ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:22 ,大小:120.50KB ,
资源ID:385304      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-385304-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022学年新教材高中英语 单元素养检测(一)Welcome Unit(含解析)新人教版必修第一册.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022学年新教材高中英语 单元素养检测(一)Welcome Unit(含解析)新人教版必修第一册.doc

1、单元素养检测(一)(Welcome Unit)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Nancy didnt try out for the play, and now theyve given the lead role to someone else. M: Actually, she did try out but didnt

2、make it. 1. What happened to Nancy? A. She tried out but failed. B. She was chosen for the lead role. C. She missed the chance of trying out. 答案: AText 2M: You can sit in my place if you like a window seat. W: Oh, its very kind of you, but mine is right over a wing. I would be able to see anything.

3、Thanks anyway. 2. Where does the conversation probably take place? A. In a train. B. In a plane. C. In a restaurant. 答案: BText 3M: Ive had to work overtime the last seven days in a row, and I havent gotten home until late. W: I work early mornings six days a week, so I go to bed early. Just so I can

4、 wake up at 5: 00 a. m. every day. 3. How many days does the man work overtime continuously? A. Five. B. Six. C. Seven. 答案: CText 4W: Do you want this bicycle? M: Me? For free? W: Yeah. I was going to sell it for cheap before I leave town, but I couldnt find anyone to buy it. And I dont want to just

5、 leave it here in the apartment. M: Sure. Thatd be great! Ive wanted one for a while. 4. How will the woman deal with her bicycle? A. Leave it in the apartment. B. Give it to the man for free. C. Sell it to the man at a low price. 答案: BText 5W: That is a beautiful painting, Jerry! Where did you buy

6、it? M: Actually, I made it. Ive been taking art classes for the past year. W: Really? Thats amazing! I had no idea you were so talented. This looks like it was painted by a professional. 5. How does the woman respond to the man? A. She is disappointed. B. She is impressed. C. She is optimistic. 答案:

7、B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Is everything ready for Billys birthday party? W: Yes. Ive finished baking the birthday cake and Ive set the table. Did you find the

8、 party hats? M: Yes, I did. Ive put one on the table for each child. And Ive prepared enough biscuits and candies. W: Good. James, does the birthday cake look wonderful? M: Sure. But you havent put the candles on the cake yet. W: Oh, right. Ive prepared some party games for the children, too. M: Ive

9、 bought a CD with lots of childrens songs on it. W: Hopefully, Billy will have a nice time. 6. What did the woman make to celebrate Billys birthday? A. A birthday cake. B. Biscuits. C. Some party hats. 答案: A7. What does the man remind the woman to do? A. Buy a CD. B. Prepare some party games. C. Put

10、 candles on the birthday cake. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Wendy, I was wondering if you could help me get a job? I mean, since youre resourceful. . . W: Why? I thought music was your life career. Is that because of that guitar player Tony? I remember you said you didnt get along with him. M: No,

11、not like that. I love playing in my jazz band, but I cant rely on it for a full-time salary. When the days are good, we get hired a lot to play at weddings, outdoor concerts and festivals. Then, once the cooler temperatures set in, we dont get that many jobs at all. Sometimes I can barely make ends

12、meet. 8. Why does the man stop relying on music as a full-time job? A. He doesnt like a band member. B. He isnt into music that much. C. The earnings arent stable. 答案: C9. On what occasion would the man be invited to play most probably? A. A local festival. B. A funeral. C. A birthday party. 答案: A听第

13、8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Fantastic party, isnt it? M: Yes, it sure is. I am a new student at the university, so its really nice to have a chance to meet some friendly people! My name is John, by the way. W: Great to meet you, John. Im Jane. M: Nice to meet you too, Jane. W: So tell me what you are st

14、udying. M: I am majoring in fashion design. W: Youre kidding! M: No, why? W: Im a fashion design major, too! But Im in my second year, which explains why we have never run into each other before. What are your favorite courses? M: Use of Color and Media is my favorite. I am also really enjoying my A

