ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:91.50KB ,
资源ID:383234      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-383234-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020_2021学年新教材高中英语Unit5PoemsPeriod2素养检测含解析新人教版选择性必修第三册20210324121.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020_2021学年新教材高中英语Unit5PoemsPeriod2素养检测含解析新人教版选择性必修第三册20210324121.doc

1、Unit 5 Poems课时素养检测 十八Unit 5Period 2. 阅读理解AI Found You by Lisa JewellLisa Jewell is one of Britains best-selling writers and reading her new novel, its not hard to see why. I Found You is a high-class combination of popular womens fiction and interesting psychological thriller. In the classic manner,

2、 the central character Alice is slightly disorganized but good-hearted and in this case living on the Yorkshire coast with her three children. By the third page, the plot is already under way, when she spots a handsome fortysomething man sitting on the beach. His name is. . . well, he doesnt know, b

3、ecause hes suffering from severe amnesia (健忘症) that also means he doesnt know why hes there or where he has come from. Meanwhile in Surrey, a wife is reporting the disappearance of her handsome fortysomething husband to the police. At this stage, people who havent read Jewell before may think they r

4、ealise whats going on. In fact, the truth uncovered with enormous teasing skill is packed with more twists (转折), and real sadness, than anybody could possibly expect. Admittedly, the book does have moments of contrivance (矫揉造作) but theyre exceptionally well-contrived. The Allegations by Mark LawsonI

5、n 2014, Lawson left BBC Radio 4s arts programme Front Row amid accusations of bullying. Now, Tom Pimm, one of the main characters here, is a history professor accused of the same thing even though all he has done is standing up for intellectual rigour (缜密) and common sense. Worse, his friend and col

6、league Ned Marriott is arrested for “historic” violence despite not being guilty either. But what both men come to understand is that at a time when offence-taking has become a national pastime and all accusers are described as “victims”, innocence is largely irrelevant. The result is a book that, a

7、lthough highly readable, is essentially a cry of middle-aged male anger at what Ned calls “the Bonfire(篝火) of the Vanities (虚荣心)” in the age of critical social media. And for my money, Lawson hits most of his targets bang-on. 【语篇概述】本文是一篇应用文。文章主要介绍了国外的两部文学作品。1. What do we know about Alice in I Found

8、You? A. She has a weak memory. B. She suffers from a serious disease. C. She is a well-meaning single mom. D. She is looking for her missing husband. 【解析】选C。推理判断题。由I Found You by Lisa Jewell介绍内容第二段中的“Alice is slightly disorganized but good-hearted. . . living. . . with her three children”可知, Alice是一

9、位好心的单亲妈妈。2. How does the author find Lisa Jewells writing? A. Uncreative. B. Masterful. C. Incomprehensible. D. Analytical. 【解析】选B。观点态度题。由I Found You by Lisa Jewell介绍内容第三段的描述可知, 作者认为Lisa Jewell拥有娴熟、巧妙的写作技巧。3. What can we infer about The Allegations? A. It tells the story of BBC Radio 4. B. Its Mark

10、Lawsons autobiography. C. It criticizes the social media indirectly. D. Its inspired by the writers own experience. 【解析】选D。推理判断题。由The Allegations by Mark Lawson介绍内容第一段中的“In 2014, Lawson left BBC Radio 4s arts programme. . . accused of the same thing”可推断, 这部作品的灵感来自作者的亲身经历。BNo poem should ever be disc

11、ussed or “analyzed”, until it has been read aloud by someone, a teacher or a student. Better still, perhaps, is the practice of reading it twice, once at the beginning of the discussion and once at the end, so the sound of the poem is the last thing one hears of it. All discussions of poetry are, in

12、 fact, preparations for reading it aloud, and the reading of the poem is, eventually, the most concrete “interpretation (解释)” of it, suggesting tone, rhymes, and meaning all at once. Hearing a poet read the work in his or her own voice, on records or on films, is obviously a special reward. But even

13、 those aids to teaching cannot replace the student and the teacher reading it or, best of all, reciting it. I have come to think, in fact, that time spent reading a poem aloud is much more important than “analyzing” it and “exchanging of views”, if there isnt time for both. I think one of our goals

14、as teachers of English is to have students love poetry and take it easy when we are reading a poem. Poetry is “a criticism of life”, and “a heightening (提升) of life”. It is “a most appropriate approach to the truth of feeling”, and it “can transform your life”. It also deserves a place in the teachi

