1、北师大版2019选择性必修第一册Unit 3 Conservation过关测试第一部分听力(共两节, 满分30分)(略)第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMust-read Books that Are Hitting the Big Screen This YearThe Zookeepers Wife by Diane AckermanStarring: Jessica Chastain and Johan HeldenberghRelease Date: Ju
2、ly 31, 2017This true story is both heartbreaking and heartwarming. Ackerman artfully retells the story of Jan and Zabinski and how they used their zoo to save over three hundred people from the Nazis. After their zoo was bombed, they managed to hide people in animal cages, giving animal names to the
3、ir guests and human names to their animals. This is one story we truly hope lives up to the hope on film. The Lost City of Z by David GrannStarring: Sienna Miller and Robert PattinsonRelease Date: August 14, 2017Looking for adventure? This story is just what you need. The book(or film) tells the tal
4、e of British explorer Percy Fawcett and how he ventured into the Amazon jungle in 1925, never to return. Its an enchanting mystery that we cant wait to see play out on screen. The Dinner by Herman KochStarring: Richard Gere and Rebecca HallRelease Date: October 5, 2017We always say wed do absolutely
5、 anything for our kids, right? The story begins with two couples politely, eating dinner together, avoiding a conversation about their children who have committed a horrific act. As the story goes on, youll see just how far these parents will go to protect the ones they love. The Circle by Dave Egge
6、rsStarring: Emma Watson and Patton OswaltRelease Date: November 28, 2017A young woman, Mae, is hired to work for a powerful Internet company and feels like shes hit the job jackpot. The facility is very advanced, lively, and a bit wild. Maes story begins as one of ambition but soon turns into a hear
7、t-racing story of suspense. 21. Why did Jan and Zabinski put people in animal cages? A. To offer them living places. B. To treat them as animals. C. To avoid being bombed. D. To hide from the Nazis. 22. Who plays the role of a modern white-collar woman? A. Emma Watson. B. Rebecca Hall. C. Sienna Mil
8、ler. D. Jessica Chastain. 23. When can you go to see the film if you enjoy adventure stories? A. In July. B. In August. C. In October. D. In November. BA night at the movies is always a good idea. But when you leave the theater and realize you just dropped $45 on a ticket and some snacks, youll wish
9、 you had been patient enough to wait until the movie came out on Netflix. The average movie ticket price in the United States in 2000 was $5. 39; now, a ticket is over $9. The main reason that movie tickets have gotten so expensive is because of inflation(通货膨胀). It was actually more expensive to go
10、to the movies in the 1970s than it is now. A ticket in 1978 cost $2. 34. If you plug that into an inflation calculator, the same ticket would cost you $9. 46 today. According to the National Association of Theater Owners, the average cost for a ticket today is $9. 11. Another reason you need to dip
11、into your life savings to see a movie on the big screen is that theaters are competing with streaming services that produce their own films, such as Netflix, Hulu, and Amazon. And lets be honest, sitting at home on your couch or in your bed is more comfortable than sitting in a cold theater. Because
12、 of streaming technology, movie theaters have to do something to bring in customers. Attractionsincluding alcohol, reclining seats(躺椅), surround sound, and 3-D movies are all examples of that. And those upgrades come at a price, leading to more expensive tickets. “Theres all that extra cost, and its
13、 really important for theater owners and companies to make that experience as enjoyable as possible, ” Patrick Corcoran, vice president of the National Association of Theatre Owners told Marketplace. “Because youre offering a superb experienceaudience expectations are for the latest and greatest tec
14、hnology. Audiences are willing to pay more for a particular experience. ”24. According to the passage, what makes movie tickets so expensive? A. The viewers are wealthier than before. B. The movie theatres offer popcorns, alcohol for free. C. Inflation has made the ticket price appear higher than be
15、fore. D. The popular movies with famous stars deserve the high price. 25. We can learn from the passage that . A. Netflix is always a better choice for movie viewers than theatresB. comfortable seats ensure movie theatres a distinct advantage over streaming servicesC. the viewers actually pay for th
