1、Section Using Language练案3单词拼写1They can c _ontribute_ funds to the reconstruction of Iraq.2He was very p ositive_ with a very big heart.3A minute later,he saw _movement_ (动作) out of the corner of his eye.4We may have to be more _cautious_ (谨慎些 ) with him,especially in the next two months.5As the year
2、s passed,Marcus seemed to _reject_ (拒绝) all that wed shared.完成句子1首相对任何改革体制的想法都不予考虑。The prime minister _rejected any idea_ of reforming the system.2她对陌生人很警惕。She _is/was cautious of_ strangers.3注意身体健康是明智的。It _makes sense_ to take care of your health.4这条小路通往那个教堂。The path _leads to_ the church.5我的老师们对学生
3、要求很严格。My teachers _are strict with students_.6你所捐献的东西将对洪涝灾区的人们非常有用。 _What_ you have _contributed_ will be of great use to the people in the flooded areas.7不参加体育锻炼能使人肥胖。Not taking exercises _contributes to_ peoples obesity.8让孩子看这些电视剧有意义吗?Does it _make sense_ to let children watch such TV plays?9只有努力工
4、作,你才能期望得到好的报酬。Only if you work hard _can you expect_ to get a high pay.10由向导带路,我们很快就到达那里。 _With_ the guide _leading_ the way,we got there quickly.完形填空(2019河北保定一中月考)I lived closely related to the weather.It is surprising how you 1. _A_ it when you live in it.Not a cloud passed 2. _C_,_not a wind blew
5、 untested.When the winds changed and the air 3. _B_ like snow, I would stay in my tree, because I had gotten lost in a 4. _B_ one afternoon.That day the storm was so 5. _C_ that I could not push against that.However, that 6. _B_ me to stay home when the air said “snow.” Not that I was afraid of bein
6、g 7. _B_ far from home in a storm, 8. _A_ I could find food and shelter and make a fire anywhere,9. _B_ I had become as 10. _C_ my tree house as a hatching (孵蛋的)bird to her nest.Caught out in the storms and weather, I had an urgent 11. _D_ to return to my tree house, even as the deer to their bushes
7、: We all had our little 12. _B_ in the wilderness.We all fought to 13. _B_ there.When you dont have a newspaper or radio to give you the 14. _C_ forecast, watch the birds and animals.They can15. _D_ when a storm is coming.When the nuthatch (五子雀)holed up, I 16. _A_ up, lit my light, and sat by my fir
8、e learning new tunes on my reed whistle.I was now really into the 17. _A_ of winter, and quite attracted by its18. _B_.There is no such thing as a 19. _C_ winter night.Not only are many animals 20. _A_ around in the freezing cold, but the trees cry out and branches break and fall, and the wind gets
9、caught in a valley and screams until it dies.文章大意:这是一篇说明文。作者的生活与天气密切相关,且描述了在暴风雨中作者回到自己依恋的树屋的愿望,学会看鸟和动物判断天气,以及被隆冬时节动物和森林的活动所吸引。1AwatchBknowChearDtell解析:考查动词词义辨析。句意:当你生活在其中的时候,你怎么看它是令人惊讶的。Awatch观看;Bknow了解;Chear听见;Dtell告诉。根据上文“I lived closely related to the weather.”可知是如何看待天气。故选A。2AuncoveredBunexpected