15、dvanced Drawing class. W: Those were two of my favorite first-year courses as well! My favorite now is Mixed Materials. John, we should get together for coffee next week. I would love to see your design, and I could show you mine. M: What a fun idea! Lets make it happen! 10. Where does the conversat

16、ion take place? A. At a party. B. In a lecture hall. C. At a coffee shop. 答案: A11. Which course does the man like best? A. Mixed Materials. B. Advanced Drawing. C. Use of Color and Media. 答案: C12. What will the speakers do next week? A. Meet some friends together. B. Show each other their designs. C

17、. Meet at a bar to discuss design. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Is this table on the corner okay? W: Sure. We can sit here. M: Gee. Youve hardly got anything on your plate. W: Yeah. I guess Im just not that hungry. M: Whats the matter? Arent you feeling well? W: Well, Ive been really worried. Its

18、my car. Its in the shop again. M: Really? Whats wrong this time? W: I dont know exactly. Somethings wrong with the brakes, I think. M: Well, at least that shouldnt cost you much to fix. Parts are cheaper for all the American cars like yours. Did the mechanic say how much it would cost? W: He said he

19、 would call me later today about the cost. M: Watch out he doesnt try to take advantage of you. W: What do you mean? M: Well, some car mechanics, if they think that someone doesnt know much about cars, they might try to overcharge that person. W: Maybe so. But I trust this man. He has done some work

20、 for me in the past and his prices seemed to be fair. M: Oh, thats good to know. Maybe Ill try using him in the future. By the way, do you need a ride home after class today? 13. Where does the conversation probably take place? A. In a shop. B. In a dining room. C. In a park. 答案: B14. Why is the wom

21、an worried? A. Theres something wrong with her car. B. The mechanic might try to overcharge her. C. Good mechanics are not available. 答案: A15. What does the woman think of her mechanic? A. He overcharges her. B. He takes advantage of her. C. He is reliable. 答案: C16. Whats the relationship between th

22、e speakers? A. Couples. B. Colleagues. C. Classmates. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Attention, swimmers! Please listen carefully to the following information about our community pool. All guests must sign in and leave a photo ID at the front desk. State law requires that all swimmers must shower wit

23、h soap before entering the pool. Besides, all swimmers must wear proper bathing suits. If any of our staff determines that your clothes are not appropriate, either because they are too short or too dirty, you will not be allowed into the water. If you are sick, or have any signs of illness, do not u

24、se the pool until you are completely recovered. Please remind your children to use the bathroom before entering the pool. If they have any “accidents”, you must report them to the gym staff immediately. Children ten years of age and younger must be accompanied by an adult over the age of 18 at all t

25、imes. Remind children that spitting is not allowed. Finally, there has been a schedule change. In the past, we have been open from 6: 00 a. m. to 6: 00 p. m. Starting January 1, we will be open from 7: 00 a. m. to 6: 30 p. m. 17. What is required for guests? A. A photo ID. B. A life jacket. C. Gym s

26、horts. 答案: A18. What must be reported to the gym staff? A. Spitting. B. Childrens “accidents”. C. Any illness after swimming. 答案: B19. At what age can children swim alone? A. Nine years old. B. Ten years old. C. Eleven years old. 答案: C20. Which pool policy has changed? A. The business hours. B. The

27、showering rules. C. Required swimming clothes. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AThe other day I heard a few local musicians talking, “I hate all the pianos in this town and I hate that rubbish they play on the radio. They cannot even understa

28、nd rhythm (韵律). ”“Nobody wants to pay musicians anything. Im sick of all the people who want you to play without paying you. ” One younger musician said, “There are a couple of clubs who want me to play for a few nights a month, and Im trying to find other places to play. Im also planning to join in

29、 several summer festivals this year. ”I really liked what the younger musician said so I made friends with him. Attitudes are important. Whether theyre positive or negative (消极的), theyre all rubbing off on you. If youre around people who are always complaining (抱怨) others, it is possible that you wi

30、ll start doing the same as well. If you spend lots of time with people who dont support your dreams, it is time to take a look at the people you call “friends”. There is an easy exercise you can try. Make a list of the people who you often stay with, and simply stop spending time with the negative p