16、e updates of the movie theatres via more expensive ticketsD. the theater owners and companies update the theaters to win good fame26. Which of the following would Patrick Corcoran most probably agree with? A. Its unwise for viewers to pay so much to watch a movie in the theater. B. The high price of
17、 a movie ticket is supposed to be in line with a wonderful experience. C. Its a waste of money to provide the latest technology in the theatre. D. The viewers would prefer to sit at home on the couches or in the beds. 27. What is the best title for the text? A. Behind the Increasing Price of Movie T
18、icketsB. Technological Improvement on Movie TheatresC. The Competition between Movie Theatre and Streaming ServicesD. How to Save the Viewers WalletsCMaryland is expected to become the first state of the USA to ban foam (泡沫橡胶)food packaging, takeout containers and cups. The new proposed law passed b
19、oth of the states legislative bodies (立法机关)this week with enough votes to override a potential rejection signed by Gov. Larry Hogan, who has not publicly signaled whether he supported the law or not. The law would become the latest in a growing effort worldwide to ban kinds of single-use plastic pro
20、ducts, due to their impacts on the environment. With the statewide previous ban effort, Marylands two counties, Prince George and Montgomery, had already banned foam packaging. Del. Brooke Lierman, who introduced similar legislation last year and in 2017, says changing public opinion helped her thir
21、d attempt succeed. “I think we have reached a danger point, ” she says. “People are seeing how common single-use plastics are, and that they are not recyclable and never going away. People are beginning to understand the importance of living more sustainably. ”The new law would ban foam food packagi
22、ng for products packaged in-state, including restaurants, cafes, food trucks, and grocery stores. The final version of the bill includes exceptions, such as meat. The ban would go into force on July 1, 2020 and would carry fines of $ 250. The legislation was opposed by the Maryland Retailers Associa
23、tion, which warned that outlawing foam packaging could hurt small businesses by higher costs. Foam packaging remains popular among restaurants and the food industry because it is lightweight, inexpensive, and keeps food and drinks hot. Foam food containers have been banned in cities or counties in 1
24、1 states, including Seattle, Portland, Washington D. C. , San Francisco, and numerous other cities in California. A ban in New York City took effect at the beginning of this year after a long legal battle ended last summer. 28. How did Maryland carry out the ban of foam food packaging? A. By passing
25、 a new law. B. By fining foam packaging users. C. By closing some local companies. D. By teaching people to focus on the environment. 29. What does the underlined word “override” in Paragraph 1 mean? A. Reject. B. Prove. C. Explain. D. Tolerate. 30. What is the key to the third success according to
26、Del. Brooke Lierman? A. Learning from other cities. B. Getting mediums support. C. Changing public opinion. D. Hurting small businesses. 31. What can we learn from the text? A. Foam food packages will disappear in the world. B. People in Maryland support the law absolutely. C. Foam food packages hav
27、ent any advantage at all. D. Meat will be allowed to be sold in foam food packages in America. DThere have been claims that warming on Mars and Pluto is proof that the recent warming on Earth is caused by an increase in solar activity, and not by greenhouse gases. But we can say with certainty that,
28、 even if Mars, Pluto or any other planet has warmed in recent years, it is not due to changes in solar activity. The Suns energy output has not increased since direct measurements began in 1978. If increased solar output really was responsible, we should be seeing warming on all the planets and thei
29、r moons, not just Mars and Pluto. Our solar system has eight planets, three dwarf planets and quite a few moons with at least a thin atmosphere, and thus a climate of sorts. Their climates will be affected by local factors such as orbital variations, changes in reflectance and even volcanic eruption
30、s, so it would not be surprising if several planets and moons turn out to be warming at any one time. One theory is that winds have recently swept some areas of Mars clean of dust, darkening the surface, warming the Red Planet and leading to further increases in windinessa positive feedback effect.
