ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:89KB ,
资源ID:385271      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-385271-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解十五.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解十五.doc

1、阅读理解A A year after graduation, I was offered a position teaching a writing class. Teaching was a profession I had never seriously considered, though several of my stories had been published. I accepted the job without hesitation, as it would allow me to wear a tie and go by the name of Mr. Davis. My

2、 father went by the same name, and I liked to imagine people getting the two of us confused. “Wait a minute” someone might say, “are you talking about Mr. Davis the retired man, or Mr. Davis the respectable scholar?” The position was offered at the last minute, and I was given two weeks to prepare,

3、a period I spent searching for briefcase (公文包) and standing before my full-length mirror, repeating the words, “Hello, class. Im Mr. Davis.” Sometimes I would give myself an aggressive voice. Sometimes I would sound experienced. But when the day eventually came, my nerves kicked in and the true Mr.

4、Davis was there. I sounded not like a thoughtful professor, but rather a 12-year-old boy. I arrived in the classroom with paper cards designed in the shape of maple leaves. I had cut them myself out of orange construction paper. I saw nine students along a long table. I handed out the cards, and the

5、 students wrote down their names and fastened them to their breast pockets as I required. “All right then,” I said. “Okay, here we go.” Then I opened my briefcase and realized that I had never thought beyond this moment. I had been thinking that the students would be the first to talk, offering thei

6、r thoughts and opinions on the events of the day. I had imagined that I would sit at the edge of the desk, overlooking a forests of hands. Every student would yell. “Calm down, youll all get your turn. One at a time, one at a time!” A terrible silence ruled the room, and seeing no other opinions, I

7、inspected the students to pull out their notebooks and write a brief essay related to the theme of deep disappointment.( ) 1. The author took the job to teach writing because _. A. he wanted to be expected B. he had written some storied C. he wanted to please his father D. he had dreamed of being a

8、teacher( ) 2. What can we learn about the author from Paragraph 2? A. He would be aggressive in his first class. B. He was well-prepared for his first class. C. He got nervous upon the arrival of his first class. D. He waited long for the arrival of his first class.( ) 3. Before he started his class

9、, the author asked the students to _. A. write down their suggestions on the paper cards B. cut maple leaves out of the construction paper C. cut some cards out of the construction paper D. write down their names on the paper cards( ) 4. What did the students do when the author started his class? A.

10、 They began to talk. B. They stayed silent. C. They raised their hands. D. They shouted to be heard.( ) 5. The author chose the composition topic probably because _. A. he got disappointed with his first class B. he had prepared the topic before class C. he wanted to calm down the students D. he tho

11、ught it was an easy topic这是一篇记叙文,描述作者第一天教学的经历。1. 答案: A 解析: 细节理解题,根据第一段“I accepted the job without hesitation, as it would allow me to wear a tie and go by the name of Mr. Davis.”可以得出答案。2. C 细节理解题, 根据第二段“But when the day eventually came, my nerves kicked in and the true Mr. Davis was there.”可以得出答案。3.

12、 D 细节理解题,根据第三段“I handed out the cards, and the students wrote down their names and fastened them to their breast pockets as I required.”可以得出答案。4. B 细节理解题,根据最后一段“A terrible silence ruled the room”可以得出答案。5. A 推理判断题,根据文中的描述,作者作了很好的准备,可是却都不能实现,作者很失望B In a world with limited land, water and other natural

13、 resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustaina

14、ble (可持续的) ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable development is a proper trend in many countries. According to a recent study, the global market

15、for low-carbon energy will become three times bigger over the next decades. China, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge a

16、mount of money making electric cars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油),which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by

17、 more than 50%. Governments can fully develop the potential of these new markets. First, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger arrangement of public resources like forests can also help to speed up the development. F

18、inally, governments can avoid the huge expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from traditional model to a sustainable one.The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of growing population within t

19、he limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.( ) 1. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT that _. A. It makes the world warmer B. it consumes natural resources C. it brings severe

20、 damage to forests D. it makes growth hard to continue( ) 2. What can we infer from Paragraph 2? A. China lacks wind and solar energy. B. China is the leader of the low-carbon market. C. High-speed trains are a low-carbon development. D. Palm oil is made at the cost of valuable forests.( ) 3. To ful

21、l develop the low-carbon markets, government can _. A. cut public expenses B. forbid carbon emission C. develop public resources D. encourage energy conservation( ) 4. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to _. A. develop sustainable products B. explore new natural

22、resources C. make full use of natural resources D. deal with the major challenge( ) 5. What is the main purpose of the passage? A. To introduce a new business model. B. To compare two business models. C. To predict a change of the global market. D. To advocate sustainable development.这是一篇说明文,提倡低碳生活。

23、41. 答案:B解析:细节理解题,根据第一段的“Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm”“ must be able to develop in sustainable ways”可以排除A、C、D选项。42. 答案:B解析:推理判断题,根据第二段“China, for example, has set its mind on leading that market”可以得出答案。3. D 细节理解题,根据第三段“targets for saving and reusing energy.”可以得出答案。“energy conservation”意为节约能源。4. A 细节理解题,根据“but it offers abundant new chances for sustainable product industries.”可以得出答案。5. D主旨大意题,根据全文,不难看出文章提倡的是低碳生活。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1