ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:22 ,大小:107.50KB ,
资源ID:386968      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-386968-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(天津市咸水沽第一中学等四校2020-2021学年高一下学期联考英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

天津市咸水沽第一中学等四校2020-2021学年高一下学期联考英语试题 WORD版含解析.doc

1、天津市咸水沽一中20202021学年度第二学期期末四校联考 高一英语第一部分: 听力(共两节,满分20分)第一节(本题共5小题,每题1分, 共5分)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。1. Which sport does the man like most?A. Basketball. B. Jogging. C. Swimming.2. What does the woman want to do?A. Make some dessert. B. Pay f

2、or her food. C. Eat some more. 3. Where does the mans mother probably come from?A. England. B. Italy. C. France. 4. Who likes zongzi filled with meat?A. The womans mother. B. The womans aunt. C. The woman. 5. What are the speakers mainly talking about?A. Decorating a bathroom. B. Shopping online. C.

3、 Saving money. 第二节(本题共10小题,每题1.5分, 共15分) 听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Why did the woman make the call?A. To schedule a trip. B. To buy insurance. C. To cancel a reservation.7. What happened to the womans hu

4、sband last night?A. He went on a boat. B. He booked a trip with a credit card. C. He got injured.听第7段材料,回答第8至9题。8. What does the man want to do on Wednesday night?A. Watch a show. B. Clean the house. C. Finish his homework.9. Where will the woman be on Thursday night?A. At a restaurant. B. At her ap

5、artment. C. At the Global Theater.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the conversation probably take place?A. At a drugstore. B. At the womans house. C. At the mans office.11. What does the woman notice about the man?A. He looks sick. B. He seems sleepy. C. He sounds unhappy.12. What will the man probab

6、ly do next?A. Ask for leave. B. Buy some medicine. C. Go to see a doctor.听第9段材料,回答第13至15题。13. Which floor did the fire destroy?A. The first floor. B. The second floor. C. The third floor.14. What was the building used as at the time of the fire?A. An old peoples home. B. A history museum. C. A hotel

7、.15. What probably caused the fire?A. The lightning. B. A burning cigarette. C. Old electric wires.第二部分:英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节:单项填空(本题共15小题,每题1分,共15分)1. There is a big dog_to a fence outside the house.A. tyingB. tiedC. to tieD. ties【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:有一只狗栓在房子外的篱笆上。该句属于定语从句省略,补充完整为:There is a big

8、dog(which is)tied to a fence outside the house。所以用过去分词作定语,故选B2. _ and see how long you can stay underwater.A. Let off steamB. Take a deep breathC. Pull your weightD. Rise to your feet【答案】B【解析】【详解】考查动词短语词义辨析。句意:深呼吸,看看你能在水下呆多久。A.Let off steam发泄;B.Take a deep breath深呼吸;C.Pull your weight尽心尽力;D.Rise to

9、your feet站起来。根据“ how long you can stay underwater”可知,深呼吸,看看你能在水下呆多久。故选B项。3. I probably shouldnt have any more cake. Oh, _. It wont kill you.A. go aheadB. hold on, pleaseC. loose lips sink shipsD. never say never【答案】A【解析】【分析】【详解】考查情景交际。句意:我可能不该再吃蛋糕了。哦,吃吧。要不了你的命。A. go ahead开始做,干吧;B. hold on, please请稍等

10、;C. loose lips sink ships祸从口出;D. never say never永不言败。根据后文“It wont kill you”可知,此处鼓励对方继续吃蛋糕。故选A项。4. What did your son say in the letter?He told me that he _ the Disney World the next day.A. will visitB. has visitedC. is going to visitD. would visit【答案】D【解析】【分析】【详解】考查时态。句意:你儿子在信里说了什么?他告诉我他第二天要去迪斯尼乐园。根据

11、后文the next day可知用将来时,且宾语从句中,主句为一般过去时,从句应用相对应的过去时态,此处用过去将来时“主语+was/ were going to+动词原形”或“主语+ would +动词原形”。故选D。5. _ ensures only the fittest survive to pass their genes on to the next generation.A. Virtual realityB. Wearable techC. Field researchD. Natural selection【答案】D【解析】【分析】【详解】考查名词短语词义辨析。句意:自然选择确

12、保只有适者生存,将基因传给下一代。A. Virtual reality虚拟现实;B. Wearable tech可穿戴技术;C. Field research实地研究;D. Natural selection自然选择。根据后文句意可知,自然选择确定了适者生存的丛林法则。故选D项。6. A lot of tall buildings _ in his hometown in the last three years.A. have set upB. have been set upC. were set upD. are being set up【答案】B【解析】【详解】考查时态语态。句意:过去

13、的三年中,他的家乡建起了许多高楼大厦。根据“ in the last three years”可知,本句为现在完成时,主语A lot of tall buildings 与set up为被动关系,所以本句为现在完成时的被动语态。故选B项。7. This garden has the best collection of native plants. _, it contains a large numer of trees and flowers from overseas.A. In other wordsB. In particularC. In vainD. In addition【答案

14、】D【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:这个花园收集了最好的本地植物。此外,它还包含了大量来自海外的树木和鲜花。A.In other words换句话说;B.In particular尤其;C.In vain徒劳;D.In addition此外。根据前后两个句子之间句意及各选项可知,此处用in addition。故选D。8. Generally speaking,_ according to the directions,the drug has no side effect.A. when takingB. when takenC. when to takeD. when to be t

15、aken【答案】B【解析】【详解】考查状语从句的省略。句意:一般来说,按照说明书服用,这种药没有副作用。本句为状语从句的省略。完整的说法应是when the drug is taken according to the directions,。由于主句的主语和从句的主语相同,且从句中的谓语动词含有be的某种形式,因此可以省略从句的主语the drug和is。故选B项。9. Lots of rescue workers were working around the clock, supplies to Yushu, Qinghai Province after the earthquacke.

