收藏 分享(赏)

2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:383800 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:17 大小:52.60KB
下载 相关 举报
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第14页
第14页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第15页
第15页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第16页
第16页 / 共17页
2021版山东新高考英语人教大一轮复习阶段检测卷(一) WORD版含解析.docx_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阶段检测卷(一)(本试卷共150分考试时间120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What time is it now?A.1:15 pm.B.2:15 pm.C.3:15 pm.2.What are the speakers talking about?A.A ball.B.A boy.C.A hat.3.Where are the mans gloves proba

2、bly?A.In his schoolbag.B.In his pocket.C.On the sofa.4.What was the weather like yesterday?A.Rainy.B.Sunny.C.Snowy.5.What will the man do first?A.Wash the cups.B.Clean the floor.C.Clean the windows.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟

3、;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.Which subject is the woman good at?A.Science.B.Maths.C.Physics.7.What does the man think of physics?A.Interesting.B.Boring.C.Difficult.听第7段材料,回答第8至9题。8.How long did the man stay in Los Angeles?A.For three days.B.For about a week.C.For ten days.9.How di

4、d the man get around the city?A.By car.B.By bus.C.By subway.听第8段材料,回答第10至12题。10.Who dislikes eating meat?A.Birgit.B.Hamid.C.Arthur.11.Where do the speakers decide to go in the end?A.The Pizza Experience.B.The Kingfisher.C.The Carrots.12.What day is it today probably?A.Wednesday.B.Thursday.C.Friday.听

5、第9段材料,回答第13至16题。13.What does the womans dad like painting?A.The birds.B.The forest.C.The countryside.14.Who is interested in drawing zoo animals?A.The womans aunt.B.The womans mom.C.The womans cousin.15.What does the man dislike about the last painting?A.Its color.B.Its shape.C.Its subject.16.How ma

6、ny paintings are the speakers talking about?A.Three.B.Four.C.Five.听第10段材料,回答第17至20题。17.What does the speaker say about the first flat?A.Its very quiet.B.Its very central.C.It has three floors.18.Which number should Jane ring if she needs a flat with a garden?A.3893022.B.3733920.C.3873910.19.Which fl

7、at has the largest number of bedrooms?A.Mansfield House.B.Fair Flat.C.Chestnuts Flat.20.What is the biggest advantage of the third flat?A.It has a car park.B.It is near the school.C.It has modern furniture.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AKwame Alexander i

8、s a best-selling author of 24 books.In the just-released The Playbook:52 Rules to Aim,Shoot,and Score in This Game Called Life,Alexander aims to inspire readers to dream big and reach for their goals.Time For Kids:What can you tell us about The Playbook?Kwame Alexander:I wanted to write a book about

9、 how important it is to persevere (坚持) and accept the challenges that come,because they only make you stronger.And I wanted to do it in a really cool and fun way,using sports as a metaphor (隐喻),so students would be interested in reading a book that is telling them how to make their lives better.TFK:

10、Where did you get the idea for the book?Alexander:In The Crossover,the father of the main characters,Josh and Jordan,gives them these rules for life,called Basketball Rules.Well,I was having breakfast with a friend of mine in New York City.He said,“Kwame,I love those Basketball Rules you have in The

11、 Crossover.You should think about writing a whole book on those.” Thats where it all began.TFK:Is it hard to mix sports and poetry?Alexander:I love sports,and Ive been writing poetry since I was a kid.So those two things are as natural to me as breathing,laughing and walking.TFK:Youve said teachers

12、need to make learning poetry fun.Did you have a teacher like this as a kid?Alexander:My mom.She read poetry to my sisters and me when I was a kid,and she would make the words jump off the page!TFK:What advice would you give to young writers?Alexander:Read everything you can get your hands on.The bes

13、t way to become a good writer is to read what other people have written.21.Who inspired Alexander to write The Playbook? A.His mom who read poetry to him.B.His friend who read The Crossover.C.The teacher who taught him poetry.D.The two characters in The Crossover.22.When Alexander was a kid,how did

14、he feel about poetry?A.It was rather boring.B.It was quite difficult.C.It was pretty mysterious.D.It was very interesting.23.In Alexanders mind,whats important to become a good writer?A.Always dream big.B.Gladly accept challenges.C.Read as much as possible.D.Have a wide knowledge of poetry.BIn summe

