ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:54KB ,
资源ID:384281      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-384281-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东海康县2017高考英语一轮阅读理解选练(四)及答案 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东海康县2017高考英语一轮阅读理解选练(四)及答案 WORD版含解析.doc

1、广东海康县2017高考英语一轮阅读理解选练(四)及答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。At the age of ten I could not figure out what this Elvis Presley guy had that the rest of us boys did not have. I mean, he had a head, two arms and two legs, just like the rest of us. About nine oclock on Saturday morning I decided to a

2、sk Eugene Correthers, one of the older boys, what it was that made this Elvis guy so special. He told me that it was Elvis wavy hair and the way he moved his body.About half an hour later all the boys in the orphanage(孤儿院)were called to the main dining-room and told we were all going to downtown Jac

3、ksonville, Florida to get a new pair of Buster Brown shoes and a hair cut.That is when I got this big idea, which hit me like a ton of bricks.If the Elvis hair cut was the big secret, then thats what I was going to get. All the way to town I told everybody, including the matron(女管家)from the orphanag

4、e who was taking us to town, that I was going to look just like Elvis Presley and that I would learn to move around just like he did and that I would be rich and famous one day, just like him. When I got my new Buster Brown shoes, I could hardly wait for my new hair cut and now that I had my new Bus

5、ter Brown shoes I would be very happy to go back to the orphanage and practice being like Elvis. We finally arrived at the big barber shop, where they cut our hair for free because we were orphans(孤儿). I looked at the barber and said, “I want an Elvis hair cut. Can you make my hair like Elvis?” I as

6、ked him, with a big smile on my face. “Lets just see what we can do for you, little man,” he said. I was so happy when he started to cut my hair. Just as he started to cut my hair, the matron signed for him to come over to where she was standing. She whispered something into his ear and then he shoo

7、k his head, like he was telling her “No”. Then he told me they were not allowed to give us Elvis hair cuts. Then I saw my hair falling onto the floor.1.In the authors eyes, Elvis Presley was _.A. disgustingB. admirableC. ambitiousD. dynamic2. From the passage, we can know that _.A. Buster Brown was

8、more appealing than Elvis PresleyB. An Elvis hair cut cost the orphans a lot of moneyC. The author was fascinated with the stars Buster and ElvisD. The barber was unwilling to give the boy an Elvis hair cut3. We can learn from the underlined sentence that the boy was _.A. excited to have an Elvis ha

9、ir cut B. worried to think about the secretC. anxious to remove the ton of bricks D. careful to seize the chance4. How would the boy probably feel when he walked out of the barber shop?A. Delighted. B. Guilty. C. Self-satisfied. D. Depressed.【参考答案】14、BCAD阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Many

10、of us mistakenly believe that its wrong to think we have any good qualities. We may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. However, a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to m

11、ake friends with other people. How can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed? If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. The person who doesnt like you might be fearful, or shallow or busy or shy. P

12、erhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time.Dont take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. In fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else. Although some

13、factors that might cause one person to reject you, there are at least many factors that will work in your favor.You might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. There are many people who dont mind your extra pounds. You may drive a

14、 shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. There are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is l

15、ooking for physical beauty in their friends. You can decide to feel inferior because you dont have much money and you dont drive a nice car. You can believe that this is the reason that you dont have many friends in your life. On the other hand, if you are very wealthy you may be suspicious that eve

16、ryone is after your money and that nobody really likes you as a person. The point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any.【小题1】According to the passage, plays an important role in making friends. A. admitting your shortcomin

17、gs B. self criticism C. modestyD. confidence【小题2】If you are not liked by a person, . A. you should find the reason in yourself B. youd better talk with the person face to face C. you may not be the one to be blamed D. you and that person misunderstand each other【小题3】We can learn from the third parag

18、raph that . A. your good qualities may make you earn more money B. your weakness may also be your strengths in some way C. your negative qualities may cause you to lose friends D. youll have few friends if you dont share the same interest【小题4】 Which of the following is TRUE according to the author?

19、A. It is important to lose weight. B. It is easier for a wealthy person to make friends. C. Inner qualities are more important than physical appearance. D. If you are not beautiful enough, try to improve your physical beauty.【小题5】What do you think the author is most likely to suggest if he continues

20、 to write? A. How to find your good qualities. B. How to make friends. C. How to make self criticism. D. How to keep fit.【答案】【小题1】D【小题2】C【小题3】B【小题4】C【小题5】A【解析】试题分析:本文叙述了人们也许花费很多的时间去怪罪自己的性格不好,其实你的弱点也有可能是你自己的长处,要想广交朋友必须要对自己有自信心。【小题1】细节理解题。根据However, a constant focus on our supposed shortcomings can st

21、op our efforts to make friends with other people.可以要有自信才能广交朋友,故选D。【小题2】细节理解题。根据If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you.一个人不喜欢你可能与你无关,故选C。【小题3】细节理解题。根据In fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to s

22、omeone else. 你的弱点也许是你的强项,故选B。【小题4】细节理解题。根据If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. 内在素质比外在外表更重要的,故选C。【小题5】推理判断题。根据The point is that you can focus on just about anything and believe its the