16、A. sendingB. to sendC. having sentD. to have sent【答案】A【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:地震发生后,许多救援人员夜以继日地工作,向青海玉树运送物资。分析句子可知,前后主语一致,之间没有连词,有谓语动词were working,所以发送是非谓语动词,工人和发送是主动关系,用现在分词。故选A。【点睛】10. When we got back from the cinema, we found the lamp _ but the door _.A. being on; shutB. burning; shuttingC. burni

17、ng; shutD. on; shutting【答案】C【解析】【详解】考查非谓动词。句意:我们从电影院回来时,发现灯还亮着,门却关着。本句已经有谓语动词,所以空处填非谓语动词, the lamp与burn在逻辑上是主动关系,用现在分词,the door与shut在逻辑上是被动关系,所以用过去分词。故选C项。11. _ dogs seldom bite.A. BarkB. To barkC. BarkedD. Barking【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:会叫的狗不咬人。修饰名词做定语,barking作为前置定语修饰dogs,和bark是主动的关系,所以用barking,故选D

18、。12. The whole _ have been hunting for the missing child.A. broadcastB. strategyC. contributionD. neighborhood【答案】D【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:整个社区的人都在寻找那个失踪的孩子。A.broadcast广播;B.strategy策略;C.contribution贡献;D.neighborhood街坊。根据句意并结合各选项可知,是大家都在寻找丢失的孩子。故选D。13. News of their safety came as a great _.A. attemptB.

19、disasterC. emergencyD. relief【答案】D【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:他们平安消息传来,使我们松了一口气。A.attempt尝试;B.disaster灾难;C.emergency 突发事件;D.relief安慰。根据News of their safety came可知,他们平安的消息传来,使我们松了一口气。故选D项。14. After a week at sea, it was good to feel the earth _ our feet again.A. beyondB. withinC. throughoutD. beneath【答案】D【解析

20、】【详解】考查介词词义辨析。句意:在海上呆了一个星期后,能再次感受到脚下的大地真是太好了。A.beyond超越;B.within在.里;C.throughout自始至终;D.beneath在.下。根据“ the earth”可知,能再次感受到脚下的大地真是太好了。故选D项。15. We should stick to the principles and be _ as well.A. temporaryB. flexibleC. contemporaryD. sufficient【答案】B【解析】【详解】考查形容词。句意:我们既要有原则性,也要有灵活性。A.temporary临时的;B.fl

21、exible 灵活的;C.contemporary同时代的;D.sufficient充足的。and 表示并列,根据句意得知,坚持原则同时也要灵活,故选B。第二节:完形填空(本题共20小题,每题1.5分,共30分)阅读下面短文,从31-50各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项并在答题卡上将其涂黑。Lebron James isnt the first high school basketball player to go straight into the NBA, but hes probably the best. He has the body, skill

22、s and the basketball brain of an all-star. This _16_ was on _17_ as he scored 41 points to take Cleveland Cavaliers to a 107-104 win over the New Jersey nets on march 28. Aged of 19 years and 87 days, James became the _18_ player to score 40 or more in the NBA. It was by far James best _19_, said Cl

23、eveland coach Paul Silas. Known to his friends _20_ the king, this was the day James earned his crown(王冠). But he was _21_ from being a king during a childhood spent in the back streets of Akron, Ohio. _22_ many other African-American basketball players, James early years were a _23_. His mother Glo

24、ria was just 16 when she gave birth to him; he knows nothing about his father. Mother and son battled for everything from food to a place to live. _24_ help from his grandmother and neighbors, James would _25_ have died when he was young. This spirit of survival has served him well on court, forcing

25、 him to take any _26_ he finds. I _27_ losing. I dont like losing, said James of his 41-point display. I _28_ the opportunity for us to win and I was _29_ to capture it. At 2.03 meters, he is no Yao Ming but this didnt _30_ him being first choice in 2003 NBA draft(选秀). This was _31_ to his strength

26、and skill, much of which he learned from high school American football. Although he has a _32_ brain, James has never had to concentrate on _33_. Some people think this is a mistake and say he should have gone to college to _34_ his mind. But James is one of the lucky few who has found fame and fort

27、une without a diploma (文凭). On the court, he is _35_.16. A. performanceB. activityC. actionD. talent17. A. saleB. exhibitionC. showD. duty18. A. oldestB. strongestC. tallestD. youngest19. A. performanceB. lessonC. actionD. appearance20. A. forB. asC. byD. with21. A. wellB. farC. deepD. late22. A. as

28、B. likeC. likelyD. alike23. A. fightB. struggleC. failureD. war24. A. except forB. exceptC. besidesD. without25. A. certainlyB. impossibleC. hardlyD. probably26 A. goalB. gameC. matchD. chance27. A. hateB. refuseC. objectD. reject28. A. graspedB. seizedC. caughtD. held29. A. afraidB. unluckyC. ableD

