1、课时分层作业(四)语言知识练习固基础.单句语法填空1The man signed to us to stop(stop) smoking,pointing to the No Smoking sign.2In this library,all the books are available to those with permission.3More and more people die of illness related to using(use) drugs.4Beijing and Zhangjiakou began applying to host(host) the 2022 W
2、inter Olympic Games in 2013.5The rules requiring(require) employers to provide safety training have been respected.6Mo Yans novels are in great demand in this city since he won the Nobel Prize for literature.7Im so grateful to you for all that you have done.8He may win the competition,in which case
3、he is likely to get(get) into the national team.9After a weeks hard work,taking a day off is good for you to recover.10The film tells about the sufferings(suffer) of the Chinese people during the AntiJapanese war.单句改错(每小题仅有1处错误)1It rained last night so the flowers dont require watered.wateredwaterin
4、g2People suffered from heavy losses during the flood.去掉from3He is now applying himself to study traditional Chinese medical science.studystudying4He is always taking the lead in response of the governments call.ofto5She demanded that I must give an immediate answer to the matter.去掉must或mustshould高考题
5、型练习提能力.阅读理解AYears ago,my wife and I volunteered at a homeless shelter in downtown Los Angeles,US,preparing meals for thousands of people.I got to talk with one of them in line,Albert.He said he liked my socks,“Want to see mine?”he asked,lifting his leg.He was barefoot(赤脚的)He said he had been meaning
6、 to buy a pair but he hadnt got around to it.I felt a sinking(沉重的) feeling in my stomach.The next day,after work I stopped at Ross and filled up my car with socks.That next morning,I drove over to Santa Monicas Palisades Park,which is a common place for homeless people.I took one of the bags from my
7、 car.It was still dark out.I headed for a group of three men,standing around a tree,probably using it as a windbreaker.As I walked toward them,one of them watched me,perhaps questioning my motives(动机)“I thought you all might need some fresh new socks,”I said,handing him a pair.He looked confused at
8、first but took them and said,“Thank you.”I gave him two more pairs for his friends.I moved on.An hour later,I had given out all the socks.Most people were sleeping,and I felt like Santa.I knew that when they woke up they would find a very meaningful present.That was nine years ago.Every week Ill han
9、d out as many socks as I can.If Im on vacation or on a business trip for more than a week,I bring a bag of socks with me and hand them out to the homeless on the streets in other states and countries.Its extremely(非常地) satisfying to do “under the radar” things to help make some peoples lives a littl
10、e bit easier.Part of me hopes to see Albert out there one of these days,but even if I dont,Id like to think one of the pairs will find him.【语篇解读】本文是记叙文。作者在收容所担任志愿者时碰到了一个流浪汉,并得知他羡慕自己的袜子,于是作者买了很多袜子赠给无家可归的人,并一直坚持着这一善举。1What caused the author to hand out socks to the homeless?AA homeless shelters reques
11、t.BHis wifes volunteer work.CHis talk with Albert.DA festivals arrival.C细节理解题。根据第一段中He said he liked my socks和I felt a sinking feeling in my stomach可知,在与Albert的对话中得知他很想有一双袜子,这使作者有了买袜子送给无家可归者的想法。2How did the homeless man in the park react to the authors help?AHe wondered about the reason behind it.BH
12、e expected to get more socks.CHe refused to accept it.DHe was afraid of it.A细节理解题。由第三段中的As I walked toward them,one of them watched me,perhaps questioning my motives以及He looked confused at first 可知,这个无家可归的人想知道作者这么做的动机。3What does the underlined phrase“under the radar”in the last paragraph probably me
13、an?ACommon.BSurprising.CUndiscovered. DUnbelievable.C词义猜测题。根据倒数第三段中的Most people were sleeping可知,作者在那些无家可归的人睡觉时发放袜子,不想自己被注意到。4What could be the best title for the text?ASpreading presents on tripsBLooking for Albert all over the worldCGiving the homeless a lifetime surpriseDHelping the homeless in an
14、 unexpected wayD标题归纳题。通读全文可知,一次偶然的交谈使得作者开始给无家可归的人分发袜子,作者至今仍然坚持着这一善举,以不寻常的方式帮助无家可归者。故D项作为文章标题最为恰当。BWe believe that there is more to education than preparation for a job.Children must be prepared for all aspects (方面) of their future work,personal relationships,creative activities,dealing with money ma
