1、北师大版2019选择性必修第一册Unit 2 Success过关测试第一部分听力(共两节, 满分30分)(略)第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to the State Park, where fun, fitness, and education come together! Dont miss our new summer classes, which are available during May 23Aug 5! Swimming less
2、ons: Age 4adult. Cost: $5 per class or $15 for one month. Hiking: Have a park keeper hike with you through our paths and teach you about the parks wildlife and plants. The park is a perfect spot for hiking. Soccer: Our youth soccer program is unusual and non-competitive. Different teams are formed e
3、very day. The focus is on each player learning to work as a team, not on one team winning it at all. Boating: These classes are only for 20-year-olds and above. Fishing is only allowed with a permit. Bicycling: We have special paths built for bicyclists. Signs are posted for self-guided tours of our
4、 park. Group cycling is also available with a park guide. Paths range from easy to challenging. A message from the director: Hiking paths! Sports fields! Playgrounds! Campgrounds! Fun activities! The State Park offers something for everyone. We have a number of plants and animals, which are in dange
5、r of dying out, being protected in our park. Sign up for one of our new summer community classes, or take a camping trip with your friends or family. All the facilities here are set up with modern systems, so you dont have to suffer while enjoying yourselfunless you want to! Glen Harwood, Park Direc
6、torExperience being a park keeper: Are you 13-17 years old? Ever wonder what it would be like to be a park keeper? Its a competitive field, but you can get ahead by volunteering with our Teen Keeper Program. Depending on your age and responsibilities, you can even earn college credits for certain un
7、iversities! 21. If you plan to swim regularly in the park in June and July, you should pay . A. $5B. $15C. $25D. $3022. Which can we infer according to the passage? A. We can see Chinese pandas in the park. B. Special paths will soon be built for bicyclists. C. There are many volunteer programs in t
8、he park. D. You neednt experience a hard time when hiking there. 23. Where can we most probably read this passage? A. CNN: Current News. B. Fox sports: Special Events. C. MSN: Recreation & Entertainment. D. USA today: Focus Reports. BFailure is an unavoidable part of life. Though science has named s
9、ome life skills that promise success, were told over and over again that no great success was ever achieved without failureor many failed attempts. One of lifes most important lessons, therefore, has to be how to handle failure best. But what is the message? For starters, ignore advice from anyone t
10、hat tells you, “Dont beat yourself up about it, ” no matter how well-meaning they are. According to the new research from the University of Kansas, we absolutely should be beating ourselves up when we fail. Marketing professor Noelle Nelson and her team found that the more emotional a persons respon
11、se is to failure, the more likely they are to achieve better results the next time they deal with a related task. The researchers carried out two experiments in which undergraduate students were required to perform specific tasks. In one experiment, they were asked to search online for a squeezer an
12、d report the lowest price they could find with the possibility of winning a $50 cash prize. However, the task was controlled, and all participants were told (by a computer) that the lowest price was $3. 27 less than their reported price. Consequently, no participant won the cash prize. When the resu
13、lts were announced, some participants were asked to focus on their emotional response, and others on their cognitive (认知的) response. During the next similar task, participants who focused on their emotional response to failure made more effort than those who focused on a cognitive response. Everybod
14、y has their own unique challenges, responsibilities, duties, and projects, but these findings are related to all of us. Your personal failure may be a cake that fails to rise, a presentation that goes wrong, or a deadline that gets missedit doesnt matter. What matters is how you react to it. Instead
15、 of thinking about the failure, let yourself feel bad about it. Then follow this advice on how to bounce back after your failure. 24. Whats the relationship between failure and success? A. Failure promises success. B. Failure is the key to success. C. Failure does damage to success. D. Well-handled
16、failure is good for success. 25. Why does the writer support beating oneself up when failing? A. Its a well-meaning suggestion for failure. B. Its been proved by the study of a university. C. Being emotional is good for ones future success. D. It can make people less emotional about failure. 26. Wha
17、t is the purpose of the two experiments? A. To test the participants abilities to search online. B. To improve the participants cognitive response. C. To teach the participants to avoid failures. D. To test the benefit of emotional response to failure. 27. Which can be the best title for the passage
18、? A. Personal Failure Is a Cake That Fails to Appear B. The Most Productive Way to Handle Any FailureC. Different Methods to Change Failure into SuccessD. The Reason Why Failure Is the Mother of SuccessCRegardless of how far wed like to believe gender(性别)equality in the workplace has come, theres st