15、r 2007,I joined the British Red Cross at 15.After several days of training,I was attending my first event as a fully qualified Red Cross volunteer.Our team was providing medical cover for a large martial arts (武术) grading event.Although Id passed my first aid course with flying colours,I was nervous

16、 before the event began.Theres quite a difference between the classroom and the real thing! Two experienced adult volunteers would be working with me for the day.Rosie was taking part in the under-16s event.This was supposed to be non-contact,and she was wearing full protective clothing just in case

17、.All these precautions (预防措施) didnt help however,when her competitor misjudged a move and delivered a violent blow to her head.“Guys,we need some help over here!” Over we went,all three of us carrying various bits of kit (工具箱).Rosie was lying on the ground.As we approached we could see she was consc

18、ious.Brian,my colleague took the lead.“Hey there,stay nice and still for me.Chris here is just going to hold your head.Dont worry;its just a precaution.”I helped,painfully aware that hundreds of sets of eyes were following our every move.However I soon forgot all about this as I focused on the task

19、at hand.Rosie was complaining of pain in her neck.These are all classic signs of a possible spinal injury.Quickly,Brian found there were no other injuries and an ambulance was called.I was still holding her head and doing my best to comfort her.The doctors arrived and we put Rosie carefully into the

20、 ambulance for a trip to hospital.Then we went back to the first aid post quickly.Ten years on Ive met many more people like Rosiein need of help.Ive moved on from being a trainee to a trainer,from an inexperienced first aider to being part of an emergency ambulance team.When a call comes in,that sl

21、ight feeling of nervousness is still there.However,so is the feeling of making a difference,being there during a painful moment in someones life.24.What does the underlined part “with flying colours” probably mean?A.Slowly.B.Carefully.C.Poorly.D.Successfully.25.How was Rosie injured?A.She was hit by

22、 mistake.B.She made a wrong move.C.She didnt take precautions.D.She was not herself and fell.26.How did the author help Rosie?A.She took her to hospital.B.She checked her injuries.C.She did something for her pain.D.She held her head and calmed her.27.What do we know about the author now?A.She often

23、receives first aid training.B.Shes working as a professional doctor.C.She feels a sense of achievement about her work.D.Shes no longer nervous when performing first aid.CAnyone who passes regularly through busy public spaces knows that one victim of our obsession (痴迷) with digital devices such as sm

24、artphones has been small talk.With our eyes focused on our smartphones,fewer of us make conversation with strangers.But are we missing something in this loss of relaxing small talk?A growing body of research suggests that small talk has surprising benefits.In a study published in 2014 in the Persona

25、lity and Social Psychology Bulletin,researchers found that daily interactions with casual acquaintances (熟人) can contribute to day-to-day well-being.Participants were asked to record their daily interactions with people connected to them by “strong ties” (family and friends) and “weak ties” (acquain

26、tances).On days when participants had more “weak tie” interactions than usual,they reported a greater sense of belonging and happiness.In a study published in the Journal of Experimental Psychology in 2014,another group of researchers looked at interactions among strangers.They invited 118 commuters

27、 (通勤者) at a Chicago-area railway station and gave them one of three roles:to start a conversation on the train,to avoid any conversation and enjoy the solitude (loneliness) or to do whatever they normally do on their commute.In surveys completed afterward,those who were instructed to make conversati

28、on with strangers reported “notably more positive” commutes than those who rode in solitude.“Talking with a stranger may not offer the same benefits as talking with a close friend,but we underestimate its importance to us,” says the studys co-author,Nicholas Epley,a professor of behavioral science a

29、t the University of Chicago Booth School of Business.Dr.Epley traded in his own smartphone for an old featureless phone,which has made him,he says,more open to “wonderful,short conversations with strangers”.People overestimate the social risks involved in small talk,adds Dr.Epley,“Most people not on

30、ly want to talk to you;theyll tell you secret things they may not even tell a family member.”28.The first study got the findings from the participants by comparing their .A.strong and weak tie interactionsB.casual and close acquaintancesC.private and public interactionsD.family members and friends29

31、.What did the study done on the train find out?A.People are likely to ride in solitude on the train.B.Few commuters like to chat with strangers.C.There are three kinds of train commuters.D.Chats with strangers bring joy to people.30.Which of the following would Dr.Epley probably agree with?A.It is n