31、Observations of the thickness of Plutos atmosphere in 2002 suggested the dwarf planet was warming even as its orbit took it further from the Sun. The finding confused astronomers at the time, and the cause had yet to be determined. It has since been suggested that this is due to a greenhouse effect:
32、 As it gets closer to the Sun, Pluto may warm enough for some of the methane ice on its surface to turn into a gas. This would cause further warming, which would continue for a while even after Plutos orbit starts to take it away from the Sun. 32. What cause(s) the warming of some planets? A. The so
33、lar system. B. Their local factors. C. Volcanic mountains. D. The thin atmosphere. 33. What is the outcome of the recent winds on Mars? A. Theyve cooled the planet. B. Theyve left a clear sky. C. Theyve caused more winds. D. Theyve helped clean the planet. 34. What do we know about the thickness of
34、Plutos atmosphere? A. It remains mysterious. B. It troubles astronauts. C. It has become thinner. D. It contributes to the warming. 35. Which of the following might lead to the warming on Earth according to the writer? A. Solar activity. B. Mars and Pluto. C. Greenhouse gases. D. The Suns energy out
35、put. 第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Who would win in a fight, a lion or a tiger? Well, if size has anything to do with the matter, the tiger would win. Thats because tigers are the largest of all cat species. 36 They can dash as fast as 40 miles per hour for
36、short distances and leap as far as 30 feet. You may not think that such large, fast, and fierce tigers need help to survive, but they do. At the start of the 20th century, there were over 100, 000 tigers living in the wild. By the turn of the century, the number of tigers outside of catch decreased
37、to just over 3, 000. Interestingly, the most serious threats that tigers face come from a much smaller species, one with an average weight of around 140 lbs. That species is Homo sapiens, better known as humans. 3738 People have long valued the famous striped(有条纹的) skins. Though trading tiger skins
38、is now illegal in most parts of the world, tiger fur is worth around $10, 000 on the black market. Though the fur would be incentive(刺激的) enough for most hunters, other parts of the tiger can also fetch a pretty penny. Some people in China and other Asian cultures believe that various tiger parts ha
39、ve cure function. Traditional Chinese medicine calls for the use of tiger bones, among other parts, to cure some diseases. 39 In other words, people hunted tigers only for the thrill and achievement of killing them. Such killings took place in large scale during the 19th and early 20th centuries, wh
40、en an English hunter might demand to kill over a hundred tigers in their hunting career. Though this practice is much less popular today than it was in the past, it has not stopped entirely. Humans have done great damage to the worlds tiger population through hunting, but perhaps more damage has bee
41、n caused through the destruction of habitat. Tigers once ranged widely across Asia, all the way from Turkey to the eastern coast of Russia. But over the past 100 years, tigers have lost 93% of their historic range. The tiger population is now isolated in small pockets in southern and southeastern As
42、ia. 40 Humans have built towns and cities. Road and transport systems were created to connect these towns and cities. To feed the people living in these areas, forests and fields have been cleared to create farmland. A major difficulty to preserving tigers is the large amount of territory(领土, 领域) th
43、at each tiger requires. Each wild tiger demands between 200 and 300 square miles. Because tigers need so much territory, it is really difficult to acquire enough land to support a large population of tigers. A. Tigers are hunted for many reasons. B. Tigers have also been hunted as game. C. Tigers ar
44、e not only large, they are also fast. D. Though humans have done great harm to tigers. E. A lion is not as large as a tiger but runs faster than it. F. This is because humans have heavily changed the environment. G. Humans threaten tigers in primarily two ways: hunting and destroying habitat. 第三部分语言
45、运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。My parents were so proud of me, especially of something I accomplished. This is one of my happiest memories and, sadly, also the 41 I have of my parents. They 42 in one evening when some drunken men crashed their car into
46、 them. From then on, I was 43. I missed them greatly, but 44 surprisingly well on my own. If they were alive, they would be most 45 of the moment I met my best friend, Eliza Jones. Im also most proud of that 46. It was a June evening. I was seventeen years old and sitting on a tree branch, listening
47、 to the music the water created under the bridge. Just then I noticed a(n) 47 appear on the bridge. Suddenly it stopped on the top of the bridge and 48 to the river. I 49 up and launched myself at the falling figure. I had never swum at this 50. I had to catch it; 51 I would never forgive myself. I
48、swam faster and faster and 52 the figure. I laid the person on the riverbank and found it was a girl, about my age. She asked me why I tried to 53 her, I said I couldnt just watch someone didnt 54 her life. Then we talked and I found we both liked to read about fairies. She told me she was a writer
49、who wanted to travel around the world and write amazing fantasy novels. I was glad she had a target for the future. I said, “Tomorrow morning the sun will rise, bringing with it the 55 of another start. ” And she promised she would continue living well. After that I had a fond memory of the bridge.