15、ng of language and literature (文学) more central than it presently occupies. I am not saying that every English teacher must try out poetry-teaching. Those who dont like it should not be forced to convey that negative feeling to anyone else. But those who do teach poetry must keep in mind a few thing

16、s about its essential nature, about its sound as well as its sense, and they must make room in the classroom for hearing poetry as well as thinking about it. 【语篇概述】本文是一篇议论文。诗歌是一种艺术形式, 那么怎样去鉴赏和学习诗歌呢? 通读本文之后, 你可能会有所收获。4. To have a better understanding of a poem, one should _. A. discuss it with others

17、B. analyze it by oneselfC. copy it down in a notebookD. practise reading it aloud【解析】选D。细节理解题。根据文章第一段的内容特别是第一句“No poem should ever be discussed or analyzed, until it has been read aloud by someone, a teacher or a student. ”可知答案选D。5. According to the writer, one of the purposes of teaching English is

18、 to get students _. A. to understand lifeB. to enjoy poetryC. to become teachersD. to become poets【解析】选B。细节理解题。根据文章第三段“I think one of our. . . students love poetry and take it easy when we are reading a poem. ”可知选B。6. What does the last sentence in the third paragraph imply? A. More stress should be

19、 laid on the teaching of poetry. B. Poetry is more important than any other literature genre. C. One cannot enjoy life fully without a good understanding of poetry. D. Poetry is the foundation of all language and literature courses. 【解析】选A。推理判断题。第三段主要讲了大声读诗歌是很重要的以及诗歌对生活的重大影响, 因此最后一句强调了在语言和文学教学中应当比现在

20、更加重视诗歌的地位。7. The underlined phrase “make room” in the last paragraph could be best replaced by “_”. A. build a boothB. provide equipmentC. leave a certain amount of timeD. set aside enough space【解析】选C。词义猜测题。根据第三段“I have come to think. . . exchanging of views, if there isnt time for both. ”及最后一段中的“in

21、 the classroom for hearing poetry”可知选C。. 完形填空Men and women may have different experiences in shopping for clothes. A man goes shopping because he needs something. His purpose is settled and decided in 1. He knows what he wants, and his 2 is to find it and buy it. All men 3 walk into a shop and ask t

22、he shop assistant for what they want. If the shop has it in stock (库存), the deal can be done and 4 is completed in less than five minutes, with hardly any chat to everyones 5. Sometimes, the salesman tries to sell them something else. Few men have 6 with this treatment. For a woman, buying clothes i

23、s always done in the 7 way. Her shopping is not often 8 on need. She has never fully decided what she wants, and she is only “having a look around”. She is always 9 to persuasion, willing to try on any number of things. Deep in her mind is the thought of finding something that 10 thinks suits her. M

24、ost women have an excellent sense of value and are always on the lookout for the unexpected 11. Faced with a roomful of dresses, a woman may easily spend an hour going from one rail to another 12 selecting the dress she wants to 13. It is a tiresome process, but clearly a(n) 14 one. Most dress shops

25、 provide chairs for the waiting 15. 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章介绍了男性和女性在购物方面的不同表现。1. A. detail B. hurry C. advance D. mind【解析】选C。根据下句“He knows what he wants”可知男人购物时, 他们要买的东西提前(in advance)就已经决定好了。2. A. adviceB. goalC. demandD. question【解析】选B。既然男士知道他想要什么, 因此他的目标(goal)就是找到自己想要的东西并购买它。3. A. quicklyB. immediatelyC

26、. soonD. simply【解析】选D。所有的男士只是(simply)走进商店向售货员问他们想要的东西。4. A. oftenB. constantlyC. normallyD. finally【解析】选A。如果他想要的物品商店有库存, 交易就可以进行, 交易过程常常(often)在不到5分钟的时间内就可以完成, 几乎没有闲聊且皆大欢喜(to everyones satisfaction)。5. A. confidenceB. amusementC. satisfactionD. surprise【解析】选C。根据句意“如果他想要的物品商店有库存, 交易就可以进行, 交易过程常常在不到5分

27、钟的时间内就可以完成, 几乎没有闲聊且皆大欢喜”。to everyones satisfaction 表示“令每个人都满意的是”, 符合语境, 故选C。6. A. patienceB. interestC. expectationD. experience【解析】选A。根据上文男士购物特点的介绍可知, 很少男士会对这种服务有耐心(patience)。7. A. sameB. cleverC. oppositeD. similar【解析】选C。根据文章第一段可知, 男性和女性在购买衣服方面有不同的体验。所以对于女士来说, 她们总是以与男士相反的(opposite)方式购买衣服。8. A. rel

