ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:69KB ,
资源ID:383330      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-383330-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020_2021学年新教材高中英语Unit6SurvivalPeriod3Usinglanguage语法精析课课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册202103031208.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020_2021学年新教材高中英语Unit6SurvivalPeriod3Usinglanguage语法精析课课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册202103031208.doc

1、课时素养检测 二十三Unit 6Period 3. 阅读理解AMy father loves his garden. He planted some seeds in it. But at that time I didnt understand why working in the dirt excited him so much. Unfortunately, in early May, my father was seriously injured in an accident. He had to stay in bed for a while. My mother had sever

2、al business trips so she couldnt take care of the garden. I didnt want my father to worry, so I said that I would take care of his garden until he recovered. I assumed that the little plants would continue to grow as long as they had water, and luckily it rained fairly often so I didnt think much ab

3、out the garden. One Saturday morning, my father said to me, “Christine, the vegetables should be about ready to be picked. Lets have a salad today!” I went out to the garden and was upset to see that many of the lettuce leaves and carrots had been half eaten by bugs. There were hundreds of bugs all

4、over them!I panicked for a moment but then I quietly went to the nearest store to buy some vegetables. When I gave the salad to him, he said, “Oh, Christine, what a beautiful salad! I cant believe the carrots are this big already. You must be taking very good care of my garden. ” I felt a little bit

5、 guilty. Coming home, my mother saw the bag from the supermarket in the kitchen. I was embarrassed and I admitted, “Dad wanted a salad, but the garden was a disaster. I didnt want to disappoint him so I went to the store. ” She laughed but promised to help me in the garden and weeks later I was fina

6、lly able to pick some. I carefully made a salad and took it to my father. He looked at it with a hint of a smile. “Christine the carrots are smaller in this salad, but they taste better. ”Now, I better understand how putting a lot of effort into caring for something can help you appreciate the resul

7、ts more, however small they may be. Perhaps this was one of the reasons for my fathers love of gardening. 【语篇概述】本文是一篇记叙文,讲述了帮养病的爸爸照顾花园的经历让Christine明白了努力工作是值得的。1. Christine originally said she would do the gardening because she _. A. knew it was important to her fatherB. wanted to improve her gardeni

8、ng skillsC. was asked by her father to do itD. was interested in growing vegetables【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“My father loves his garden. ”及第二段中的“I didnt want my father to worry, so I said that I would take care of his garden until he recovered. ”可知,Christine的爸爸很喜欢花园,她不想让爸爸在养伤期间担心他的花园没人照顾,所以Christine说她会帮他

9、照顾花园,也就是说Christine知道花园对爸爸很重要才说帮他照顾花园。2. Which of the following was a problem in the garden?A. Animals often dug in the garden. B. Insects destroyed the lettuce and carrots. C. The plants were given too much water. D. The vegetables were marked incorrectly. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中的“I went out to the gard

10、en and was upset to see that many of the lettuce leaves and carrots had been half eaten by bugs. ”可知,Christine去花园看到许多莴苣叶和胡萝卜被虫子吃掉了一半,由此可知,花园的一个问题是昆虫破坏了莴苣和胡萝卜。3. Christine could secretly make the salad from store-bought vegetables because _. A. her father couldnt see the gardens progressB. her father

11、 was in hospital at that timeC. her mother helped her to buy the vegetablesD. her mother helped her to make a spray【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“Unfortunately, in early May, my father was seriously injured in an accident. He had to stay in bed for a while. ”可知,Christine的爸爸在一次事故中受了重伤,需要卧床养伤,看不到菜园的进展,所以Christi

12、ne才能偷偷地用商店里买来的蔬菜做沙拉。4. What did Christine learn through her experience of gardening?A. Always prepare for a rainy day. B. Dont be disappointed by bugs. C. Hard work can be rewarding. D. Working alone produces results. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的“Now, I better understand how putting a lot of effort into ca

