ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:86.76KB ,
资源ID:383806      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-383806-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练22(必修5 UNIT 2) WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练22(必修5 UNIT 2) WORD版含解析.docx

1、限时规范练22(必修5Unit 2)核心素养关键词:培养学生人与社会、了解英国历史的素养能力意识一、阅读理解Last year,I spent two-and-a-half months in Paris,living alone and working on a writing project.Although there is a seemingly great divide between my culture and theirs,I realized I could learn an awful lot.The first thing I noticed in Paris is th

2、at no one here walks around with a “to-go” cup of coffee.And I mean no one I havent seen a single person carrying one in the days Ive been here.Back home in New York,its normal for every other person on the street (including me) to be carrying a cup from Starbucks or their local coffee shop,but not

3、here.Its been a valuable lesson for me,and something I can take back from Paris.Now I carry my own cup to the coffee shop instead of getting yet another cup that will go straight into the garbage can ten minutes after its placed in my hands.Also,in the grocery stores,shoppers have to bag their own g

4、roceries.The simple act of doing that yourself is another chance to think about things:what kind of bag youre using (I recently saw one customer at my local grocery store put his fruit,cans of soup,and toilet paper into his briefcase!),what youre putting in the bag,and what you will really need to e

5、at and use at home (Did I really need that roll of paper towels or will my dish towels back at the apartment do just fine?).My French friend uses the bags from the grocery store as her kitchen garbage bags.Now,so do I.Anyway,in Paris,people do most of their shopping in small markets:they buy their f

6、ruit at one,their cheese at another,and then stop at their local bakery to buy that days fresh-baked bread,and walk out holding the bread only one part of which is covered by a piece of paper big enough for their hand.I certainly havent noticed any supermarket like a Wal-Mart or Sams Club.1.What is

7、the authors reaction to “to-go” coffee cups after visiting Paris?A.She pays little attention to them.B.She is interested in them.C.She refuses to use them.D.She is surprised at them.2.What does the author say about grocery stores in Paris?A.They offer no bags to customers.B.They seldom sell bags at

8、low prices.C.Customers usually use briefcases as bags.D.Customers themselves put groceries in bags.3.What do we know about Paris in the last paragraph?A.Fresh food is becoming more popular.B.People show much interest in shopping.C.Bread sold at the city is fully covered by paper.D.Supermarkets there

9、 are not as popular as in New York.4.Which of the following shows how the text is organized?(P:Paragraph)二、完形填空I was a single parent,raising my four-year-old son Daniel in Perth,Australia with all my family based on the other side of the country.One night,after a busy day at work,I raced to Daniels

10、childcare centre to1him on time.After dinner,we went outside so Daniel could ride his bicycle.2his Batman costume,he was energetic as he 3proudly through Claremont towards the river.At the same time,I walked alongside feeling weighed down.I tried to keep a cheerful face,but inside I was 4.When we go

11、t to the river we walked down the pier (码头).There was an older man 5at the end and I had a slight 6that Daniel would disturb his 7and quiet by making noise,so I told him to be quiet.As we 8,the man turned,smiled and asked,“Hows Batman this evening?”Daniel9told the man that Batman was good,thanks,bef

12、ore asking about the fish.I 10good behavior,and had been afraid we might be disturbing the man.11I couldnt have been more wrong.The kind man 12with my son,and watching their conversations made my eyes 13.This lovely old gentleman was so 14and truly interested in Batman,my little boy,that I just want

13、ed to cry.It was just15how this man gave my son the time of day.I will always be thankful for that.1.A.returnB.followC.collectD.encourage2.A.WearingB.HidingC.SharingD.Controlling3.A.walkedB.droveC.ranD.rode4.A.warmB.brokenC.excitedD.free5.A.fishingB.boatingC.sailingD.swimming6.A.hopeB.chanceC.excuse

14、D.worry7.A.lifeB.peaceC.restD.view8.A.turnedB.startedC.leftD.approached9.A.embarrassedlyB.sadlyC.proudlyD.carelessly10.A.ownB.acceptC.expectD.value11.A.YetB.SoC.ThenD.Still12.A.agreedB.competedC.stayedD.communicated13.A.sleepyB.wideC.wateryD.bright14.A.generousB.friendlyC.independentD.honest15.A.imp

15、ossibleB.uncertainC.unforgettableD.unusual三、读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。It was one of the hottest days of the dry season.We had not seen rain in almost a month.The crops were dying.Cows had stopped giving milk.The streams were long gone back into the earth.If we didnt see s

16、ome rain soon we would lose everything.I was in the kitchen making lunch for the family when I saw my six-year-old son,Billy,walking toward the woods.I could only see his back.He wasnt walking in his usual way.He was obviously walking with a great effort,trying to be as still as possible.Minutes aft

17、er he disappeared into the woods,he came running out again,toward the house.Moments later,however,he was once again walking in that slow purposeful long step toward the woods.This activity went on for over an hourwalking cautiously to the woods,then running back to the house.Finally,my curiosity got

