ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:126.50KB ,
资源ID:384336      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-384336-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020_2021版新教材高中英语Unit4ExploringliteratureExtendedreading.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020_2021版新教材高中英语Unit4ExploringliteratureExtendedreading.doc

1、课时素养评价十二Unit 4Extended reading & Project. 单句语法填空1. What you said at the meeting is extremely (extreme) useful. 2. The flood destroyed(destroy) a lot of houses and many people became homeless. 3. Our team has had two defeats(defeat) and has gained eight victories. 4. He attempted (attempt) to get a h

2、igh position in the company, but failed because of his carelessness. 5. Thanks to your help, we accomplished(accomplish) the task ahead of schedule. 6. People are confused (confuse) about all the different labels on food. 7. I especially like the scarf woven (weave) by my mother many years ago. 8. F

3、ireflies give off flashes (flash) of light when they fly at night. 9. China has made great achievements (achieve) in modern culture and art. 10. Indian cooking is characterized by a large majority of mushy (mush)vegetables. . 选词填空clear up, on the point of, pull on, pull over, get over, with all his

4、strength, in the hope of, take away1. She was on the point of leaving when I arrived. 2. I hope the weather clears up before Sunday. 3. With all his strength, he pushed the big stone aside at last. 4. The waiter took away the plates after we finished eating. 5. She found a hole in it when she pulled

5、 on her stockings. 6. I do not think he will ever get over the loss of his wife. 7. He was studying in the hope of being admitted to an engineering college. 8. The driver immediately pulled over to the side of the road and called the police. . 句型转换1. He has never seen such a nice old chair. =Never h

6、as he seen such a nice old chair. 2. The baby was on the point of crying and at this time, her mother came home. =The baby was on the point of crying when her mother came home. 3. He is only thirteen years old but he has learned how to program. =He has learned how to program, although he is only thi

7、rteen years old. 4. He stood there, and he raised his hands, and his eyes were looking straight up. =He stood there, his hands raised, his eyes looking straight up. 5. The girl is too short to get on the elephant. =The girl is so short that she cant get on the elephant. . 阅读理解AGraham Moore is the be

8、st-selling author of The Sherlockian and the screenwriter of The Imitation Game. His new book The Last Days of Night is out now. He is talking about some of his favorite books. Murder in Three ActsBy agatha christie My mother is a crime fiction(侦探小说)lover and, when I was having trouble learning to r

9、ead, wed sit in my bed at home in Chicago and take it in turns to read a paragraph. It was the first book I read cover-to-cover and I later became a writer because of that experience. Not only did it give me a love of crime fiction but, more importantly, it taught me that reading can be a shared exp

10、erience. CryptonomiconBy Neal Stephenson This book showed me that historical fiction need not be dry, but can be lively and enjoyable. Stephenson asks readers to take science seriously, but writes the story in a funny way. Id long known of Alan Turing, but Stephensons technique (手法)of describing him

11、 was surprising; I saw how a writer can bring a real person to life for modern readers. A Visit from the Goon SquadBy Jennifer Egan Egan uses a technique that I drew on when writing The Imitation Game. She tells stories from different voices and times, and uses many styles that say to readers, “Ive

12、done a lot of work, but now you have to join in and work it out for yourselves. ”With my latest book, my greatest hope is that readers will want to get other people discussing the book. Ive just started the conversation. 【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍了畅销书作者Graham Moore自己最喜欢的几种书。1. What influenced Moore to be a

13、 writer? A. Reading crime fiction in secret. B. Having trouble learning to read. C. Reading a book with his mother. D. Writing stories at a young age. 【解析】选C。细节理解题。在Murder in Three Acts部分中提到“My mother is a crime . . . experience. ”作者和他的母亲一起看完了这本书, 而且这是作者第一本从头看到尾的书, 这样的经历使他成为了一名作者。由此可知, 和母亲一起看书的经历影响他

14、成为了作者。2. What does Moore think of Cryptonomicon? A. Boring. B. Serious. C. Imaginative. D. Humorous. 【解析】选D。推理判断题。在Cryptonomicon部分中提到“This book showed me . . . funny way. ”这本书让人意识到历史小说不必枯燥乏味, 而是可以活泼愉快的。由此可判断, 作者认为Cryptonomicon是一本非常幽默的历史小说。3. What does Egan hope readers will do? A. Write her some let

15、ters. B. Think for themselves. C. Tell their own stories. D. Ask her some questions. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段最后一句“Ive done a lot of work, . . . yourselves. ” Egan认为自己已经做了很多的工作, 现在读者也要加入其中, 并通过自己的能力来解决一些问题。由此可判断, Egan是鼓励读者要自主思考。BNo poem should ever be discussed or “analyzed”, until it has been read aloud