23、 reason you do not have friends and cannot make any.可推知不要只看到自己的不足,还应找到自己的好的品质,那么如何找到自己好的品质,就是下文要叙述的内容,故选A。 【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 An idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community

24、in a city by getting everyone to read the same book at the same time. In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and s

25、chools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the If All of Seattle Read the Same Book project in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other Ame

26、rican cities, and even to Hong Kong. In Chicago, the mayor appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the One Book, One Chicago program. As a result, reading clubs and neighborhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of pa

27、rents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New York ,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized

28、 cities or large towns, where a greater sense of unity(一致)can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed the point ,putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself. Ultinatelas Nancy points out, the level of success is not m

29、easured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process, or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.12. What is the purpose of the project launched by Nancy? A. To invite authors to guide readers. B. To encourage peopl

30、e to read and share. C. To involve people in community service. D. To promote the friendship between cities.13. Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project? A .They had little interest in reading. B. They were too busy to read a book. C. They came from many different backgrounds D.

31、 They lacked support from the local government14. According to the passage, where would the project be more easily carried out? A. In large communities with little sense of unity B. In large cities where libraries are far from home C. In medium-sized cities with a diverse population D. In large town

32、s where agreement can be quickly reached15. According to Nancy, the degree of students of the project is judged by A. the careful selection of a proper book B. the growing popularity of the writers C. the number of people who benefit from reading. D. the number of books that each person reads.【参考答案】

33、1215、BCDC 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Most employers say that they wish to employ the right person for the right job. A recent report by Britains Independent Institute of Manpower Studies, however, disagrees with this. The report states that most employers wish to avoid employing the wro

34、ng person. Rather than looking for the right person they are looking for applicants to turn down. The report also suggests that in Britain and in many other parts of the world the selection methods used to pick out the right person for the job certainly do not match up to those used to judge a piece

35、 of new equipment. Employers used three main selection methods: interviewing, checking resume or application forms and examining references. Most of the employers asked in this survey stated that these selection methods were used more for weeding out unsuitable applicants rather than for finding sui

36、table ones. Interviews were considered to be more reliable than either resume checks or references from past employers. Research, however, proves otherwise. Interviewers decisions are often strongly influenced by their earlier judgment of the written application. Also different employers view facts

37、differently. One may consider applicants who have frequently changed jobs as people with broad and useful experience. Another will see such applicants as unreliable and unlikely to stay for long in the new job. Some employers place great importance on academic qualifications whereas the link between

38、 this and success in management is not necessarily strong. Some employers use handwriting as a standard. The report states that there is little evidence to support the value of the latter for judging working ability. References, also, are sometimes unreliable as they are not very important while che

39、cks on credit and security records and applicants political opinions are often the opposite. The report is more favorable towards trainability tests and those which test personality and personal and mental skills. The report concludes by suggesting that interviewing could become more reliable if the

40、 questions were arranged in a careful, organized system and focused on the needs of the employing organization. 【小题1】According to the passage, when most employers want to hire workers, .A. they will try to find suitable peopleB. they will look for the right applicant C. the wrong applicants are to b

41、e turned down D. to turn down the wrong people is what they say they aim to do【小题2】It is implied that . A. to evaluate a right person is more difficult than to evaluate equipment B. employers are more successful in selecting the right equipment than the right persons C. criteria will be set up accor

42、ding to the real situation of the applicants D. resumes means application forms 【小题3】 Most of the recruiters (招聘人员) . A. consult the applicants B. can find suitable people C. prefer resumes or references D. use different ways to sort out the unsuitable applicants【小题4】 Which of the following is TRUE?

43、 A. Employers get different conclusions from the facts. B. Changing jobs frequently will reduce the chance to be recruited. C. Academic qualifications will guarantee the applicant managing ability. D. Handwriting is a valid way to evaluate an applicant.【小题5】 It can be inferred from the passage that

44、successful employees will be those who .A. have outstanding references B. are strong in emotional quotient C. take interviewing seriously D. have strong political leanings 【答案】【小题1】D【小题2】C【小题3】D【小题4】A【小题5】D【解析】试题分析:本文叙述了最近一次调查表明人们往往招聘合适的人为了合适的工作,而在有些情况下,有些招聘人员却使用不同的选择方法用于淘汰不合适的申请人,而不是寻找合适的人。【小题1】细节理

45、解题。根据The report states that most employers wish to avoid employing the wrong person. Rather than looking for the right person they are looking for applicants to turn down. 他们招聘合适的人对于合适的工作,拒绝那些他们说想要达到什么目的的人,故选D。【小题2】推理判断题。根据One may consider applicants who have frequently changed jobs as people with b

46、road and useful experience. Another will see such applicants as unreliable and unlikely to stay for long in the new job. 可以推知根据申请人的具体情况来确定,故选C。【小题3】细节理解题。根据Interviewers decisions are often strongly influenced by their earlier judgment of the written application.大多数招聘人员用不同的方式来分类出不可靠的申请人,故选D。【小题4】细节理解题。根据Also different employers view facts differently. 招聘人员从事实中得到不同的结论,故选A。【小题5】推理判断题。根据References, also, are sometimes unreliable as they are not very important while checks on credit and security records and applicants political opinions are often the opposite.可以推知被成功招聘的人是那些有强烈的政治思想的人,故选D。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1