ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:10 ,大小:127.50KB ,
资源ID:385726      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-385726-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022学年新教材高中英语 课时练习6 Unit 2 Extended reading .doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022学年新教材高中英语 课时练习6 Unit 2 Extended reading .doc

1、Unit 2Extended reading & Project【语用训练】. 单句语法填空1. The opposing(oppose) team were so convulsed with laughter that they almost forgot to hit the ball. 2. The food was excellentI had no cause for complaint(complain). 3. Our salesmen (salesman)call on their best account twice a month. 4. His plan backfir

2、ed(backfire), and he suffered great loss. 5. Had I hurt her, unintentionally(intentional), its surely against my will. 6. I need to find a handle that matches and that shouldnt take too long. 7. British Labor Day and International Labor Day are closely related(relate). 8. Its that kind of courage an

3、d determination that makes him such a remarkable(remark)character. 9. Which of the following words in the first paragraph is used literally(literal)? 10. Thomas Rane scolded Peters for his cruelty(cruel) to the cat. . 选择适当的介、副词填空1. Originally, people were opposed to letting outsiders into their vill

4、age. 2. On several occasions she had remarked on the boys improvement. 3. Only strong people prefer to smile and value their life instead of crying and complaining about something. 4. Success of a man is directly related to the choice made by himself. 5. This tradition has now found its way into pre

5、sent-day culture. . 完成句子1. I got to the point where I couldnt wait to get home to my books. 我迫不及待地想回家看书。 2. Getting up early requires motivation, at least initially. 早起需要动机, 至少最初是这样。3. This English poem is far too hard to translate. 这首英文诗非常难译。4. No pain, no gain. Just work hard, and you will have wh

6、at you want to get. 一分耕耘, 一分收获。只要努力工作, 你就会得到你想要的。 5. The fire is thought to have started in an upstairs room. 这火被认为是从楼上的一间房开始的。 【主题阅读】阅读理解A(2021保定高二检测)More than 30 years ago, there was a well-known boxer named Eugene Hart. Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer, Ant

7、uofermo. It was said that the only thing that Antuofermo could do was “he bled well”. However, here was an important thing. He had good qualities that you couldnt see. During the fight, Hart controlled Antuofermo, knocking him down and giving him a good beating. Antuofermo absorbed the punishment th

8、at was dealt to him by his naturally superior opponent, and he did it so well that Hart became discouraged. In the fifth round, Hart began to tire, not physically but mentally. Taking advantage of the situation, Antuofermo attacked and knocked Hart down, thus ending the fight. When the fighters went

9、 back to their temporary restrooms, only a thin curtain was between them. Harts room was quiet, but on the other side he could hear Antuofermos coach talking about who would take the fighter to the hospital. Finally he heard Antuofermo saying, “Every time he hit me with that left hook(左勾拳)to the bod

10、y, I thought I was going to quit. After the second round, I thought if he hit me there again, Id quit. I thought the same thing after the fourth round. But he stopped hitting me there. ”At that moment, Hart began to weep. He was crying because for the first time he understood that Antuofermo had fel

11、t the same way he had and even worse. And the only thing that distinguished the guy who was talking from the guy who was crying was perseverance(毅力). The coward (懦夫)and the hero had the same emotions. They were both humans. The important question to ask yourself here is this: How does each man respo

12、nd to the tough situation that they are experiencing? Maybe you are in a tough position right now or, if not, one might be coming. How will you react? Like a hero or a coward? 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述一名叫Antuofermo的拳手凭借自己的果断和坚持不懈打败了比自己强大的对手。1. What can we learn from Paragraph 1? A. Hart was an ordinary box

13、er. B. Antuofermo was hardly defeated. C. Hart was believed to win the game. D. Antuofermo was gifted in boxing. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer, Antuofermo可知, Hart被认为会赢下比赛。故选C。2. How did Antuofermo win the fight? A. He trained hard before

