1、阅读理解AIt is hardly surprising that clothing manufacturers(生产商) follow certain uniform standards for various features(特征) of clothes. What seems strange, however, is that the standard adopted for women is the opposite of the one for men. Take a look at the way your clothes button. Mens clothes tend to
2、 button from the right, and womens from the left. Considering most of the worlds population-men and women-are right-handed, the mens standard would appear to make more sense for women. So why do womens clothes button from the left? History really seems to matter here. Buttons first appeared only on
3、the clothes of the rich in the 17th century, when rich women were dressed by servants. For the mostly right-handed servants, having womens shirts button from the left would be easier. On the other hand, having mens shirts button from the right made sense, too. Most men dressed themselves, and a swor
4、d drawn from the left with the right hand would be less likely to get caught in the shirt. Today women are seldom dressed by servants, but buttoning from the left is still the standard for them. Is it interesting? Actually, a standard, once set, resists change. At a time when all womens shirts butto
5、ned from the left, it would have been risky for any single manufacturer to offer womens shirts that buttoned from the right. After all, women had grown so used to shirts which buttoned from the left and would have to develop new habits and skills to switch. Besides, some women might have found it so
6、cially awkward to appear in public wearing shirts that buttoned from the right, since anyone who noticed that would believe they were wearing mens shirts. ( ) 1. What is surprising about the standard of the clothing industry? A. It has been followed by the industry for over 400 years. B. It is diffe
7、rent for mens clothing and womens. C. It woks better with men than with women. D. It fails to consider right-handed people. ( ) 2. What do we know about the rich men in the 17th century? A. They tended to wear clothes without buttons. B. They were interested in the historical matters. C. They were m
8、ostly dressed by servants. D. They drew their swords from the left. ( ) 3. Womens clothes still button from the left today because.A. adopting mens style is improper for women B. manufacturers should follow standards C. modern women dress themselves D. customs are hard to change ( ) 4. The passage i
9、s mainly developed by. A. analyzing causes B. making comparisons C. examining differences D. following the time order 【语篇解读 语篇解读】本文由男女衣服的不同,分析产生这种不同的原因,并且告诉我们这种不同为 语篇解读 什么延续到现在.1. 答案 B 【解析】 细节理解题. What seems strange , however, is that the standard adopted for women 由 is the opposite of the one for m
10、en.可知男女衣服的标准不一样令人惊奇.所以答案选 B 项. 2. 答案 D 【解析】 细节理解题. 根据文中 Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hang would be less likely to get caught in the shirt.可判断选 D 项. 3. 答案 D 【解析】细节理解题.根据Actually, a standard , once set, resists change.可知,习惯一旦 养成,就很难改变是女式衣服的纽扣仍然在左边的原因.由此判断
11、选 D 项. 4. 答案 A 【解析】组织结构题.通观整篇文章可以看出,作在开始提到一个现象男女衣服的标准 相反,然后分析这种现象产生的历史原因,最后告诉我们现在这是这样的原因.由此判断选 A 项. B Sitting on the peaceful coast of Galapagos Islands. Ecuador, watching the sun move quietly into the sea, you shouldnt forget that Charles Darwin (1809-1882) arrived here in 1835. He stayed on the is
12、lands for five weeks, observing various animals. This finally inspired (启发) his famous work, On the Origin of Species. You can certainly follow Darwins footsteps and enjoy a trip from four to seven days to the islands. The islands are certainly a paradise (天堂) for wildlife, as there are no natural k
13、illers on the islands and the number of boats and visitors is under government control. Though you cannot walk freely as Darwin did about 200 years ago, each day is as impressive as it could be. The most well-known animal of the Galapagos is the giant tortoise(巨型海龟), which can be seen moving slowly
14、around the highlands of Sanra Cruz, the second largest island in the archipelago(群岛). Some of these creatures are so old that they might have been seen in their youth by Darwin himself. Despite strict control over activities and timing, your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of inc
15、omparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air. Travelling between the islands and observing the wildlife that so inspired Darwin,
16、 you will feel as though you are getting a special view of an untouched world. At night you will sleep on board the ship, leaving the wildlife in complete occupation of the islands, which are as undisturbed now as they have been since the beginning of time. ( ) 1. What do we know about Darwins visit
17、 to the islands? A. He studied different creatures on the islands B. He completed his famous book on the islands C. He was touched by the geography of the islands D. He was attracted by well-known animals of the islands ( ) 2. Which of the following plays a role in making the islands a paradise for
18、wildlife? A. Animals on the islands feed on grass. B. Local government forbids killing wildlife. C. People cannot visit the islands as they wish. D. Tourists are not allowed to touch the animals. ( ) 3. Your stay on the islands will be most impressive mainly because of_. A. The beautiful sea views B
19、. Darwins inspiring trip C. a closer view of animalsD. various daring activities ( ) 4. Which of the following would be the best title for the passage? A. A Unique Attraction for Wildlife Lovers B. Calapagos as a Paradise for Adventures C. Charles Darwin as a Symbol of Galapagos D. A Successful Exam
20、ple of Wildlife Protection 【语篇解读 语篇解读】本文介绍了一个冒险家的乐园 Galapagos Islands,达尔文曾在这儿受到启发写 语篇解读 出了物种起源一书,同时,由于这儿保护得很好,直到现在依然是旅游的好去处. 1. 答案 A 【解析】细节理解题.由文中的 He stayed on the islands for five weeks, observing various animals.可知达尔文在这儿观察了各种各样的动物. 2. 答案 C 【解析】细节理解题.根据文中.strict control over activities and timing.
21、可知,当地对游客的 活动和参观时间都是有严格限制的,所以答案选 C 项. 3. 答案 C 【解析】细节理解题.根据 your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air.可知,在 Galapagos 岛上能与动物亲密接触. 4. 答案 A 【解析】主旨大意题.这篇文章主要是向我们推荐 Galapagos Islands,因此题目要具有醒目 的特点,方能达到吸引读者眼球的目的,故题目以 A 为佳.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有