13、ring for something can help you appreciate the results more, however small they may be. ”可知,现在,Christine更好地理解了为某事付出大量的努力可以帮助你更好地欣赏成果,不管成果有多小,言外之意,这个经历让Christine明白了努力工作是值得的。BA store owner was putting a sign up his door that read “Puppies for Sale. ” Signs like that have a way of attracting small chil

14、dren, and sure enough, a little boy appeared under the store owners sign. “How much are you going to sell the puppies for?” he asked. The store owner replied, “Anywhere from $30 to $50. ”The little boy reached in his pocket and pulled out some change. “I have $2. 37,” he said. “Can I please look at

15、them?”The store owner smiled and whistled and out came a lady followed by five teeny-tiny balls of fur. One puppy was lagging (落后) considerably behind. Immediately the little boy singled out the lagging, limping (跛行) puppy and said, “Whats wrong with that little dog?”The store owner explained that t

16、he vet had examined the little puppy and had discovered it would always limp. The little boy became excited. “Thats the little puppy that I want to buy. ”The store owner said, “No, you dont want to buy that little dog. If you really want him, Ill just give him to you. ”The little boy looked straight

17、 into the store owners eyes, pointing his finger and said offensively, “I dont want you to give him to me. That little dog is worth every bit as much as all the other dogs and Ill pay full price. In fact, Ill give you $2. 37 now, and 50 cents a month until I have him paid for. The store owner counte

18、red, “You really dont want to buy this little dog. He is never going to be able to jump and play with you like the other puppies. ”To this, the little boy reached down and rolled up his pant leg to reveal a badly twisted, crippled left leg supported by a big metal brace. He looked up at the store ow

19、ner and softly replied, “Well, I dont run so well myself, and the little puppy will need a friend who understands him!”【语篇概述】一个小男孩想购买一条残疾的小狗,在店主提出白送的时候,他愤怒地拒绝,并表示自己也是残疾人。文章通过小男孩和店主的对话,体现了尊重的重要性。5. What did the owner first do when asked to sell the puppy?A. He refused to sell the puppy. B. He sent th

20、e puppy to the boy. C. He sold the puppy at a higher price. D. He sold the puppy at a lower price. 【解析】选A。细节理解题。由文章第五段中No, you dont want to buy that little dog. 可知。6. How did the boy feel at the owners response?A. Sad. B. Upset. C. Delighted. D. Hopeful. 【解析】选B。推理判断题。由第六段中pointing his finger and sai

21、d offensively和That little dog is worth every bit as much as all the other dogs and Ill pay full price. 可知。7. Which of the following statements is probably true?A. The boy finally bought the puppy at $2. 37. B. All the puppies were limp. C. The boy finally bought the puppy at full price. D. The owner

22、 finally sent the puppy to the boy. 【解析】选C。推理判断题。由文章大意和第六段中That little dog is worth every bit as much as all the other dogs and Ill pay full price. 可知。8. What can we learn from this passage?A. Everything is good when new, but friends when old. B. A friend is a second self. C. Money isnt everything.

23、D. Respect is a lesson that everyone should learn. 【解析】选D。推理判断题。文章通过小男孩和店主的对话,体现了尊重的重要性。. 完形填空Not many 17-year-old girls know how to solder(焊)copper pipes together or light a pilot light. These are 1 Ive learned as an assistant to my 2 in his plumbing(管道)business. My summer job deals3 that constantl

24、y arise physical and mental discomfort, and the work 4 an attitude of determination and patience that I frequently struggle to adopt. Each morning, I 5 myself into large-thick mens jeans most girls would 6 to wear and climb into the plumber truck. As my classmates begin their shifts babysitting, 7 s

25、elling groceries, my dad and I carry heavy tool boxes and work in the dark basements. I often get 8 in messy storage boxes looking for the water meter. Nothing around is beautiful or tidy. Sometimes I9 why I stand the dust and sweat when I could be in my air-conditioned house doing summer homework.