29、. certain30. A. keepB. forbidC. protectD. stop31. A. accordingB. referringC. thanksD. sticking32. A. fastB. quickC. highD. top33. A. studyingB. restingC. sleepingD. eating34. A. advanceB. marchC. increaseD. develop35. A. championB. winnerC. successD. king【答案】16. D 17. D 18. D 19. A 20. B 21. B 22. B

30、 23. B 24. D 25. D 26. D 27. A 28. B 29. C 30. D 31. C 32. B 33. A 34. D 35. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。短文叙述了勒布朗詹姆斯体育生涯和个人经历。【16题详解】考查名词词义辨析。句意:在3月28日克里夫兰骑士以107-104战胜新泽西网队的比赛中,这位现役天才球员得到了41分。A. performance表现;B. activity活动;C. action 行动;D. talent天才。根据前文“He has the body, skills and the basketball brain of an all

31、-star.”可知,这位现役天才球员得到了41分。故选D项。【17题详解】考查名词词义辨析。句意:在3月28日克里夫兰骑士以107-104战胜新泽西网队的比赛中,这位现役天才球员得到了41分。A. sale售卖;B. exhibition展览;C. show展示;D. duty职责。根据“take Cleveland Cavaliers to a 107-104 win over the New Jersey”可知,能打正规比赛的是现役球员。on duty“在值班,现役”。故选D项。【18题详解】考查形容词词义辨析。句意:詹姆斯年仅19岁零87天,成为NBA中得分超过40分的最年轻球员。 A.

32、 oldest最老的;B. strongest最强壮的;C. tallest 最高的;D.youngest最年轻的。根据“Aged of 19 years and 87 days,”可知,他是最年轻球员。故选D项。19题详解】考查名词词义辨析。句意:这是詹姆斯迄今为止最好的表现。A. performance 表现;B. lesson课程;C. action 行动;D.appearance出现。根据“score 40 or more in the NBA.”可知,这是詹姆斯迄今为止最好的表现。故选A项。【20题详解】考查介词词义辨析。句意:朋友们都称他为“国王”,这是詹姆斯赢得王位的日子。A.

33、for因为;B. as作为;C. by通过;D. with和。根据句意表示作为用“as”。故选B项。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:但他在俄亥俄州阿克伦的后街度过的童年,远非国王。A. well健康的;B. far 远的;C. deep深的;D. late晚的。根据“during a childhood spent in the back streets of Akron, Ohio.”可知,他不是小时候生活贫困,远非“国王”。far from“远非”。故选B项。【22题详解】考查介词和形容词词义辨析。句意:和许多其他非裔美国篮球运动员一样,詹姆斯的早年生活很艰难。A. as 作为;B

34、. like像;C. likely可能的;D. alike一样的。和许多其他非裔美国篮球运动员一样,詹姆斯的早年生活很艰难。like为介词符合句意。故选B项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:和许多其他非裔美国篮球运动员一样,詹姆斯的早年生活很艰难。 A. fight打仗;B. struggle挣扎;C. failure失败;D. war战争。根据“Mother and son battled for everything from food to a place to live. ”可知,詹姆斯的早年生活很艰难。故选B项。【24题详解】考查介词词义辨析。句意:如果没有祖母和邻居的帮助,詹

35、姆斯很可能在他年轻的时候就死了。A. except for除了;B. except除了;C. besides 除了还;D. without没有。根据“James would _10_ have died when he was young.”可知,如果没有祖母和邻居的帮助,詹姆斯很可能在他年轻的时候就死了。故选D项。【25题详解】考查副词和形容词词义辨析。句意:如果没有祖母和邻居的帮助,詹姆斯很可能在他年轻的时候就死了。A. certainly确定地;B. impossible不可能的;C. hardly几乎不;D. probably可能地。根据“_9_ help from his grand

36、mother and neighbors”可知,如果没有祖母和邻居的帮助,詹姆斯很可能在他年轻的时候就死了。故选D项。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:这种幸存的精神让他在球场上受益匪浅,迫使他抓住任何机会。A. goal目标;B. game比赛;C. match比赛;D. chance机会。根据下文“the opportunity”可知,这种幸存的精神让他在球场上受益匪浅,迫使他抓住任何机会。故选D项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:我讨厌失败。A. hate讨厌;B. refuse拒绝;C. object反对;D. reject拒绝。根据“I dont like losing”可

37、知,詹姆斯讨厌失败。故选A项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我抓住了我们获胜的机会,我能够抓住机会。A. grasped理解,领会;B. seized抓住;C. caught抓住; D. held举起。根据“capture it”可知,詹姆斯抓住了他们获胜的机会。故选B项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:我抓住了我们获胜的机会,我能够抓住机会。A. afraid害怕的;B. unlucky不幸运的;C. able 能的;D. certain确定的。根据“I _13_ the opportunity for us to win”可知,詹姆斯能够抓住机会。故选C项。【30题详解】考

38、查动词词义辨析。句意:身高2.03米的他不是姚明,但这并没有阻止他成为2003年NBA选秀的首选。A. keep保持;B. forbid禁止;C. protect保护;D. stop停止,阻止。根据“being first choice in 2003 NBA draft(选秀)”可知,虽然身高不如姚明,但这并没有阻止他成为2003年NBA选秀的首选。故选D项。【31题详解】考查固定短语辨析。句意:这要归功于他的力量和技巧,这在很大程度上是他在高中美式足球中学到的。A. according(to)根据;B. referring(to)指的是;C. thanks(to) 多亏了;D.sticki