31、eople on your list. Set a new standard for yourself and dont become friends with people who fall below that standard. The choice is always yours to make. Of course, this exercise is entirely different from making friends only for the good of oneself. We really should try to help and spend time with

32、those who are working towards a goal or dream. 【语篇概述】本文说的是交友的问题。近朱者赤, 近墨者黑, 故不可与有负能量的人为友。21. Why did the author want to make friends with the younger musician? A. He is more active than the others. B. He can earn more than the others. C. He has more things to do than the others. D. His attitude is m

33、ore positive than the others. 【解析】选D。推理判断题。与前面的几句话相比, 这位青年音乐家的态度积极上进, 和他交朋友不会产生消极的影响。另外, 作者在下文中谈到的不要和消极的人为友是提示。22. The underlined part “theyre all rubbing off on you” in Paragraph 2 means _. A. theyll push you aheadB. theyll have an influence on you C. theyll keep you from moving onD. theyll help yo

34、u realize your dreams【解析】选B。句意猜测题。根据后面的解释If youre around people who are always complaining others, it is possible that you will start doing the same as well. 可知身边的人会对你产生很大的影响。23. By doing the exercise mentioned in Paragraph 3, you can _. A. make the right kind of friendsB. improve your ability to ma

35、ke friendsC. develop a better relationship with your friendsD. make some new friends with the same interests as you【解析】选A。推理判断题。立下交友的标准, 就会找到符合你标准的恰当的人交朋友。24. We can get the following information from the passage EXCEPT _. A. the younger musician is a positive person and would be a good friendB. one

36、 will start complaining if one spends too much time with negative peopleC. the exercise can help you keep close to really helpful friendsD. one should avoid making friends with people who have lots of difficulties【解析】选D。推理判断题。四个选项, 唯有选项D文中没提到。BFinally, I entered the university. Because of my careful

37、 savings, I did not have to work during the school years. Then summer came and it was time to work harder than ever. I continued working as a waitress at night, instructed tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons. I even decided to take a class

38、 at a community college. This class at the community college saved me $650. It was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my relatively easy life at the university. During my second and third years of undergraduate schooling, I decided to work about five hours per week in the ca

39、mpus admissions office answering phones. This provided a little spending money and kept me from drawing my savings out. The overall situation looked hopeful as I approached my senior year as long as I could make as much money as I had the previous summer. I wanted to go to Israel to study for 3 week

40、s, but I hesitated in making this decision because it would cost me $1, 600 more to get the credits in Israel. About two weeks later my mom called to tell me that I had $1, 600 in the bank that I had forgotten about! One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to m

41、ake money; however, I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer before. The way everything worked together to make this trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me. This exper

42、ience has shaped me in many important ways. The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic. Working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of a dollar. It also made me learn how to search for creative ways to settle difficult situations.

43、【语篇概述】作者在上大学期间, 充分利用课余时间从事一些兼职工作, 获得了不错的收入。更重要的是, 这些工作经历使作者认识到了职业道德的重要性, 并且也学会了如何应对困难。25. Where did the writer probably work part-time before attending the university? A. In a restaurant. B. In the tennis camps. C. In a company. D. In the campus admissions office. 【解析】选A。 细节理解题。根据第一段第四句“I continued

44、working as a waitress at night, instructed tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons. ”可知, 作者上大学之前可能在饭店从事过兼职工作, 故选A。26. The writer took a class at a community college mainly because _. A. she wanted to save moneyB. life there was relatively easy

45、C. summer time was tiringD. it was required by the university【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“This class at the community college saved me $650. ”可知作者选这门课程的主要原因是她要省钱。故选A。27. The writers major concern about the trip to Israel was that _. A. her mother would not give her approvalB. she would fail to get credits i

46、n IsraelC. a well-paid summer job would be lostD. $1, 600 couldnt be drawn out in time【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的“One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to make money”可知作者关心的不仅是旅行的费用, 还有失去了挣钱的时间。故选C。28. The passage is mainly about how the writer _. A. made money on t

