1、Section Warmingup Prereading Reading & Comprehending练案10单词拼写1The family decided to _assist_ (帮助) him with his chores.2He was losing the fight but he would not _submit_ (屈服)3His son is intended for the medical _profession_ (职业)4You should _concentrate_ (全神贯注) on the road when youre driving.5Jerry is
2、an _amateur_ (业余爱好者) who dances because he feels like it.6Students examined how children _acquire_ (学到)language.7Can you _assess_ (评估) my chances of winning?8When she saw me she looked _guilty_ (内疚的)9They try to find a way out of their _dilemma_ (窘境)10His latest book of poetry will be _published_ (出
3、版)by Faber in May.完成句子1When people drive to and from work,they usually choose from a small number of favorite routes, _depending on_ traffic conditions.当人们开车上班或回家时,也经常是依据交通情况从少量几条熟悉的路径中选择。2It was demanded that the working conditions _(should)be improved_ as soon as possible.But nothing is different,
4、just like what you can see now.根据要求,工作条件要尽快地改进。但是,如同你看到的,什么都没改变。3Later in this chapter cases will be introduced to readers _where consumers are cheated_.在本章的后面将给读者介绍几种消费者受骗的案例。4Your assignment _is to be handed in_ next Monday.你们的作业必须在下周一前交上来。5Not until I came across the word a third time _did I unde
5、rstand_ the meaning of it.直到我第三次遇到这个单词,我才明白了它的含义。完形填空On a recent trip to California, I was introduced to Smile Cards.I promised myself to 1. _A_ an act of kindness before I left California.I 2. _B_ thinking about it but I didnt know what to do.I reached the airport and the 3. _D_ was about to begin
6、when I saw an ice cream store.I went in and told the guy at the store that I 4. _A_ to do an act of kindness.The guy, named Jose, looked confused.5. _C_ I explained I had just attended a conference, where I was told Smile Cards and 6. _B_ to do an act of kindness.Jose showed 7. _D_.I told Jose, “Who
7、ever is your next 8. _A_,_treat them to some ice cream and then give them this Smile Card.” Jose 9. _C_ read the card and agreed with a smile that was both grateful and 10. _D_ at the same time.Since this was my first time, I wanted to know the 11. _C_ of the receiver.“Jose, I have to catch a 12. _B
8、_,_but here is my cell phone number.Would you be 13. _A_ enough to call me and tell me the persons reaction?” He 14. _D_.I went to my gate, and as I was about to board, Jose 15. _B_,_“I did the act of kindness.The person was very 16. _A_,_and asked me to express thanks to the person who paid for it!
9、” I again thanked Jose and boarded the flight feeling 17. _D_.I really want to 18. _C_ this practice of kindness.I am a professor and I love my work 19. _C_ it makes a difference in the lives of others.And now, I realize that I can do that everywhere.The whole world is my 20. _B_.文章大意:本文是一篇记叙文。讲述了作者
10、受到“微笑卡”的启发请别人免费吃冰激凌的故事。作者内心感到很骄傲,并打算继续做这样的善事。1AstartBfindCproveDexplain解析:考查动词词义辨析。句意:我对自己承诺在离开加利福尼亚之前开始做善事。Astart开始;Bfind发现;Cprove证明;Dexplain解释。根据本段最后“but I didnt know what to do.我不知道做什么”,说明我以前没有做过善事。故A项正确。2ApracticedBkeptCtriedDenjoyed解析:考查动词词义辨析。句意:我一直在思考这件事,但是我不知道做什么。Apracticed练习;Bkept继续;Ctried
11、努力,尝试;Denjoyed喜欢。动词短语keep doing sth.意为“一直做某事”,我一直在思考做什么样的善事。故B项正确。3AworkingBbookingCshoppingDboarding解析:考查名词词义辨析及上下文串联。句意:我到了机场,正要开始登机时我看见了一家冰激凌商店。Aworking 工作;Bbooking预订;Cshopping购物;Dboarding登机。根据第一段可知作者要去加利福尼亚,到了机场以后要登机。故D项正确。4AwantedBchoseCmanagedDforgot解析:考查动词词义辨析。句意:我走了进去,告诉店里的人我想要做善事。Awanted想要;
12、Bchose选择;Cmanaged管理;设法;Dforgot忘记。根据第一段第二句“I promised myself to _1_ an act of kindness”可知我对自己做出承诺要做善事,也就是我想要做善事。故A项正确。5AYetBAgainCThenDAnyhow解析:考查副词词义辨析。句意:那个名叫Jose的家伙看起来很困惑,然后我解释道我刚刚参加了一个会议,在会上别人告诉了我Smile Card,鼓励我做一件善事。AYet然而;BAgain再一次;CThen那么,然后;DAnyhow无论如何,不管怎样。Jose似乎不理解我的意思,于是我做了解释。使用then表示上下文顺接关
