ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:30.56KB ,
资源ID:383809      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-383809-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练26(选修6 UNIT 1) WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练26(选修6 UNIT 1) WORD版含解析.docx

1、限时规范练26(选修6Unit 1)核心素养关键词:培养学生人与社会、了解文化艺术的素养能力意识一、阅读理解A“You know,the soft subjects,” says the boy in maths,“the easy ones:the stupid girls at the bottom take them.Like dance.It shouldnt even be a subject.” Were choosing subjects for our A-level taster day at school.I see the raised eyebrows when I e

2、xplain two of my GCSE (General Certificate of Secondary Education) choices are dance and drama.I was told by advisers that dance and drama wouldnt help me to get a suitable career.My friends told me Id get bored of dance and switch to science within the first month.But taking GCSE dance was the best

3、 decision I ever made.Dance gives me something to pour my head and heart into.It gives me a feeling of belonging,creativity,security and freedom.The education secretary Nicky Morgan has put emphasis on science,technology,engineering and maths (STEM),saying that students who focus on the arts risk th

4、eir careers.Stopping young people from expressing themselves at such a young age is not doing them any favours.Perhaps Nicky Morgan has forgotten to open the door of having a drive to study that subject day in,day out.It shouldnt matter what that subject is.I dont doubt the influence that STEM subje

5、cts can have on the people that love them.But to force children into one field is cruel.As much as I try,Im not good at and dont love physics,biology or maths.I dont want a career in these areas.There has been a decrease in the number of state schools offering arts subjects taught by specialist teac

6、hers.I cant even imagine how it feels to be told that you dont teach a “real subject” by an 8-year-old boy.To the teachers,the parents,the government I say:Let children make their own decisions.Let them live in the present.Let them have a real,unlimited education.1.How does the boy in maths feel abo

7、ut dance?A.Useless.B.Difficult.C.Beautiful.D.Important.2.After the author took GCSE dance,she .A.lost interest in itB.kept her mind on itC.turned to other subjectsD.struggled with her lessons3.What do we know about Nicky Morgan?A.She encourages students to learn soft subjects.B.She suggests students

8、 take a risk in their careers.C.She underlines the importance of STEM subjects.D.She allows students to express themselves freely.4.Whats the present situation of arts subjects?A.They attract much attention worldwide.B.They are taught by non-professionals.C.They are considered less important.D.They

9、have made great progress.BHave you ever caught yourself saying,“I hate small talk!” the minute you walk into a party? If so,you might be an introvert (内向的人).Introverts hate to chat about “small” subjects with people.They are fine when you talk one on one but seem to get lost in the crowd when theres

10、 a group around.If youre talking to an introvert,you might find that your first few conversations go one of two ways.Either theyll seem to get bored and not say much or theyll seem to skate over small talk in favor of more in-depth topics.What you need to know is that the introvert is not being rude

11、.Its just that they dont like small talk.Heres why.Small talk serves as a gateway toward deeper conversation.Some introverts dont realize that small talk will actually help them get to the bigger topics.You dont need to stay on small talk forever.However,sometimes introverts feel that even the short

12、 amount of time it takes to get into the real conversation is a waste of time.Small talk is very fast.Someone says something and this should be followed up with a quick response.But introverts like to chew on their words before saying them aloud.Before they answer,theyll mull over different thoughts

13、.Small talk by its very nature invites more people to join in.The more people who join the conversation,the more the introvert will tend to step back.As a result,theyll be quiet.Small talk is about throwing out subjects in the hope that one or more of them can be turned into a common point of intere

14、st.The listening involved with small talk is not in-depth.The purpose is about listening “lightly” so you can figure out the right topics to spend some time on.Introverts tend to be great listeners,but they use active listening rather than light listening.This makes them wonderful friends,but can al

15、so make it difficult for new people to understand why theyre so quiet.5.How do introverts respond to a chat?A.They try to avoid it.B.They get excited about it.C.They give it their full attention.D.They focus on unimportant topics.6.What do we know about small talk?A.It goes slowly.B.It costs people

16、a lot of time.C.It contributes to deeper topics.D.It provides much useful information.7.What does the underlined phrase “mull over” in Paragraph 3 probably mean?A.Give up.B.Think over.C.Write down.D.Forget about.8.How can we become a good talker in small conversations?A.Figure out the deep meaning o

17、f questions.B.Think twice before answering questions.C.Try to find shared topics.D.Be a quiet listener.二、完形填空On a cold afternoon in January 2015,Yesenia Diosdado,11,got off a school bus.She noticed that a(n)1 woman was trying to communicate with an Emergency Medical Service worker using sign languag

18、e,but he couldnt understand her.“I heard him 2 an interpreter,” Yesenia says.She ran over to the paramedic (护理人员) to 3 her mother,a former sign language interpreter,had 4 her and her sisters how to 5 (no one in the family is hearing-impaired).“She said,I sign.Can I help?” says EMS captain Chris Wing

19、er.“I was6.”Yesenia was able to7 to the emergency worker that the womans neck was injured and tell them the name of the local hospital she preferred.“She looked really 8,” says Yesenia.“Im proud that I got to do 9 to help.”When her mother,Susan Milidore,36,heard about Yesenias10 actions,she wasnt su

20、rprised.“Its in her 11 to help,” says Susan.“I was impressed that she recognized the 12 of the situation and took charge.Most adults wouldnt have 13 that.”A few weeks later,paramedics14 Yesenia with a gold coin and a certificate of appreciation at her elementary school.“My mom always says that you15

