1、Unit 5 Revealing nature课时素养检测 十九Unit 5Period 3. 阅读理解Those who claim bananas are fattening argue that bananas cause the body to make lots of insulin(胰岛素), and insulin causes fat growth. How much insulin we produce is related to how fast food becomes sugar in our bloodstream. How can you know if food
2、makes a lot of sugar quickly? The glycemic index(血糖指数),or GI rating tells us. Foods with GI scores above 75 are considered high GI foods,leading to faster sugar development. Bananas have a GI of 62,which is considered low. Weight loss can be a struggle for anyone,but it is especially hard for diabet
3、ics(糖尿病患者). A study looked at how the starch(淀粉) from unripe bananas affected the weight of a group of obese diabetics. After four weeks of a diet high in bananas,diabetics lost significantly more weight than on a control diet. They also saw improvements in insulin sensitivity from the banana diet.
4、Whats more,bananas have been shown to cut risks of strokes,diabetes and cancers. Bananas are the most powerful fruit for lowering the risk of kidney cancer. Bananas are also a rich source of fiber,which has been shown to help weight loss. Bananas that still have some green on the skin are even highe
5、r in fiber. Skins from green bananas can be taken and,after removing the stem and dark tip,cut into small pieces 23 inches long and 1/2 inch wide. These pieces can be made into a tea or added to a dish. When you eat the skins,be sure you are eating organic bananas. The flesh of regular bananas is lo
6、w in pesticides,but the skins are not. 【语篇概述】香蕉是人们生活中常见的水果,它除了含有丰富的营养,还有许多不为人所知的药用价值。1. What conclusion can we draw from Paragraphs 1&2?A. Bananas are likely to make people fat. B. Insulin determines the amount of sugar. C. Low GI foods can turn into sugar more slowly. D. The faster the food becomes
7、 sugar,the less insulin. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段中“How can you know if food makes a lot of sugar quickly? The glycemic index. . . ”可知血糖指数高的食物往往能更快地转化成糖分,反之,血糖指数低的食物较慢地转化成糖分。2. What does the underlined word “lowering” in Para. 4 mean?A. increaseB. preventC. keepD. reduce【解析】选D。词义猜测题。根据题意,lowering 意味着减少。3.
8、What is discussed in the last paragraph?A. The use of banana skins. B. The benefits of banana skins. C. The importance of banana skins. D. The ways of choosing organic bananas. 【解析】选A。主旨大意题。根据最后一段内容,尤其是“. . . can be made into a tea or added to a dish. . . ”可知本段主要讲的是香蕉皮的用途。4. In which section of a ne
9、wspaper can we read this passage?A. Education. B. Health. C. Culture. D. Science. 【解析】选B。推理判断题。文章讲的是香蕉不仅有助于减肥,还能有效降低人们患中风,糖尿病甚至癌症的风险,而且香蕉皮也有用途。因此,最可能出现在报纸的健康专栏。. 完形填空Have you ever experienced a moment when everything seems in a mess? I was once1because my office seemed to need changing. I often2 mys
10、elf of it when things came undone,and this reminding (提醒) was3. My brother helped me build a(n)4 book shelf for my office. It was up but not5attached to the wall. So I could paint the shelf the way I wanted. My old and worn office 6,which was the only one that fitted the height of my desk,7broke,so
11、I had to find a beautiful new one. My office was in a mess and it was high time that I8this situation. My August office improvement9 finding my office a new look. To10money I painted the wall by myself. Now I have the white walls with new curtains (窗帘) and new lights hanging11 the ceiling (天花板). My