10、CunnoticedDuntouched解析:考查形容词词义辨析。句意:没有一朵云是不被注意的,没有一股风是未经考验的。Auncovered裸露的;Bunexpected 意外的;Cunnoticed被忽视的;Duntouched未受影响的。根据上文“Not a cloud passed”可知没有一朵云是不被注意的。故选C。3AlookedBsmelledCsoundedDsaw解析:考查动词词义辨析。句意:当风变了,空气闻起来像雪的时候,我会待在树上,因为我在一个下午的暴风雨中迷路了。Alooked看起来;Bsmelled闻起来;Csounded听起来;Dsaw看见。根据上文“the air
11、”可知空气是闻起来。故选B。4ArainBstormCsnowDwind解析:考查名词词义辨析。句意:当风变了,空气闻起来像雪的时候,我会待在树上,因为我在一个下午的暴风雨中迷路了。Arain雨;Bstorm暴风雨;Csnow雪;Dwind风。根据下文“That day the storm”可知是暴风雨。故选B。5AlateBlightCstrongDhot解析:考查形容词词义辨析。句意:那天的暴风雨太大了,我无法对抗。Alate晚的;Blight轻的;Cstrong强壮的;Dhot热的。根据下文“I could not push against that.”可知暴风雨非常强。故选C。6Ahe
12、ardBtaughtCdroveDinsisted解析:考查动词词义辨析。句意:然而,这教会了我当空气说“雪”时待在家里。Aheard听见;Btaught教;Cdrove驾驶;Dinsisted坚持。根据上文“because I had gotten lost in a storm one afternoon.”可知暴风雨教会了作者要待在家里。故选B。7AfoundBcaughtChuntDmissed解析:考查动词词义辨析。句意:我并不是害怕在暴风雨中被困在离家很远的地方,因为我在任何地方都能找到食物和栖身之处,还能生火,但我对我的树屋的依恋就像一只孵化中的小鸟对她的巢一样。Afound发现
13、;Bcaught抓住;陷于;Chunt打猎;Dmissed错过。根据句意可知表示“被困;陷于”,短语为be caught。故选B。8AforBalthoughCifDunless解析:考查连接词辨析。句意:我并不是害怕在暴风雨中被困在离家很远的地方,因为我在任何地方都能找到食物和栖身之处,还能生火,但我对我的树屋的依恋就像一只孵化中的小鸟对她的巢一样。Afor因为;Balthough尽管;Cif如果;Dunless除非。根据下文“I could find food and shelter and make a fire anywhere”可知是在陈述原因。故选A。9AuntilBbutCtha
14、tDsince解析:考查连接词辨析。句意:我并不是害怕在暴风雨中被困在离家很远的地方,因为我在任何地方都能找到食物和栖身之处,还能生火,但我对我的树屋的依恋就像一只孵化中的小鸟对她的巢一样。Auntil直到;Bbut但是;Cthat那个;Dsince自从。根据句意上下文为转折关系。故选B。10Afamiliar toBtired ofCattached toDdevoted to解析:考查短语辨析。句意:我并不是害怕在暴风雨中被困在离家很远的地方,因为我在任何地方都能找到食物和栖身之处,还能生火,但我对我的树屋的依恋就像一只孵化中的小鸟对她的巢一样。Afamiliar to熟悉;Btired
15、of厌烦;Cattached to附属于;依恋;Ddevoted to专心于。根据下文“my tree house as a hatching bird to her nest”可知作者非常依恋自己的树屋。故选C。11AloveBsituationCdemandDdesire解析:考查名词词义辨析。句意:在暴风雨和天气中,我有一种迫切的愿望,想回到我的树屋,就像鹿回到它们的灌木丛中一样:我们都在荒野中有自己的小家园。Alove爱;Bsituation情况;Cdemand要求;Ddesire想要;愿望。根据上文“an urgent”可知是一种迫切的愿望。故选D。12AplaceBhomeCtre
16、eDnest解析:考查名词词义辨析。句意:在暴风雨和天气中,我有一种迫切的愿望,想回到我的树屋,就像鹿回到它们的灌木丛中一样:我们都在荒野中有自己的小家园。Aplace地方;Bhome家;Ctree树木;Dnest巢。根据上文“to return to my tree house”可知树屋对于作者好像是荒野中自己的小家园。故选B。13ArunBreturnCescapeDclimb解析:考查动词词义辨析。句意:我们都为回到那里而战。Arun奔跑;Breturn回到;Cescape逃跑;Dclimb攀爬。根据上文“to return to my tree house”可知是回到那里。故选B。14
17、AnewsBanimalCweatherDdanger解析:考查名词词义辨析。句意:当你没有报纸或广播给你天气预报时,看看鸟和动物。Anews新闻;Banimal动物;Cweather天气;Ddanger危险。根据下文“forecast”可知是报纸或广播给你天气预报。故选C。15AremindBexploreClieDtell解析:考查动词词义辨析。句意:他们能告知人们暴风雨什么时候来。Aremind提醒;Bexplore探索;Clie撒谎;Dtell告诉;知道。根据下文“when a storm is coming”可知动物能告知人们暴风雨什么时候来。故选D。16AholedBturnedC
18、lookedDput解析:考查动词词义辨析。句意:当五子雀躲起来时,我就躲起来,点起我的灯,坐在我的炉火旁,用我的芦笛学习新的曲调。Aholed挖洞;Bturned转动;Clooked看着;Dput放。根据下文“lit my light, and sat by my fire learning new tunes on my reed whistle.”可知作者和五子雀一样躲起来点灯坐在炉火旁。hole up“躲藏”。故选A。17AteethBfaceCfootDback解析:考查名词词义辨析。句意:我现在真的进入了隆冬季节,被它的活动吸引住了。Ateeth牙齿;Bface脸;Cfoot脚;D
19、back后背。短语in the teeth of winter“寒冬腊月”。故选A。18AviewBactivityCgamesDsteps解析:考查名词词义辨析。句意:我现在真的进入了隆冬季节,被它的活动吸引住了。Aview意见;Bactivity活动;Cgames游戏;Dsteps步子。根据下文“but the trees cry out and branches break and fall, and the wind gets caught in a valley and screams until it dies.”可知是描述冬天的活动,可知作者被冬天所有的这些活动吸引了。故选B。1