19、ill a yawning gap between male and female leaders in the professional world. A 2018 statistic shows that women nowadays hold just 5. 8 percent of CEOs positions at S&P 500 companies, according to Catalyst. While its not a huge shock that women are somewhat underrepresented in leadership positions, w
20、hat is surprising though, is the fact that females may actually be better suited to lead in almost every area, at least according to new findings from the BI Norwegian Business School. In their research, Professor Oyvind L. Martinsen and Professor Lars Glas surveyed (调查) 2, 900 managers with a speci
21、al focus on personality types. The results were clear: Women scored higher than men in four of the five major leadership-centric categories. While some people believe that men inherently make better leadersprobably because they picture a leader with a commanding voice, which is more typical of men t
22、han womenthis piece of research suggests that women are better at methodical management and goal-setting, openness, sociability and supportiveness, as well as ability to communicate clearly. There was one area in which men scored higher than women, though, and that was on emotional stability and abi
23、lity to face job-related pressure and stress. The results suggest that women are more sensitive to the effects of high-pressure or highly emotional situations. Obviously, its important to consider individual (个人的) differences. Anyone, regardless of gender, may be an inspiring leader and a competent
24、boss. So next time youre hiring for a management position, you just might want to give the resumes (简历) from female candidates a harder look. 28. What makes us shocked much at leadership positions? A. Women are worse than men. B. Men take almost all high positions. C. There is a huge gap between gen
25、ders. D. Women might behave better in nearly every field. 29. Which of the following can best replace the underlined word “inherently” in Paragraph 4? A. Properly. B. Potentially. C. Naturally. D. Normally. 30. Which of the following may be the best title of this text? A. How We Can Figure Out The B
26、ossB. Why Women Are Better Than MenC. Why Women Make The Best BossesD. How We Can Tell Gender Difference31. Who might have special interest in this article? A. Job hunters. B. Employers. C. Employees. D. Male bosses. DCooking programs and classes for children seem to positively influence childrens f
27、ood preferences and behaviors, according to a recent review. And, although the review didnt look at long-term effects of such programs, the findings suggest that such programs might help children develop long-lasting healthy habits. This research comes at a time when childhood obesity(肥胖) rates have
28、 been rising rapidly. More than one-third of adolescents in the United States were obese in 2012 , according to the U. S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC). This trend has been caused, at least in part, by a significant decrease in the amount of meals that people consume at home since
29、 the 1980s, according to background information in the study. Cooking education programs, such as Food Explorers, teach children about new healthy foods and how to prepare them. They also stress the importance of eating five fruits and vegetables every day. A volunteer parent explains a new food to
30、the group, and the kids make something based on the lesson, such as fruit or vegetable salad. Depending on the program, kids may be sent home with information about healthy foods to bring to their parents, the review explained. The study team reviewed eight other studies that tested different types
31、of cooking education programs. Children in these classes were between 5 and 12 years old, according to the review. The goal of the study team was to learn more about developing an efficient program to encourage healthy food choices that last a lifetime. The study found that it is particularly import
32、ant to expose kids to healthy foods on a number of occasions. This makes them feel comfortable with the new foods, which helps them build healthy habits. The study stressed the importance of getting parents involved in(参与) their childrens eating habits. Parents who are unable to enroll their kids in
33、 a cooking class can achieve similar benefits by having their kids help them while they prepare meals at home. Children are more comfortable at home, which makes them more receptive to new foods because they will make the connection to a positive experience. 32. What can we infer from the second par
34、agraph? A. Eating out frequently causes obesity. B. Childhood obesity is totally caused by eating habits. C. Childhood obesity rates have been rising rapidly since 2012. D. Food consumption has decreased significantly since the 1980s. 33. On cooking education programs, . A. children learn how to pre
35、pare foods from their parentsB. children will learn how to cook in the company of their parentsC. children may learn information unknown to their parentsD. children focus more on cooking skills than on information about healthy foods34. Which of the following categories does this passage belong to?
