ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:48.50KB ,
资源ID:383299      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-383299-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020_2021学年新教材高中英语Unit6DisasterandhopePeriod1课时素养检测含解析外研版必修第三册20210531150.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020_2021学年新教材高中英语Unit6DisasterandhopePeriod1课时素养检测含解析外研版必修第三册20210531150.doc

1、课时素养检测 二十一Unit 6Period 1. 阅读理解Maggie had never experienced an earthquake before, only prepared for it. As long as she could remember, preparing for an earthquake was routine(常规的) at school. Her family as well had made plans in the event of a natural disaster. Earthquakes are so much more common on t

2、he West Coast of the United States. Today Maggie was at home alone. Maggie knew her mom would be driving home on the busy freeway, thinking about preparing supper for Maggies dad. Maggies dad would arrive at the airport. He was coming home from a two-week business trip. Maggie arrived home from scho

3、ol at the regular time. She was taking some biscuits from the kitchen cupboard, when she felt it. First just a tremor(微震), then the violent shaking. Maggie quickly ran under the large, wooden table in the dining room. The sounds of breaking glass and the crashing(坠落声) of many things were frightening

4、. But the table remained undamaged, and Maggie hid herself in fear. After what seemed like a century the earthquake appeared to be over. Maggie could hear the sound of water rushing below her in the basement. The smell of natural gas was present in the air. Maggie knew where the main water valve(阀门)

5、 was located. Dad had shown her where it was and how to turn it off. Slowly and carefully she came out from under the table. The once tidy home was now almost unrecognizable. As Maggie reached the open basement door she could see the steps were still in good condition. She carefully made her way dow

6、n into the dark basement. While still on the steps she felt the water rising and rising. Suddenly Maggie felt a lot of pain as a large ceiling beam(天花板梁) hit her head and shoulder. She fell onto some storage boxes. . . 【语篇概述】这是一篇记叙文。短文叙述了主人公Maggie第一次遭遇地震的经历。1. What do we know about Maggie and her fa

7、mily? A. They lived in an earthquake country. B. They seldom prepared for an earthquake. C. They had experienced an earthquake before. D. They got an earthquake warning that morning. 【解析】选A。推理判断题。由第一段“. . . preparing for an earthquake was routine at school. Her family as well had made plans in the e

8、vent of a natural disaster. Earthquakes are so much more common on the West Coast of the United States. ”可知, 为地震到来作准备是学校的常规, 她的家人也制定了应对自然灾害的计划。地震在美国西海岸更为常见。所以通过关键词“made plans in the event of a natural disaster, common on the West Coast of the United States”可以判断出, Maggie 和她的家人住在地震带国家。故选A。2. What was

9、Maggie doing when the earthquake took place? A. She was about to clean her home. B. She was about to enter her home. C. She was looking for something to eat. D. She was preparing supper for her family. 【解析】选C。细节理解题。由第三段“ She was taking some biscuits from the kitchen cupboard”可知, Maggie正从厨房的碗橱里拿饼干。所以

10、地震发生时, Maggie正在找吃的东西。故选C。3. Why did Maggie go to the basement? A. To close the basement door. B. To find some storage boxes. C. To turn off the main water valve. D. To check where the rising water came from. 【解析】选C。细节理解题。由第四段“Maggie knew where the main water valve was located. Dad had shown her wher

11、e it was and how to turn it off”可知, Maggie 知道主水阀的位置。爸爸告诉过她它在哪里, 怎么关掉它。所以Maggie去地下室是为了关闭主水阀。故选C。4. Whats the text mainly about? A. Maggies first trip to the West Coast. B. Maggies first earthquake experience. C. How Maggie survived a natural disaster. D. How Maggie prepared for an earthquake. 【解析】选B。

12、主旨大意题。通读全文可知, Maggie以前从未经历过地震, 但是有一天Maggie放学回家, 正在找吃的东西时, 大地开始晃动, 玻璃在破碎, Maggie害怕地躲在桌子底下, 这时听到地下室哗哗的流水声, 她努力地前往地下室去关掉水阀时, 地下室的水一直在上涨, 这时天花板梁砸到了她的头。所以短文主要是关于Maggie的第一次遭遇地震的经历。故选B。. 阅读填句Have you ever noticed how plants can teach us all about the intricacies of life, if only we take the time to observe

13、 and listen? Look at how each plant plays a part in the loving whole. 1Put down rootsIt can be long term or short term, but putting down roots and grounding yourself is important for your growth. When youre stuck, it gives you a certain sense of freedom to grow in a way thats most beneficial to you

14、in that particular space while sharing your love. Be flexibleYou read about putting down roots. But a huge part of nature is learning how to be uprooted and blossom wherever you are. 2 Do you notice how plants just keep on changing with the seasons and the times? They are unbelievable! Get lots of s

15、unshine3 Even when its muted through the clouds, smog or fog. Not only is sunshine lifting and inspiring for your soul but for your body, too. Get outside and experience all the joys of beautiful sunshine. Keep growing4 Sometimes they may not grow so fast due to lack of nourishment in some form, but

16、 they keep on growing. They obey their time and keep doing everything they can until the time when the food fills them up to fully flourish into their best plant selves. Just like humans. Be attractive as youYou know all those different plants out there? You know the ones that are regarded as weeds

17、in some areas and as attractiveness in other areas? 5 Every plant serves a purpose just as it is. You are beautiful just by being you, too! What are you waiting for? Get out there and Be like plants! A. Its like each of us. B. Everything in nature is beautiful. C. Every day the plants get sunshine.