32、icer to talk with strangers than friends.B.Smartphones may kill small talk with strangers.C.People fail to realize the importance of friendship.D.Most strangers prefer to spend time on their phones.31.What does the text mainly discuss?A.The interactions with strangers.B.The loss of relaxing small ta

33、lk.C.The influence of smartphones.D.The important role of small talk.DOne of the first things you may see when you enter Clever Criminals and Daring Detectives is a wall of extremely strange words:Peg tantrums.Tip the velvet.Potatoe trap.What could these expressions mean?These colorful idioms come f

34、rom A Dictionary of the Slang and Cant Languages by George Andrewes(1809).“Cant” may refer to a dialect or even a coded (加密的) language used by a group,particularly if members of that group want to keep their meaning hidden from outsiders.As you can imagine,people who operate on the shady side of soc

35、ietythieves,beggarswould have good reason to make their conversation difficult to understand to casual listeners.Andrewes cant dictionary was published with the authors firm intention to “expose” the language of criminals with the aim of “the easier detection of their crimes.” Its less clear how thi

36、s would work in practice;I cant help but imagine some detectives walking around the less fashionable addresses in London with the cant dictionary in hand,stealthily turning over the pages to keep up with an overheard criminal plan.But this would have proved an ineffective means of detecting criminal

37、s,as Andrewes definitions were taken almost word-for-word from an earlier work by Humphrey Tristram Potter,which itself was drawn from even older sources.So if cant dictionaries werent an effective tool in a criminals tool kit,why were they in such high demand that writers kept producing them for ce

38、nturies?Perhaps the cant dictionaries share some of the characteristics that made detective fiction so popular in the nineteenth century.There is certainly the attraction of a secretive look into the underworld:the average citizen may have no reason to hide their meaning behind mysterious words,but

39、its rather interesting to think about those who do.Fiction writers certainly made good use of cant dictionaries in writing dialogue for shady characters:notably,Charles Dickens was highly praised for his description of Oliver Twists band of pickpockets,whose talk relies heavily on Andrewes cant rese

40、arch.32.What is cant?A.Criminal slang.B.Local language.C.Complex idioms.D.Specialized words.33.Why did Andrewes publish the dictionary?A.To explain word usage.B.To help criminal-arresting.C.To simplify criminal language.D.To connect criminals to detectives.34.What is the authors opinion on the dicti

41、onary?A.Its funny.B.Its simple.C.Its almost useless.D.Its very important.35.What made cant dictionaries widely liked?A.The beneficial influence of detective novels.B.Peoples natural love for popular detectives.C.The examples in Charles Dickens work.D.Peoples hate for criminals.第二节七选五(共5小题;每小题2.5分,满分

42、12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Pollution happens when the environment is dirtied,by waste,chemicals,and other harmful substances (物质).Pollution is a problem all over the world.But it is especially bad in large cities with a lot of industries and cars.36Wildfires,volcanoes,and industr

43、ial chemicals cause some air pollution.But most air pollution comes from burning fossil fuels (矿物燃料).These include coal,oil,and natural gas.The burning of fossil fuels may release harmful gases.Air pollution may cause such diseases as cancer and asthma.It also leads to polluted rain that can harm li

44、ving things.37 Finally,air pollution damages the ozone layer (臭氧层),which is important because it protects Earth against harmful rays from the sun.Causes of water pollution are easy to see.People dump (倾倒) garbage and dirty water into rivers,lakes and oceans.Factories or cities sometimes release pois

45、onous chemicals,and other wastes into water.These chemicals may make the groundwater unfit to drink.38Littering,or throwing garbage on the ground,is a form of land pollution.Litter can destroy the habitats of plants and animals.The buildup of dangerous chemicals in the ground is another form of land

46、 pollution.The chemicals may come from farms or factories.39 They may even harm people who eat the polluted plants and animals.Many governments,environmental groups,and ordinary people are working to control pollution.Governments have passed laws to keep people from releasing dangerous chemicals int

47、o the environment.40 Instead they are getting power from the sun,wind,water,and other energy sources that produce less pollution.Many communities use recycling to reduce pollution.A.Farmers use chemicals to help crops grow.B.This type of pollution may be seen in big cities.C.They also can harm fish

48、and other forms of life.D.These chemicals can spread to plants and animals.E.In addition,air pollution may be a cause of global warming.F.There are three main forms of pollution:air,water,and land.G.Some companies and people are trying to use fewer fossil fuels.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分1

