1、Unit 2 The universal language课时分层作业(五)(建议用时:40分钟) 语言知识练习固基础.单句语法填空1He has a very good collection(collect) of foreign coins.2Lets split up now and meet again at lunchtime.3After he joined the golf club,he took part in a number of competitions and won a lot of medals.4It struck me that I should make a
2、 phone call to my parents.5They desire us to_get (get) everything ready by tonight.6They went on strike on Monday in demand of a 30 percent wage increase.7If accepted(accept) for the job,youll be informed soon.8There are some health problems that,when not treated (treat) in time,can become bigger on
3、es later on.9Shortly after suffering from a massive earthquake and being_reduced(reduce) to ruins,the city took on a new look.10The play to_be_produced (produce) next month aims mainly to reflect the local culture.完成句子1我希望在我死后这些信能被烧掉。I desire that these letters (should)_be_burnt_after_my_death.2他们什么
4、都没做,只是在那儿坐着。They did_nothing_but_sit_there.3整天玩游戏真是浪费时间。Its_a_waste_of_time_playing_games all day long.4如果有许多工作要做,我会很高兴地继续做,直到把它做完。If_theres_a_lot_of_work_to_do,Im happy to just keep on until it is finished.5在警察到来以前,我们最好让现场保持原样。Wed better leave_things_as_they_are until the police arrive.高考题型练习提能力.阅读
5、理解The crowd cheered and cheered.The man with the horn waved and smiled his great,happy smile.“More! More!” cried the crowd.And Louis Armstrong took his horn and began to play again.Here he was in England.Now as a famous man,he was rich.He knew many important people.Wherever he went,people knew his n
6、ame.They wanted to hear his music.As Louis played the sad,slow songs,he thought of his home in New Orleans.He lived there as a boy.How many years ago was it? It was a busy,exciting city.But Louiss family was very poor.He went to work to help his mother.He also went to school.One of Louis teachers as
7、ked him to be in the school band.“This horn is yours until you leave our school,” his teacher said.Louis music was jazz and he loved it.He remembered all the music he heard.He didnt learn to read music until he was a man.When he left school,he played in many bands.He loved his work and people loved
8、him.They knew he had a wonderful talent.Louis played on the boats that sailed up and down the river.He played in little towns and in big cities.Louiss horn had as many sounds as ten hornssometimes slow and sweet; sometimes fast and hot,high and low.His music was always strong and exciting.“He does m
9、ake wonderful music,” said the man who listened happily.“Yes,” said another man,“he makes that horn speak.” Then the music ended and the crowd cheered.Louis Armstrong spoke with tears in his eyes,“I think,my friends,you can listen to as much jazz as I can play.I thought jazz was my music,but now I u
10、nderstand it is ours.Isnt it beautiful how music brings us together?”【语篇解读】本文主要介绍了音乐家Louis和他的乐器。1What music did Armstrong play?AJazz music.BClassical music.CRock music.DPop music.A细节理解题。根据第一段中的“Louiss music was jazz and he loved it.”可知,他演奏的是爵士乐。2When did he learn to read music?AWhen he was less than
11、 14 years old.BWhen he was in the school band.CAfter he became a grownup.DAfter he went to school.C细节理解题。根据第一段的最后一句话“He didnt learn to read music until he was a man.”可知,直到成年他才会识乐谱。3What was Louis Armstrong most famous for?AHis great happy smile.BHis sad and slow songs.CHis wonderful jazz music.DHis
12、beautiful speech.C细节理解题。综观全文可知,Louis是以爵士乐而出名的。4Which of the following is the best title for this text?AMusicianBA Beautiful HornCSweet SmilesDThe Man with the HornD标题归纳题。根据本文主题以及第一段中的“The man with the horn waved and smiled his great,happy smile.”和第二段中的“.he makes that horn speak.”可知,本文主要突出了音乐家和他的乐器,故
13、选D。.完形填空Once a group of tourists who were staying at a hotel in Birmingham were having dinner in the restaurant.Fish was brought in and while they were_1_it,some of them told interesting stories about finding pearls and other_2_things inside fish.An old gentleman,who up to now had_3_quietly to their
14、 conversation,at last said,“Ive heard all your stories,and now Ill tell you_4_.When I was a young man I was working in a large importing factory in New York,and_5_is usual with young persons,I fell in love with a pretty young girl.Very soon we were engaged (订婚)About two months_6_our marriage was to
15、take place,I was suddenly_7_to Birmingham on a very important business.I left my sweetheart,_8_to write to her.”“I had to stay in Birmingham longer than I had_9_.At last my work was done,and I could leave Birmingham.But just before I left for New York,I bought a beautiful and very expensive diamond_
16、10_,planning to give it to my sweetheart.”“On my way to New York,I was_11_the morning newspaper,which had been brought on board by the sailor.Suddenly I saw an announcement of my sweethearts_12_to another.This made me so angry that I threw the ring overboard.A few days_13_when I was eating fish,I bi
17、t (咬) on something_14_.What do you think it was?”“The diamond ring,” cried his companions.“No,” said the old gentleman_15_,“it was a fish bone.”【语篇解读】游客们在吃鱼时谈论从鱼肚子里找到珍珠或其他有价值的东西,一个老绅士讲的故事却让人出乎意料。1A.eatingBcookingCpeelingDweighingA由上文“were having dinner”提示可知,“游客们正在吃饭”。结合语境:端上鱼后,他们边吃边谈。2A.valuableBter
18、ribleCcommonDcheapA“and”表明此空与“pearls”并列,而“pearls”很有价值,由此推断此空指其他有价值的东西。3A.satBlistenedCstoodDthoughtB由后文老者的话“Ive heard all your stories”结合“quietly”可知,老人一直在静静地听。4A.oneBallCsomeDanotherA此空相当于“a story”,所以用“one”。5A.itBwhichCthatDasD分析句子结构可知,“is usual with young persons”是非限制性定语从句,此空代指后面主句,根据语法知识可知用“as”。6A
19、.whenBbeforeCafterDsinceB根据倒数第二段“Suddenly I saw an announcement of my sweethearts_to another.”可知,“我”被派往伯明翰时,是在婚前。7A.reportedBsentCcaughtDtakenB“be sent to.”固定搭配,指“被派往”。8A.promisingBagreeingCrefusingDwishingA句意:“我”与未婚妻分离时,许诺给她写信。9A.regrettedBwonderedCexpectedDfinishedC此处指时间比“我”预期的要长,也表明“我”思家心切。10A.wa
20、tchBringCearringDnecklaceB由尾段众人猜“The diamond ring”可知,“我”买的是钻石戒指。11A.looking atBlooking upClooking throughDlooking forC“look through the newspaper”固定搭配,指浏览报纸。12A.marriageBfightCtalkDagreementA由后文我很生气以至于扔了戒指可知,报纸上的消息是未婚妻与他人结婚。13A.beforeBlaterCearlierDagoB此处指几天后。14A.hardBsweetCsoftDcrispA后文众人猜测是“The diamond ring”,根据常识“diamond ring”硬度较大可知,我咬的是坚硬的东西。15A.happilyBloudlyCangrilyDsadlyD“it was a fish bone”表明结局令人大跌眼镜,结果的确让人失望。“sadly”指此人伤心地说出结果。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有