1、Unit 3Welcome to the unit & Reading. 单词拼写1. Hes now a leading surgeon(外科医生) at Johns Hopkins Medical School. 2. The old man visited his dentist(牙医) twice a year for a checkup. 3. The increase in knowledge is forcing people to specialize(专业化). 4. The citizens of that country were prohibited(禁止) from
2、travelling abroad. 5. The company won an important contract(合同) for work on Chicagos tallest building. 6. She debated(争论) with herself for a while, and then picked up the phone. 7. Ultimately(最终), youll have to make the decision yourself. 8. They thought his behavior was abnormal(反常的). 9. Hard work
3、is fundamental(基础的) to success. 10. We encourage all students to work at their own pace(节奏). . 单句语法填空1. I have a great affection(affect) for New York. 2. Each product has a number for easy identification(identify). 3. The palace is closed for restoration(restore). 4. Many problems have arisen(arise)
4、when prices of the house rose sharply, which is beyond the ordinary peoples buying capacity. 5. Clearly, dropping this restriction(restrict) would allow the other species to recover. 6. Generally speaking, there was no resistance(resist) to the idea. 7. Genes determine the characteristics(characteri
5、stic) of every living thing. 8. His mother wanted him to go into the church, but he went his own way and became a professional wrestler(wrestle). 9. Newspapers and magazines reported the finding(find). 10. This is a two-year course taught by means of lectures and seminars. . 完成句子1. As we all know, C
6、hina has the largest population all over the world. 众所周知, 中国是世界上人口最多的国家。2. Its better to let the learners wrestle with the materials on their own rather than offer assistances at the start. 最好先让学习者自己处理材料, 而不是一开始就提供帮助。3. We will also put in place some security measures to ensure that our site isnt ta
7、ken down by hackers. 我们还将采取一些安全措施, 以确保我们的网站不会被黑客攻破。4. The global academic marketplace is without doubt growing more competitive than ever. 全球学术市场的竞争无疑比以往任何时候都要激烈。 5. May the bride and groom live happily ever after to a ripe old age. 祝愿这对新人白头偕老, 永远幸福。6. Since then, I have been trying to attend dancin
8、g classes twice a week after work. 从那以后, 我一直尝试每周下班后去上两次舞蹈课。7. There are a wide range of career opportunities open to young people. 年轻人有各种各样的就业机会。8. The new technology will make it possible to grow food with very little water. 这项新技术有可能实现使用很少的水来种植粮食的目标。9. As time went by, she became more and more worr
9、ied. 随着时间的流逝, 她变得越来越焦虑。10. Eventually, the new regulations will work to our advantage. 新规章制度最终将对我们有利。. 阅读理解A(2021洛阳高二检测)People who are good at growing plants know that its possible to plant what seems to be a lifeless stick and produce a tree or other kinds of plants. The stick is really what is cal
10、led a hardwood cutting. From these cuttings, trees, vines(藤蔓) except pine trees can grow. They are called hardwood because the pieces are woody rather than leafy. Gardeners can expect close to 100 percent success with plants such as grape, gooseberry, privet, spiraea and honeysuckle. However, this m
11、ethod does not work with apple, maple or oak trees, for example. Because they lack leaves, hardwood cuttings are less perishable(易腐烂的) than softwood cuttings. If you want to develop a green thumbor get really good at growing plantsstart your effort with hardwood cuttings of willow. Willow trees ofte
12、n spread from branches that take root on top of the ground through the winter. Most other plants demand a little more attention. Autumn is a good time to start hardwood cuttings. First, choose some shoots(新枝) that grew during the most recent growing seasonthe youngest shoots. Cut the shoots to a len
13、gth of about 15 centimeters. Make sure you remember which end was upthe end that is farther from the root. Experts do this by cutting the bottoms off directly and the tops at an angle so they avoid mistakes during planting. Then, place the bottom of each cutting into some well-drained(排水良好的) soil. I
14、f you have to plant in the spring, the cuttings need to be kept cool and wet through the winter. The traditional method is to place the cuttings together and bury them upside down in the soil. This lets the bottoms of the cuttings be first to feel the warming effects of spring sun on the ground. Put
15、 the cuttings in a closed plastic bag, put a wet paper towel around the bag, and then put the whole thing in another plastic bag. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了使用硬枝扦插种植植物的办法及其注意事项。1. What can we learn about woody plants according to the text? A. Gardeners can get 100% success with them. B. The cuttings from
16、 them dry out before roots form. C. All wont grow from hardwood cuttings. D. Theyre far less reliable than leafy plants. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段内容可知, 种植葡萄、醋栗、女贞、绣线菊和金银花等植物可以达到近100%的成功率。然而, 这种方法不适用于苹果树、枫树或橡树。即硬枝扦插并不适用于所有植物的种植。故选C。2. Which of the following fits the method of hardwood cuttings properly? A
17、. Apple trees. B. Oak trees. C. Pine trees. D. Willow trees. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第三段“If you want to develop a green thumbor get really good at growing plantsstart your effort with hardwood cuttings of willow. ”可知, 最适合硬枝扦插的是柳树。故选D。3. What is the fourth paragraph mainly about? A. How to make cuttings. B.
