ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:29.97KB ,
资源ID:383828      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-383828-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版山东新高考英语外研大一轮复习限时规范练22(必修4 MODULE 4) WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版山东新高考英语外研大一轮复习限时规范练22(必修4 MODULE 4) WORD版含解析.docx

1、限时规范练22(必修4Module 4)核心素养关键词:培养学生人与科学、学习伟大科学家的思维意识一、阅读理解George Washington Carver was born sometime in the early mid-1860s.A sickly child,Carver was unable to work in the fields,so he did gardening.He was left with many free hours to walk in the woodsbeginning his career with nature.He soon became kno

2、wn as the “Plant Doctor” and would help friends and neighbors manage sick plants.In 1890,Carver began to study music and art at Simpson College.His artwork was on show at the 1893 Worlds Fair.Painting gave him the chance to combine his two lovesart and nature.Yet it was his talents for gardening tha

3、t took him in another direction in 1891.Carver became the first African-American to attend what is today Iowa State University.He proved to be a first-class student and upon graduation he became the schools first African-American teacher.In 1896,he received an invitation from Tuskegee Normal and Ind

4、ustrial School in Tuskegee,Alabama.Upon arriving,he found that the school was short of money so Dr.Carver had to equip his own lab.He and his students would search trash heaps (垃圾堆) for things to use.This proved that Dr.Carver was well ahead of his time.In 1916,he published a research report on pean

5、uts,which helped many farmers turn to peanuts as a cash crop and saved the economy of the South when it was destroyed by the cotton insects attack.Carver continued his research with the peanut.He went on to find many uses for the peanut.But he didnt invent peanut butter (花生酱).Dr.Carvers research ear

6、ned him much worldwide praise.Dr.George Washington Carver died on January 5,1943,and was buried at Tuskegee.Carver contributed his whole life savings to Tuskegee.Upon his death,Franklin D.Roosevelt gave him this title “an inspiring example to youth everywhere”.1.How was Carvers childhood?A.He dreame

7、d of being a doctor.B.He grew crops in the fields.C.He enjoyed good health.D.He took up gardening.2.How was Carvers performance during his education?A.Bad.B.Strange.C.Ordinary.D.Excellent.3.What do we know about Carvers life in Tuskegee Normal and Industrial School?A.He was well paid by the school.B

8、.He relied on himself to build his lab.C.He saved money by picking up trash.D.He published his findings ahead of time.4.What can be learned about Carvers report on peanuts?A.It made a contribution to the economy.B.It included new findings on peanut butter.C.It prevented peanuts from insects attackin

9、g.D.It helped farmers find many other uses of peanuts.二、完形填空I was a single parent,raising my four-year-old son Daniel in Perth,Australia with all my family based on the other side of the country.One night,after a busy day at work,I raced to Daniels childcare centre to1him on time.After dinner,we wen

10、t outside so Daniel could ride his bicycle.2his Batman costume,he was energetic as he 3proudly through Claremont towards the river.At the same time,I walked alongside feeling weighed down.I tried to keep a cheerful face,but inside I was 4.When we got to the river we walked down the pier (码头).There w

11、as an older man 5at the end and I had a slight 6that Daniel would disturb his 7and quiet by making noise,so I told him to be quiet.As we 8,the man turned,smiled and asked,“Hows Batman this evening?”Daniel9told the man that Batman was good,thanks,before asking about the fish.I 10good behavior,and had

12、 been afraid we might be disturbing the man.11I couldnt have been more wrong.The kind man 12with my son,and watching their conversations made my eyes 13.This lovely old gentleman was so 14and truly interested in Batman,my little boy,that I just wanted to cry.It was just15how this man gave my son the

13、 time of day.I will always be thankful for that.1.A.returnB.followC.collectD.encourage2.A.WearingB.HidingC.SharingD.Controlling3.A.walkedB.droveC.ranD.rode4.A.warmB.brokenC.excitedD.free5.A.fishingB.boatingC.sailingD.swimming6.A.hopeB.chanceC.excuseD.worry7.A.lifeB.peaceC.restD.view8.A.turnedB.start

14、edC.leftD.approached9.A.embarrassedlyB.sadlyC.proudlyD.carelessly10.A.ownB.acceptC.expectD.value11.A.YetB.SoC.ThenD.Still12.A.agreedB.competedC.stayedD.communicated13.A.sleepyB.wideC.wateryD.bright14.A.generousB.friendlyC.independentD.honest15.A.impossibleB.uncertainC.unforgettableD.unusual三、读后续写阅读下

15、面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。It was one of the hottest days of the dry season.We had not seen rain in almost a month.The crops were dying.Cows had stopped giving milk.The streams were long gone back into the earth.If we didnt see some rain soon we would lose everything.I was in the

16、 kitchen making lunch for the family when I saw my six-year-old son,Billy,walking toward the woods.I could only see his back.He wasnt walking in his usual way.He was obviously walking with a great effort,trying to be as still as possible.Minutes after he disappeared into the woods,he came running ou