21、 know when sign language might come in handy,” says Yesenia.“That day,it did.”1.A.lostB.kindC.injuredD.attractive2.A.call onB.ask forC.reply toD.look into3.A.helpB.greetC.watchD.wait4.A.missedB.writtenC.taughtD.recorded5.A.shareB.signC.speakD.hear6.A.encouragedB.troubledC.surprisedD.frightened7.A.li

22、stenB.turnC.explainD.announce8.A.hurtB.calmC.busyD.sleepy9.A.anythingB.nothingC.somethingD.everything10.A.crazyB.braveC.funnyD.careless11.A.dutyB.natureC.interestD.dream12.A.purposeB.advantageC.importanceD.seriousness13.A.metB.doneC.chosenD.accepted14.A.providedB.confusedC.presentedD.compared15.A.of

23、tenB.neverC.stillD.forever三、应用文写作假定你是李华。新落成的外文书店为增加访客量现向市民征求建议,请给书店经理Mr.Davis写一封建议信,内容包括:1.拥有宽敞的空间以提供良好的阅读体验;2.提供咨询、讲座等服务;3.其他建议(至少一条)。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。参考答案限时规范练26(选修6Unit 1)一、【篇章导读】本文是议论文。很多人认为艺术是学习不好的孩子的救命稻草,是毫无用处的学科,而作者却认为艺术给了她归属感,是使她不断奋斗的动力源泉。1.A推理判断题。根据第一段中的“the easy ones:the stupid

24、 girls at the bottom take them.Like dance.It shouldnt even be a subject.”可知,学数学的男孩认为舞蹈没有用处。2.B细节理解题。根据第三段中的“Dance gives me something to pour my head and heart into.”可知,作者选择了舞蹈之后就全身心投入其中。3.C细节理解题。根据第四段中的“The education secretary Nicky Morgan has put emphasis on science,technology,engineering and maths

25、 (STEM).”可知,Nicky Morgan强调理工学科的重要性。4.C推理判断题。根据倒数第二段中的“There has been a decrease in the number of state schools offering arts subjects taught by specialist teachers.”可知,艺术学科没有得到重视。【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了内向的人不善于与人闲谈并解释了其原因。5.A细节理解题。根据第二段中的“Either theyll seem to get bored and not say much or theyll seem to

26、skate over small talk.”可知,内向的人总想避开闲谈。skate over意为“回避,避免涉及”。6.C细节理解题。根据第三段中的“Small talk serves as a gateway toward deeper conversation.”可知,闲谈有助于向深层次对话导入。7.B词义猜测题。根据第三段中的“introverts like to chew on their words before saying them aloud.”可知,内向的人在回答对方问题前会细细思量不同的想法。8.C推理判断题。根据倒数第二段中的“Small talk is about t

27、hrowing out subjects in the hope that one or more of them can be turned into a common point of interest.”可知,想要成为好的闲谈者,我们需要找到共同话题。二、【篇章导读】本文是记叙文。美国堪萨斯州的一位十一岁女孩用手语挽救了别人的生命。1.C由下文的“the womans neck was injured”可知,Yesenia注意到一个“受伤的(injured)”女士。2.B由下文Yesenia提供帮助可知,急救人员“请求要(ask for)”一名懂手语的翻译。3.A由下文Yesenia说“

28、I sign.Can I help?”可知,懂手语的Yesenia跑到护理人员面前去“帮忙(help)”。4.CYesenia的妈妈曾经是一位手语翻译者,故她“教会(taught)”Yesenia姐妹们如何“讲手语(sign)”。5.B见上题解析。6.C十一岁的小女孩会手语且能主动提供帮助,这让Chris Winger 很“惊讶(surprised)”。7.C懂手语的Yesenia把受伤女人的手语意思“解释(explain)”给医护人员。8.A由上文的“the womans neck was injured”可知,那个女人“伤(hurt)”得很厉害。9.CYesenia对自己能给别人提供“一些

29、(something)”帮助而感到自豪。10.BYesenia主动给他人提供帮助是“英勇的(brave)”行为。11.B由“her mother.wasnt surprised”可知,妈妈对Yesenia帮助他人的行为一点也不吃惊,认为这是她的 “天性(nature)”。12.D车祸中的女士受伤严重,Yesenia能够意识到情况的“严重性(seriousness)”并对此主动给予帮助,这让她的妈妈感受颇深,因为很多成年人都不一定会这样“做(done)”。13.B见上题解析。14.C对于Yesenia主动提供帮助的举措,急救中心的人员“授予(presented)”Yesenia一枚金币和一份证书

30、以示感谢。15.BYesenia的家人没有听力障碍,但她的妈妈还是教会她们姐妹如何讲手语,由此可知,Yesenia的妈妈认为“你不(never)会知道手语哪天就可以用上”。三、Dear Mr.Davis,Congratulations on your newly-opened bookstore.Here are some suggestions for increasing the popularity of your store.Firstly,some spacious room should be designed to provide readers with reading exp

31、erience,which some online bookstores cant match.Secondly,it may be helpful to offer some consultation or relevant reading lectures to help readers make proper choices of books and stimulate their interest in reading.In addition,the coffee and snack section will also make the bookstore more attractive.Hope my ideas will be helpful!Yours,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1