26、Yet as much as I hate the mess of plumbing. I look down upon myself for being so easily annoyed by disorder. 10, the world was built by people willing to get their hands dirty. Five such summers have11 me that the messy parts of peoples houses reflect the messy parts of their lives. As I learn to so

27、rt out the mess, I also learn to handle the 12 and contradictions in my adolescence. Life is a process of accepting 13 and learning to put it in order. Plumbing work is no different. You can see it in each newly soldered group of copper pipes. And when customers express 14, I understand that, in a s

28、mall way, we bring 15 to their lives. 【语篇概述】作者通过在5个暑假作为水管工父亲的助手,每天穿着大而厚的牛仔裤修理管道,认为如果人们学会处理工作中的混乱,也能处理青春期的不确定性和矛盾,生活就是一个接受混乱并学会把它整理好的过程。1. A. mannersB. skillsC. factsD. rules【解析】选B。考查名词辨析。句意: 很少有17岁的女孩知道如何将铜管焊接。这些都是作为我父亲的水管工助手时我学到的技能。manners规矩;skills技能;facts事实;rules规则。根据语境可知,这些东西是她在工作中学到的技能(skills)。故

29、选B。2. A. brotherB. dadC. teacherD. friend【解析】选B。考查名词辨析及语境。句意: 这些都是我作为我父亲的水管工助手学到的技能。根据后文的my dad and I carry heavy tool boxes可知,此处是指作为爸爸(dad)的助手。3. A. with B. forC. in D. on【解析】选A。考查固定搭配。句意: 我的暑期工作是应付不断出现的身体和心理中的各种不适。deal with处理。4. A. offersB. developsC. demandsD. lacks【解析】选C。考查动词辨析。句意: 而这项工作要求一种有毅力和

30、耐心的态度。offers主动提供;develops开发,发展;demands要求;lacks缺乏。根据下文作者每天的工作情况可知,这是工作方面的要求(demands)。5. A. dressB. wearC. putD. hide【解析】选A。考查动词辨析。句意: 每天早上,我都会努力穿上大而厚的男式牛仔裤。根据后面的“large-thick mens jeans”以及“许多女孩都不愿意穿” 可知,作为一个女孩我也不想穿上这样的衣服。6. A. needB. expectC. refuseD. choose【解析】选C。考查动词辨析。句意: 这种牛仔是大多数女孩都会拒绝穿的。need需要;ex

31、pect期待;refuse拒绝;choose选择。这是“大而厚的男式牛仔裤”,作为女孩大多数是不会穿的,因此要用拒绝(refuse)。7. A. orB. andC. butD. with【解析】选A。考查连词辨析。句意: 当我的同学们开始轮班照看孩子,或者卖杂货时,我和爸爸扛着沉重的工具箱,在黑暗的地下室里工作。8. A. injuredB. absorbedC. lostD. interested【解析】选C。考查形容词辨析。句意: 我经常迷失在凌乱的储物箱里找水表。injured受伤的;absorbed吸收的;lost迷路的,迷失的;interested感兴趣的。根据后一句“Nothin

32、g around is beautiful or tidy. ”可知,常在混乱的环境中找这样的物品,会让迷失(lost)。9. A. knowB. questionC. imagineD. remember【解析】选B。考查动词辨析。句意: 当我能在空调房里做暑假作业时,有时我想知道为什么我会忍受那些灰尘和流那么多的汗水。know知道;question问(问题),质问;imagine想象;remember记得。根据后面的“why I stand the dust and sweat . . . ”可知,这些都是问题,所以是问 (question)。10. A. Or ratherB. At l