36、A. Education Systems. B. Science and Technology. C. Parent-child Relationship. D. Public Health Research. 35. The purpose of the passage is . A. to inform the readerB. to entertain the readerC. to discuss with the readerD. to warn the reader第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项
37、。选项中有两项为多余选项。What does it really mean to be successful? 36. It is about being able to live a happy life. If you want to have a successful life, here are three things you need to focus on. Believe in yourselfIf you dont believe in yourself, how do you expect other people to? When you believe in yours
38、elf, it fuels (促进)your creativity and your motivation (动力)to do things. All successful people from Gandhi to Tesla believed in themselves. 37. We all have to trust that we have the ability to turn the impossible into the possible. Know your intention38, it is important to have an understanding of yo
39、ur intention. If your intention is simply rooted in money and fame, you are never going to truly feel successful. Money and fame only serve the ego (自负)and dont provide true feelings of success. For a truly successful life, your intention has to be rooted in your purpose and passions (热情). When your
40、 intention is to serve your purpose, make a change in the world and express your talents, you will feel true success and satisfaction. 39Success is all around you right now. Stop to take a moment and youll notice the amazing success that is already present in your life. 40. Being thankful for the ti
41、niest successes in life will help you to create more and more success. A. Realize you are already successfulB. Discover the true meaning of successC. This is what gave them the drive to succeedD. If you want to create a good living conditionE. When it comes to achieving greatness in this lifeF. That
42、 is when you will start to feel truly successfulG. Success is so much more than just money or fame第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A humpback whale is struggling hard in the sea. The humpbacks can weigh 40 tons and stretch 50 feel from nose to tail
43、. Thats the kind of 41 and size that easily overturn small boats. To jump onto the 42 of one of these giants is 43 to result in a disaster. But thats just what Sam Synslelien did when he saw a humpback 44 caught in a rope that was attached to a buoy (浮标) in Central Californians Morro Bay this week.
44、Sam, along with crewmate Nicholas Taron, had already tried 45 the unfortunate whale to the U. S. Coast Guardbut they were told it would be hours before 46 could be sent. The commercial fishermen 47 this whale didnt have hours. If the whale was to 48 they had to get it. There was no other option for
45、the whale. They decided to go for it, totally 49 the fear. Tarons 50 in the rescue was mostly in the enthusiastic cheering department. In the clip, you can hear him directing the operation from the side of the boat while filming the entire 51. “Swim! Swim! ” He yells, “Move! Just get it! Get it! ”Th
46、e anxious whale was just swimming in counter-clockwise circles, 52 and being held to the bottom. It threw its heavy tail against the boat. But Sam 53 it and jumped onto the whales back to save its life. He managed to hang in there, 54 cutting through the rope that tied the creature. And then with a
47、whoosh (击水声), it dove deep down beneath the great 55. It wasnt much of a thank you, but Synslelien and Taron were left with a whale of a tale. 41. A. lengthB. energyC. strengthD. weight42. A. noseB. headC. backD. tail43. A. difficult B. likelyC. complex D. flexible44. A. hopelesslyB. deliberatelyC.