18、 the best of me.I crept out of the house and followed him on his journey.He was cupping both hands in front of him as he walked; being very careful not to spill the water he carried.Branches and thorns slapped(拍打) his little face but he did not try to avoid them.He had a much greater purpose.As I le

19、aned in to spy on him,I saw the most amazing site.Several large deer appeared threatening in front of him.But Billy walked right up to them.I almost screamed for him to get away.And I saw a baby deer laying on the ground,obviously suffering from heavy loss of water and heat exhaustion,lifte its head

20、 with great effort to lap(舔)up the water in my beautiful boys hand.Paragraph 1:When the water was gone,Billy jumped up to run back to the house.Paragraph 2:And later I knew what was going on.参考答案限时规范练22(必修5Unit 2)一、【篇章导读】本文是夹叙夹议文。作者谈论了自己初到巴黎的一些所见所闻。1.C推理判断题。根据第二段中的“Now I carry my own cup to the coff

21、ee shop.ten minutes after its placed in my hands”可知,作者在巴黎待过一段时间后开始拒绝使用一次性咖啡杯。2.D细节理解题。根据第三段中的“Also,in the grocery stores,shoppers have to bag their own groceries”可知,在巴黎,杂货店里的顾客需要自己把购买的商品装入包里。3.D推理判断题。根据最后一段中的“Anyway,in Paris,people do most of their shopping in small markets”及“I certainly havent noti

22、ced any supermarket like a Wal-Mart or Sams Club”可知,巴黎的超市不如纽约的普遍。4.A篇章结构题。文章第一段中的“I realized I could learn an awful lot”概括了第二至四段中有关作者在巴黎的所见所闻及所感,所以文章是按照总分结构展开的。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者独自一人带孩子,且没有家人的支持与帮助,感到难过和孤独无助。与一位善良的老人的邂逅点亮了作者艰难的一天,让作者的内心充满了感动与感激。1.C由该空前的“I raced to Daniels childcare centre”可知,在忙了一整天的工

23、作后,“我”飞奔到托儿所去按时“接(collect)”Daniel。2.A由该空后的“his Batman costume”可知,Daniel“穿着(Wearing)”蝙蝠侠的衣服。3.D由上文中的“we went outside so Daniel could ride his bicycle”可知,Daniel自豪地“骑车(rode)”穿过Claremont,骑向河边。4.B由上文中的“feeling weighed down”和“tried to keep a cheerful face”以及由but引起的转折可知,“我”极力想露出笑脸,但是内心却感到“很悲伤(broken)”。5.A由

24、下一段中的“before asking about the fish”可知,有一位老人在河边“钓鱼(fishing)”。6.D由下文中的“Daniel would disturb his.and quiet by making noise”可知,“我”有些“担心(worry)”Daniel会发出噪音,打扰这位正在钓鱼的老人的安宁。7.B由该空后的quiet可知,此处指“我”担心Daniel会打扰这位老人的“平静(peace)”和安宁。8.D由上文中的“we walked down the pier”以及该空后的“the man turned,smiled and asked”可知,当我们“走近

25、(approached)”时,这位老人转过身来,微笑着问Daniel:“蝙蝠侠今晚可好?”9.C由上文中的“he was energetic as he.proudly through Claremont”以及该空后的“told the man that Batman was good,thanks”可知,Daniel“自豪地(proudly)”告诉那位老人蝙蝠侠很好。10.D由下文中的“had been afraid we might be disturbing the man”可知,“我”很“重视(value)”良好的行为,一直担心我们可能会打扰到这位老人。11.A由下文的描述以及作者的担

26、忧可知,此处表示转折,“然而(Yet)”“我”大错特错。12.D由下文中的“watching their conversations”可知,这位好心的老人并没有因我们的到来而感到被打扰,反而与“我”的儿子“交谈(communicated)”起来。13.C由下文中的“I just wanted to cry”可知,看到他们的交流,“我”很感动,眼眶不禁“湿润(watery)”了。14.B由上文中的The kind man以及该空后的“truly interested in Batman”可知,这位可爱的老人非常“友好(friendly)”,而且对“蝙蝠侠”“我”的儿子表示出极大的兴趣,这让“我”

27、不禁想哭。15.C由下文中的“I will always be thankful for that”可知,这位老人的善举让“我”非常“难忘(unforgettable)”。三、Paragraph 1:When the water was gone,Billy jumped up to run back to the house.My curiosity once again drove me to follow him back.After he reached the kitchen,he turned on the tap.As he was trying hard to cup both

28、 hands to receive the water,it was still running away through his fingers.And he also had great difficulty turning off the tap with hands occupied.He seemed to be so sorry and self-condemned for his wasting of water.Wearing a note of upset on his face,he carried it carefully towards the woods.Paragr

29、aph 2:And later I knew what was going on.And it began to make sense to me why he wasnt walking in his usual way.I stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart working so hard to save a life.As my tears began to hit the ground,they were suddenly joined by other drops.and more drops.I looked up into the sky.It was as if God himself was moved by the great effort made by my son and began to weep with pride.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1