49、5分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In the past,people used to make clothes and do repairs on things in the house more than nowadays.I think the difference between then and now has been 41 by a number of 42 such as the quantity of other 43,the differences in jobs and in lifestyles,etc.In

50、the past,after people finished their workdays,it was still 44 and they didnt have too many other activities to do,45 they spent their free time doing some repairs and many women used to make 46 (most of them didnt even have a job).Nowadays,47,a large number of women work and both men and women have

51、to 48 the pressures of work and they usually work 49 hours,so they have little time to do repairs or make clothes themselves.Another reason that has led to this 50 is that people have less and less time for a 51 that requires a lot of time.And when their hobby needs some knowledge,they have little t

52、ime to learn it.Because everything that you want to 52 is more technical and complicated (复杂的) than before,doing repairs takes up too much 53 and people nearly always have to turn to a qualified technician.Besides,traditions are being 54 because people learn traditions from their parents when they a

53、re young,but nowadays,55 people have too many hobbies.41.A.plannedB.allowedC.causedD.noted42.A.reasonsB.choicesC.opportunitiesD.decisions43.A.habitsB.thoughtsC.activitiesD.judgments44.A.specialB.hotC.normalD.early45.A.butB.soC.ifD.because46.A.toysB.clothesC.dinnersD.tools47.A.howeverB.thereforeC.oth

54、erwiseD.besides48.A.look intoB.point outC.rely onD.deal with49.A.flexibleB.longC.difficultD.happy50.A.mistakeB.relationshipC.ideaD.situation51.A.jobB.dreamC.hobbyD.meeting52.A.fixB.buyC.copyD.check53.A.luckB.powerC.courageD.time54.A.studiedB.lostC.discussedD.taught55.A.interestingB.ordinaryC.youngD.

55、elderly第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Dice Man is a novel about a man who throws dice (骰子) to decide his every action and its based on fact.The author,Luke Rhinehart,has made some of his best and worst 56. (decision) that way.Rhinehart first started throwing dice to deci

56、de his actions when he was at college,because throwing the dice was a way of 57. (make) himself take more risks.Years later,when he was a college professor,he shared his “dice philosophy” 58. his students.They were so interested 59. he decided to write a book about it.Five years later,Rhinehart was

57、living on the Spanish island of Majorca teaching English.He met an English publisher,Mike Franklyn,and showed him the manuscript (手稿) of The Dice Man.Franklyn knew it would be 60. big success,and encouraged Rhinehart 61. (finish) it.Then,when the book 62. (do),the author and his wife bought a sailin

58、g boat and set off from the south of France to Majorca.Along the way,they met a fierce storm and lost 63. (they) engine.“I said goodbye to my wife.We thought we were going to die.Luckily,we survived.We 64. (die) if we had not been pulled from the ocean by some Scottish sailors.” The book was 65. (fi

59、nal) published and Franklyn sold the rights all over the world.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是李华,你的美国朋友Jonah同时获得了两份暑期工作的机会,一份是在饭店当服务员,另一份是在历史博物馆当讲解员,他不知该选哪个,写信来征求你的建议。请你给他回一封信。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Boys like to be considered to be b

60、rave,but what kind of things can be considered to be brave?It is not a question that can be answered by words,but by the actual deed.A boy with the name Henry gave us a good example.Ronny and Henry were two friends in the same class.They always played together and went home together.One day as Ronny

61、 and Henry were going home after school,they saw some people fighting in the street corner.Ronny said excitedly,“Some people are fighting!Lets go and have a look!” But Henry refused,“Its none of our business.Wed better go home and dont get close to them.Also our parents are expecting to have dinner

62、with us together at home and I dont want them to worry about me.”“You are a coward,and afraid to go,” said Ronny,and off he ran to the spot with some other boys.Henry had to go home alone and didnt think about it anymore.But Ronny thought Henry was a coward and told all the boys that.They laughed at

63、 him a great deal.From then on,they looked down upon Henry and didnt want to play with him.Henry was sad but he wasnt angry with Ronny for his rude behavior,because he had learned that true courage was shown most in bearing misunderstanding when it was not deserved,and that he ought to be afraid of

64、nothing but doing wrong.Thus,he just ignored the other boys laughter and continued to stick to his thought and go to school and study as well.However,Ronny didnt invite Henry to go home with him anymore.Instead,he had his new friends who also thought Henry was a coward.Every day after school,they di