48、curiouslyD. happily45. A. shippingB. deliveringC. reportingD. hunting46. A. reportersB. rescuersC. fishermenD. doctors47. A. approvedB. objectedC. figuredD. protected48. A. paddle B. relaxC. breatheD. survive49. A. ignoringB. preservingC. explaining D. experiencing50. A. interest B. contributionC. a
49、mbition D. role 51. A. operationB. creatureC. performanceD. fighting52. A. delightedB. stressedC. confusedD. unconscious53. A. wrestledB. spottedC. trained D. approached54. A. eventuallyB. naturallyC. directly D. normally55. A. distance B. noisesC. waves D. darkness第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,
50、 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Beer and fried chicken this combo (套餐)has recently become the 56. _(popular) late-night snack eaten inside dorms and documented in Weibo and WeChat updates. Thanks to the popular South Korean drama Man From the Stars, this new mix-and-match junk food trend has been very pop
51、ular 57. _ young audiences despite its 58. _(healthy) nature. Indeed, K-dramas have been 59. _ major force in the South Korean pop-culture wave 60. _ has captured (捕获) the hearts of young Chinese. Apart from pretty faces, fashion is 61. _ exciting part. Critics and Industry insiders agree that the r
52、ecipe for K-dramas success 62. _(consist) of several main ingredients handsome and cute stars 63. _(dress) in the latest fashion trends, youth fantasies, and 64. _(create) storylines (故事情节). With love triangles, serious diseases, and Cinderella tales, the storylines in K-drama might seem commonplace
53、. Man From the Stars challenges this norm by 65. _(combine) aliens and time travel into these standard stories. 第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华, 你校英语俱乐部将进行换届选举, 现向大家征求主席人选。请给负责英语俱乐部的外教Mr Smith写封英文信推荐你的同学王林, 并从以下几个方面说明他的优势: 1. 领导能力; 2. 个性特点; 3. 英语水平。注意: 1. 可以适当发挥, 以使行文连贯; 2. 词数80左右; 3. 参考词汇: 英语俱乐部
54、主席 Chairman of the English Club职位position领导能力leadershipDear Mr Smith, I am writing to recommend my classmate Wang Lin for_Yours sincerely, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的概要。Look inside any family home in the evening, and you might see a typical enough scene: Mom and Dad, each on their own lap
55、top or tablet, streaming movies, catching up on work or maybe answering emails on their smartphones. Meanwhile, one child is chatting online with one school friend while texting another. The other is playing a video game with a friend on the other side of the city at the same time. Each member of th
56、e family is totally absorbed in his or her own piece of technology. According to some experts, the effect of technology on human relationships is worrying as technology becomes a substitute for face-to-face human relationships. It appears to be the case that many people would much rather spend time
57、with their electronic gadgets(电子产品) than with one another. Young people say it is difficult to get their parents attention and they have to compete with smartphones, tablets and other technology. However, a report from the Pew Internet and American Life Project offers a more helpful and encouraging
58、view, suggesting that far from replacing human contact, technology can actually better family relationships. Just over half of the 2, 253 people surveyed agreed that technology had enabled them to increase their contact with distant family members and 47 percent said it had improved the communicatio
59、n with the people they lived with. Moreover, even the closest members of families need time away from each other at some point to seek their own interests. Family members who might otherwise have sat in separate rooms can now be in the same one while still occupying a different mental space. Look ba
60、ck at our typical family scene above. Is it any different from four people reading their own books? Or is it driving families apart? Where technology will lead us remains to be seen. Yet there is no need to worry. As a matter of fact how it affects our family relationships depends on our attitude to
61、wards technology. _ 附加题:读后续写阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。It was a Saturday afternoon. The color of the sky was changing, first light gray, then dark gray, and finally dark and dense. The wind was blowing heavily, and the trees were swaying in the strong wind. It began to rain cats and dogs
62、. Soon, the road was filled with puddles from the rain. On such a stormy afternoon, my mother took my five-year-old brother, Christopher, and me to a new big toy store she had read about in the newspaper. “So many toys, ” the advertisement had shouted in full and flashy color, “that we had to get a
63、huge warehouse to fit them all! ”Christopher and I couldnt have been more excited. We ran across the parking lot, through the cold and biting rain, as fast as our little legs could carry us. We left our mother outside to battle with the frustrating umbrella, which never worked when she wanted it to.