17、t again,toward the house.Moments later,however,he was once again walking in that slow purposeful long step toward the woods.This activity went on for over an hourwalking cautiously to the woods,then running back to the house.Finally,my curiosity got the best of me.I crept out of the house and follow

18、ed him on his journey.He was cupping both hands in front of him as he walked; being very careful not to spill the water he carried.Branches and thorns slapped(拍打) his little face but he did not try to avoid them.He had a much greater purpose.As I leaned in to spy on him,I saw the most amazing site.S

19、everal large deer appeared threatening in front of him.But Billy walked right up to them.I almost screamed for him to get away.And I saw a baby deer laying on the ground,obviously suffering from heavy loss of water and heat exhaustion,lifte its head with great effort to lap(舔)up the water in my beau

20、tiful boys hand.Paragraph 1:When the water was gone,Billy jumped up to run back to the house.Paragraph 2:And later I knew what was going on.限时规范练22(必修4Module 4)一、【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了植物学家George Washington Carver的生平。1.D细节理解题。根据第一段中的“he did gardening”可知,George Washington Carver年少时料理花园。2.D推理判断题。根据第二段中的“He

21、 proved to be a first-class student”可知,George Washington Carver在学校表现出色。3.B细节理解题。根据第三段中的“Upon arriving,he found that the school was short of money so Dr.Carver had to equip his own lab”可知,George Washington Carver所在的学校没有足够的资金,因此他依靠自己的力量来建立实验室。4.A推理判断题。根据倒数第二段中的“In 1916,he published a research report o

22、n peanuts,which helped many farmers turn to peanuts as a cash crop and saved the economy of the South”可知,George Washington Carver的研究拯救了当时南方的经济危机。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者独自一人带孩子,且没有家人的支持与帮助,感到难过和孤独无助。与一位善良的老人的邂逅点亮了作者艰难的一天,让作者的内心充满了感动与感激。1.C由该空前的“I raced to Daniels childcare centre”可知,在忙了一整天的工作后,“我”飞奔到托儿所去按时

23、“接(collect)”Daniel。2.A由该空后的“his Batman costume”可知,Daniel“穿着(Wearing)”蝙蝠侠的衣服。3.D由上文中的“we went outside so Daniel could ride his bicycle”可知,Daniel自豪地“骑车(rode)”穿过Claremont,骑向河边。4.B由上文中的“feeling weighed down”和“tried to keep a cheerful face”以及由but引起的转折可知,“我”极力想露出笑脸,但是内心却感到“很悲伤(broken)”。5.A由下一段中的“before as

24、king about the fish”可知,有一位老人在河边“钓鱼(fishing)”。6.D由下文中的“Daniel would disturb his.and quiet by making noise”可知,“我”有些“担心(worry)”Daniel会发出噪音,打扰这位正在钓鱼的老人的安宁。7.B由该空后的quiet可知,此处指“我”担心Daniel会打扰这位老人的“平静(peace)”和安宁。8.D由上文中的“we walked down the pier”以及该空后的“the man turned,smiled and asked”可知,当我们“走近(approached)”时,

25、这位老人转过身来,微笑着问Daniel:“蝙蝠侠今晚可好?”9.C由上文中的“he was energetic as he.proudly through Claremont”以及该空后的“told the man that Batman was good,thanks”可知,Daniel“自豪地(proudly)”告诉那位老人蝙蝠侠很好。10.D由下文中的“had been afraid we might be disturbing the man”可知,“我”很“重视(value)”良好的行为,一直担心我们可能会打扰到这位老人。11.A由下文的描述以及作者的担忧可知,此处表示转折,“然而(

26、Yet)”“我”大错特错。12.D由下文中的“watching their conversations”可知,这位好心的老人并没有因我们的到来而感到被打扰,反而与“我”的儿子“交谈(communicated)”起来。13.C由下文中的“I just wanted to cry”可知,看到他们的交流,“我”很感动,眼眶不禁“湿润(watery)”了。14.B由上文中的The kind man以及该空后的“truly interested in Batman”可知,这位可爱的老人非常“友好(friendly)”,而且对“蝙蝠侠”“我”的儿子表示出极大的兴趣,这让“我”不禁想哭。15.C由下文中的“

27、I will always be thankful for that”可知,这位老人的善举让“我”非常“难忘(unforgettable)”。三、Paragraph 1:When the water was gone,Billy jumped up to run back to the house.My curiosity once again drove me to follow him back.After he reached the kitchen,he turned on the tap.As he was trying hard to cup both hands to recei

28、ve the water,it was still running away through his fingers.And he also had great difficulty turning off the tap with hands occupied.He seemed to be so sorry and self-condemned for his wasting of water.Wearing a note of upset on his face,he carried it carefully towards the woods.Paragraph 2:And later

29、 I knew what was going on.And it began to make sense to me why he wasnt walking in his usual way.I stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart working so hard to save a life.As my tears began to hit the ground,they were suddenly joined by other drops.and more drops.I looked up into the sky.It was as if God himself was moved by the great effort made by my son and began to weep with pride.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1