18、 When to make cuttings. C. Where to put cuttings. D. What to mind at choosing. 【解析】选A。段落大意题。根据文章第四段“First, choose some shoots that grew during the most recent growing seasonthe youngest shoots. ”和“Then, place the bottom of each cutting into some well-drained soil. ”可知, 本段主要讲述了硬枝扦插的步骤, 即如何进行硬枝扦插。故选A。
19、4. What does the author stress about cuttings in the last paragraph? A. The choice. B. The storage. C. The temperature. D. The seasons. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段“The traditional method is to place the cuttings together and bury them upside down in the soil. ”以及“Put the cuttings in a closed plastic bag, pu
20、t a wet paper towel around the bag, and then put the whole thing in another plastic bag. ”可知, 作者强调的是将插条放在什么地方, 即插条如何储存。故选B。B(2021武汉高二检测)Today, China has conducted its first 3D printing experiment in space in a newly launched spacecraft, which was put into low-Earth orbit by Chinas Long March 5B heav
21、y lift carrier rocket. Video broadcast on CCTV showed that the printer has printed a flat section of a honeycomb-shaped(蜂巢状的) structure as well as a symbol of China Aerospace Science and Technology Corp, the parent company of the China Academy of Space Technology. The experiment was done by a 3D pri
22、nter, developed and built by its Beijing Spacecrafts Manufacturing Factory inside the prototype of Chinas new-generation manned spacecraft. The printer, named the Space-Based Composite Material 3D Printing System, uses carbon fiber-reinforced materials to autonomously print objects. It is installed
23、in the reentry module of the experimental spaceship, and will be brought back to Earth once the module returns. The printer features advanced technologies in material modeling, precision control and automation. Once the space-based 3D printing technology becomes operationally ready, it can extensive
24、ly benefit space programs as astronauts can use it to manufacture a lot of things they currently need to obtain from resupply flights by cargo spacecraft. Wang Yanan, editor-in-chief of the Aerospace Knowledge magazine, said the 3D printer will be very useful in extended space missions, such as thos
25、e in a space station, because it will allow astronauts to make components quickly and conveniently in space. The technology will save future space journeys considerable resources and costs. In fact, the device is not the only representative of 3D printing onboard the prototype. A CubeSat deployer, d
26、esigned and made through 3D printing by CoSats Space Technology, is also carried by the spacecraft to check the adaptability of 3D-printed equipment in space. CoSats Chief Operating Officer Bai Ruixue said the 3D-printed deployer is much lighter and stronger than its counterparts and it will have hu
27、ge potential in the space industry. 【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了中国在新发射的航天器中进行了首次太空3D打印实验。一旦基于太空的3D打印技术可以投入使用, 将为未来的太空旅行节约大量的资源和成本。5. What did the video broadcast on CCTV show to the audience? A. The process and the products of the 3D printing. B. The name and the shape of the 3D printing. C. The significance
28、 of the 3D printing technology. D. The relationship between the two companies. 【解析】选A。细节理解题。由第二段可知视频上显示的是3D打印的工艺以及产品。故选A项。6. What if a component is broken in the space station in the future? A. It will be sent by spaceship back to Earth for repair. B. The astronauts can fix it conveniently by hand o