64、 “Christine! Take care of your young brother! ” Mother shouted at the top of her voice. “Christine! Im going to find the Lego section (乐高积木区)! Theres a new pirate ship I want, and I have four dollars! Maybe I can buy it! ” Christopher exclaimed and ran off excitedly. I only half heard him. I took a
65、right turn and, to my wide-eyed delight, found myself in the midst of the Barbie (芭比) World. I was studying a Barbie and doing some simple math in my head when suddenly an earthshaking clap of thunder roared from the storm outside. I jumped at the noise, dropping the doll to the floor. The lights fl
66、ickered (闪烁) once and died, covering everything in a blanket of blackness. Thunder continued to shake the sky and lightning illuminated the store for seconds, casting frightening shadows on my mind. 注意: 续写词数应为150左右。“Oh no, ” I thought, “Wheres Christopher? ”_“Christine, Im here. ”_ 参考答案第一部分听力(共两节, 满
67、分30分)(略)第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A【文章大意】这是一篇应用文。主要介绍了州立公园夏季的一些寓娱乐、健康和教育为一体的课程。21. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段$15 for one month可知, 两个月是$30。22. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段Have a park keeper hike with you through our paths and teach you about the parks wildlife and
68、 plants. The park is a perfect spot for hiking. 可知, 在公园中是很适合徒步旅行的。23. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段Welcome to the State Park, where fun, fitness, and education come together! 可知, 本文是有关娱乐、健康和教育的。B【文章大意】本文是一篇论说文。失败是我们人生中不可避免的一部分。本文就如何更有成效地处理失败提出了一些建议。24.【解析】选D。细节理解题。根据第一段中One of lifes most important lessons, the
69、refore, has to be how to handle failure best. 可知, 处理好失败的问题对成功是有好处的。25.【解析】选C。细节理解题。根据第二段中. . . the more emotional a persons response is to failure, the more likely they are to achieve better results the next time they deal with a related task. 可知, 对失败的反应越强烈, 下一次处理相关问题的时候就越能取得较好的结果。26.【解析】选D。推理判断题。根据
70、第三段中During the next similar task, participants who focused on their emotional response to failure made more effort than those who focused on a cognitive response. 可知, 这两个实验验证了对失败的情感反应对以后成功的益处。27.【解析】选B。主旨大意题。本文就如何更有成效地处理失败提出了一些建议。C【文章大意】这是一篇议论文。本文讲述了在工作领域男性领导人和女性领导人地位不平等现象, 指出一个研究结果显示, 在领导位置上, 女性可能在
71、各个领域表现更好, 倡议雇主在招聘领导岗位员工时应多考虑女性。28.【解析】选D。细节理解题。根据第二段. . . what is surprising though, is the fact that females may actually be better suited to lead in almost every area, at least according to new findings from the BI Norwegian Business School. 可知, 在领导位置上, 女性可能在各个领域表现更好。故选D。29.【解析】选C。词义猜测题。根据While so
72、me people believe that men inherently make better leaders probably because they picture a leader with a commanding voice, which is more typical of men than women. . . 可知, 人们认为男性自然能成为更好的领导者, 画线词意思是“自然地”。30.【解析】选C。主旨大意题。文章主要围绕一个研究结果来展开论述, 强调了女性在管理层的地位, 因此“为什么女性是最好的老板”这个标题切题。31.【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一句But
73、 next time youre hiring for a management position, you just might want to give the resumes from female candidates a harder look. 可知, 雇主们会对这篇文章感兴趣。D【文章大意】这是一篇说明文。本文介绍了最近的一项调查, 发现参加烹饪课程对孩子饮食健康有积极的影响, 而且他们也会把一些健康的饮食信息带给父母。32.【解析】选A。推理判断题。根据第二段This trend has been caused, at least in part, by a significa
74、nt decrease in the amount of meals that people consume at home since the 1980s, according to background information in the study. 可知, 由于人们频繁地在外面就餐造成了儿童肥胖的问题。33.【解析】选C。细节理解题。根据第三段Depending on the program, kids may be sent home with information about healthy foods to bring to their parents, the review
75、 explained. 可知, 孩子通过学习烹饪可以了解一些父母所不知道的知识。34.【解析】选D。推理判断题。本文讲述的是孩子肥胖和饮食问题, 这属于健康方面的文章。35.【解析】选A。 推理判断题。最近的一项调查发现, 参加烹饪课程对孩子饮食健康有积极的影响, 由此判断本文的目的是给读者提供一些信息。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)【文章大意】本文是一篇论说文。主要讨论了成功的真正意义。36. 【解析】选G。根据下文“It is about being able to live a happy life ”可知, G选项“成功不仅仅是金钱或名声”符合语境。37.