16、 by someone, teacher or student. Better still, perhaps, is the practice of reading it twice, once at the beginning of the discussion and once at the end, so the sound of the poem is the last thing one hears of it. All discussions of poetry are, in fact, preparations for reading it aloud, and the rea

17、ding of the poem is, finally, the most telling “interpretation” of it, suggesting tone, rhythm, and meaning all at once. Hearing a poet read the work in his or her own voice, on records or on film, is obviously a special reward. But even those aids to teaching can not replace the student and teacher

18、 reading it or, best of all, reciting it. I have come to think, in fact, that time spent reading a poem aloud is much more important than “analyzing” it, if there isnt time for both. I think one of our goals as teachers of English is to have students love poetry. Poetry is “a criticism of life”, and

19、 “a heightening(提升) of life”. It is “an approach to the truth of feeling”, and it “can save your life”. It also deserves a place in the teaching of language and literature more central than it presently occupies. I am not saying that every English teacher must teach poetry. Those who dont like it sh

20、ould not be forced to put that dislike on anyone else. But those who do teach poetry must keep in mind a few things about its essential nature, about its sound as well as its sense, and they must make room in the classroom for hearing poetry as well as thinking about it. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲的是朗读诗的重要性和

21、好处。4. To have a better understanding of a poem, one should _. A. discuss it with othersB. analyze it by oneselfC. copy it down in a notebookD. practise reading it aloud【解析】选D。细节理解题。根据第一段内容可知, 为了更好地理解一首诗, 每个人都应该练习大声朗读它。5. Which of the following is NOT mentioned as a function of poetry? A. Extend your

22、 life. B. Save your life. C. Criticize life. D. Heighten life. 【解析】选A。细节理解题。B、C、D三个选项在文章第三段中都提到了。只有A项Extend your life. “延长你的生命”文中未提到。6. According to the writer, one of the purposes of teaching English is to get students _. A. to understand lifeB. to enjoy poetryC. to become teachersD. to become poet

23、s【解析】选B。推理判断题。根据文章中第三段第二句I think one of . . . love poetry. “我认为作为英语教师, 我们的目标之一就是让学生热爱诗歌。”可知, 英语教学的目的之一是让学生欣赏诗歌。7. The phrase “make room” in the last paragraph could be best replaced by “_”. A. build a boothB. provide equipmentC. leave a certain amount of timeD. set aside enough space【解析】选C。词义猜测题。根据第

24、三段第一句“I have come to think, . . . for both. ”“我认为, 事实上, 花费时间大声地朗读诗歌, 比“分析”更重要, 如果没有时间把这两个都做的话。”及画线词后面的in the classroom“在教室里”。可知画线短语的意思是“留出一定的时间”。. 阅读填句When I was 16 years old, a boy gave me an important gift. 1It was the early autumn of my first year at a junior high school, and my old school was fa

25、r away. 2I was very lonely, and afraid to make friends with anyone. Every time I listened to other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldnt talk about anyone with my problems. And I didnt want my parents to worry about me. Then one day, my classmates talked happily with their

26、friends, but I sat at my desk unhappily as usual. 3 I didnt know who he was. He passed me and then turned back. He looked at me, with a smile on his face. Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy, lively and warm. 4 I started to talk with other students and

27、made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now! 5 I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back. A. It was a smile. B.

28、 That smile changed my life. C. As a result, no one knew who I was. D. Hes living in Australia now and he loves it. E. At that moment, a boy entered the classroom. F. Its practically impossible to make friends here. G. It doesnt matter because all the dark days have gone. 【文章大意】本文是记叙文。讲述了作者在刚进入新学校后孤

29、单没有朋友, 这时一个男孩送了作者一件很珍贵的礼物: 一个微笑。它改变了作者所有黑暗的日子, 现在作者相信: 对世界微笑它也会向你微笑。1. 【解析】选A。根据下文The boy with the lucky smile has become my best friend now! 以及So smile at the world and it will smile back. 内容可知小男孩给我一个重要的礼物, 那就是微笑。故选A。2. 【解析】选C。根据afraid to make friends with anyone可知我不敢和别人交朋友, 说明没有人认识我。故选C。3. 【解析】选E。

30、根据下文的I didnt know who he was可知有一个男孩进入了教室。故选E。4. 【解析】选B。根据上文的It made me feel happy, lively and warm. 可知这个微笑改变了我的人生。故选B。5. 【解析】选G。根据下文I believe that the world is what you think it is. 可知作者认为一切黑暗的日子都过去了。故选G。完形填空I woke up by my dog barking in the early morning. I went outside to find a koala(考拉) at the

31、yard gate wanting to enter. It was the first time that I had 1 a koala in my neighborhood. What a welcome 2! I was wondering why he was here, as koala 3 came down from the trees and didnt like walking, either. Then again, there was 4 eucalyptus(桉树)around. Was he hungry or lost? Or maybe the bushfire