50、41. A. easiestB. longestC. deepestD. last42. A. diedB. escapedC. returnedD. married43. A. stubbornB. nervousC. unaccompaniedD. impatient44. A. travelledB. playedC. changedD. managed45. A. frightenedB. proudC. awareD. confident46. A. momentB. adviceC. achievementD. dream47. A. accidentB. posterC. pat
51、ternD. figure48. A. referredB. jumpedC. turnedD. pointed49. A. turnedB. spokeC. shotD. woke50. A. atmosphereB. speedC. lengthD. chance51. A. otherwiseB. insteadC. howeverD. besides52. A. createdB. discoveredC. graspedD. abandoned53. A. rescueB. rememberC. supportD. suspect54. A. reviewB. treasureC.
52、checkD. choose55. A. backgroundB. operationC. appointmentD. promise第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。For the first time in the history of Peking Opera, four women performed a piece in the China National Peking Opera Company (CNPOC)productions 56. May 27th at Shanghais Majes
53、tic Theater. The Peking Opera performance was one of the 51 57. (produce)showed at the 12th China Art Festival in Shanghai. The CNPOC brought together three stories 58. (base)on events during the Red Arrays Long March. “They are stories about the 59. (brave)of the Red Army during the Long March, ”sa
54、ys Song Chen, head of the CNPOC. “In the play, you can see 60. these soldiers do to sacrifice themselves to help others. People will be 61. (deep)touched by their faith and devotion. ”One of the stories is about three women soldiers 62. (stay)for a night at a farmers home in a village. They sleep in
55、 the home of a local woman named Xu Jiexiu, and feel sorry for her poor living conditions. When they leave the next morning, a soldier uses a pair of scissors 63. (cut)up the only quilt she has, leaving half of it for the village woman. Peking Opera styles 64. (develop)over hundreds of years, 65. cr
56、eates a wide range of roles each featuring distinctive methods of performance and singing styles. 第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)从二十世纪 90 年代以来, 中国私家车产量不断增加, 到 2018 年已经达到 3. 22 亿辆。汽车带给人们方便的同时, 也产生了许多问题。请向校英语报投稿, 呼吁同学们关注这些问题。要点如下: 1. 中国私家车的发展及其好处; 2. 私家车增多带来的问题(如堵塞、污染、事故等); 3. 提出改善措施。注意: 1. 词数 80左右, 可以适当
57、增加细节, 以使行文连贯; 2. 信的开头已给出, 不计入总词数。Dear editor, _Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。My parents and I had been planning my brothers birthday party since the beginning of March. Johnny would be six years old in two days. My mom was going to bake her special chocolate cake with
58、 white icing. As I watched her, I thought, Gee, I wonder what I can do to make my brothers birthday special. I knew my parents had already bought a present for me to give to Johnny, but I wanted to buy him something I had chosen myself and with the money I had saved. After giving it some thought, I
59、wanted to buy him the paint-by-number kit(数字涂色小套装)I had seen at the store around the corner. I decided to empty my coin jar and see how much money I had saved. However, I was disappointed to find there was much less than I had imagined. “Oh, no, I only have about three dollars, ”I muttered to myself