20、9AcoldBlazyCstillDsunny解析:考查形容词词义辨析。句意:没有所谓的“寂静的冬夜”。Acold寒冷的;Blazy懒惰的;Cstill静止的;Dsunny晴朗的。根据下文but the trees cry out and branches break and fall, and the wind gets caught in a valley and screams until it dies.可知冬天的夜晚并不是静止的。故选C。20ArunningBlyingChidingDsleeping解析:考查动词词义辨析。句意:不仅有许多动物在寒冷的天气里跑来跑去,树木也会大声叫喊
21、,树枝折断、掉落,山谷里的风也会刮起来、尖叫,直到停息。Arunning奔跑;Blying躺下;Chiding隐藏;Dsleeping睡觉。根据下文“around in the freezing cold”可知动物在寒冷的天气里跑来跑去,短语run around“东奔西跑”。故选A。阅读理解As a thirdgeneration native of Brownsville,Texas,Mildred Garza never planned to move away.Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio
22、to help with their children,she politely refused.Only after a year of friendly discussion did Ms.Garza finally say yes.That was four years ago.Today all three generations regard the move as a success,giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.No statistics show the
23、 number of grandparents like Garza who are moving closer to adult children and grandchildren.Yet there is evidence suggesting that the trend is growing.Even President Obamas motherinlaw, Marian Robinson,has agreed to leave Chicago and move into the White House to help care for her granddaughters.Acc
24、ording to a study by ,83 percent of the people said Mrs.Robinsons decision will influence grandparents in the American family.Twothirds believe more families will follow the example of Obamas family.“In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough or fast enough to p
25、rove we could do it on our own,” says Christine Crosby, publisher of Grand, a magazine for grandparents.“We now realize how important family is and how important it is to be near them,especially when youre raising children.”Moving is not for everyone.Almost every grandparent wants to be with his or
26、her grandchildren and is willing to make sacrifices,but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead.Having your grandchildren far away is hard,especially knowing your adult child is struggling,but giving up the life you know may be harder.文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了当今美国社会中出现的一种新的趋势:很多老人愿意
27、搬到离子女近的地方居住。1Why was Garzas move a success? _A_ AIt strengthened her family ties.BIt improved her living conditions.CIt enabled her to make more friends.DIt helped her know more new places.解析:细节理解题。根据第一段最后一句“Today all three generations regard the move as a success,giving them a closer relationship t
28、han they would have had in separate cities,”可知,Garza搬到离子女家近的地方居住,使他们的家庭关系更加紧密。故选A项。2What was the reaction of the public to Mrs.Robinsons decision? _D_ A17% expressed their support for it.BFew people responded sympathetically.C83% believed it had a bad influence.DThe majority thought it was a trend.解