14、 the fight. B. Hart became discouraged by his coach. C. He was confident about his boxing talent and power. D. He dealt with the punishment properly and grasped the chance. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段During the fight, Hart controlled. . . attacked and knocked Hart down, thus ending the fight可知, 他接受了Hart的惩罚

15、并且在哈特表现出疲惫的情况下抓住机会将其击倒在地。故选D。3. Why did Hart cry after the fight? A. He realized he was just mentally defeated. B. He was hurt and sent to a hospital. C. He lost the game easily. D. He was considered to be a coward. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段At that moment, Hart began to weep. . . both humans可知, Hart哭泣是因为

16、没有足够的意志力才被打败。打败他的是意志力也就是精神层面的。故选A。4. What are Antuofermos qualities? A. Hard-work and honesty. B. Humor and intelligence. C. Perseverance and determination. D. Enthusiasm and responsibility. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段Taking advantage of the situation, Antuofermo attacked and knocked Hart down, thus ending t

17、he fight可知, 他是一个果断的人。再根据文章第三段Every time he hit me with that left hook. . . stopped hitting me there可知, 每次Antuofermo都想放弃, 但每次他都没有放弃坚持了下来。说明Antuofermo是一个有决心有毅力的人。故选C。B(2021哈尔滨高二检测)If youve spent any amount of time boating, fishing, or bird-watching at lakes and rivers, you have most likely seen fishes

18、 jumping out of the water. I have seen it many times. Certainly, fishes will exit water in desperate attempts to escape enemies. Dolphins take advantage of the behavior, forming a circle and catching the frightened fishes in midair. But just as we may run fast from fun or from fear, different emotio

19、ns might motivate fishes to jump. Mobula rays (蝠鲼) arent motivated by fear when they throw their impressive bodiesup to a seventeen-foot wingspan (the distance from the end of one wing to the end of the other) and a ton in weightskyward in leap of up to ten feet. They do it in schools of hundreds. T

20、hey usually land on their bellies, but sometimes they land on their backs. Some scientists think it might be a way of removing parasites (寄生虫). But I think that the rays are enjoying themselves. In the clear waters of Floridas Chassahowitzka National Wildlife Refuge, I watched several schools of fif

21、ty or more mullets(鲻鱼) moving in beautiful formation. Their well-built bodies were most evident when they leaped from the water. Most of the time I saw one or two leaps by a fish, but one made a series of seven. They usually land on their sides. Each jump was about a foot clear of the water and two

22、to three feet in length. Nobody knows for sure why the fish leap. One idea is that they do it to take in oxygen. The idea is supported by the fact that mullets leap more when the water is lower in oxygen, but is challenged by the likelihood that jumping costs more energy than is gained by breathing

23、air. It is hard to imagine they will feel any fresher when back in water. Might these fishes also be leaping for fun? There is some new evidence. Gordon M. Burghardt recently published accounts of a dozen types of fishes leaping repeatedly, sometimes over floating objectssticks, plants, sunning turt

24、lefor no clear reason other than entertainment. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了鱼为何要跃出水面, 一些人认为是因为情绪的激发和要去除寄生虫, 但也有人认为这些鱼跃出水面可能是为了享受快乐。5. What can we say about the dolphins in Paragraph 1? A. They have great escaping skills. B. They are easily frightened. C. They are very clever. D. They love jumping. 【解析】选C。推理判

25、断题。根据第一段Dolphins take advantage of the behavior, forming a circle and catching the frightened fishes in midair. 可知海豚利用这种行为, 围成一个圈, 在半空中抓住受惊的鱼。海豚能够巧妙地吃掉跃出水面的鱼, 说明它们很聪明。故选C。6. What do the ray and the mullet have in common when jumping? A. Both do it in groups. B. Both land on their bellies. C. Both ju

26、mp many feet out of water. D. Both make leaps one after the other. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中They do it in schools of hundreds. 可知蝠鲼成群跳跃。以及第三段中I watched several schools of fifty or more mullets moving in beautiful formation. 可知, 蝠鲼和鲻鱼都是成群地跳跃。故选A。7. Whats the authors attitude towards the idea mentioned in P