12、books are on the shelf. The old fan has been 12by the new air condition. I am sitting back in my new office chair at the new desk and 13 my working environment,which finally looks the way I dreamed it would look. Now I know that a good working condition can14 your work efficiency (效率). So 15 is good
13、. Change is a big part of life and we all change in small steps every day. 【语篇概述】本文是一篇人生感悟类阅读,讲述的是作者的办公室破旧,他一直不安,后来觉得应该改变环境,将办公室换了新的面貌。他认为好的工作环境能使人心情愉快,提高工作效率。我们的生活需要改变。1. A. illB. anxiousC. sad D. busy【解析】选B。考查形容词及语境理解。根据前文可知,你经历过身边所有事物看起来都一团糟的时刻吗?由于“我”的办公室看起来非常需要改变,“我”心里非常不舒服,故答案为B。2. A. remindedB
14、. informedC. warnedD. blamed【解析】选A。考查动词及语境理解。根据下文and this reminding可知,当有事情没有完成的时候,“我”会时常提醒我自己,故答案为A。3. A. familiarB. goodC. funnyD. simple【解析】选B。考查形容词及语境理解。根据下文可知,作者认为改变是好事情,由此推知,作者认为这样时常的提醒非常棒,故答案为B。4. A. ancientB. uglyC. cheapD. new【解析】选D。考查形容词及语境理解。根据下文 It was up but not_attached to the wall可知,书柜
15、已经完工了,由此推知,作者的弟弟帮助作者制作一个新的书柜,故答案为D。 5. A. yetB. soonC. everD. only【解析】选A。考查副词及语境理解。根据下文So I could paint the shelf the way I wanted可知,新的书柜已经完成了,但是还没有固定到墙上,因此作者可以按照自己的想法喷绘书柜,故答案为A。6. A. sofaB. chairC. boxD. computer【解析】选B。考查名词及语境理解。根据下文 which was the only one that fitted the height of my desk可知,这个唯一能够
16、适应办公桌高度的破旧的办公椅,故答案为B。7. A. normallyB. hardlyC. finallyD. steadily【解析】选C。考查副词及语境理解。根据语境可知,最终,这把办公椅也坏了,作者不得不再找一把更漂亮的新椅子,故答案为C。8. A. explainedB. acceptedC. facedD. ended【解析】选D。考查动词及语境理解。根据语境可知,作者的办公室一团糟,作者认为这正是结束这个糟糕环境的好时机,故答案为D。9. A. resulted inB. waited forC. made upD. turned out【解析】选A。考查动词短语及语境理解。根据
17、语境可知,作者的八月办公室改造计划结果是为办公室换一个新面貌,故答案为 A。10. A. spendB. earnC. raiseD. save【解析】选D。考查动词及语境理解。根据下文I painted the wall by myself可知,为了节省资金,作者自己粉刷了墙壁,故答案为D。11. A. forB. outC. fromD. over【解析】选C。考查介词及语境理解。根据语境可知,现在,作者拥有了白色的墙壁,带着新的窗帘和悬挂在天花板上的新照明灯,hang from悬挂着,故答案为C。12. A. coveredB. defeatedC. repairedD. replace
18、d【解析】选D。考查动词及语境理解。根据语境可知,办公室有了新的面貌,新的空调代替了老旧的风扇,故答案为D。13. A. admiringB. changingC. creatingD. protecting【解析】选A。考查动词及语境理解。根据下文which finally looks the way I dreamed it would look可知,新的办公环境正是作者梦想的那样,由此推知,作者正坐在新办公桌前的新椅子上欣赏着作者的新办公环境,故答案为A。14. A. reduceB. keepC. limitD. improve【解析】选D。考查动词及语境理解。根据语境可知,好的办公环
19、境会提高工作效率,故答案为D。15. A. difficultyB. changeC. benefitD. progress【解析】选B。考查名词及语境理解。根据下文Change is a big part of life 可知,作者认为改变是好的,改变是生活中很重要的部分,故答案为B。. 阅读理解Warm weather brought by El Nino has had mixed effects on animals in usually snowy places in North America,including New England,according to an Associ
20、ated Press article. Some animals seem to benefit from having a chance to gather more food before winter,and from expending less energy in daily survival mode. Others,like snowshoe hares,are put at center stage in predators (捕食者) view when they lack snow as a protective color to trick their predators
21、 not a good thing for them,of course. Black bears,on the other hand,have been keeping busy gathering nuts and apples,when they would normally have settled into their winter homes by now. Vermont and Massachusetts officials have asked residents to wait till snow falls to take out their bird feeders f
22、or the sake of safety,the article said. “We suggest waiting for 6 or more inches of snow that lasts before taking out your bird feeders,especially if you have been visited in the past by bears or if there are sightings of bears in your neighborhood,” Forrest Hammond,Vermont Fish and Wildlifes bear b
23、iologist,said in the article. “Due to lack of snow and frozen ground,birds are able to seek food in fields and forests for their natural foods. ”Snow amounts can also determine how comfortable bears are and how quickly they consume their accumulated fat during hibernation (冬眠),noted Hammond in the a