60、. The set cost more than I have saved. Suddenly a “great” idea occurred to me. I slid into my parents bedroom where my dad kept loose change on top of the dresser. I stood on my tiptoes and saw some dime, nickels, and a few quarters. I carefully counted out what I needed to make up the difference. I
61、m sure Dad wont mind just this once, I thought. However, I was soon overcome by guilt. Even though there was no one else in the bedroom, I felt like I was being watched. Mom was always telling us about the importance of honesty. Maybe my plan wasnt such a great idea after all, I thought. I jingled t
62、he change around in my pocket while wondering what to do. I grabbed my jacket from the closet and headed toward the door. “Where are you going, honey? ” Mom asked, “ Oh, just up to the corner store, ” I replied. “Well, dont stay out too long, Daddy will be home soon. ”“Okay, Mom. ” I ran out of our
63、house. Once I got to the store, I took the paint-by-number kit from the shelf. “Can I help you, young lady? ” the salesclerk asked. “No. Im just looking, thank you, ” I said. “Thats a really nice paint kit. We sell a lot of them and, as you can see, thats the last one. ” she said. 注意: 续写词数应为150左右。I
64、nodded my head in agreement, with my mind racing. _I would just have to wait until I saved the extra money I needed. _ 参考答案第一部分听力(共两节, 满分30分)(略)第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了几部即将上映的影片。21.【解析】选D。细节理解题。根据文中“they used their zoo to
65、save over three hundred people from the Nazis. After their zoo was bombed, they managed to hide people in animal cages, giving animal names to their guests and human names to their animals”可知, Jan和Zabinski把人们藏在动物笼子里是为了从纳粹分子手里拯救人们。22.【解析】选A。细节理解题。根据“A young woman, Mae, is hired to work for a powerful
66、 Internet company and feels like shes hit the job jackpot. ”和“Starring: Emma Watson”可知, Emma Watson扮演的Mae作为白领在一家强大的互联网公司工作。23.【解析】选B。细节理解题。根据“The book (or film) tells the tale of British explorer Percy Fawcett and how he ventured into the Amazon jungle in 1925, never to return. ”可知, 讲述了英国探险家Percy Fa
67、wcett以及他在1925年冒险进入亚马逊丛林的故事。因此, 如果你想看冒险类的电影, 可以在八月份看The Lost City of Z by David Grann。B【文章大意】本文是一篇议论文。文章分析了电影院高票价背后的原因。24.【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段“The main reason that movie tickets have gotten so expensive is because of inflation. ”可知, 电影票变得如此昂贵的主要原因是通货膨胀。25.【解析】选C。推理判断题。根据第四段中的And those upgrades come a
68、t a price, leading to more expensive tickets. 可知, 而这些升级是有代价的, 使电影票更贵。由此可知, 观众实际上是通过购买更贵的电影票来支付电影院的更新升级费用。26.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段Patrick Corcoran说的话可知, 对于影院所有者和公司来说, 使观众的体验尽可能愉快是很重要的。即Patrick Corcoran认为高票价应搭配一场美妙的体验。27.【解析】选A。标题归纳题。本文通篇讲述电影院服务与票价的关系, 并分析了高票价背后的原因。C【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了马里兰州通过一项新法案来禁止泡沫食品包
69、装, 使其有望成为美国第一个禁止泡沫食品包装的州。28.【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“The new proposed law passed both of the states legislative bodies this week with enough votes”可知, 马里兰州是通过一项新法案禁止泡沫食品包装的。29.【解析】选A。词义猜测题。根据第一段的内容可知, 马里兰州通过一项新法案来禁止泡沫食品包装, 而且该项立法得到了足够的投票拒绝反对意见。故推知该词意为“拒绝”。30.【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的“Del. Brooke Lierman, who
