replace a team of
34、workers.But, elsewhere, teamwork is very much alive. High technology has led to a new type of teamwork in a number of fields, including advertising, scientific research, engineering design, architecture and ocean exploration. Through computer networking, scientists, engineers and technicians at diff
35、erent locations-often thousands of miles apart-can work on the same project at once. They can exchange ideas, try out different designs and test their results.Examples? An engineering team can now design and try out a robot system, a new manufacturing process, or an entire factory before it is built
36、. An architectural team can do the same with a building or a bridge. A medical team can simulate (模拟) a dangerous operation before performing it on a patient.Of course, computerassisted team effort doesnt end with investigation and simulation. It now usually continues into actual design, manufacturi
37、ng and testing. “Computeraided design (CAD) and computeraided manufacture (CAM) are breaking down barriers between traditional design and manufacturing functions,” explains Dr. Prakash Rao, an engineering manager at General Electric. “Interdisciplinary teams and engineers follow a product from conce
38、pt to production. Everything is interconnected like a network.”Sometimes a computeraided effort can extend beyond production. A team that produces robots may use them to explore space and ocean depth. For hightechnology team work, the future seems limitless.66. The underlined part “hold more” most p
39、robably means to .A. maintain more chances B. give more rights C. make more regulations D. store more information67. According to the passage, the writer believes that .A. teamwork requires more use of computers than that of human beingsB. teamwork will be completely replaced by computersC. the conc
40、ept of teamwork is still alive and no longer the same as the pastD. high technology would make teamwork a thing of the past68 The examples given by the writer in Paragraph 4 serve .A. to prove high technology has a promising futureB. to explain his idea of new type of teamwork is reasonableC. to sho
41、w that it tends to be an end to teamwork soonD. to indicate the computerassisted team effort just means investigation and simulation.69. Which of the following statements is NOT true according to the passage?A. Many fields of science and technology are now using computers effectively.B. No details a
42、re given in the passage about barriers between traditional design and manufacturing functions.C. Experts from different fields have to cooperate to develop a product from concept to production.D. High technology is nothing but a new type of teamwork plus CAD and CAM. 70. The authors attitude to towa
43、rds the introduction of the computer to teamwork is of .A. objection B. indifference C. support D. doubt【文章大意】本文是议论文,本文主要讲述了在高科技时代中新的团队合作的形式。66. 【答案】A【解析】根据Are you at your best as part of a small, tightly united group of dedicated 69. 【答案】D【解析】根据High technology has led to a new type of teamwork in a
44、 number of fields, including advertising, scientific research, engineering design, architecture and ocean exploration.故排除选项A;根据倒数第二自然段可以排除选项B;根据Interdisciplinary teams and engineers follow a product from concept to production.排除选项C故选D【考点定位】考查作者对整篇文章理解能力70. 【答案】C【解析】根据For hightechnology team work, the future seems limitless.可知作者持积极支持的态度故选C【考点定位】考查作者态度题
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有