33、eastC. After allD. In addition【解析】选C。考查短语辨析。句意: 毕竟,世界是由那些愿意弄脏自己双手的人建立的。Or rather确切地说;At least至少;After all毕竟;In addition另外,而且。根据语境可知,此处是对前面内容的解释,即“毕竟(After all)。11. A. taughtB. promisedC. advisedD. guaranteed【解析】选A。考查动词辨析。句意: 五个这样的夏天教会了我: 人们家里的脏乱反映了他们生活中的脏乱。taught教;promised承诺;advised劝告;guaranteed保证。根

34、据下文的内容可知,这是作者从五个这样的夏天经历得到的经验,就是“五个这样的夏天经历教会(taught)了我”。12. A. arrangementsB. uncertaintiesC. competitionsD. expectations【解析】选B。考查名词辨析。句意: 在我学会处理混乱的同时,我也学会了处理青春期的不确定性和矛盾。arrangements安排;uncertainties不确定性;competitions竞争;expectations期望。根据“the_and contradictions”中的and可知,本空与contradictions(矛盾)有并列关系的只有B项的 u

35、ncertainties(不确定性)符合。13. A. failureB. helpC. changeD. chaos【解析】选D。考查名词辨析。句意: 生活是一个接受混乱并学会把它整理好的过程。failure失败;help帮助;change变化,改变;chaos混乱。文中反复强调生活中有各种的“mess(混乱)”,可知D项(chaos)就是它的同义词。14. A. sympathyB. suspicionC. disapprovalD. appreciation【解析】选D。考查名词辨析。句意: 当顾客表达感激之情时,我明白了,在很小的程度上,我们让他们的生活有秩序。sympathy同情;s

36、uspicion怀疑;disapproval反对;appreciation欣赏,感激。根据文章可知,作者认为管道工人帮助他人修理管道,让人们的生活有条理,那么顾客就会感激(appreciation)。15. A. peaceB. successC. wonderD. order【解析】选D。考查名词辨析。句意: 当顾客表达感激之情时,我明白了,在很小的程度上,我们让他们的生活有秩序。peace和平;success成功;wonder奇迹;order秩序。根据上下文的语境可知,人们学会和处理工作和生活中的混乱,让生活有秩序(order)。. 语法填空I dont know what it is.

37、No matter 1. _ I go to a post office and no matter where the post office is, I always find 2. _ (me) standing in line behind someone who has a lot of business to do. One day, I had to buy a couple of stamps, but I had to wait behind an old lady who took fifteen minutes 3. _(finish) a form that a chi

38、ld could do in one minute. 4. _( feel) that I could not stand waiting in such a line any longer, I 5. _(decide) to join another one. It seemed twice as 6. _as the first line, but at least it was moving. It turned out to be the 7. (bad) choice I had ever made. As soon as I lost my place in the first

39、line, the one I joined slowed to a stop. I had no choice but to wait behind a schoolboy who was taking half an hour 8. _(choose) a new set of postcards. At last it was my turn. I nearly jumped for joy. Then the clerk behind 9. _ counter, a middle-aged fat guy, stood up, pushed forward a printed sign

40、 saying “Position Closed” and 10. _(say) without a smile, “Sorry, Im going to lunch. ”【语篇概述】本文讲述了作者貌似一直运气不好,排队的时候前面总是有很多事情。1. 【解析】when。考查连词。此处表示无论何时我走进邮局。2. 【解析】myself。考查代词。此处指发现自己。3. 【解析】to finish。考查非谓语动词。此处to finish 表示目的。4. 【解析】Feeling。考查非谓语动词。此处feel和句子主语I构成主谓关系,故用v. -ing形式。5. 【解析】decided。考查时态。根据前后文时态可知,此处应用一般过去时。6. 【解析】long。考查形容词。as. . . as之间用形容词原级,twice as long as是的两倍长。7. 【解析】worst。考查词形变化。根据句意可知此处应用形容词最高级。8. 【解析】to choose。考查非谓语动词。to choose表示目的。9. 【解析】the。考查冠词。此处特指这个柜台。10. 【解析】said。考查时态。此处应用一般过去时。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1