18、D. Plants can recover from natural disasters. E. Plants continue growing whatever happens. F. Every plant is as beautiful as human beings. G. You can put down roots once or many times. 【语篇概述】这是一篇说明文。主要介绍了我们可以从大自然中学到的一些东西, 比如享受阳光。1. 【解析】选A。根据上文Look at how each plant plays a part in the loving whole.

19、看看每一株植物是如何在爱的整体中扮演一个角色的。此处是将植物比喻成人类, 像我们每个人一样。故选A。2. 【解析】选G。根据上文But a huge part of nature is learning how to be uprooted and blossom wherever you are. 但是, 大自然的一个重要部分是, 无论你身在何处, 都要学会如何被连根拔起, 开花结果。即你可以生根一次或多次。故选G。3. 【解析】选C。根据下文Get outside and experience all the joys of beautiful sunshine. 走到户外, 感受美丽的阳

20、光带来的快乐。可知本段强调像植物一样, 每天都得到阳光。故选C。4. 【解析】选E。根据下文Sometimes they may not grow so fast due to lack of nourishment in some form, but they keep on growing. 有时, 由于缺乏某种形式的营养, 它们可能长得不那么快, 但它们会继续生长。可知本段强调不管发生什么, 植物都在继续生长。故选E。5. 【解析】选B。根据下文You are beautiful just by being you, too! 你很美, 因为你就是你! 可知强调自然界的一切都是美丽的。故

21、选B。【补偿训练】It was dinner time for the Rangers, a group of mostly Indigenous (本地的) Australians who had spent a long day cleaning up the polluted beaches of the continents northern coast. Soon they would be eating freshly caught fish and seafood cooked under the stars on an open fire, as their ancestors

22、 did. The Rangers are of more than 100 Indigenous groups spread across Australia who have taken on the job of protecting the land of their forefathers. In Arnhem Land, they are the protectors of 3, 300 square miles of land and sea. They comb the beaches by hand, picking up as much rubbish as possibl

23、e. The task is very difficult as each day it delivers waves of new rubbish. For the Rangers, cleaning the beaches is more than a vacation. For a people whose culture is strongly tied to the land, protecting the environment is equal to preserving their history. However, colonization forcefully broke

24、their connection to the land generations ago. Indigenous people were displaced and their cultural practices outlawed. Tens of thousands of years of traditional land management ended, and as a result many parts of the country now face serious disasters from invasive plant and animal species, bush fir

25、es and land mismanagement. In recent years, the government has restored more than 20 percent of Australias land to Indigenous owners. Since 2007, the Indigenous Rangers Organizations have been at work protecting this land. Luck, one of the few non-indigenous employees working with the Rangers, said

26、the combination of old and new techniques and an appreciation for the culture of indigenous workers has been critical to the programs success. “You are working with staff who see the world different to you, so there is a much higher focus on the cultural aspects of work and life, ” he said. “Being a

27、 ranger is a source of confidence. You feel strong, ” said Terence, a senior ranger. “Here we still live on the land. The culture is still alive. ”【语篇概述】这是一篇新闻报道。短文报道了澳大利亚的土著人Rangers, 他们保护环境, 捡拾垃圾, 承担着保护祖先土地的任务, 对他们来说, 保护环境就等于保护他们的历史和他们的文化。少数非土著人也与Rangers一起工作来保护他们的文化。1. What did Indigenous Australia

28、ns live on in the past? A. Rubbish picked up by hand. B. Protecting the land. C. Catching the fish and seafood. D. Invasive plants and animals. 【解析】选C。细节理解题。由第一段“ Soon they would be eating freshly caught fish and seafood cooked under the stars on an open fire, as their ancestors did. ”可知, 他们像他们的祖先一样

29、, 在星空下吃着篝火煮熟的新鲜的鱼和海鲜。所以澳大利亚土著居民过去过着以捕鱼和打捞海鲜为主的生活。故选C。2. What do the Rangers think of cleaning the beaches? A. Its a job of their ancestors. B. Its just a vacation. C. Its a difficult task. D. Its their culture. 【解析】选D。推理判断题。由第三段“For a people whose culture is strongly tied to the land, protecting the

30、 environment is equal to preserving their history”可知, 对于一个文化与土地紧密相连的民族来说, 保护环境就等于保护他们的历史。所以Rangers认为清理海滩就是(保护)他们的文化。故选D。3. Why has the government restored the land to Indigenous owners? A. The polluted land needs better management. B. Their cultural practices were outlawed. C. The people were too st

31、rong. D. The land belongs to them. 【解析】选A。 细节理解题。由第四段“Tens of thousands of years of traditional land management ended, and as a result many parts of the country now face serious disasters from invasive plant and animal species, bush fires and land mismanagement. ”可知, 成千上万年的传统的土地管理模式结束了, 因此, 这个国家的许多地

32、区现在面临着来自外来动植物物种的入侵、丛林火灾和土地管理不善的严重灾难。所以为什么政府要将土地归还给原住居民是因为被污染的土地需要(他们)更好的管理。故选A。4. What can we learn from the last three paragraphs? A. Not many employees are the Indigenous Australians. B. Culture is important to the Indigenous Australians. C. Their new techniques are successful. D. Both Luck and Te

33、rence are rangers. 【解析】选B。推理判断题。由倒数后三段the combination of old and new techniques and an appreciation for the culture of indigenous workers has been critical to the programs success. 以及Luck和 Terence所说的话可以判断出, 文化对澳大利亚土著居民很重要。故选B。素养培优Read Passage and try your best to retell it. In Australia, groups of R

34、angers pick up rubbish to clean up the polluted beaches of the continents northern coast. Their culture is strongly tied to the land, so they feel that protecting the environment means preserving their history and culture. Now even some non-indigenous Australians join them in their activities, too.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1