29、析:细节理解题。根据第二段最后一句“Twothirds believe more families will follow the example of Obamas family.”可知,越来越多的人会仿照Obama一家的做法:老人搬到离子女近的地方居住。因此,公众认为这将会是一种趋势,D项符合文意。3What did Crosby say about people in the 1960s? _C_ AThey were unsure of themselves.BThey were eager to raise more children.CThey wanted to live awa
30、y from their parents.DThey had little respect for their grandparents.解析:细节理解题。根据第三段首句中的:“In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own.”可知,在20世纪60年代,人们希望自己离开家以此来证明自己的独立。故选C项。4What does the author suggest the grandpa
31、rents do in the last paragraph? _A_ AMake decisions in the best interests of their own.BAsk their children to pay more visits to them.CSacrifice for their struggling children.DGet to know themselves better.解析:推理判断题。根据最后一段首句“Moving is not for everyone.”可知,搬家并不适合每一个人。因此,作者建议人们在做出搬家的决定之前要反复权衡,做出对自己有利的选
32、择。故选A项。短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。The new year is coming.Li Hua and I am talking about how to welcome 2019.We can chose to get up l
33、ate or early enough to watch the sunrise.Undoubtedly, staying lately in bed is comfortable since we prefer waking up naturally to set an alarm clock.And in the case, there is no different from other holidays.To meet the first ray of sunshine of 2019 will leave us an unforgettable moment.Feeling exci
34、ted, both of them can hardly help smiling.Meanwhile, I wonder we can put our plan into reality.After all, appreciating the sunrise takes the place only on a fine morning.Therefore, whether we can celebrate the new day as planning remains to be seen.答案:The new year is coming.Li Hua and I talking abou
35、t how to welcome 2019.We can to get up late or early enough to watch the sunrise.Undoubtedly, staying in bed is comfortable since we prefer waking up naturally to an alarm clock. in the case, there is no from other holidays.To meet the first ray of sunshine of 2019 will leave us an unforgettable mom
36、ent.Feeling excited, both of can hardly help smiling.Meanwhile, I wonder we can put our plan into reality.After all, appreciating the sunrise takes the place only on a fine morning.Therefore, whether we can celebrate the new day as remains to be seen.文章大意:这是一篇说明文。说明了作者和李华迎接新年的计划。解析:1考查主谓一致。句意:李华和我正在
37、谈论如何迎接2019年。根据主语 Li Hua and I 可知助动词用are。故am改为are。2考查固定用法。句意:我们可以选择晚起或早起看日出。在情态动词 can 后,用动词原形choose。故chose改为choose。3考查形容词。句意:毫无疑问,在床上待到很晚是很舒服的,因为我们更喜欢自然醒而不是设置闹钟。表示“晚起”,系动词staying 后,用形容词late。故lately改为late。4考查非谓语动词。句意同上。表示“同做某事相比,更喜欢做某事”,用固定短语 prefer doing.to doing,所以用动名词setting。故set改为setting。5考查连词。句意:
38、但是在这种情况下,就和其他节日没有什么不同。和上句是转折关系,所以用But。故And改为But。6考查名词。句意同上。做 there is 的主语用名词difference,表示“不同”。故different改为difference。7考查人称代词。句意:我们俩都感到很兴奋,禁不住笑了。代指Li Hua and I,用 us做 both of 的宾语。故them改为us。8考查连接词。句意:同时,我想知道我们是否能把我们的计划变成现实。本句为宾语从句,从句中不缺少成分,且表示“是否”,故用if/whether。故wonder后添加if/whether。9考查固定短语。句意:毕竟,欣赏日出只发生在一个晴朗的早晨。表示“发生”,用固定短语take place。故去掉the。10考查非谓语动词。句意:因此,我们是否能按计划庆祝新的一天还有待观察。表示“按计划”,用 as planned,等于as it is planned。故planning改为planned。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有