47、he college campusB. managed to make full use of her vacationC. was forced to support herself by her motherD. was shaped by working part-time through college【解析】选D。主旨大意题。根据最后一段第一、二句“This experience has shaped me in many important ways. The first thing that I learned was the importance of a strong wor

48、k ethic. ”可知, 这些经历在许多重要方面塑造了作者。故选D。CWhat are American high schools like? Well, Im happy to tell you what I know. When I started school here, it had already been a week since the school opened. At this school, freshmen usually go on a trip for about three days at the beginning of school. Unfortunatel

49、y I missed that wonderful trip, which would have been the best time to get to know my classmates. I was really sad. I wished Id known about it earlier. Despite the disappointment, however, I gradually adapted to my new life and school. There is a space in the basement of the teaching building where

50、students chat and meet each other. As we do not always have the same classrooms and classmates, the school wants us to get to know each other there. Students usually come to school early, sit in that space and have fun. Around the space, there are many lockers for students to leave their books in, s

51、o that students do not have to carry a heavy schoolbag everywhere. It really surprises me that we have almost no textbooks. We only have textbooks for World History and Algebra and they are big and heavy, like bricks. For other classes, we only need binders (活页夹) with paper in them. Without textbook

52、s, students learn things freely and actively. For example, my humanities teacher just teaches us what is in her mind at the time. We never know what we will learn. Another difference between American schools and Chinese schools is that American schools care about students morality more than their ac

53、ademic studies. For example, if you do not finish your homework, you will just be asked to do it later, but if you cheat or lie, you will get a warning or even be kicked out. I think that most students here are good at schoolwork as well, but compared to Chinese students, they can make learning a mo

54、re joyful experience. I think we should take the good points from our two different kinds of education to perfect our approach to studying. 【语篇概述】本文是关于美国高中教育的一些情况。29. What was the writer sad for? A. He was late for school. B. He missed the trip at the beginning of school. C. He didnt know anyone. D.

55、 American students looked down upon him. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段第三句“Unfortunately I missed that wonderful trip”很遗憾我错过了那次美妙的旅行。故选B。30. Why do students go to the basement of the teaching building? A. To attend class. B. To share a classroom. C. To have fun. D. To meet teachers. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段第一句“There

56、is a space in the basement of the teaching building where students chat and meet each other. ”教学楼的地下室有一个地方, 学生可以在那里聊天、会面。第三句“Students usually come to school early, sit in that space and have fun. ”学生们通常很早来到学校, 坐在那个地方玩乐。故选C。31. According to the passage, in American high schools, _. A. you are likely

57、to be kicked out if you cheatB. youll be punished if you do not finish your homeworkC. students are better at schoolwork than Chinese studentsD. students care much about the grades they get【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段最后一句“if you cheat or lie, you will get a warning or even be kicked out”可知如果你作弊或说谎, 你将会被警告甚至

58、被开除, 故选A。DIn America, drivers education is part of the regular high school curriculum. Every student in his or her second year of high school is required to take a class in drivers education. However, unlike other courses, it is not given during the regular school year. Instead it is a summer course

59、. The course is divided into two parts: class time for learning laws and rules and driving time to practice driving. Class time is not unlike any other class. The students study the basic traffic laws from a text to pass the written driving test that is given to anyone who wants to get a drivers lic

60、ense. Driving time is a chance for the students to get behind the wheel and practice starting. Each student is required to drive a total of six hours. The students are divided into groups of four. The students and the instructor go out driving for two hours each time. So each student gets half an ho

61、ur driving time per outing. Drivers Ed cars are unlike other cars in which they have two sets of brakes(刹车), one on the drivers side and one on the other side where the instructor sits. So if the student driver should run into difficulties, the instructor can take over. The car also has another spec

62、ial feature. On the top of the car is a sign that reads: STUDENT DRIVER. That lets nearby drivers know that they should use extra caution because the student driver is a beginning driver, not very experienced. After the student has passed the drivers education course and reached the suitable age to

63、drive (this age differs in every state but in most cases the person must be 16 years old), they can go to a designated state office to take their drivers test, which is made up of an eye examination, a written test, and a road test. The person must pass all the three tests in order to be given a dri