65、dnt go home directly but went to the river or somewhere to play games and had lots of fun.Paragraph 1:A few days later,something terrible happened to Ronny.Paragraph 2:At that moment,Henry happened to pass by.参考答案阶段检测卷(一)附:听力原文(Text 1)M:When does your flight take off,Mary?W:At 3:15 pm.There are just

66、 two hours left.So Im leaving now.(Text 2)W:Do you know that boy who is throwing the ball to Betty?He is wearing jeans and a blue hat.M:Yes,thats Richard.Hes one of my best friends.(Text 3)M:Mum,I cant find my gloves anywhere.Theyre not in my schoolbag or in any of my coat pockets.Do you know where

67、they are?W:I think you left yours on the sofa in the living room.(Text 4)M:Its sunny outsidelots of people are doing their shopping.W:Yes,there was too much rain yesterday so people didnt want to go out.M:And they said on the radio that its going to snow tomorrow.(Text 5)W:Well,now youre here.Id lik

68、e you to help me.M:OK,Mrs.Winter.Do you want me to wash the cups and the plates?W:You can do those later.First wash the floor;then clean the windows.M:OK,I can do that.(Text 6)W:Jack,what is your favorite subject?M:My favorite subject?Well,I think I prefer science.Yes,science.I find it is very inter

69、esting.The science teacher makes the subject very exciting.What about you?W:I always do very well in the maths tests.I also like geography.I like learning about people and the places where they live.Are there any subjects that you dont like,Jack?M:I dont like physics very much.Its not easy to unders

70、tand.Most of the children are bored with it.(Text 7)W:Henry,where did you go for your holiday?M:I went to Los Angeles.W:How long did you stay there?M:I got there on October 10 and returned on the 16th.W:How did you like the city?M:Its much bigger than I expected.Its really hard to get around.I didnt

71、 like the bus service or the subway system there.So I borrowed a car to get around.Its really much more convenient with a car.(Text 8)W:Hamid,shall we all go for a meal at The Pizza Experience this evening?M:We went to The Pizza Experience last Wednesday,didnt we?W:Yes,we did,and the time before tha

72、t.Why dont we go to The Steak House?M:But Birgit doesnt eat meat,does she?W:No,she doesnt.Well,what about The Kingfisher?She eats fish,doesnt she?M:Yes,she does,but Arthur doesnt.W:I know.Lets go to The Carrots.M:Oh,yes.Weve had lunch there a couple of times,havent we?W:Yes,but I just rememberedit i

73、snt open on Thursday.Lets go tomorrow evening instead.(Text 9)W:Look at these paintings.Everybody in my family loves painting.They all go to the same painting club.M:The paintings are very good.And look at that oneits great!W:My aunt painted it.She loves painting birds.She says their wings are speci

74、al.M:Yes,and their shapes are very beautiful.W:But I think the best painter in my family is my dad.Hes excellent at painting pictures of the forest.M:Wow! I like that painting.W:Which one?M:That one there with a wood house in the mountain.It looks very amazing with the sun in the sky.W:My mum painte

75、d that.She loves painting the countryside.M:And what about this one?W:My cousin painted that.She loves painting zoo animals.M:Is this the last painting?W:Yes,my brother painted it.He likes painting different fish.M:I like the dark blue color,but the shark doesnt look very friendly.(Text 10)W:Hi,Jane

76、,you asked me to introduce some flats in the downtown area to you.Now there are three places I think you might be interested in.The first one is Mansfield House.Downstairs,theres a large living room,a dining room and a kitchen.Upstairs,there are three large bedrooms and a bathroom.The garden is beau

77、tiful.There are excellent schools in the area,and dont worry about the neighbors.There isnt much noise! If you are interested in it,ring 3893022.The second is Fair Flat.The flat is in walking distance of the city.Downstairs,theres a modern kitchen,a living room,and a toilet.On the first floor,there

78、are two bedrooms and a bathroom.On the top floor there are two further bedrooms.All the furniture is included.The phone number is 3733920.Last,there is Chestnuts Flat.Theres only one bedroom,a small kitchen,a living room,and a bathroom.But youll find a car park,which makes it different from the firs