39、ng(to)坚持。根据上文“At 2.03 meters, he is no Yao Ming but this didnt _15_ him being first choice in 2003 NBA draft(选秀)”可知,这要归功于他的力量和技巧。thanks to “多亏了”。故选C项。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:虽然詹姆斯头脑敏捷,但他从不需要专心学习。A. fast快速的;B. quick快速的;C. high高的; D. top极棒的。根据语境可知,詹姆斯头脑敏捷。quick mind“头脑敏捷”。故选B项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:虽然詹姆斯头脑敏捷

40、,但他从不需要专心学习。A. studying 学习;B. resting休息;C.sleeping睡觉;D.eating吃。根据前文“Although he has a _17_ _ brain”和下文“But James is one of the lucky few who has found fame and fortune without a diploma”可知,但他从不需要专心学习。故选A项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:有些人认为这是一个错误,并说他应该去大学发展他的思维。A. advance提出;B. march前进;C. increase增加;D. develop发

41、展。根据上文“Although he has a _17_ _ brain”可知,有些人认为这是一个错误,并说他应该去大学发展他的思维。故选D项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:在球场上,他是国王。A. champion冠军;B. winner 获胜者;C. success成功;D. king国王。根据前文的“the King”以及詹姆斯在球场上的表现可知,在球场上,他是国王。故选D项。第三部分:阅读理解(本题共20小题,每题2.5分,共50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ANashville Sail Camp offers sailing ins

42、tructions in week-long periods. It is a learn-to-sail camp for all levels of experience from beginner to the advanced. Along with sailing, your child will learn valuable problem solving and creative thinking techniques.Week-long Day Camp at Old Hickory Lake:Monday-Friday, 9:00 AM - 4:00 PMAges 7-17$

43、350/weekCancellation policy (取消政策)Cancellations should be told three days ahead of time. Otherwise, the fee is not given back to you. Cancellation requests must be in writing to info.Teaching staffAll groups are coached by US Sailing professional instructors and assisted by camp guiders and junior g

44、uiders.Level AOur youngest and smallest campers will take the helm for the first time, learning the basics of sailing safety and practicing in pairs on board.Level BBeginning sailors aged 9 and up as well as Level A graduates will in crease their skill level at the helm (掌舵) of a sailboat. Campers w

45、ill learn basic boating safety, control, capsize recovery (如何正船), teamwork and single-handed sailing. Emphasis (重点) will be placed on single-handed sailing.Level CSailors aged 12 and up learn to sail on sporty lasers, which are used in Olympic sailing. Starting off in pairs to increase confidence an

46、d get practice with a friend on board, campers are encouraged to sail the boat single-handedly. Campers will spend two hours and a half in the morning and afternoon each on the water throughout the week practicing learnt skills.Level DThe oldest and most advanced campers will set sail on the Vanguar

47、d 15, learning teamwork. Vanguard campers will take part in sailboat races and other activities with the Laser sailboat._36_ :CGA Class III Lifejacket; Lunch and water bottle;Athletic swimwear, hat and water shoes;SPF 30 sunscreen.36. If you want to cancel the camp, you _ .A. could cancel at any tim

48、eB. should tell the organizer in advanceC. would be given back all feesD. have to tell the organizer in person37. Who may be suitable for joining Level A of Nashville Sail Camp?A. Sunny, a 5-year-old girl, who enjoys swimming.B. Mark, a 7-year-old boy, interested in sailing.C. Annie, a 23-year-old g

49、raduate, who likes to sail for enjoyment.D. Michael, a 12-year-old student, who wants to learn some knowledge about sailing.38. According to the passage, Level B _ .A. will ask campers for additional feesB. will teach campers to start a new routeC. aims at the oldest and most advanced campersD. will

50、 focus on teaching how to sail single-handedly39. Through Level C, campers will _.A. build a lasting friendshipB. solve practical sailing problemsC. have a chance to take part in the OlympicD. spend most of their time on the water40. Which can be used to fill in the blank?A. How to join the campB. W

51、hen to cancel suitablyC. What to bring every dayD. Why to improve swimming skills【答案】36. B 37. B 38. D 39. D 40. C【解析】【分析】这是一篇应用文。广告介绍了Nashville航海营将为7到17岁的孩子们提供为期一周的航行指导。【36题详解】细节理解题。根据Cancellation policy (取消政策)下段落中“Cancellations should be told three days ahead of time. (取消预订应提前三天通知。)”可知,如果你想取消航海营预定

52、,你应该提前告诉组织者。故选B项。【37题详解】推理判断题。根据文章“Ages 7-17(年龄7-17)”以及Level A (A级)下段落中“Our youngest and smallest campers will take the helm for the first time, learning the basics of sailing safety and practicing in pairs on board.(我们最年轻和最小的营员将第一次掌舵,学习航行安全的基础知识,并在船上双人练习。)”可以推知,一个7岁的对航海感兴趣男孩适合参加航海营的A级。故选B项。【38题详解】细

53、节理解题。根据Level B (B级)下段落中“Campers will learn basic boating safety, control, capsize recovery (如何正船), teamwork and single-handed sailing. Emphasis (重点) will be placed on single-handed sailing. (营员将学习基本的划船安全、控制、翻船逃生、团队合作和单人驾驶。重点将放在单人航行。)”可知,B级将专注于教授如何单独操作驾驶帆船。故选D项。【39题详解】细节理解题。根据Level C (C级)下段落中“Campers