27、aragraph 4? A. Anxious. B. Indifferent. C. Approving. D. Questionable. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段中It is hard to imagine they will feel any fresher when back in water. 可知作者认为第四段提到的猜想是值得怀疑的。故选D。8. Why do fishes leap according to Gordon? A. To remove parasites. B. To amuse themselves. C. To take in more oxygen

28、. D. To escape enemies. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中Gordon M. Burghardt recently published. . . other than entertainment. 可知Gordon 认为鱼跃出水面可能是为了享受快乐。故选B。【方法技巧】推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系, 结合自己的生活常识和经验, 再通过逻辑推理和判断, 理解文章的言外之意, 从而揭示文章的深层涵义。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到, 因此推理时我们务必要忠于原文, 在文章中寻找并确定可推论的依据, 即已知部分推论的前提

29、, 从中推测出未知部分推理的结论, 切忌妄加评论, 把自己的观点当成作者的观点。如第5小题, 根据第一段Dolphins take advantage of the behavior, forming a circle and catching the frightened fishes in midair. 可知海豚利用这种行为, 围成一个圈, 在半空中抓住受惊的鱼。由此可推知, 海豚能够巧妙地吃掉跃出水面的鱼, 说明它们很聪明。故选C。. 阅读理解Environmental groups and rock climbers are always at loggerheads because

30、 of the effect of rock climbing on the environment. There have been many examples, wherein rock climbers are accused of going into natural reserves and treating the animals, plants and rocks there badly. However, with the changing times, rock climbers are conscious and carry out minimal climbing. Ro

31、ck climbers hammer bolts on climbing routes and in the process damage the nature of rocks. In addition, climbing activities also have an effect on the animals and plants situated near the climbing area. The plants growing near the base of rocks are trampled, and the animals living in the climbing ar

32、ea are forced out of their places, whenever humans are around. For example, during the summer climbing season, pregnant females of an endangered species of snake live in open areas like roadsides, exposed walls or rocks, where there is less canopy closure compared to areas occupied by non-pregnant f

33、emales and males. According to climbers, these open areas are very suitable for climbing during summer. Many rock climbers have understood the significance of wildlife plant and animal preservation and related issues, and therefore take measures to reduce effects on climbing areas. Considering the e

34、ffect of climbing activities on natural reserves, various national parks and wildlife agencies have put forth certain regulations on climbers. There are seasonal closures of climbing areas to avoid illegal entrance of uninformed rock climbers. Climbers are always expected to support wilderness prese

35、rvation. Many environmental organizations have been formed to protect the environment and in the process draw up certain guidelines for rock climbers. Both sides have come to a common understanding of the effect of rock climbers on protected areas. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要说明了攀岩运动对环境的影响。为了保护环境, 已经成立了许多环境组织

36、, 并在这个过程中为攀岩者制订了一些指导方针。1. What does the underlined part “at loggerheads” in Paragraph 1 mean_. A. in supportB. in difficultyC. in disagreementD. in communication【解析】选C。词义猜测题。根据后文“There have been many examples, . . . plants and rocks there badly. ”可知, 由于攀岩运动对环境的影响, 环保组织和攀岩者经常有分歧。画线短语意思为“有分歧”。in disag

37、reement有分歧。故选C。2. Why is the example of snakes mentioned in Paragraph 2? A. To show how special their living habits are. B. To show rock climbing affects their lives. C. To show climbers are exposed to great danger. D. To show how to avoid wild animals in summer. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中“The plants growi

38、ng. . . for climbing during summer. ”可推知, 第二段中提到蛇的例子是为了表明攀岩对蛇的影响。故选B。3. What do environmental organizations do to preserve wilderness? A. Give guidelines to rock climbers. B. Accuse climbers of their climbing. C. Close some secured natural reserves. D. Encourage climbers to choose open areas. 【解析】选A