70、 introduced similar legislation last year and in 2017, says changing public opinion helped her third attempt succeed. ”可知, 布鲁克利尔曼表示, 公众舆论的改变是她第三次尝试获得成功的关键。31.【解析】选D。细节理解题。根据第四段中的“The final version of the bill includes exceptions, such as meat. ”可知, 法案的最终版本包括一些例外, 比如肉类, 也就是说在美国, 肉类将被允许以泡沫食品包装出售。D【文章大
71、意】本文是一篇说明文。有人认为地球变暖是因为太阳活动而不是由温室气体导致的, 文章驳斥了这个观点, 同时对太阳系里另外一些行星的变暖情况分别进行了分析。32.【解析】选B。细节理解题。根据第三段第二句Their climates will be affected by local factors such as orbital variations, changes in reflectance and even volcanic eruptions可知导致某些星球变暖的原因很多, 可能是受到这些星球的本身因素的影响。33.【解析】选C。推理判断题。根据文章第四段One theory is t
72、hat winds have recently swept some areas of Mars clean of dust, darkening the surface, warming the Red Planet and leading to further increases in windinessa positive feedback effect. 可知火星上的风吹走了灰尘, 让火星变暖的同时也会导致风力的进一步变大。故C项为火星上的风产生的结果。34.【解析】选D。细节理解题。根据第五段第一句Observations of the thickness of Plutos atm
73、osphere in 2002 suggested the dwarf planet was warming even as its orbit took it further from the Sun. 可知冥王星厚厚的大气层导致了冥王星变暖。35.【解析】选C。推理判断题。根据文章第一段第一句可知有人认为地球变暖是因为太阳活动而不是温室气体。根据第二句可知, 我们可以确切地说地球变暖不是因为太阳运动, 也就是说地球变暖是温室气体导致的。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)【文章大意】本文是一篇说明文。通过对一些数据和事实的分析告知读者世界上老虎的数量濒临灭绝的主要原因
74、在于人类对它们的猎杀以及对其生存环境的破坏。36. 【解析】选C。根据下文They can dash as fast as 40 miles per hour for short distances and leap as far as 30 feet. 可知, 下文是对选项中fast的具体说明, 故C选项Tigers are not only large, they are also fast. (老虎不仅很大, 而且也很快)符合语境。37. 【解析】选G。根据上文Interestingly, the most serious threats that tigers face come fr
75、om a much smaller species, one with an average weight of around 140 lbs. That species is Homo sapiens, better known as humans. 可知, G选项 Humans threaten tigers in primarily two ways: hunting and destroying habitat. (人类主要从两个方面威胁老虎: 狩猎和破坏栖息地)承接自然, 上下文话题一致, 都讲述人类对老虎的威胁。38. 【解析】选A。根据下文的People have long va
76、lued the famous striped skins. 和Some people in China and other Asian cultures believe that various tiger parts have cure function. 可知, 本段主要讲述人们狩猎老虎的原因。故A选项Tigers are hunted for many reasons. (老虎因为很多原因被狩猎)可以作为本段的中心句。39. 【解析】选B。根据下文In other words, people hunted tigers only for the thrill and achieveme
77、nt of killing them. 可知, B选项 Tigers have also been hunted as game. (老虎也被当作游戏狩猎)承接自然, 符合语境。40. 【解析】选F。根据上文The tiger population is now isolated in small pockets in southern and southeastern Asia. 可知, F选项 This is because humans have heavily changed the environment. (这是因为人类已经极大地改变了环境)承接自然, 上下文构成明显的因果关系。第
78、三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)【文章大意】本文是一篇记叙文。作者在父母车祸去世之后, 一个偶然的机会救了一个跳河轻生的人, 并告诉她要珍惜生命, 并与之结为好友。41.【解析】选D。考查形容词词义辨析。根据上文的sadly和下文中的If they were alive可知, 作者的父母已经去世, 这是她对他们最后的回忆。42.【解析】选A。考查动词词义辨析。句意: 当一些醉酒的人在一个晚上开车撞到他们时, 他们去世了。43.【解析】选C。考查形容词词义辨析。父母去世后, 我没人陪伴。stubborn “固执的”; nervous“紧张的”
79、; unaccompanied “无人陪伴的”; impatient“不耐烦的”。44.【解析】选D。考查动词词义辨析。句意: 我很想念他们, 但是也把自己照顾得很好。manage well“照顾得很好”。45.【解析】选B。考查形容词词义辨析。根据下文Im also most proud of可知, 他们会为我感到非常骄傲的。frightened“害怕的”; proud“骄傲的”; aware “意识到的”; confident“有信心的”。46.【解析】选A。考查名词词义辨析。句意: 我也为那一刻感到骄傲。47.【解析】选D。考查名词词义辨析。句意: 就在那时我注意到一个人影出现在桥上。4
80、8.【解析】选B。考查动词词义辨析。句意: 那个人影突然在桥顶停下, 跳进了河里。49.【解析】选C。考查动词词义辨析。根据下文的launched myself at the falling figure可知, 我一下子跳了起来, 冲向那个身影。50.【解析】选B。考查名词词义辨析。句意: 我从来没以这样的速度游泳过。51.【解析】选A。考查副词词义辨析。句意: 我必须抓住它, 否则我不会原谅自己。52.【解析】选C。考查动词词义辨析。句意: 我游得越来越快, 抓住了那个身影。created “创造”; discovered“发现”; grasped “抓住”; abandoned“遗弃”。5