64、vers license. 【语篇概述】在美国, 驾驶教育是普通高中课程的一部分。本文介绍了美国学生是如何学习驾驶课程的。为了拿到驾驶执照, 他们必须通过三种测试: 眼睛检测、笔试和路试。32. We can infer that the students are required to _in their whole driving practice. A. go out driving for 12 timesB. spend at least six hours drivingC. drive for two-hour blocks of timeD. get half an hour

65、driving【解析】选A。推理判断题。根据第三段中的Each student is required to drive a total of six hours. 和最后一句So each student gets half an hour driving time per outing. 可知, 学生每次出去练习驾驶半小时, 总共要练习六小时, 故需要12次的驾驶练习, 所以选A。33. In America, the drivers course mentioned above is _. A. considered as part of the advanced educationB.

66、 given to anyone wanting to get a drivers licenseC. carried on at the same time as other coursesD. required of all the students of Grade 2 in high schools【解析】选D。细节理解题。根据第一段中的Every student in his or her second year of high school is required to take a class in drivers education. 可知, 高中二年级的每一个学生都需要参加驾

67、驶教育的课程。故选D。34. To prevent accidents, a drivers ED car _. A. has a sign inside itB. has two sets of brakesC. is big enough to hold five personsD. cant run very fast【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的Drivers Ed cars are unlike other cars in which they have two sets of brakes, one on the drivers side and one on the o

68、ther side where the instructor sits. 可知, 教练车有两个刹车, 一个在司机一边, 一个在教练坐的那一边。故选B。35. Which of the following does not agree with the requirements for the students wanting to get their drivers license? A. They must be 16 years of age. B. They should go to have their drivers course. C. They must have their e

69、yes examined. D. They ought to do well in their drivers course. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段的描述可知, 为了获得驾驶执照, 必须通过三个测试: 眼睛检测、笔试和路试。而年满16岁的条件, 各州规定不一。故选A。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Advice for High School StudentsAs a person who is graduating from high school very soo

70、n, I have some suggestions for students in high school or students who are soon going to be high school students. 36 I am sure others can benefit from reading them and will not make similar mistakes like me. 37 Do not value first impressions highly. Dont dismiss a person or an idea too early just be

71、cause you immediately get a bad impression. You will miss many opportunities because of that. Although something seems bad at the first impression, it does not mean it is bad all the time. Try to give everything a fair chance. Dont try to please everybody. There is no way you can please everybody or

72、 get everybody to agree with you. 38 It is a huge waste of time. Have respect for authority. No matter how much you may dislike them, just remember that teachers and parents care about you and they are only doing their jobs. 39 Dont argue with them and dont just obey them. Realize high school is not

73、 the real world. The real world isnt a closed environment. 40 What is rewarded in high school such as popularity and agreement is different from what is rewarded in the real world. If high school isnt working out for you, you may find yourself better at handling the real world. A. Do not be too quic

74、k to judge. B. So just learn to say the word “No” a lot. C. Listen to their advice and consider it carefully. D. Many of these are based on regrets that I have. E. Bad habits are hard to break and remain with you for a long time. F. Dont spend any effort trying to please others who will never like y

75、ou. G. It is a free society where people accept responsibility for their actions. 【语篇概述】作者结合自身的经验给正在读高中和即将进入高中的学生提出了四条建议。36. 【解析】选D。根据横线前句可知作者要给正在读高中和即将进入高中的学生一些建议, 再根据横线后句“I am sure others can benefit from reading them and will not make similar mistakes like me. ”可知这些建议是作者由高中的教训总结而来的。故D项符合上下文语境。37.