29、n the spot. C. The astronauts can make one using 3D printing and replace it. D. It will be unloaded and abandoned in space. 【解析】 选C。细节理解题。由第四段中的“Once the space-based 3D printing technology becomes operationally ready, . . . ”和倒数第三段中的“Wang Yanan, editor-in-chief of the Aerospace Knowledge magazine, s
30、aid . . . ”可知一旦空间站有组件坏掉了, 可以用3D打印机打印出来并替换上。故选C项。7. Why is the last paragraph mentioned? A. To introduce the CubeSat deployer produced in space. B. To explain the advantages of the 3D printing in space. C. To show the adaptability of 3D printing in space. D. To indicate a bright future of 3D printing
31、 in space. 【解析】选 D。推理判断题。由最后一段中的“CoSats Chief Operating Officer Bai Ruixue said. . . ”可判断出最后一段的作用是讲述3D打印技术有巨大的潜力, 有光明前景。故选D项。8. What can be the most suitable title for the text? A. 3D Printing Experiment Conducted in SpaceB. 3D Printing Set to Help Ease Space TripsC. 3D Printing Launched by Long Mar
32、ch 5BD. 3D Printinga New Way to Explore Space【解析】选B。主旨大意题。由第四段中的“Once the space-based 3D printing technology becomes operationally ready, . . . ”, 倒数第三段中的“Wang Yanan, editor-in-chief of the Aerospace Knowledge magazine, said. . . ”和最后一段中的“CoSats Chief Operating Officer Bai Ruixue said. . . ”可知, 这篇文章
33、最好的题目是“3D打印设备使太空旅行更容易”。故选B项。. 阅读填句(2021承德高二检测)All over the world people are hooked on sports, which help them to strengthen their body and build their character. 1 They improve the participants physical skills, and provide entertainment for the audience as well. Many people like to watch others play
34、 games. 2 Often they get very excited when “their” player or team wins. If they are crazy about the game or the player, then theyll become their diehard fans. Some sports are so interesting that people everywhere go in for them. Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular
35、 in countries near the sea or in those with many rivers. 3 And think of people in cold countries. Masses of people love to skate or ski in Japan, Norway or Canada. 4 Chinese boxing, also has a very long history. But basketball and volleyball are rather new, which started in the late of the nineteent
36、h century. People are inventing new sports or games all the time. Water skiing, as a modern game, is one of the newest in the family of sports. People from different countries or races may not be able to understand each other, but after a game, they get to know each other better and they often becom
37、e good friends. 5 One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace. A. They buy tickets or turn on the TV to watch the games. B. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy! C. Some sports or games date back thousands of years, lik
38、e running or jumping. D. Sports help to train a persons character. E. Chinese people liked doing sports even in ancient times. F. Sports are competitive physical activities or games through casual or organized participation. G. They can make friends with each other. 【文章大意】本文是一篇说明文。运动帮助人们保持身体健康, 获得快乐
39、, 帮助人们长寿。运动能使互不认识的人成为好朋友, 运动也能帮助培养人的性格。1. 【解析】选F。上文说明全世界的人都喜欢运动, 运动增强人的体质, 锻炼人的性格; 下文说明它们能改善参与者的身体技能也能给予观众快乐。由此可知, F项 (运动是通过非正式的或有组织的参与而进行的竞技体育活动或游戏)能够承上启下, 符合题意。故选F。2. 【解析】选A。上文说明很多人喜欢看别人比赛。由此可知, A项 (他们买票或者打开电视机看比赛)符合题意。其中选项中的They指代上文中的Many people, watch the games对应watch others play games。故选A。3. 【解
40、析】选B。上文说明运动有一定的区域性, 游泳在靠近大海或者有很多河流的国家很受欢迎。由此可知, B项 (在中国, 埃及或者意大利, 跳进池塘里或者湖里是多么得有趣! )讲述的是不同地方的运动, 符合题意。故选B。4. 【解析】选C。下文说明中国拳击也有很长的历史。其中also说明上句介绍的是有很长历史的运动。由此可知, C项(一些运动或者游戏可以追溯到几千年前, 比如赛跑或者跳远)符合题意。故选C。5. 【解析】选D。下文说明人要学会努力奋斗但要公平竞争, 胜不骄, 败不馁。这些都是好的性格, 由此可知, D项 (运动帮助训练一个人的性格)符合题意, 其中选项中的train a persons