24、rticle. This is because snow covers and traps them in their winter homes,and also hides them from predators. 【语篇概述】温暖的天气使得本该下雪的北美地区没有下雪,这对当地的动物们造成了很大影响。1. What may upset snowshoe hares because of El Nino?A. Their being caught more easily. B. Their failing to gather more food. C. Their consuming more
25、 energy. D. Their losing sight of their enemies. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段“Others,like snowshoe hares,are put at center stage in predators view when they lack snow as a protective color to trick their predators not a good thing for them,of course. ”可知,因为没有雪去掩盖白色的毛皮,使得它们暴露在捕食者的眼下,所以容易被捕食,故选A。2. Why did the
26、officials ask people to keep bird feeders until snow falls?A. They may disturb bears. B. Birds food can be found during winter. C. For the safety of bears. D. To avoid attracting bears. 【解析】选D。推理判断题。第三段开头提到往年这个时候,黑熊通常都已经待在冬眠的窝里了,但现在它们却忙着收集坚果和苹果,后文说为安全起见,Vermont and Massachusetts两地的政府官员要求居民等待直到降雪以后才可
27、把他们的喂鸟器拿出来(喂鸟)可知,暂时不把喂鸟器拿出来是为了不招来熊。故选 D。3. What do the bear biologists words indicate?A. Warm weather benefits birds feeding. B. Bears are common nowadays. C. Bears live mainly on birds in winter. D. A heavy snow is on the way. 【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二段“Due to lack of snow and frozen ground,birds are abl
28、e to seek food in fields and forests for their natural foods. ”可知由于缺乏雪和冻土,鸟类可以在田野和森林中觅食,这是暖冬的好处,省去鸟类冬天无食可捕之烦恼。故选A。4. Which of the following is the proper title for the passage?A. Warm Weather Helps Animals SurviveB. Snow Amounts Determine Animals Winter LifeC. Lack of Snow Affects North American Ani
29、malsD. Measures Should Be Taken To Protect Wildlife【解析】选C。主旨大意题。根据文章第一段Warm weather brought by El Nino has had mixed effects on animals in usually snowy places in North America,including New England,according to an Associated Press article. 可知,这篇文章讲述的是温暖的天气对北美地区的动物们的影响,故选C。. 语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括
30、号内单词的正确形式。 Are you facing a situation that looks impossible to fix?In 1969,the pollution was terrible along the Cuyahoga River Cleveland,Ohio. It 1(be)unimaginable that it could ever be cleaned up. The river was so polluted that it2(actual)caught fire and burned. Now,years later,this river is one of
31、3most outstanding examples of environmental cleanup. But the river wasnt changed in a few days 4even a few months. It took years of work5(reduce) the industrial pollution and clean the water. Finally,that hard work paid off and now the water in the river is6(clean) than ever. Maybe you are facing an
32、 impossible situation. Maybe you leave a habit 7is driving your family crazy. Possibly you drink too much or dont know how to control your credit card use. When you face such an impossible situation,dont you want a quick fix and something to change immediately?While there are8(amaze) stories of inst
33、ant transformation,for most of us the9(change) are gradual and require a lot of effort and work,like cleaning up a polluted river. Just be10 (patience) 1. 【解析】was。考查时态。根据上下文可知,此处用一般过去时。2. 【解析】 actually。考查副词。此处actually用来修饰caught,故用副词形式。3. 【解析】the。考查形容词最高级。形容词最高级前面用定冠词the。4. 【解析】or。考查连词。此处意为几天或者几个月,故填or。 5. 【解析】 to reduce。考查固定搭配。It takes/took. . . to do sth. ,花费时间做某事。6. 【解析】cleaner。考查形容词比较级。从后面的than可以看出。7. 【解析】that/which。考查关系词。此处是定语从句,that/which作从句主语。8. 【解析】amazing。考查词形变化。此处需要形容词,修饰物,故用amazing。 9. 【解析】changes。考查主谓一致。系动词are,故主语change应为复数。10. 【解析】patient。考查形容词。此处是祈使句,be后面应用形容词。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有