ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:3 ,大小:57KB ,
资源ID:385117      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-385117-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省2013年高考英语二轮复习之同步专题-阅读理解15 WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省2013年高考英语二轮复习之同步专题-阅读理解15 WORD版含答案.doc

1、阅读理解精选15In bringing up children, every parent watches eagerly the childs acquisition (学会) of each new skill m the first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate, but this can set up da

2、ngerous feelings of failure and states of worry in the child. This might happen at any stage. A baby might be forced to use a toilet too early, a young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. On the other hand, though, if a child is left alone to

3、o much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself. Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children. Some may be especially strict in money matters. Others are severe (严格的) over time of c

4、oming home at night or punctuality for meals. In general, the controls represent the needs of the parents and the values of the community as much as the childs own happiness. As regards the development of moral standards in the growing child, consistency is very important in parental teaching. To fo

5、rbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality (道德). Also, parents should realize that example is better than precept. If they are not sincere and do not practice what they preach (说教), their children may grow confused when they grow old enough to think for themselves, and

6、 realize they have been to some extent fooled. A sudden awareness of a marked difference between their parents principles and their morals can be a dangerous disappointment.36. Eagerly watching the childs acquisition of new skills, _. A. should be avoided B. is universal among parents C. sets up dan

7、gerous states of worry in the child D. will make the child lose interest in learning new things37. In the process of childrens learning new skills, parents _. A. should encourage them to read before they know the meaning of the words they read B. should expect a lot of the children C. should achieve

8、 a balance between pushing them too hard and leaving them on their own D. should create as many learning opportunities as possible38. The second paragraph mainly tells us that _. A. parents should be strict with their children B. parental controls reflect only the values of the community C. parental

9、 restrictions vary, and are not always for the benefit of the children alone D. its parents and societys duty to control the children39. The word “precept” in Paragraph 3 probably means “_”. A. opinion B. punishment C. behavior D. instruction40. In terms of moral matters, parents should _. A. follow

10、 the rules themselves B. be aware of the huge difference between adults and children C. forbid their children to follow hook teachings D. always ensure the security of their children【答案与解析】 3640 BCCCD在孩子成长过程中,父母不能拔苗助长。父母对孩子的“严”与“松”之间应有一个恰当的度。关于道德教育问题,父母应该以身作则,带头遵循,“榜样比说教更有力”。36B 推理判断题。根据文章第一自然段开头In

11、bringing up children,every parent watches eagerly the childs acquisition of each new skill,既然是每位父母都会这样做,那么这种做法在父母中就是普遍的,故选B。根据文章第一自然段第二句,选项C。sets up dangerous states of worry in the child是由hurry the child beyond his natural learning rate引起的,“迫不及待地要求孩子做超出其自然成长速度的事情”和“热切地观察孩子学会每一项新技能”显然不是一回事,作者对后者没有否定

12、之意,所以A不对。根据文章第一自然段末句,选项取D。will make him lose interest in learning new things是由a child is left alone too much, or without any learning opportunities引起的。故D也不合文意。37C 推理判断题。文章第一自然段第二句It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate,but this can set Up dangerous feelings of failur

13、e and states of worry in the child,说明在孩子成长过程中,父母不能拔苗助长。文章第一段末句又说:On the other hand,though,if a child is left alone too much,or without any learning opportunities,he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself,说明对孩子太放任自流同样不利。根据这两方面,应选C,父母对孩子的“严”与“松”之间应有一个恰当

14、的度。38C 主旨大意题。文章第二自然段的大意是:“父母对孩子的严格程度有很大的不同”。39D 词义推测题四个选项的意思分别是:A. opinion (观点);B. punishment(惩罚);C. bebaviour(行为);Dinstruction(说教,源于instruct)。根据文章第三段第三,四句Also,parents should realize that “example is better than precept”If they are not sincere and do not practice what they preach(说教)可以推测,precept应表达与example对立的意思,且与preach是同义词,引语的意思是“榜样比说教更有力”,故选项D为最佳选项。40A 推理判断题根据文章第三自然段第四句,再根据文章最后一段,可以得出结论,关于道德教育问题,父母应该以身作则,带头遵循,(参见上一小题之解析),故选A。版权所有:高考资源网()版权所有:高考资源网()

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1