76、【解析】选C。根据前文“All successful people from Gandhi to Tesla believed in themselves从甘地到特斯拉, 所有的成功人士都相信他们自己”可知, C选项“这就是他们成功的动力所在”符合语境。38. 【解析】选E。根据下文“it is important to have an understanding of your intention了解你的意图是很重要的”可知, E选项“当涉及在生活中实现伟大”符合语境。39. 【解析】选A。根据下文“Success is all around you right now成功就在你身边”可知,
77、 A选项“意识到你已经成功了”符合语境。40. 【解析】选F。根据前文“Stop to take a moment and youll notice the amazing success that is already present in your life停下来花点时间, 你会发现你的生活已经取得了惊人的成功”可知, F选项“那时你才会开始感到真正的成功”符合语境。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)【文章大意】本文是一篇记叙文。讲述萨姆辛斯勒林营救一头被困住的座头鲸的故事。41.【解析】选D。考查名词。这是一种很容易推翻小船的重量和大
78、小。根据上句的weigh 40 tons和该空后面的and size可知这里指的是座头鲸的“重量”。42.【解析】选C。考查名词。跳到这些庞然大物的背上可能会导致一场灾难。根据最后一段第三句But Samit and jumped onto the whales back to save its life可知, 是跳到这些庞然大物的“背上”。43.【解析】选B。考查形容词。difficult困难的; likely很可能的; complex复杂的; flexible灵活的。44.【解析】选A。考查副词。但这正是萨姆辛斯勒林本周在加州中部莫罗湾看到一头座头鲸绝望地被绑在浮标上的绳子缠住时所做的。h
79、opelessly绝望地; deliberately故意地; curiously好奇地; happily快乐地。45.【解析】选C。考查动词。萨姆和船员尼古拉斯塔伦已经尝试向美国海岸警卫队报告这条不幸的鲸鱼。shipping 用船运; delivering投递; reporting报告; hunting狩猎。46.【解析】选B。考查名词。但他们被告知营救人员还要几个小时才能到达。reporters记者; rescuers救援者; fishermen渔夫; doctors医生。47.【解析】选C。考查动词。商业渔民认为这条鲸鱼坚持不到几个小时后。approved 赞成, 批准; objected
80、反对; figured认为, 计算; protected保护。48.【解析】选D。考查动词。如果鲸鱼想要活下来, 他们就必须抓住它。paddle划桨; relax放松; breathe呼吸; survive存活。49.【解析】选A。考查动词。他们决定去抓住它, 完全忽视恐惧。ignoring忽视; preserving保护, 保存; explaining 解释, 说明; experiencing经历, 体验。50.【解析】选D。考查名词。塔伦在救援行动中扮演的主要是热情欢呼的角色。interest兴趣; contribution贡献; ambition雄心; role角色。故选D。51.【解析
81、】选A。考查名词。在视频中, 你可以听到他在船的一侧指挥整个行动, 同时拍摄整个行动。operation操作, 行动; creature生物; performance 表演; fighting战斗。52.【解析】选B。考查形容词。这条焦急的鲸鱼只是在逆时针方向游着, 压力很大, 被逼到了海底。delighted高兴的; stressed感到有压力的; confused困惑的; unconscious无意识的。53.【解析】选D。考查动词。但是萨姆靠近它, 跳到鲸鱼的背上救了它的命。wrestled摔跤, 搏斗; spotted发现; trained 训练; approached靠近。54.【解
82、析】选A。考查副词。他坚持住, 最终割断了那条绑着座头鲸的绳子。eventually最后; naturally自然地; directly直接地; normally正常地。55.【解析】选C。考查名词。然后嗖的一声, 它俯冲到巨大的海浪下面。distance距离, 远方; noises 噪音; waves波浪; darkness黑暗。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)【文章大意】本文是一篇说明文。文章分析了近年来, 韩剧在中国变得越来越流行的原因。56. 【解析】most popular。考查形容词最高级。定冠词the修饰形容词最高级。57. 【解析】among/with。考
83、查固定搭配。be popular among/with. . . 意为“受欢迎”。58. 【解析】unhealthy。考查形容词。形容词作定语修饰名词nature, 同时根据句意可知应该表示否定含义, 所以要填unhealthy。59. 【解析】a。 考查不定冠词。不定冠词a修饰major force, 表示泛指。60. 【解析】that/which。考查定语从句。which/that引导定语从句并在句中作主语, 定语从句的先行词是the South Korean pop culture wave。61. 【解析】another。考查代词。another表示“三者或三者以上另外的一个”, 此处