41、 character对应下文中的One learns to. . . 。故选D。. 完形填空(2021长沙高二检测)Lucky, a black-and-white Boston Bull Terrier, had been owned by a man, Fred, who had a mental disorder that required him to take medicine. This 1 made him sleep quite deeply, so Fred only took it at bedtime. Lucky 2 by his side. One night, Fr
42、ed 3 his medicine, went to bed and fell asleep. The house wiring shorted and caught the house on 4. Being under the medicines power, Fred just 5 to sleep. Lucky barked and barked, but Fred didnt 6 him. Lucky wasnt a trained aid dog but just a special animal that 7 what to do. When Lucky realized Fre
43、d wasnt 8 up, he jumped into the middle of his chest and started licking his face. Fred finally woke up and 9 the house was on fire. He crawled out of the bedroom window. Once outside, Fred realized he had 10 his dog. He reached through the 11 and grabbed Lucky, pulling him to safety. After the fire
44、, Fred had to move into an apartment where he couldnt have 12. So he placed Lucky with a friend of his with the intention that a good home should be 13 for him. My son and I saw an ad in the paper for a good home offering Lucky for 14 , and called. We brought him home. Weve 15 him for two years now,
45、 and he is four years old. Lucky inhaled(吸入) so much smoke the night of the fire that his bark will never be normal again. He sounds terrible, but he has the spirit of a lion. 【文章大意】本文是一篇记叙文。讲述了一只波士顿公牛猎犬Lucky在大火中救出了主人弗雷德, 当弗雷德不能抚养它的时候, 作者把它领养回家, 尽管因为吸入太多的烟它的吠叫变得不再正常, 但是它有狮子般的精神。1. A. illnessB. medic
46、ine C. condition D. request【解析】选B。根据上文“Fred, who had a mental disorder that required him to take medicine. ”可知, 弗雷德需要服用药物治疗精神紊乱。因此推断这种药物让他睡得很沉。故选B。2. A. passedB. shoutedC. workedD. slept【解析】选D。根据上文“sleep quite deeply”可知, 波士顿公牛猎犬Lucky睡在他身边。故选D。3. A. tookB. lostC. testedD. ignored【解析】选A。根据上文“This _mad
47、e him sleep quite deeply, so Fred only took it at bedtime. ”可知, 弗雷德服药后上床睡觉了。故选A。4. A. fireB. saleC. timeD. show【解析】选A。根据上文“The house wiring shorted”可知, 电线短路点着了房子, on fire“着火”。故选A。5. A. beganB. stoppedC. continuedD. refused【解析】选C。根据“Being under the medicines power”可知, 由于药物作用, 房子着火后, 弗雷德没有醒来, 而是继续睡。故选
48、C。6. A. feedB. likeC. hearD. bear【解析】选C。由下文“Fred finally woke up”可知, 尽管Lucky一直叫, 但是弗雷德没有听见。故选C。7. A. admittedB. knewC. askedD. taught【解析】选B。根据上文“Lucky wasnt a trained aid dog but just a special animal”可知, Lucky不是一只救援犬, 但是知道应该做什么。故选B。8. A. givingB. wakingC. lookingD. opening【解析】选B。根据下文“Fred finally w
49、oke up”可知, Lucky意识到Fred没有醒来。故选B。9. A. realizedB. believedC. provedD. informed【解析】选A。根据前半句可知, 弗雷德最终醒来了, 因此意识到房子着火了。故选A。10. A. aimed atB. thought ofC. left behindD. brought up【解析】选C。根据下文“He reached through the _and grabbed Lucky, pulling him to safety. ”可知, 后来弗雷德从房子里救出他的狗, 是因为他把狗遗留在了房子里。故选C。11. A. wal
50、lB. doorC. sheetD. window【解析】选D。根据上文“He crawled out of the bedroom window. ”可知, 弗雷德从窗子爬了出来, 因此他通过窗子伸手进去救出了Lucky。故选D。12. A. kidsB. PetsC. friendsD. noises【解析】选B。根据下文“So he placed Lucky with a friend of his”可知, 弗雷德搬去的公寓不能养宠物。故选B。13. A. keptB. builtC. decoratedD. found【解析】选D。根据上文“a good home”可推断, 弗雷德想要
51、给Lucky找一个好家。故选D。14. A. cureB. protectionC. permissionD. adoption【解析】选D。根据上文“So he placed Lucky with a friend of his with the intention that a good home should be _for him. ”可知, 弗雷德想要给Lucky找一个好家, 因此推断看到的广告是为了找一个好家庭收养Lucky。故选D。15. A. raisedB. missedC. trainedD. appreciated【解析】选A。根据上文“We brought him home. ”可知, 我们收养了Lucky, 已经养了两年。故选A。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有