32、 across Kangaroo Island 5 him here? He just sat there, apparently 6 , and sort of looked at me with a look, like helping me out of my suffering. At a(n) 7 look, I discovered a long cut at his back with bloods, 8 of attacks or cuts of something sharp in some other way. I rushed into my room and came

33、out with some iodophor(碘伏药水). It was not a 9 problem as I was a nurse. This poor soul seemed to quite 10 my kindness when I 11 the cut with the liquid. It 12 me that he came to seek my 13! After the treatment, I watched the koala finally 14 in the wild, hoping he was able to 15 the hard time and liv

34、e his life as he should. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述的是一只受伤的考拉来到作者的社区寻求帮助的故事。作者是一名护士, 为他疗伤, 然后放他回归大自然。1. A. caught B. met C. bought D. killed【解析】选B。句意: 这是我第一次在我的社区碰到考拉。根据空后的a koala in my neighborhood可知, 此处指“遇到”考拉。故选B。2. A. chanceB. reliefC. surpriseD. message【解析】选C。句意: 多么令人吃惊啊! 根据后面的I was wondering why he was

35、 here可知, 在社区遇到考拉是令人“惊讶的”。故选C。3. A. frequentlyB. slightlyC. mostlyD. rarely【解析】选D。句意: 我想知道他为什么会在这里, 因为考拉很少从树上下来, 也不喜欢走路。根据下文didnt like walking, either可知, 考拉“很少”从树上下来。故选D。4. A. someB. manyC. twoD. no【解析】选D。句意: 其次, 周围没有桉树。根据下文“他饿了或者是迷路了吗? ”可知, 此处指很少见到考拉的另一个理由是这里没有桉树。故选D。5. A. pursuedB. droveC. followed

36、D. cast【解析】选B。句意: 或者是袋鼠岛的丛林大火把他逼到了这里? 根据上文的the bushfire across Kangaroo Island可知, 此处指大火把它“逼到”了这里。故选B。6. A. in painB. in orderC. in comfortD. in relief【解析】选A。句意: 他只是坐在那里, 显然很痛苦, 看着我, 好像在让我帮助他摆脱痛苦。根据后面的like helping me out of my suffering. 可知, 他很“痛苦”。故选A。7. A. quickB. closeC. eagerD. anxious【解析】选B。句意:

37、仔细一看, 我发现他的背部有一道长长的伤口, 有血迹, 有攻击的迹象, 也有其他锋利的东西割伤的痕迹。根据后面的I discovered a long cut at his back with bloods可知, 此处指“靠近”看考拉。故选B。8. A. featuresB. symbolsC. signsD. series【解析】选C。句意: 仔细一看, 我发现他的背部有一道长长的伤口, 有血迹, 有攻击的迹象, 也有其他锋利的东西割伤的痕迹。根据空后的attacks or cuts of something sharp in some other way可知, 此处指有受伤的“迹象。”故选

38、C。9. A. crucialB. smallC. distinctD. tricky【解析】选D。句意: 这不是一个棘手的问题, 因为我是一名护士。根据空后的as I was a nurse可知, 此处指对作者来说这并不是一个“棘手的”问题。故选D。10. A. ignoreB. answerC. understandD. anticipate【解析】选C。句意: 当我用药水治疗伤口时, 这个可怜的灵魂似乎完全理解了我的好意。根据空后的my kindness和下文的After the treatment可知, 考拉“理解”作者的好意。故选C。11. A. touchedB. feltC. t

39、appedD. treated【解析】选D。句意: 当我用药水治疗伤口时, 这个可怜的灵魂似乎完全理解了我的好意。根据空后的the cut with the liquid可知, 此处指作者为考拉“治疗”。故选D。12. A. appealed toB. referred toC. occurred toD. applied to【解析】选C。考查动词词组。句意: 我突然想到他是来寻求我的帮助的! 固定句式: It occurred to sb. that. . . “某人突然想起”。故选C。13. A. helpB. adviceC. approvalD. fortune【解析】选A。句意:

40、我突然想到他是来寻求我的帮助的! 此处指考拉受伤, 来寻求“帮助。”故选A。14. A. exploringB. rushingC. joggingD. disappearing【解析】选D。句意: 治疗结束后, 我看着这只考拉终于消失在野外, 希望他能挺过这段艰难的日子, 过自己应该过的生活。根据空前后的内容After the treatment和in the wild, 可知, 考拉“消失”在野外。故选D。15. A. experienceB. surviveC. escapeD. have【解析】选B。句意: 治疗结束后, 我看着这只考拉终于消失在野外, 希望他能挺过这段艰难的日子, 过自己应该过的生活。根据空后的the hard time and live his life as he should可知, 作者希望考拉“幸存”于艰难的日子。故选B。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1