ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:121.50KB ,
资源ID:385290      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-385290-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十六.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十六.doc

1、阅读理解AAn idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome.In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the

2、 program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the If All of Seattle Read the Same Book project in 1998. Her original pro

3、gram used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong.In Chicago, the mayor(市长)appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first boo

4、k in the One Book, One Chicago program. As a result, reading clubs and neighbourhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New

5、York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致)can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed the point ,putting all t

6、heir energy And passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.Ultinatel was Nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process. or have enjoyed speaking to someone with whom they w

7、ould not otherwise have shared a word.( ) 1. What is the purpose of the project launched by Nancy?A. To invite authors to guide readers.B. To encourage people to read and share.C. To involve people in community service.D. To promote the friendship between cities.( ) 2.Why was it difficult for New Yo

8、rkers to carry out the project?A. They had little interest in reading.B. They were too busy to read a book.C. They came from many different backgroundsD. They lacked support from the local government( ) 3. According to the passage, where would the project be more easily carried out?A. In large commu

9、nities with little sense of unityB. In large cities where libraries are far from homeC. In medium-sized cities with a diverse populationD. In large towns where agreement can be quickly reached( ) 4.The underlined words “shared a word” in Paragraph 5 probably mean A. exchanged ideas with each otherB.

10、 discussed the meaning of a wordC. gamed life experience D. used the same language( ) 5.According to Nacy, the degree of students of the project is judged by the careful selection of a proper bookA. the growing popularity of the writersC. the number of people who benefit from reading.D. the number o

11、f books that each person reads.【文章大意】文章鼓励人们互相分享阅读的想法,并享受分享阅读的过程。1.B细节理解题。定位关键词project launched。根据文章第二段的as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools.和who launched (发起)the If All of Seattle Read the Same Book可知答案为B。2.C细节理解题。根据文章第四段The only problem arose in New Yor

12、k ,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. 唯一的问题也就产生了纽约,在那里,当地读者不能决定一本书代表巨大而多样化的人口。选C。3.D细节理解题。根据文章第四段This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致)can be achieved .可知答案。4.A 词义猜测题

13、。从上文阅读不仅要互相分享阅读的想法,还要享受分享阅读的过程。由otherwise可以看出shared a word是指前者,互相分享阅读的想法。5.C主旨大意题。文章鼓励人们互相分享阅读的想法,并享受分享阅读的过程。BBlind imitation (模仿)is self-destruction. To those who do not recognize their unique worth. Imitation appears attractive: to those who know their strength. Imitation is unacceptable.In the ea

14、rly stages of skill or character development, imitation is helpful. When I first learned to cook, I used recipes (菜谱) and turned out some tasty dishes. But soon I grew bored. Why follow someone elses way of cooking when I could create my own? Imitating role models is like using training wheels on a

15、childs bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther without relying on them.In daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地) hold poor role models. If, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted thei

16、r fear and pain as normal and gone on to follow what they did. If you do not make strong choices for yourself, you will get the results of the weak choices of others.In the field of entertainment, our culture glorifies celebrities. Those stars look great on screen. But when they step off screen, the

17、ir personal lives may be disastrous. If you are going to follow someone, focus on their talent, not their bad character or unacceptable behaviors.Blessed is the person willing to act on their sudden desire to create something unique. Think of the movies, books, teachers, and friends that have affect

18、ed you most deeply. They touched you because their creations were motivated by inspiration, not desperation. The world is changed not by those who do what has been done before them, but by those who do what has been done inside them. Creative people have an endless resource of ideas. The problem a c

19、reator faces is not running out of material; it is what to do with the material knocking at the door of imagination.Syudy your role models, accept the gifts they have given, and leave behind what does not server. Then you can say,” I stand on the shoulders of my ancestors” tragedies and tory, and kn

20、ow that they are cheering on.( ) 1.Imitation proves useful when you .A. know you are uniqueB. lose the balance of lifeC. begin to learn something newD. get tired of routine practice( ) 2. To avoid the bad result of imitation, we should_.A. forget daily fear and painB. choose the right exampleC. ask

21、others for decisionsD. stay away from stars( ) 3.Acording to the author. The world moves on because of those who are .A. desperate to intruence others with their knowledge B. ready to turn their original ideas into realityC. eager to discover what their ancestors didD. willing to accept others ideas

22、( ) 4.The trouble a creator faces is .A. the lack of strong motivationB. the absence of practical ideas C. how to search for more materialsD. how to use imagination creatively( ) 5. What is the authors purpose in writing this passage?A. To highlight the importance of creatively.B. To criticize the c

23、haracters of role models.C. To compare imitation with creation.D. To explain the meaning of success.【文章大意】议论文文章讨论了要创新,不要盲目模仿。1.C细节理解题。根据文章第二段In the early stages of skill or character development, imitation is helpful.以及例子说明模仿在开始学习新东西是有用的。2.B推理判断题。根据文章第三段可知人们选择不好的榜样时,就会使模仿的结果变坏。所以,要想避免模仿结果变坏,要选择好的榜样。

24、3.B细节理解题。定位moves on与deeply相对应,。根据文章 of the movies, books, teachers, and friends that have affected you most deeply. They touched you because their creations were motivated by inspiration, not desperation.与因为他们让你感动的是出于他们的创作灵感,而不是绝望。4.D细节理解题。根据文章Creative people have an endless resource of ideas. The problem a creator faces is not running out of material; it is what to do with the material knocking at the door of imagination.可以得出答案。5.A主旨大意题。文章主要了要创新,不要盲目模仿。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1