54、 will spend two hours and a half in the morning and afternoon each on the water throughout the week practicing learnt skills. (在一周的时间里,营员们将在早上和下午各花两个半小时在水上练习所学的技能。)”可知,通过C级,营员们将在水上花大量时间。故选D项。【40题详解】推理判断题。根据空格后内容“CGA Class III Lifejacket; Lunch and water bottle; Athletic swimwear, hat and water shoes

55、; SPF 30 sunscreen. (CGA III类救生衣;午餐和水瓶;运动泳装、帽子和水鞋;SPF 30的防晒霜。)”可以推知,这些东西都是营员所需日常用品,即“每天所需要带的东西”。故选C项。BPapa, as a son of a poor farmer, left school early and went to work in a factory, for education was for the rich then. So, the world became his school. With great interest, he read everything he cou

56、ld lay his hands on, listened to the town elders and learned about the world beyond his tiny hometown. “Theres so much to learn. Though were born stupid, only the stupid remain that way,” he said. He was determined that none of his children would be denied education.Thus, Papa insisted that we learn

57、 at least one new thing every day. Though, as children, we thought this was crazy, it would never have occurred to us to deny Papas requests. We would talk about the news of the day at dinner time: no matter how insignificant, it was never taken lightly. Papa would listen carefully and was ready wit

58、h some comments, always to the point.Then came the moment - the time to share the days new learning. “Felice, tell me what you have learned today,” he said.“I have learned that the population of Nepal is .” Silence.Papa was thinking about what was said and then he said, “Get the map; lets see where

59、Nepal is.” Then the whole family went on a search for Nepal.By looking at us, listening to us, respecting our input, affirming (肯定) our value and giving us a sense of dignity, Papa was unquestioningly our most influential teacher. Later during my training as a future teacher, I studied with some of

60、his most famous educators. They were imparting (传授) what Papa had known all along - keeping learning all the time. His educational way has served me well all my life.41. What do we know from the first paragraph?A. The poor could hardly afford school education.B. Those born stupid could not change th

61、eir life.C. The town elders wanted to learn about the world.D. The authors father was born into a workers family.42. Whats the authors attitude towards his fathers educational way at first?A. Favorable.B. Opposed.C. Doubtful.D. Objective.43. What does the underlined word “it” in the second paragraph

62、 refer to?A. One new thing.B. A request.C. A comment.D. The news.44. What is the greatest value of “dinner time” to the author?A. Showing talents.B. Continual learning.C. A family get-together.D. Winning Papas approval.45. What kind of person is the authors father?A. Strict.B. Wise.C. Gentle.D. Humo

63、rous.【答案】41. A 42. C 43. D 44. B 45. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者的爸爸由于贫困无法去学校读书,但是他对学习有极大的兴趣,要求孩子每天学习新知识,强调终身学习。【41题详解】推理判断题。根据第一段“Papa,as a son of a dirt-poor farmer,left school early and went to work in a factory,for education was for the rich then”(爸爸,作为一个贫苦农民的儿子,很早就离开了学校,到一家工厂工作,因为教育是富人的事。)可知,父亲因为穷而无法上学

64、,接受教育是富人的事情,穷人几乎不能支付学费,上不起学。故选A。【42题详解】推理判断题。根据第二段“Thus, Papa insisted that we learn at least one new thing every day. Though, as children, we thought this was crazy, it would never have occurred to us to deny Papas requests. ”(因此,爸爸坚持让我们每天至少学一件新东西。虽然,作为孩子,我们认为这是疯狂的,我们从来没有想过要拒绝爸爸的要求。)可知,一开始作者对爸爸的教育方

65、式是怀疑的。故选C。【43题详解】词义猜测题。根据第二段“We would talk about the news of the day; no matter how insignificant,it was never taken lightly”的语境,(我们会谈论当天的新闻:无论多么微不足道,这一点从来没有掉以轻心。)此处代词it指代上文中的the news of the day,故选D。【44题详解】推理判断题根据第二段“We would talk about the news of the day at dinner time: no matter how insignificant

66、, it was never taken lightly. Papa would listen carefully and was ready with some comments, always to the point.”(我们会在吃饭的时候谈论当天的新闻:无论多么微不足道,都不会掉以轻心。爸爸会认真地听,并准备好一些评论,总是中肯的。)可知,父亲每天都让孩子们讨论当天所发生的重大事情,以此来让孩子每天都学到新的知识,这样的讨论都是在吃饭的时候进行的所以dinner time对作者来说就是继续学习故选B。【45题详解】推理判断题根据第一段“He was determined that no

67、ne of his children would be denied ( 拒绝) an education”(他下了决心,他的孩子没有一个会被拒绝接受教育。)和第二段“Thus,Papa insisted that we learn at least one new thing each day”(因此,爸爸坚持让我们每天至少学一件新东西。)可知,父亲决定不能让孩子不接受教育,并坚持要求每天至少了解一个新闻说明父亲是一个睿智的人故选B。【点睛】CYou definitely dont want to have your head in the clouds when making an imp

68、ortant business decision. But who could have thought our decisions are really influenced by height?As in, what floor you happen to be on when thinking something over. If its a high elevation (海拔), like the top floor of an office tower, chances are youll take more risks than you would on the ground f

69、loor, according to researchers from Miami University.The study suggests you may want a business advisor to work from a ground-floor office rather than the office on the top of a building. And it gives new emphasis to the idea that you should stay calm when making big decisions. “When you increase th