15、tters,independence,and parenthood.But it would be unrealistic (不现实的) to provide an education which took no consideration of the needs of employers.What type of training does the business world regard as important?Many young people applying for jobs were,in the employers opinions,very weak in the bas
16、ic skills of handwriting,grammar and spelling.“Though additional education at university level improved the students general ability,” a report states,“in basic skills the standards remained stubbornly low.”There are different opinions about whether standards have gone down in recent years.What is c
17、ertain is that employers do not believe the standards are now high enough.Do technological changes make greater demands upon the students abilities?We should also remember that the job expectations of young people have increased.Girls who would have once become shop assistants or hairdressers now wa
18、nt to be secretaries.Boys who sought an apprenticeship (学徒工作) 20 years ago now desire to have an engineering degree.But it is still the same girls and boys with the same degree of ability.No wonder there are problems in reaching the “necessary standards” of the business world.Many employers believe
19、that it is important for teachers to have experience outside the world of college and school.They should work for a while at some other kinds of job “to see how the world of business is different from their own”The teaching occupation and society in general need a greater understanding of manpower n
20、eeds and therefore of “the desired” direction of the education system.【语篇解读】从学校毕业的学子是否具备职场要求的各种能力呢?本文论述了求职者能力欠佳,对职位要求却居高不下这一情形。5The article mainly talks about .Ano education among young peopleBmeeting the educational requirements of employmentCthe problem of unemploymentDthe weaker standards of educ
21、ationB主旨大意题。文章主要讲了学校应该注重培养学生将来进入职场所需要的各种基本技能,因此B项正确。6In the writers opinion,education should .Apay more attention to students academic abilityBonly meet the needs of employmentCbe suitable to all aspects of being an adult,including employmentDcenter on grammarC细节理解题。根据第一、二段可知,作者认为,教育应该能让孩子对长大成人后生活的各
22、方面做好准备,当然也包括求职,即教育应该适合成年人生活的方方面面。7The underlined part “the same girls and boys” in Paragraph 6 refers to .Athose who are likely to be unemployedBthose who have just left middle schoolCthose who are looking for jobs far beyond their abilitiesDthose who might have become shop assistants,hairdressers a
23、nd apprentices in the pastD词义猜测题。结合第六段第二至四句可知,在过去会成为售货员或理发师的女孩现在想成为文秘,以前想当学徒的男孩现在想取得工程学位。总之,人还是那些人,能力也没变,变的是他们的要求。因此,“the same girls and boys”指那些在过去会成为售货员、理发师和学徒的人。8Its suggested that teachers should .Anever change their jobsBimprove their teaching methodsCspend more time on their school workDget so
24、me work experience outside schoolD细节理解题。根据最后一段可知,很多雇主认为学校老师在学校外的工作经验很重要。因此,D项符合题意。.短文改错Last Friday morning in the train station,I was witnessed something that moved me deeply.Right as I walk out into the main hall on way to my next connection,I saw a woman put something next to a sleeping homeless m
25、an.I felt curiously and I wondered if she had put some cashes there.Instead,I saw a sandwich.It made this moment so touching to me was that it was not about recognition,but to help a person with need and make her life just a bit more bearable.This made me realized it really is the smallest thing whi
26、ch can make a difference.I m luck to get to see such little acts of kindness.答案Last Friday morning in the train station,I was witnessed something that moved me deeply.Right as I out into the main hall on way to my next connection,I saw a woman put something next to a sleeping homeless man.I felt and
27、 I wondered if she had put some there.Instead,I saw a sandwich. made this moment so touching to me was that it was not about recognition,but to help a person need and make her life just a bit more bearable.This made me it really is the smallest thing can make a difference.I m to get to see such little acts of kindness.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有