13、系。故C项正确。6AforcedBencouragedCallowedDordered解析:考查动词词义辨析。句意:那个名叫Jose的家伙看起来很困惑,然后我解释道我刚刚参加了一个会议,在会上别人告诉了我Smile Card,鼓励我做一件善事。Aforced强迫;Bencouraged鼓励;Callowed允许;Dordered命令。根据文章第一句可知我是受到“Smile Card”的鼓励做善事的。故B项正确。7AreliefBdelightCsatisfactionDinterest解析:考查名词词义辨析。句意:Jose表示出了兴趣。Arelief减轻,欣慰;Bdelight高兴;Csati
14、sfaction满意,满足;Dinterest兴趣。听了我的解释了以后,Jose对我的想法有了兴趣。故D项正确。8AcustomerBassistantCvisitorDfriend解析:考查名词词义辨析及上下文串联。句意:无论谁是你的下一位顾客,请他们吃冰激凌并把“微笑卡”给他们。Acustomer 顾客;Bassistant助手;Cvisitor游客;Dfriend朋友。作者在和冰激凌店员Jose交流,让他请进入冰激凌店的顾客吃冰激凌。故A项正确。9ApolitelyBcalmlyCcuriouslyDnervously解析:考查副词词义辨析。句意:Jose好奇地看着卡,带着感恩和困惑的微
15、笑同意了。Apolitely礼貌地;Bcalmly 镇定地;Ccuriously好奇地;Dnervously紧张地。Jose是第一次看到这种卡,感觉很好奇。对我的行为既感恩,也很困惑。故C项正确。10AannoyedBtiredCfrightenedDconfused解析:考查形容词词义辨析。句意:Jose好奇地看着卡,带着感恩和困惑的微笑同意了。Aannoyed恼怒的;Btired疲惫的;Cfrightened害怕的;Dconfused困惑的。Jose是第一次看到这种卡,感觉很好奇。对我的行为既感恩,也很困惑。故D项正确。11AreplyBexpressionCreactionDdecisi
16、on解析:考查名词词义辨析。句意:因为这是我第一次这样做,我想知道接受者的反应。Areply回应;Bexpression表情;表达;Creaction反应;Ddecision决定。根据下文“Would you be _13_ enough to call me and tell me the persons reaction?”可知我想知道接受者的反应。故C项正确。12AbusBflightCtrainDtaxi解析:考查上下文串联。句意:Jose,我不得不赶航班。Abus公交车;Bflight 航班;Ctrain 火车;Dtaxi出租车。根据第二段第一句“I reached the airp
17、ort and the _3_ was about to begin when I saw an ice cream store.”可知我到机场准备登机。故B项正确。13AkindBbraveCwiseDreliable解析:考查形容词词义辨析。句意:劳烦你打电话告诉我对方的反应,好吗?Akind善良的;Bbrave勇敢的;Cwise聪明的;Dreliable值得信赖的。“Would you be kind enough to do sth.?”意为“劳烦你做某事,好吗?”是一种请求别人的客气的表达。故A项正确。14ArefusedBfailedCsighedDagreed解析:考查动词词义辨
18、析及上下文串联。句意:他同意了。Arefused拒绝;Bfailed失败;Csighed叹气;Dagreed同意。根据下文“I did the act of kindness.”可知Jose给我打了电话,说明他同意了我的请求。故D项正确。15AarrivedBcalledCappearedDshouted解析:考查动词词义辨析。句意:我去了登机口,正要登机的时候,Jose打了电话。Aarrived到达;Bcalled打电话;Cappeared出现;Dshouted大喊。由上文“Would you be _13_ enough to call me and tell me the persons
19、 reaction?”可知我请求对方给我打电话。当我要登机的时候,对方给我打了电话。故B项正确。16AhappyBactiveCspecialDclever解析:考查形容词词义辨析及上下文串联。句意:那个人很开心,请求我感谢付账的人。Ahappy开心的;幸福的;Bactive积极的;Cspecial特别的;Dclever聪明的。根据本句后半句可知接受者向付钱买冰激凌的人表示感谢,说明对方很开心。故A项正确。17AsafeBluckyCenergeticDproud解析:考查形容词词义辨析。句意:我再次感谢了Jose,自豪地登上了飞机。Asafe 安全的;Blucky幸运的;Cenergetic
20、精力充沛的;Dproud自豪的。接受者的感谢让作者很自豪,也让他有了继续做善事的动力。故D项正确。18AintroduceBdescribeCcontinueDexplore解析:考查动词词义辨析。句意:我真想继续做这样的善事。Aintroduce介绍;引进;Bdescribe描述;Ccontinue继续;Dexplore探索。根据下文“And now, I realize that I can do that everywhere.”可知作者意识到可以在任何地方做善事,说明他想继续做下去。故C项正确。19AonceBifCbecauseDthough解析:考查连词词义辨析。句意:我是一个教授
21、,我热爱我的工作,因为它会在别人的生命里产生影响。Aonce一旦;Bif如果;Cbecause因为;Dthough尽管。因为我的工作会对别人的生命产生影响,所以我很热爱我的工作。上下文是因果关系,故C项正确。20AhomelandBplaygroundCbattlefieldDmainland解析:考查名词词义辨析。句意:整个世界都是我的活动场所。Ahomeland故乡;Bplayground操场,活动场所;Cbattlefield战场;Dmainland大陆。根据前一句“And now, I realize that I can do that everywhere.”可知作者意识到可以在任
22、何地方做善事,全世界都是他做善事的地方。故B项正确。阅读理解The best reporters I know are bright,honest,personable,curious,courageous,etc.If you ask them to explain their success,this is what they might say:A good reporter is a generalist,able to deal with a number of topics and to talk with a variety of people.He knows how to h
23、andle various issues in many fields.He can think through all the possibilities and find the important parts in a large amount of information.A good reporter is curious.He takes pleasure in the new,and in the old,in the history or precedent (先例) that got us where we are.He enjoys reading and apprecia
24、tes the details.A good reporter is pleasant.He adopts a friendly nature with those he meets.He is a grateful guest,with a belief in the basic goodness of people.He must be a good listener,even though he doesnt like them or what they stand for. _ He seeks the truth and acts independently.As a news pr