84、说明韩剧变得流行的另外一个原因。62. 【解析】consists。考查时态与主谓一致。本文介绍韩剧变得流行的原因, 全文以一般现在时为主, 本句主语是单数名词, 所以要填第三人称单数形式。63. 【解析】dressed。考查非谓语动词。过去分词短语dressed in the latest fashion trends作后置定语修饰stars。64. 【解析】creative。考查形容词。用形容词作定语修饰storylines。65. 【解析】combining。考查动名词。作介词by的宾语, 要用动名词形式。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)【参考范文】Dear Mr
85、Smith, I am writing to recommend my classmate Wang Lin for the position of Chairman of the English Club. I am sure he is the right person for this position. The reasons why I recommend him are as follows. Wang Lin is the monitor of our class. He has good leadership qualities. Being responsible, hone
86、st and selfless, he is respected by everyone. Most importantly, he has good communication skills and is always open to different opinions. Besides, he is good at both written and spoken English and won first prize in last years English speech contest. In conclusion, I am sure he is fit for the posit
87、ion. I would be most grateful if you take my recommendation into consideration. Yours sincerely, Li Hua第二节(满分25分)【参考范文】Nowadays family members are often found lost in their own electronic products(要点1). Some experts fear that technology can affect family relationship for lack of face to face communi
88、cation(要点2). However, a report has found technology benefits family bonds in that it makes members closer and provides private mental space as well(要点3). Actually, not technology itself but peoples attitude towards it influences family relations(要点4). 附加题:【参考范文】“Oh no, ” I thought, “Wheres Christoph
89、er? ” Scared and frozen on the spot, I felt the need to see, hug my brother and make sure he was all right. My stomach twisted. I ran up and down the aisles in the dark, panic filling my small chest and making it difficult to breathe. I knocked into displays of candies and tripped over toys, while c
90、alling my brothers name like crazy. Anxious as I was, I could not find him. Tears of frustration and fear trickled down my face, but I continued to run. “Christine, Im here. ” Excitement took my breath away there in the Lego aisle I found Christopher. He was standing alone, perfectly still, next to
91、the pirate ship set. I began to cry in relief, throwing my arms around him and hugged him tightly. He hugged me back, saying, “I knew if I waited here, Christine, you would be able to find me. ” Then, I took his hand in mine and we went to look for our mother, who must be desperately searching the store for us. 17原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!学科网(北京)股份有限公司
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有