76、 【解析】选A。根据本段倒数第二句“Although something seems bad at the first impression, it does not mean it is bad all the time. ”可知很多事物乍一看很不好, 但并不意味着它总不好。也就是说我们不要过于迅速地做出判断。故A项正确。38. 【解析】选F。本段第一句“Dont try to please everybody. ”告诉我们不要取悦所有人, 因为不是所有人都喜欢你。F项“Dont spend any effort trying to please others who will never

77、like you. ”与本段中心思想一致, 且和后句“It is a huge waste of time. ”一致。39. 【解析】选C。根据横线后句“Dont argue with them and dont just obey them. ”可知作者建议我们不要和老师以及父母争吵, 也不要盲目地服从他们。也就是说要有我们自己的思考和判断。故C项正确。40. 【解析】选G。根据横线前边两句“Realize high school is not the real world. The real world isnt a closed environment. ”可知学校并不是真正的世界, 真

78、正的世界不是一个封闭的环境。真正的世界是一个我们要为自己的行为负责任的自由的社会。故G项符合上下文语境。第三部分语言知识运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。James shook his money box again. Nothing! He carefully 41 the coins that lay on the bed. $24. 52 was all that he had. The bicycle he wanted was at least $90

79、! 42 on earth was he going to get the 43 of the money? He knew that his friends all had bicycles. It was 44 to hang around with people when you were the only one without wheels. He thought about what he could do. There was no point asking his parents, for he knew they had no money to 45. There was o

80、nly one way to get money, and that was to earn it. He would have to find a job. But who would hire him and what could he do? He decided to ask Mr Clay for advice, who usually had 46 on most things. “Well, you can start right here, ”said Mr Clay. “My windows need cleaning and my car needs washing. ”T

81、hat was the47 of James odd-job(零工) business. For three months he worked every day after finishing his homework. He was amazed by the variety of jobs that people 48 for him to do. He took dogs and babies for walks, cleared out cupboards, and mended books. He lost count of the 49 of cars he washed and

82、 windows he cleaned, but the 50 increased and he knew that he would soon have 51 for the bicycle he wanted. The day finally came when James counted his money and found $94. 32. He 52 no time and went down to the shop to pick up the bicycle he wanted. He rode 53 home, looking forward to showing his n

83、ew bicycle to his friends. It had been hard 54 for the money, but James knew that he valued his bicycle far more since he had bought it with his own money. He had 55 what he thought was impossible, and that was worth even more than the bicycle. 【语篇概述】詹姆斯想要一辆新的自行车, 但是他的父母也不是很有钱。最后, 詹姆斯通过做兼职工作, 通过自己的劳

84、动为自己买了一辆自行车。得到一辆自行车对别的孩子来说也许是轻而易举的事情, 但对于詹姆斯来说那是用辛勤的汗水换来的, 这样的自行车相当珍贵。41. A. cleaned B. covered C. counted D. checked【解析】选C。逻辑推理题。通过句意可知詹姆斯在反复数钱, 因为他想用这笔钱买东西, 但钱不够。count the coins 数钱, 故答案为C。42. A. How B. Why C. Who D. What【解析】选A。逻辑推理题。此处表示方式, 故答案选A。43. A. amountB. partC. totalD. rest【解析】选D。逻辑推理题。作者已

85、经有了24. 52美元, the rest of the money在这里用rest指购买自行车的其余的钱, 故答案为D。44. A. braveB. hardC. smart D. unfair【解析】选B。逻辑推理题。在孩子心中, 作为唯一没有自行车的人走在众人面前是很没面子, 很难的。故答案为B。45. A. cost B. spend C. spare D. save【解析】选C。词语辨析题。cost花费; spend花费; spare抽出; save节约。spare no money一点钱都拿不出。因为家庭贫困, 父母拿不出钱来为孩子买自行车。故答案为C。46. A. decisio

86、nsB. experienceC. opinionsD. knowledge【解析】选C。逻辑推理题。前面提到他向Mr Clay请教, 故选opinions, 答案为C。47. A. beginningB. introductionC. requirementD. opening【解析】选A。逻辑推理题。根据前面的建议, 这里应该是开始打零工, 故答案选A。48. A. offeredB. foundC. promised D. looked【解析】选B。词语辨析题。offer sth. to sb. 因此答案不能选A, find jobs for sb. 为某人找到工作, 正确答案为B。49