79、t two.You can call 3873910.1.A2.B3.C4.A5.B6.B7.C8.B9.A10.A11.C12.B13.B14.C15.C16.B17.A18.A19.B20.A【篇章导读】本文是应用文。文章是对畅销书作家Kwame Alexander的采访。21.B细节理解题。由文中的“a friend of mine.love those Basketball Rules.in The Crossover.think about writing a whole book on those”可知,一位读过Alexander诗体小说The Crossover的朋友非常喜欢其中

80、的Basketball Rules,因而启发他创作了The Playbook。22.D推理判断题。由文中的“Ive been writing poetry since I was a kid”和“My mom.would make the words jump off the page”可知,小时候常常给Alexander读诗歌的妈妈能使那些诗词跃然纸上,由此推测在妈妈的影响下,从小就喜欢写诗的Alexander觉得诗歌很有意思。23.C细节理解题。由最后一部分Alexander给那些想成为优秀作家的年轻人的建议“Read everything you can get your hands o

81、n.”可知。【篇章导读】 本文是记叙文。文章主要讲述了作者做急救志愿者的经历。24.D词义猜测题。由第一段中的“I was attending my first event as a fully qualified Red Cross volunteer”可知,作者很出色地通过了急救课程考核,成为一名合格的红十字志愿者。25.A细节理解题。由第三段中的“her competitor misjudged a move and delivered a violent blow to her head”可知,Rosie的对手做出误判,给了她头部狠狠一击。26.D细节理解题。由第七段中的“I was

82、still holding her head and doing my best to comfort her.”可知,作者托住Rosie的头部,并不断安抚她。27.C推理判断题。由最后一段中的“so is the feeling of making a difference,being there during a painful moment in someones life”可知,作者在急救工作中感受到了一种可以帮助别人的成就感。【篇章导读】本文是议论文。文章通过一些重要研究结果说明了闲谈的益处。28.A推理判断题。细读第二段可知,这项研究通过比较参与者的“强联系”交际和“弱联系”交际得

83、出了结论。29.D细节理解题。根据第二段中的In surveys completed afterward.who rode in solitude可知,这项研究发现,与陌生人的交谈会让人们变得愉快。30.B推理判断题。根据第三段中的“Dr. Epley traded in his own smartphone for an old featureless phone,which has made him,he says,more open to wonderful,short conversations with strangers.”可推断,Epley博士应该会认为,智能手机可能会扼杀与陌生

84、人的闲谈。31.D主旨大意题。通读全文可知,本文主要论述了闲谈的益处。文章的中心句为第二段首句“A growing body of research suggests that small talk has surprising benefits.”。【篇章导读】本文是说明文。文章主要介绍了行业术语词典出版的背景以及深受喜爱的原因。32.D细节理解题。根据第二段中的“Cant may refer to a dialect or even a coded language used by a group”可知,cant意为“某一团体的专用语”。33.B细节理解题。根据第三段首句“Andrewes

85、 cant dictionary was published with the authors firm intention to expose the language of criminals with the aim of the easier detection of their crimes.”可知,Andrewes出版词典是为了揭穿罪犯的行话,从而使警探的抓捕工作更加容易。34.C推理判断题。根据第三段中的“Its less clear how this would work in practice”以及接下来作者想象的警探抓捕罪犯的滑稽场景和“this would have pr

86、oved an ineffective means of detecting criminals”可知,作者认为Andrewes的词典有违他出版的初衷,在帮助抓捕罪犯的工作中并不奏效。35.A推理判断题。根据最后一段中的“Perhaps the cant dictionaries share some of the characteristics that made detective fiction so popular in the nineteenth century.”可知,由于术语词典和19世纪当时正流行的侦探小说不谋而合,因此才广受人们喜爱。【篇章导读】本文是说明文。文章主要介绍了

87、污染的三种主要形式和控制污染的措施。36.F由第二至四段分别对air pollution,water pollution和land pollution的介绍可知,划线处指污染主要有三种形式:空气污染、水污染和土地污染。37.E由该空前的“Air pollution may cause such diseases”和“It also leads to polluted rain”以及该空后的“Finally,air pollution damages the ozone layer”可知,划线处讲的也是大气污染的影响,E项内容“此外,空气污染也可能是全球变暖的原因”符合此处语境。38.C本段主要