39、。细节理解题。根据最后一段中“Many environmental organizations have been formed. . . certain guidelines for rock climbers. ”可知, 环保组织为保护荒野为攀岩者提供指导。故选A。. 阅读填句(2021杭州高二检测)When is the last time you slept under the stars and cooked dinner over an open fire? You never know you may just fall back in love with the great o

40、utdoors and turn it into an annual vacation! Escape the busy city lifeWhy go camping? 1. Once your tent and campsite are set-up, you dont have to worry about cleaning, laundry or any other tasks that seem to consume your everyday life. And its a chance for you to turn off the smartphone, computer an

41、d other electronics to just sit back and relax. 2Theres so much beauty in the outdoors and we rarely get the chance to appreciate it. From beautiful mountains to freshwater lakes ideal for swimming, youll have your pick of outdoor activities to engage in. Quality time with friends and family3. This

42、will give your friends and family a chance to have some true quality time together whether its playing sports, cooking or simply talking to one another without the usual distractions (使人分心的事). You can learn new skillsLiving outdoors gives you the opportunity to learn some survival skills. 4. You may

43、 also learn how to protect yourself from mosquitoes and other insects, as well as experience how many material possessions you really can do without. Camping is affordableWhen it comes to budget vacations, a camping trip is one of the most economical choices for a family getaway. Groceries can be bo

44、ught ahead of time and once youve settled into the campsite, theres no need to worry about purchasing more food or buying souvenirs. 5. Happy camping! A. Decide with whom you are campingB. Gain a newfound appreciation for Mother NatureC. Make it a rule to keep the electronic games at homeD. Youll li

45、kely manage to build a fire after a camping tripE. Planning a camping trip begins with the desire to get outdoorsF. It gives you the opportunity to do nothing for a weekend or even longerG. So if youre looking for a trip thats going to save money, get out there and set up that tent【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍

46、了露营的好处: 既能高质量陪伴家人, 又可以暂时远离忙碌的生活。1. 【解析】选F。由上一句“Why go camping? (为什么要去露营? )”和下一句“Once your tent and campsite. . . consume your everyday life. ”上文提出为什么露营, 下文回答了露营的原因, 可得出此空填写内容应与露营的原因相关, 露营能给予人们更多的空闲时间, 承接上下文, F选项“它给你一个周末甚至更长时间无所事事的机会。”切题。故选F。2. 【解析】选B。此处选择小标题, 需总结第三段段意。由第三段“Theres so much beauty in t

47、he outdoors. . . outdoor activities to engage in. ”可知, 第三段讲露营时, 我们可以欣赏户外大自然的各种美丽, 承接下文, B选项“获得对大自然母亲的新的欣赏。”切题。故选B。3. 【解析】选C。由下一句“This will give your friends and family. . . without the usual distractions”可知, 下文讲不分心地、高质量地与朋友和家人在一起, 如不想分心, 那肯定要没有工作和电子产品的打扰, 承接下文, C选项“把电子游戏放在家里成为一项规则。”切题。故选C。4. 【解析】选D。

48、由上一句“Living outdoors gives you the opportunity to learn some survival skills. ”和下一句“You may also learn. . . you really can do without. ”上文讲户外生活给人们学习一些生存技能的机会, 下文讲在户外可以学到的生存技能(如免受蚊子和其他昆虫的侵害), 结合also可知, 该空填写内容也与在户外学习到的生存技能有关, 承接上下文, D选项“野营后你很可能会设法生火。”切题。故选D。5. 【解析】选G。由本段第一句“When it comes to budget vacations, a camping trip is one of the most economical choices for a family getaway. ”可知, 野营旅行是一个省钱的出游计划, 所以如果全家出游, 那野营就是最好的选择, 承接上文, G选项“所以如果你想找一次省钱的旅行, 那就出去搭帐篷吧。”切题。故选G。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1