81、3.【解析】选A。考查动词词义辨析。她问我为什么努力救她。54.【解析】选B。考查动词词义辨析。我就是不能看着有人不珍惜她的生命。55.【解析】选D。考查名词词义辨析。明天太阳又会升起, 随之而来的是新的希望的开始。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了中国国家京剧剧团在上海举行的第12届中国艺术节上表演的长征题材的京剧作品。56. 【解析】on。考查介词。在具体的某一天用介词on。57. 【解析】productions。考查名词复数。作介词of的宾语用名词, 51修饰可数名词复数。58. 【解析】based。考查非谓语动词。be bas
82、ed on 意为“以为根据”。过去分词短语based on events during the Red Arrays Long March作后置定语, 修饰名词stories。59. 【解析】bravery。考查名词。作介词about的宾语用名词。60. 【解析】what。考查宾语从句。what引导宾语从句, 在从句中作do的宾语。61. 【解析】deeply。考查副词。修饰动词touched用副词形式。62. 【解析】staying。考查非谓语动词。soldiers与stay之间是逻辑上的主谓关系, 表示主动, 用现在分词作后置定语。63. 【解析】to cut。考查非谓语动词。不定式to
83、cut用作目的状语。64. 【解析】have developed/ have been developing。考查动词时态。此处强调过去的动作对现在的影响, 应该用现在完成时; 也可以理解成过去的动作一直持续到现在, 而且还有可能持续下去, 用现在完成进行时。65. 【解析】which。考查非限制性定语从句。which引导非限制性定语从句, 指代整个主句内容并在从句中作主语。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)【参考范文】Dear editor, I am writing to you to express my concern. As we all know, since
84、 the 1990s, the production of private cars in China has been increasing rapidly. By 2018, the number of private cars has reached 322 million, There is no denying that private cars have brought us great convenience. With cars, we can get to where we can go. If someone is terribly sick, we can send hi
85、m to hospital as soon as possible, getting precious rescue time. It cant be ignored that private cars also cause a lot of problems such as air pollution, noise pollution, accidents and traffic jams, which is our biggest headache. To solve these problems caused by the increasing number of private car
86、s. I think the government should control the number of private cars, for example, each family is allowed to only have one car. Most importantly, everyone should consciously reduce the use of cars, adopting public transport, riding or even walking instead of driving a car, as these ways are low-carbo
87、n, environmentally friendly and do good to health. Yours, Li Hua第二节(满分25分)【参考范文】I nodded my head in agreement, with my mind racing. But finally, I decided to place the paint-by-number kit back on the shelf and headed home. Luckily, once I got home, Mom was busy talking on the phone and Dad wasnt bac
88、k home yet, so I was able to slip past the kitchen without being noticed. I went to my parents room to return the coins I had taken. I arranged them into a neat stack just like they were before and sighed with relief, knowing I had done the right thing. I would just have to wait until I saved the ex
89、tra money I needed. The salesclerk had even agreed that she would hold the paint set behind the counter for me until I had enough money to pay for it. I figured I could earn it by doing odd jobs around the house. Then I wasnt able to buy the paint kit until two weeks later, but it seemed extra special when I was finally able to lay my money on the counter. I smiled as I raced home knowing the paint kit would be the perfect present for Johnny. 17原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!学科网(北京)股份有限公司
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有