70、e elevation, there is a subconscious (潜意识的) effect on the sense of power,” lead author Sina Esteky, PhD said. “This heighted feeling of power results in more risk-seeking behavior.”For the study, Estekys team interviewed people as they were moving up and going down in the glass elevator of a tall bu

71、ilding. They found the direction of the elevator strongly influenced the level of risk among participants. They were more likely, for instance, to take more risks on the way to the 74th floor but their decisions became far more grounded as they neared the ground.Another experiment focused on people

72、who were either on the ground floor or the third floor of a university building. Each group was asked to make 10 decisions of different risk levels. Guess which group made the most risky decisions?What was it about higher elevations that gave the participants more courage? Researchers thought it cou

73、ld have something to do with the idea that the elevation gives people a sense of power. When participants were told their decisions were being influenced by the elevation, they didnt make risky decisions anymore. Likewise, “elevation effect” wasnt a factor for people caught in small space who couldn

74、t see how high up they were.“The important lesson is that when people become aware of the possible influence of the elevation, it doesnt happen anymore,” Esteky says. “The brain is very easily affected by small situational factors, but also really good at correcting such effects, so awareness can he

75、lp us be more rational in our decisions.”46. What is the best title for the passage?A. How to make up ones mind in the elevator.B. Youd better make decisions on the high floors.C. Dont make big decisions at high elevations.D. How to use elevation effect when making decisions.47. The business advisor

76、s working at a top-floor office _.A. may give more helpful suggestionsB. are more likely to give some risky adviceC. think that height can help them think effectivelyD. may have a sense that shows they are better than others48. What does the underlined part in Paragraph 4 probably mean?A. Their deci

77、sions were more meaningless.B. Their decisions were more reasonable and practical.C. Their decisions were more stupid with less judgement.D. Their decisions were based on their personal experience.49. When people realize the possible influence of the elevation, _.A. they wont make decisions in the e

78、levatorB. they will continue making risky decisionsC. the elevation effect can be overcome as the elevator goes upD. the effect of the elevation on decisions will disappear50. What plays an important part in making our rational decisions?A. The awareness of life.B. Our surrounding situation.C. Our b

79、rains consciousness.D. Our effort to correct mistakes.【答案】46. C 47. B 48. B 49. D 50. C【解析】【分析】这是一篇说明文。介绍一项研究,说明海拔高度对于决策的影响,海拔越高,做出决策时的风险就会越大。【46题详解】主旨大意题。通读全文,尤其根据第二段中“If its a high elevation (海拔), like the top floor of an office tower, chances are youll take more risks than you would on the ground

80、 floor, according to researchers from Miami University. (迈阿密大学的研究人员称,如果你的办公地点海拔较高,比如写字楼的顶楼,那么你可能会比在一楼冒更多的风险)”可知,本文介绍了高度对于决策的影响,研究表明,海拔越高,做出决策时的风险就会越大,选项C“不要在高海拔的地方做重大决定”突出主题,适合做标题。故选C项。【47题详解】推理判断题。根据第三段中“The study suggests you may want a business advisor to work from a ground-floor office rather th

81、an the office on the top of a building. (这项研究表明,你可能希望商业顾问在一层办公室工作,而不是在大楼的顶层办公室)”和Sina Esteky所说“When you increase the elevation, there is a subconscious (潜意识的) effect on the sense of power, (当你提升海拔高度时,你的力量感会受到潜意识的影响)”以及“This heighted feeling of power results in more risk-seeking behavior. (这种强烈的力量感会导

82、致更多的冒险行为)”可以推知,在顶层办公室工作的商业顾问更有可能给出一些有风险的建议。故选B项。【48题详解】词句猜测题。结合文章主题可知,划线词句前文“They found the direction of the elevator strongly influenced the level of risk among participants. (他们发现,电梯的方向对参与者的风险水平有很大影响)”说明海拔越高,做出决策时的风险就会越大,反之,则风险变小,从而推知划线词句“They were more likely, for instance, to take more risks on

83、the way to the 74th floor but their decisions became far more grounded as they neared the ground.(例如,他们更有可能在前往74层的路上冒更大的风险但当他们接近地面时,their decisions became far more grounded。)”其中划线部分应为“他们的决定更合理并切合实际。”的意思。故选B项。【49题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“When participants were told their decisions were being influenced by t

84、he elevation, they didnt make risky decisions anymore. (当参与者被告知他们的决定受到了海拔高度的影响时,他们就不再做冒险的决定了)”以及倒数第一段中“The important lesson is that when people become aware of the possible influence of the elevation, it doesnt happen anymore (重要的教训是,当人们意识到海拔可能带来的影响时,这种情况就不会再发生了)”可知,当人们意识到海拔高度的可能影响时,它对决策的影响将消失。故选D项。

85、【50题详解】细节理解题。根据最后一段中Esteky所说“The brain is very easily affected by small situational factors, but also really good at correcting such effects, so awareness can help us be more rational in our decisions. (大脑很容易受到小的情境因素的影响,但也非常擅长纠正这些影响,所以意识可以帮助我们在做决定时更理性)”可知,我们大脑的意识在我们做出理性决定的过程中起着重要的作用。故选C项。DWhen someo

86、ne is going through a challenging time, for instance, it can be easy to assume (假设) that he needs advice. It is then going to be as though he doesnt know what to do, meaning that he will need to be saved. We can then end up feeling a lot of pressure pressure that will arise through having the need t