88、讲述水污染的原因及影响,由该空前的“These chemicals may make the groundwater unfit to drink.”可知,C项内容“这些化学物质还会危害鱼和其他生物”符合语境。39.D由该空前对污染土地的化学物质的描述以及该空后的“They may even harm people who eat the polluted plants and animals.”可知,这些化学物质会蔓延到植物和动物身上,甚至会危害人类。40.G本段主要讲述控制污染的措施,由该空后的“Instead they are getting power from the sun.”可知

89、,G项内容“一些公司以及有些人正在努力减少矿物燃料的使用”符合此处语境。【篇章导读】本文是议论文。文章主要探讨了现代的人们不再像以前的人那样经常在家做衣服和修理物品的原因。41.C在下文中,作者列举了“导致(caused)”现代人不像过去的人那样经常自己做衣服和修理物品的几个 “原因(reasons)”。42.A见上题解析。43.C由第二段中的“they didnt have too many other activities to do”可知,此处介绍的影响因素是“活动(activities)”的数量。44.D由下文中的“they spent their free time doing so

90、me repairs and many women.”可知,过去,人们下班之后天色还“早(early)”,因为没有其他事情可做。“因此(so)”他们可以从事修理等活动。45.B见上题解析。46.B第一段中的“people used to make clothes”和下文中的“make clothes themselves”对此空有提示。47.A上文中的“most of them didnt even have a job”和下文中的“a large number of women work”构成转折关系,因此应用however。48.D现代人无论男女都需要“应对(deal with)”工作压力

91、。49.B由下文中的“so they have little time to do repairs or make clothes themselves”可知,他们需要工作很“长(long)”时间。50.D本空指现在的人们不再有像以前的人们那样经常自己做衣服和修理物品这种“情况(situation)”。51.C下文中的their hobby对此空有提示。52.A由下文中的“doing repairs takes up too much.”可知,你想“修理(fix)”的东西变得更专业、更复杂。53.D由上文中的requires a lot of time可知,做修理工作会占据非常多的“时间(ti

92、me)”。54.B由下文中的“nowadays,.people have too many hobbies”可知,现在的年轻人有太多其他的兴趣爱好,没有时间学习传统技艺,故传统技艺正在“失传(lost)”。55.C由上文中的when they are young可知,此处指“年轻(young)”人。56.decisions考查名词复数。decision做“决定”讲时,是可数名词,且由句中的some of 可知,此处应用复数,故填decisions。57.making考查动词-ing形式做宾语的用法。设空处做介词of 的宾语,故填making。58.with考查介词。share sth.with

93、 sb.意为“与某人分享某事物”。59.that考查连词。so.that意为“如此以至于”。60.a考查不定冠词。success在此意为“成功的事”,是可数名词,且此处表示泛指,故填a。61.to finish考查不定式做补语的用法。encourage sb.to do sth.意为“鼓励某人做某事”。62.was done考查一般过去时的被动语态。book与do之间是被动关系,且由主句可知,设空处表示过去发生的动作,应用一般过去时,故填was done。63.their考查代词。设空处限定engine,故填their (他们的)。64.would/should/might/could hav

94、e died考查虚拟语气。由上文中we survived可知,设空处所在句表示与过去事实相反的情况,故填would/should/might/could have died。65.finally考查副词。设空处修饰谓语was published,故填副词finally(最终)。写作第一节Dear Jonah,Thanks for your letter.I cant believe youve been offered two summer jobs at the same time!If I were you,I would take the one in the restaurant.In

95、 a restaurant,youll only need to work during lunchtime and dinner time,so youll have more time for yourself.It might be hard work,but it will be worth it.Besides,you can probably eat at the restaurant.You said the pay was the same,so you might save money by eating there.Good luck!Yours,Li Hua第二节Para

96、graph 1:A few days later,something terrible happened to Ronny.That afternoon after school,Ronny was bathing with some of his new friends in the river happily.Suddenly,he was stuck in the mud and couldnt get out.He struggled hard but he was still trapped.He screamed for help,but all in vain.The boys

97、who had called Henry a coward got out of the water as fast as they could.They were so scared and did not even try to help him.Paragraph 2:At that moment,Henry happened to pass by.He heard the screams and ran to the river as soon as possible.Seeing Ronny was almost drowned,Henry took off his clothes immediately and jumped into the water without any hesitation.He reached Ronny just as he was sinking the last time.With great effort,and with much danger to himself,he brought Ronny to the shore in time.Henry was happy to help his friend,though he was extremely tired.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1