ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:96KB ,
资源ID:385254      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-385254-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十六.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十六.doc

1、阅读理解AL1PITORABOUT LIPITOR Lipitor is a prescription medicineAlong with diet and exercise,it lowers “bad” cholesterol(胆固醇)in your bloodIt can also raise “good cholesterol. Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors,including family history of early heart d

2、isease,high blood pressure,age and smoking.WHO IS LIPITOR FOR?Who can take LIPITOR:People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise Adults and children over l0 Who should NOT take LIPITOR:Women who are pregnant,may be pregnant,or may become pregnant. Lipitor may harm your unbo

3、rn baby.women who are breast-feedingLipitor can pass into your breast milk and may harm your baby. People with liver(肝脏)problems POSSIBLE SIDE EFFECTS OF LIPITOR Serious side effects in a small number of people:Muscle(肌肉)problems that can lead to kidney(肾脏)problems,including kidney failureLiver prob

4、lemsYour doctor may do blood tests to check your liver before you start Lipitor and while you are taking itCall your doctor right away if you have:Unexplained muscle pain or weakness,especially if you have a fever or feel very firedSwelling of the face,lips,tongue,andor throat that may cause difficu

5、lty in breathing or swallowing Stomach pain Some common side effects of LIPITOR are: Muscle pain Upset stomach Changes in some blood tests HOW TO TAKE LIPITOR DO:Take Lipitor as prescribed by your doctor.Try to eat heart-healthy foods while you take Lipitor.Take Lipitor at any time of day, with or w

6、ithout food.If you miss a dose(一剂),take it as soon as you remember.But if it has been more than 12 hours since your missed dose,waitTake the next dose at your regular time.Dont:Do not change or stop your dose before talking to your doctor.Do not start new medicines before talking to your doctor.( )

7、1. What is a major function of Lipitor?A. To help quit smoking. B. To control blood pressure.C. To improve unhealthy diet.D. To lower bad cholesterol. ( ) 2. Taking Lipitor is helpful for .A. breast-feeding women B. women who are pregnantC. adults having heart diseaseD. teenagers with liver problems

8、( ) 3. If it has been over 12 hours since you missed a dose, you should A. change the amount of your next dose B. eat more when taking your next doseC. have a dose as soon as you remember D. take the next dose at your regular time( ) 4. Which of the following is a common side effect of taking Lipito

9、r?A. Face swelling. B. Upset stomach.C. Kidney failure. D. Muscle weakness. ( ) 5. What is the main purpose of the passage?A. To teach patients ways for quick recovery. B. To present a report on a scientific research.C. To show the importance of a good lifestyle.D. To give information about a kind o

10、f medicine. 本文为药品说明,主要介绍了药品Lipitor的作用、适用人群、副作用及服药的相关注意事项。56. 答案:D考点:细节理解解析:根据 “Along with diet and exercise,it lowers “bad,cholesterol(胆固醇)in your bloodIt can also raise “good cholesterol.”可以推断出答案。57. 答案:C考点:细节理解解析:根据 “Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk f

11、actors,including family history of early heart disease,high blood pressure,age and smoking.”和 “Adults and children over l0”可以判断选C58. 答案:D考点:细节理解解析:根据 “If you miss a dose(一剂),take it as soon as you remember.But if it has been more than 12 hours since your missed dose,waitTake the next dose at your re

12、gular time.”可以得出答案59. 答案:B考点:细节理解解析:根据 “Some common side effects of LIPITOR are:Muscle pain, Upset stomach, Changes in some blood tests” 可以得出答案60. 答案:D考点:推理判断题解析:文章先总体介绍药品Lipitor的作用,接着介绍药品的适用人群及不适用人群,然后介绍药品的副作用,最后介绍服药的注意事项,由此可以判断选D项。B When Mary Moore began her high school in 1951, her mother told he

13、r, Be sure and take a typing course so when this show business thing doesnt work out, youll have something to rely on. Mary responded in typical teenage fashion. From that moment on, the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course, she recalls. The show business thing worke

14、d out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring her morn, I dont know how to use a computer, she admits. Unlike her 1995 autobiography, After All, her second book is less about life as an award-winning actress an

15、d more about living with diabetes (糖尿病). All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), an organization she serves as international chairman. I felt there was a need for a book like this, she says. I didnt want to lecture, but I wanted other diabetics t

16、o know that things get better when were self-controlled and do our part in managing the disease. But she hasnt always practiced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago, when she received two pieces of life-changing news. First, she had lost the baby she was c

17、arrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈). Years would pass before she realized she had to grow u p -again-and take control of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick her thr

18、ee-pack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet. Although her disease has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into self-pity. Everybody on earth can ask, why me? about something or other,

19、she insists. It doesnt do any good. No one is immune (免疫的) to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping others. Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.( ) 1. Why did Mar

20、y feel regretful? A. She didnt achieve her ambition. B. She didnt take care of her mother.C. She didnt complete her high school.D. She didnt follow her mothers advice. ( ) 2. We can know that before 1995 Mary A. had two books publishedB. received many career awardsC. knew how to use a computerD. sup

21、ported the JDRF by writing ( ) 3. Marys second book Growing Up Again is mainly about her .A. living with diabetes B. successful show businessC. service for an organizationD. remembrance of her mother ( ) 4. When Mary received the life-changing news, she . A. lost control of herself B. began a balanc

22、ed diet C. Med to get a treatment D. behaved in an adult way ( ) 5. What can we know from the last paragraph? A. Mary feels pity for herself. B. Mary has recovered from her disease. C. Mary wants to help others as much as possible.D. Mary determines to go back to the dance floor. 【语篇解读】本文为人物介绍说明文。主要

23、介绍了玛丽摩尔的职业生涯及抗病之争。61. 答案D考点:细节理解题。解析:根据第二段“Only recently,when she began to write Growing Up Again,did she regret ignoring her mom,I dont know how to use a computer, she admits.”可判断选D项。62. 答案B考点:细节理解题。解析:根据第二段“The show business thing worked out,of course. In her career,Mary won many awards.”可判断选B项。63

24、. 答案A考点:细节理解题。解析:根据第三段“her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes (糖尿病).”可判断选A项。64. 答案A考点:细节理解题。解析:根据第四段“In a childlike act,she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈).Years would pass before she realized she had to grow up againand take control of her diabetes,not let it control her.”可判断选A项。65. 答案C考点:推理判断题。解析:根据最后一段中的Mary Moore 所说的话“Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.”可推断她想尽可能地去帮助他人,故选C项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1