87、o say the right things to this person. As a result of this, it is going to be about listening to what he is going through and simply being there for him; it will be about doing things for him.Then again, this might not be something that causes us to experience any more pressure than we usually do, d

88、ue to the fact that this is what we are used to doing. This is not going to be much of a surprise, considering we are likely to live in a world that is focused on doing rather than being.When someone is going through a challenging time, what he might really need is for another person to just be ther

89、e for him, meaning that having another persons presence there will be more than enough. He will be able to express what is going on and this can allow him to let go of a lot of weight off his shoulders and to become clear about what he needs to do. We are then just being and dont do anything, yet we

90、 would have had a big effect on him.This could be seen as a method that women would take as one wouldnt have done anything, while the need to do something is a more masculine method. If the other person wants our advice, we can provide it, but this is not something that we have to offer. Sitting bac

91、k and not doing anything is going to be a challenge for us if we believe that our value is based on what we do. But doing something will stop us from being able to realize that our value is inherent (固有的) and that we dont need to do anything.No tools techniques, special words or phrases are needed;

92、the only thing that is needed is complete presence.51. For one who wants to help others experiencing a hard time, _.A. he may prefer to take action rather than just say somethingB. he may feel much honored if they ask him for adviceC. the most effective way is to find out the reasonD. what he should

93、 depends on what they ask for52. In the authors opinion, were living in a world where people pay more attention to _.A. thinkingB. beingC. listeningD. doing53. When someone is in a hard situation, he _.A. actually needs anyones helpB. may just want a person to talkC. may expect others to offer usefu

94、l adviceD. is unable to analyze the situation by himself54. What does the underlined word “masculine” in the forth paragraph mean?A. Done by men.B. Taken by women.C. Accepted by most.D. Used during communication.55. If a person does nothing but listening while realizing others need help, _.A. he wil

95、l be considered unwilling to helpB. it means he wants to share the pressureC. he is actually realizing his value in a wayD. he is adding extra pressure to them【答案】51. A 52. D 53. B 54. A 55. C【解析】【分析】这是一篇说明文。短文说明了当人正在经历一段具有挑战性的时期时,需要别人的陪伴,而陪伴的这个人除了倾听他人什么都不做,那么他实际上在某种程度上实现了自己帮助别人的价值。【51题详解】细节理解题。根据第一

96、段“As a result of this, it is going to be about listening to what he is going through and simply being there for him; it will be about doing things for him. (因此,这是关于倾听他正在经历的事情,陪伴在他身边,为他做一些事情)”可知,对于一个想要帮助别人度过困难时期的人来说,他可能更愿意采取行动,而不是仅仅说些什么。故选A项。【52题详解】细节理解题。根据第二段“This is not going to be much of a surpri

97、se, considering we are likely to live in a world that is focused on doing rather than being. (我们可能生活在一个专注于行动而不是仅仅存在的世界,这没有什么意外的)”可知,在作者看来,我们生活在一个人们更注重做事的世界。故选D项。【53题详解】细节理解题。根据第三段“When someone is going through a challenging time, what he might really need is for another person to just be there for h

98、im, meaning that having another persons presence there will be more than enough. (当一个人正在经历一段充满挑战的时期,他真正需要的可能是另一个人陪在他身边,也就是说,有另一个人在身边就足够了)”可知,当一个人处于困境时,他可能只是想让一个人和他说说话。故选B项。【54题详解】词句猜测题。根据最后一段“This could be seen as a method that women would take as one wouldnt have done anything, (这可能被认为是女性采取的一个一个方法,

99、因为一个女人可能什么都不会去做)”可知,然而,需要做些什么是一种由男性来做的一种方法。由此判断出,划线词的意思是“由男性来做”。故选A项。【55题详解】推理判断题。根据最后一段“Sitting back and not doing anything is going to be a challenge for us if we believe that our value is based on what we do. But doing something will stop us from being able to realize that our value is inherent (

100、固有的) and that we dont need to do anything. (如果我们相信我们的价值观是建立在我们所做的事情的基础上的,那么坐着不做任何事情对我们来说将是一个挑战。但是做一些事情会阻止我们意识到我们的价值是与生俱来的,我们不需要做任何事情)”可推知,如果一个人在意识到别人需要帮助的时候,除了倾听别人什么都不做,那么他实际上在某种程度上意识到了自己的价值。故选C项。第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节: 任务型阅读(本题共5小题,每小题2分,共10分)During the month of September, over 500,000 high-school g

101、raduates in Sudan will be taking their university entrance exams, and to discourage applicants (申请人) from cheating, the mobile Internet will be turned off nationwide for three hours every day.Sudan has a long history of turning off its Internet during protests in order to disrupt the communication o

102、f participants, but this year it is using the Internet shutdown as a measure to prevent “large scale (规模) cheating” during university entrance exams. At 8 am sharp, September 16, the people of Sudan realized that despite having paid their bills on time, their mobile Internet service wasnt working. A

103、fter receiving thousands of complaints, Internet operators announced that the Government had ordered a daily mobile Internet shutdown until September 24, as a way to discourage university applicants from cheating in exams.According to news organization EFE, the Sudanese government adopted the contro

104、versial measure to prevent the large scale exam cheating that occurred three years ago, when exam questions were revealed online and the Ministry of Education had to organize a second exam session.Every day, between 8 am and 11 am the mobile Internet is turned off nationwide, which leaves about 13 m

105、illion mobile data users unable to visit the World Wide Web on their cell phones. The measure only affects the monile Internet, allowing essential government departments to remain functional.In the past few years we have used some questionable cheating prevention techniques, like making students wea