28、iedB. basedC. doneD. related【解析】选B。女士购物经常不是基于需要。be based on “基于”; be relied on“被依赖”。9. A. openB. readyC. closeD. happy【解析】选A。根据后半句中的“willing to try on any number of things”可知, 女士总是易于接受(be open to)劝导。10. A. nobodyB. somebodyC. everybodyD. anybody【解析】选C。在女性购物者内心深处的想法是要找到每个人(everybody)都认为适合她的东西。11. A.

29、dealB. surpriseC. luckD. bargain【解析】选D。根据上文(大多数女性都有很好的价值意识)可推知, 女性购物者总是对意外的减价品(bargain)很留意。12. A. afterB. asC. beforeD. by【解析】选C。面对满屋子的衣服, 女性购物者在选中自己想要试穿(try on)的衣服之前(before)可能会很容易花一个小时从一个服装架走到另一个服装架。13. A. try onB. try outC. try upD. try for【解析】选A。此处指试穿衣服。14. A. tiringB. enjoyableC. boringD. gracef

30、ul【解析】选B。这个过程很烦人, 但对女性购物者来说显然是一种令她们很享受的(enjoyable)过程。15. A. customersB. assistantsC. wivesD. husbands【解析】选D。男士不热衷于购物, 因此大多数服装店总是为等待妻子购物的丈夫们提供椅子。【技法导练】方法指导记叙文之空间顺序“移步换景”巧解题记叙文中的空间(地点)顺序一般指在同一个时间背景下, 不同地点、不同场景发生的事情。“移步换景”是此类记叙文的明显特点, 文章中的情节随着地点的更迭变换而跌宕起伏。因此, 此类记叙文中地点多、情节较复杂, 阅读此类文章可采用“移步换景”法, 即一边阅读、一边

31、标注出在不同地点发生了什么事情, 进而从整体上把握全文内容。语法填空Over 2, 200 years ago, Emperor Qin Shihuang, the first Emperor in Chinese history, established the official Chinese writing characters. The new, simplified characters made writing calligraphy (书法) less 1. _ (complicate). It allowed people to use characters with more

32、 straight strokes, thus 2. _ (make) it easier to write with brushes. This 3. _ (create) the official script(隶书). Over time, other variations were also developed, 4. _ eventually led to the formation of the five genres in Chinese calligraphy. As 5. _ result, calligraphy became 6. _ (wide) accepted. C

33、alligraphy also had its practical values because it was a good way to make friends and was more presentable as a gift rather than jewelry or money. Does calligraphy still have these practical functions now? Yes. Many people practice calligraphy as a way 7. _ (raise) their cultural accomplishment. Ol

34、der people use calligraphic writing as a method to keep fit. They believe that when a person concentrates on writing calligraphy, his inner wellbeing (幸福) is 8. _ (inspire). I had thought computer would lead to the 9. _ (disappear) of Chinese calligraphy. Now I understand thats not likely to happen.

35、 How can you give your boss computer-printed calligraphy as a gift? You dont, 10. _ you want him to fire you! 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章介绍了中国书法的发展简史, 最后文章指出练好书法的重要性。1. 【解析】 complicated。考查形容词。 make sth. +adj. “使某物”。此处意为“使书法变得不再那么复杂”。2. 【解析】making。 考查现在分词。此处是现在分词作结果状语。3. 【解析】created。考查动词时态。根据上下文可知, 此处叙述的是过去发生的

36、事情, 故应用一般过去时态。4. 【解析】which。考查定语从句。 此处是非限制性定语从句, 且空格处的关系代词指代前面所说的内容, 故用which。5. 【解析】a。考查冠词。 as a result 是固定搭配, 意为“结果”。6. 【解析】widely。考查副词。 书法被广泛接受。副词widely修饰动词accepted。7. 【解析】to raise。 考查动词不定式。 修饰抽象名词way要用动词不定式。8. 【解析】inspired。考查过去分词。 此处为be+过去分词结构。9. 【解析】disappearance。考查词性转换。 lead to中的to是介词, 故其后用名词作它的宾语。10. 【解析】unless。考查状语从句。 根据语境“除非你想让他开除你”可知, 应填unless。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1