87、. A. brandB. number C. size D. type【解析】选B。逻辑推理题。根据后面句子of cars he washed and windows he cleaned知应该是他数不清他洗过多少辆车和擦过多少窗户, 答案为B。50. A. effortB. pressureC. moneyD. trouble【解析】选C。背景常识题。随着自己做零工的增加, 钱也越来越多, 故选C。51. A. allB. enough C. muchD. some【解析】选B。逻辑推理题。因为打零工而挣钱越来越多, 这里指足可以买一辆自行车。故答案为B。52. A. gaveB. left

88、C. tookD. wasted【解析】选D。词语辨析题。waste no time毫不耽搁。当孩子挣够了钱他便立即去买自行车, 表明一种迫切的心情。故答案选D。53. A. patientlyB. silently C. proudly D. carefully【解析】选C。词语辨析题。patiently有耐心地; silently寂静地; proudly自豪地; carefully认真地。因为自己打工挣钱买到了自行车, 所以感到自豪, 答案为C。54. A. searchingB. asking C. lookingD. working【解析】选D。逻辑推理题。前文提到为了挣钱, 詹姆斯打

89、了许多零工, 答案为D。55. A. imaginedB. madeC. achieved D. learned【解析】选C。词语辨析题。imagined设想; made制作; achieved实现; learned学习。孩子得到他认为不可能得到的东西。故答案为C。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。When my brother and I said we were going to spend our Christmas holidays abroad, the whole family objected

90、violently. But nothing could persuade us 56. _(stay). Two days before Christmas, we went to a small town in57. _ (south)Germany. We 58. _(spend) the whole of Christmas Eve sightseeing. There were 59. _ many activities in the town that they added to our excitement. The streets were 60. (crowd)with pe

91、ople and the shops were full of wonderful things. In the evening, we went to listen to Christmas songs 61. _(sing) by children around the 62. _(bright) decorated Christmas tree in the main street. We planned to have 63. _ meal at the best restaurant in town the next day. However, in the morning the

92、streets were empty. Whats worse, all the shops including the restaurants were shut. At last we had to return to our hotel, 64. _(feel) very miserable. Our Christmas “feast” was a bag of fruits, 65. _ my brother had happened to buy the day before. 【语篇概述】文章讲述了我和弟弟在国外度过圣诞节的经历。56. 【解析】to stay。考查不定式。pers

93、uade sb. to do sth. 说服某人做某事, 故填不定式to stay。57. 【解析】southern。考查形容词。此处指在德国南部, 故填southern。southern意为“南方的, 南部的”。58. 【解析】spent。考查动词的时态。文章讲述的是过去发生的事, 结合所给时态要用过去时, 故填spent。59. 【解析】so。考查副词。此处是so. . . that. . . 句型, 表示“如此以至于”, 故填so。60. 【解析】crowded。考查形容词。句意: 街上满是人, 商店里满是奇妙的东西。 be crowded with 为固定搭配, 意为“挤满”。61.

94、【解析】sung。考查非谓语动词。句中Christmas songs和动词sing之间是被动关系, 表示圣诞歌曲被唱, 要用过去分词表被动, 故填sung。62. 【解析】brightly。考查副词。此处修饰非谓语动词decorated用副词, 故填brightly。63. 【解析】a。考查冠词。meal是可数名词, 此处指一顿饭, 故填冠词a。64. 【解析】feeling。考查非谓语动词。句中feel的主语和句子的主语一致, 都是we, 表示主动要用动词的-ing形式, 故填feeling。65. 【解析】which。考查定语从句。本句为非限制性定语从句, 先行词是a bag of fru

95、its, 指物, 在定语从句中作宾语, 故填关系代词which。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假定你是李华。你的英国朋友Jack对全新的高中生活感到无所适从。请你给他写一封电子邮件, 提出一些建议。邮件的内容包括: 1. 学习方面; 2. 人际关系方面; 3. 其他方面。注意: 1. 词数80左右, 开头和结尾已为你写好, 不计入总词数; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。Dear Jack, Im sorry to hear that you are having trouble in dealing with the new high school

96、 life. _I hope you will find these ideas useful. All the best! Yours, Li Hua【参考范文】Dear Jack, Im sorry to hear that you are having trouble in dealing with the new high school life. Id like to offer you some suggestions. Firstly, we students must work hard at all the lessons and try our best to get go