106、r cardboard boxes on their heads, or having them take off their coats, but Sudans daily Internet shutdown is probably the most extreme one yet.56. Why does Sudan turn off the Internet for 3 hours every day in September? (no more than 5 words)_57. What does the underlined word “disrupt” in Paragraph

107、2 mean? (one word)_58. What was the reaction of the Sudanese on September 16? (no more than 10 words)_59. According to Paragraph 4 which group of people would be affected? (no more than 3 words)_60. What is your attitude towards “cheating in exams”? Please explain in your own words. (no more than 20

108、 words)_【答案】56. To prevent cheating in exams. 57. Prevent./Stop. 58. They complained that their mobile Internet service wasnt working. 59. Cell phone users./ Phone users./ Mobile data users. 60. Cheating in exams is absolutely wrong, because it will lead to more mistakes in his life when a student c

109、heats.【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短文报道了为了防止考生作弊,苏丹全国范围内的移动互联网将每天关闭3个小时。【56题详解】考查细节理解题。根据第一段“to discourage applicants (申请人) from cheating, the mobile Internet will be turned off nationwide for three hours every day.”(为了防止考生作弊,苏丹全国范围内的移动互联网将每天关闭3个小时)可知,为什么苏丹在9月每天要关闭3个小时的互联网是一位防止作弊。故回答为:To prevent cheating in exa

110、ms。【57题详解】考查词义猜测题。根据第二段“Sudan has a long history of turning off its Internet during protests”(苏丹在抗议期间关闭互联网的历史由来已久)根据“but this year it is using the Internet shutdown as a measure to prevent “large scale (规模) cheating” during university entrance exams.”(但今年苏丹将关闭互联网作为一种措施,以防止大学入学考试期间的“大规模作弊”)由此可知,苏丹在抗议

111、活动期间关闭互联网,以阻止参与者的交流,这种做法由来已久。由此判断出划线词的意思是“阻止”。故回答为:Prevent./Stop。【58题详解】考查细节理解题。根据第二段“At 8 am sharp, September 16, the people of Sudan realized that despite having paid their bills on time, their mobile Internet service wasnt working. After receiving thousands of complaints, Internet operators annou

112、nced that the Government had ordered a daily mobile Internet shutdown until September 24, as a way to discourage university applicants from cheating in exams.”(9月16日上午8点整,苏丹人民意识到,尽管他们按时支付了账单,他们的移动互联网服务却无法工作。在收到数千起投诉后,互联网运营商宣布,政府已下令在9月24日之前每天关闭手机网络,以阻止大学考生在考试中作弊。)由此可知,苏丹人在9月16日反应是他们投诉他们的移动互联网服务无法工作。故

113、回答为:They complained that their mobile Internet service wasnt working。【59题详解】考查细节理解题。根据第四段“Every day, between 8 am and 11 am the mobile Internet is turned off nationwide, which leaves about 13 million mobile data users unable to visit the World Wide Web on their cell phones.”(每天上午8点到11点,全国范围内的移动互联网都是

114、关闭的,这使得大约1300万移动数据用户无法用手机访问万维网。)由此可知,手机用户最受影响。故回答为:Cell phone users./ Phone users./ Mobile data users。【60题详解】开放性试题。考试作弊是绝对错误的,因为当一个学生作弊时,会导致他生活中更多的错误。故回答为:Cheating in exams is absolutely wrong, because it will lead to more mistakes in his life when a student cheats。第二节:书面表达(共25分)61. 假设在英语课上老师给你们欣赏了电

115、影太空大灌篮的主题曲I Believe I Can Fly。这是一首催人奋进的励志歌曲。请你根据以下要点以“I Believe I Can Fly”为题,用英语写一篇短文,参加某英语杂志社的写作比赛。内容要点:1. 这首歌告诉我们自信的重要性; 2. 自信给人勇气尝试,使人成功;3. 梦想和自信使人勇于面对困难; 4. 没有梦想和自信,不会获得成功;5. 你的感悟(考生自拟,至少一点)。注意:1. 词数100左右;2. 参考词汇:自信 confidence(n);3. 短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺;4. 文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。_【答案】参考范

116、文:I Believe I Can FlyI Believe I Can Fly is a nice song by R.Kelly.This song tells us that confidence is very important. When a person has confidence, he believes in himself. He believes that he will succeed, and this song gives him the courage to try new things. Dreams and confidence are what keep

117、us going on in the face of difficulties. No one can achieve success without them. If you believe you can fly, then you can really fly some day.I think I will never give up whenever I meet any difficulties. Ill remember confidence is the promise for achieving success.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,假设在英语课上老师给你们欣

118、赏了电影太空大灌篮的主题曲I Believe I Can Fly。这是一首催人奋进的励志歌曲。请考生根据以下要点以“I Believe I Can Fly”为题,用英语写一篇短文,参加某英语杂志社的写作比赛。【详解】1. 词汇积累重要的:essential important相信:trust inbelieve in告诉:inform tell勇气,力量:power courage2. 句式拓展合并简单句原句:He believes that he will succeed, and this song gives him the courage to try new things.拓展句:He believes that he will succeed, and it is this song that gives him the courage to try new things.【点睛】高分句型1 When a person has confidence, he believes in himself.(when引导的时间状语从句)高分句型2 If you believe you can fly, then you can really fly some day.(if引导的条件状语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1