25、ovider,he has the power to influence decisions to verify (核实)the data he has gathered.He must make sure that all of them are based on facts.A good reporter is courageous.He approaches strangers.He is willing to make a mistake and willing to write something that may hurt someone.As Jon Franklin said,
26、“Back when I first started my work,I thought intelligence was the most important quality.I have since changed my mind.You do have to be intelligent,but the biggest thing is couragecourage to stand corrected and to take criticism,courage to accept what you dont understand,and most of all,courage to s
27、ee what is there and not what you want to think is there.”文章大意:本文主要介绍了作为一名优秀的记者所必须具备的品质。1According to the passage,a good listener is someone who _D_.Aalways listens to the truthBnever interrupts a conversationClistens to the most important parts of what people sayDlistens to people carefully althoug
28、h he doesnt like them解析:细节理解题。根据第四段“He must be a good listener,even though he doesnt like them or what the stand for.”可知,一个好的倾听者即使不喜欢对方或对方所说的话也会认真听。2Which of the following sentences is the most suitable for the blank in the fifth paragraph? _A_ AA good reporter is honest.BA good reporter is confiden
29、t.CA good reporter is intelligent.DA good reporter is humorous.解析:主旨大意题。第五段内容主要强调记者要诚实,不能弄虚作假。故选A项。3According to the passage,a good reporter _D_.Ahas to avoid hurting those who are not friendlyBhas to learn whatever he doesnt understandChas to write about what he thinks is rightDhas a great sense of
30、 responsibility解析:细节理解题。根据第五段中的“He must make sure that all of them are based on facts.”可知优秀的记者要有责任感。4Jon Franklin would agree that _A_.Aintelligence is required but is not the most important quality of a reporterBcourage is as important as intelligenceCcourage makes it easier for a reporter to succe
31、edDthe more intelligent you are,the more you gain解析:推理判断题。根据最后一段中“You do have to be intelligent,but the biggest thing is.”可以推断,Jon Franklin认为记者要有聪明的才智,但聪明的才智不是最重要的。七选五Many of us deal with the rush every morning in preparation for work or school, but it doesnt have to be this way.With a little time m
32、anagement, these steps can help you cut down on your morning stress.Create an evening preparation routine1. _F_ These simple tasks will take you less than 30 minutes to complete each evening and will save you a huge headache every morning.Get a good nights sleepMake sure you go to bed at a reasonabl
33、e hour to allow enough time for a healthy nights sleep.Most people require between seven and eight hours sleep each night.If needed,set a bedtime reminder alarm on your alarm clock.2. _G_ Wake up 30 minutes earlier30 minutes in the morning will make a difference.As long as you get to bed on time, wa
34、king up 30 minutes earlier should seem natural after just a few days.3. _E_ Plan a realistic dayWriting things down means you dont have to worry about forgetting to do them.4. _C_ Write down anything that cannot be put off to the following day.5. _B_ Getting up to face a new day is far more satisfyi
35、ng when you have something to look forward to.Make sure you manage your time better so that you have time to do something you love on a daily basis.AMorning stress is very common.BSchedule something you love dailyCNever fill your mind with unnecessary worries.DMake a summary of what you did in the daytimeEUse this time to think, shower and eat breakfast.FIron your clothes,locate your keys,plan a nutritious breakfast,etc.GAlways keep the temperature in your bedroom comfortably cool.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有