97、od grades. Only in this way can we attend an ideal university. Secondly, we should get along well with our classmates and teachers, which will further help improve our social skills. Thirdly, we have to learn how to live our own lives. After all, well have to live on our own in the near future. I ho

98、pe you will find these ideas useful. All the best! Yours, Li Hua第二节读后续写(满分25分)(2020宁波高一检测)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150词左右。My family moved from Taiwan to a small town in central Georgia, where my dad got a visa for my family and a job. I had just learned English, and from what li

99、ttle I could gather from my friends, Santa Claus would come down ones chimney and put toys in ones stocking on Christmas Eve! What a great country, I thought. After I looked up “stocking” in my Chinese-English dictionary, I knew what I had to do and always expected that day. Finally, the big day cam

100、e. On that wonderful night, after everyone went to bed, I sneaked out of bed, took my longest, cleanest knee sock and attached it to a nail already on the mantel (壁炉). Obviously, the previous owners of this house were no strangers to this Santa character. Gazing at the sock and imagining the delicat

101、ely-packed gift in it, I couldnt help giggling (咯咯笑). For the first time, I found it hard to fall asleep. And for the first time, I woke up before everyone else in the early morning. Then I headed straight to the fireplace and was even ready for what to say after seeing the gift. However, what happe

102、ned next was the least thing I wanted to mention. On the nail was the empty and lonely sock. I was hit with the reality of the empty sock and the biggest lie ever told. I tried my best to hold back my tears but failed. Bursting into tears, I quickly took down the sock and stuffed it in the back of a

103、 drawer. Every December since then, the topic of Christmas memories would unavoidably come up, and I would amuse my friends with my poor-little-me story. I had to make it as funny as possible, or else I would cry once again. I didnt know whether any of my audience ever noticed the sparkling tears hi

104、dden in my eyes. How could I know that Santa was just late? Nine years ago, on Christmas Eve, I heard a knock on the door when I was watching TV. Unwillingly, I dragged my feet and opened the door. Outside the door stood an old man with a white beard and a red cap, holding a well-packed box. _Throug

105、h tear-blurred eyes, I recognized the handwriting on the card. _【参考范文】Outside the door stood an old man with a white beard and a red cap, holding a well-packed box. Wearing a radiant smile, the man reached out his hands, passed the box to me and grinned “Christmas gift for you”. Shocked at the unexp

106、ected guest and gift, I was at a loss what to say. The moment he blended into the darkness, I untied the ribbon with heart thumping wildly. Inside the box lay a teddy bear I had longed for with an attached card. Once again, I couldnt contain my tears. Through tear-blurred eyes, I recognized the hand

107、writing on the card. It was a friend of mine and I later discovered that the man was her father. She was one of the audience of my sad story. The card read: Sorry, Im late. Merry Christmas. I wiped away tears, held the box tightly and felt a surge of warmth. Christmas memories of this year wouldnt b

108、e a bitter joke. Instead, it was a miracle which witnessed a healed heart. So now I believe Santa is real. This Santa doesnt come down our chimneys, but lives inside good and thoughtful people who really listen to friends, and then plan deliberate acts of kindness. 【补偿训练】完成句子1. We are really looking

109、 forward to seeing you again. 我们真的盼望再次看到你。2. As students, we should concentrate on our study. 作为学生, 我们应该把注意力集中在我们的学习上。3. We find the bed very comfortable. 我们发现这张床非常舒服。4. He is busy revising English for the coming exam. 他正在忙着为即将到来的考试复习英语。5. His parents are anxious about his safety. 他的父母非常担心他的安全。6. Th

110、e boy is always curious about all kinds of cars. 这个男孩总是对各种各样的汽车好奇。7. They are so excited to see you. 他们看到你非常兴奋。8. I hope everyone can take an active part in sports. 我希望每个人都可以积极参加体育运动。9. How frightened she was! 她是多么害怕呀! 10. No matter how difficult the question is, I will figure it out. 无论这个问题多么困难, 我都会把它计算出来。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1