ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:49.50KB ,
资源ID:383140      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-383140-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020_2021学年新教材高中英语Unit3TimeschangePeriod1Startingout.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020_2021学年新教材高中英语Unit3TimeschangePeriod1Startingout.doc

1、课时素养检测 九Unit 3Period 1. 阅读理解As the world around them is changing,teenagers continue to need guidance and support from both parents. Studies show that teens who have an active relationship with their fathers are less likely to involve themselves in dangerous behaviors and more likely to succeed in sc

2、hool and develop higher self-worth,because their fathers go beyond social expectations to devote attention to them. Peer pressure has always been a big part of the teens experience. Even the best fathers cant completely protect their kids from the growing influence of their peer group. However,studi

3、es show that teenagers whose fathers focus on their lives are more likely to resist the more bad effects of peer pressure,taking drugs,for example. Teens may not like to admit it,but they are watching their parents closely and often follow their examples. An interesting finding explains just how imp

4、ortant parents are,especially Dad. Swiss researchers discovered that if Dad attends church,even though Mom doesnt,44 percent of the kids are still more likely to keep going to church as adults. But if Mom goes regularly and Dad never shows up,only 2 percent of the kids continue to attend. Teenagers

5、face a lot of difficult choices,especially in their later teens. Fathers dont get to make those choices for them,but they can be influenced. For example,teenagers can learn a lot from their parents concern on what to do when they finish high school. Should they go directly to college and,if so,where

6、? Should they consider going to trade schools,joining the army or looking for a job? A fathers guidance brings a long-term perspective that teens often lack to these important decisions. 【语篇概述】本篇为说明文,介绍一项研究发现: 父亲往往会对青少年的成长有更大的影响。1. Teenagers without fathers focus are more likely to_. A. have higher

7、self-worthB. experience some dangerous thingsC. become the best students in schoolD. resist all bad effects of peer pressure【解析】选B。推理判断题。由第一段中的Studies show that teens who have an active relationship with their fathers are less likely to involve themselves in dangerous behaviors and more likely to su

8、cceed in school and develop higher self-worth,可知,没有父亲关注的青少年很可能遭遇危险的事情。2. What does the third paragraph tell us?A. More teenagers pay no attention to their parents. B. Teenagers never attend church with their mothers. C. Teenagers often treat their fathers as role models. D. Fewer teenagers like to a

9、ttend church with their fathers. 【解析】选C。细节理解题。第三段首句Teens may not like to admit it,but they are watching their parents closely and often follow their examples. 是段落的主题句,从下面给出的数据得知,青少年经常把父亲当作自己的榜样。3. Which can replace the underlined word “perspective” in the last paragraph?A. lots of concernB. jobC. sc

10、hoolD. point of view【解析】选D。词义猜测题。由文章最后一段中的For example,. . . A fathers guidance brings a long-term perspective that teens often lack to these important decisions. 可以推断,在这句话中perspective是先行词,后面是that引导的同位语从句,说明perspective的具体内容,“青少年经常缺少这些重要的决定”,可知画线词的意思是“观点”。4. What can we learn from the text?A. Teenager

11、s are greatly influenced by their fathers. B. Teenagers care less about what their parents do. C. Mothers have no effect on their childrens life. D. Fathers should make choices for teenagers directly. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段第一、二句Teenagers face a lot of difficult choices,especially in their later teens.

12、Fathers dont get to make those choices for them,but they can be influenced. 可知,父亲对青少年有很大的影响。 . 阅读填句Are people less or more happy when they get older? A study in 2018 found that people generally become happier and experience less worry after age 50. In fact,it found that by the age of 85,people are h

13、appier with their life than they were at 18. Arthur Stone in the Department of Psychiatry and Behavioral Science at Stony Brook University in New York led the study. His team found that levels of stress were the highest among adults between the ages of 22 and 25. 1Happiness was the highest among the

14、 youngest adults and those in their early 70s. But the people least likely to report feeling negative emotions were those in their 70s and 80s. The survey also found that men and women have similar emotional patterns as they grow older. 2The researchers also considered possible influences like havin

15、g young children,being unemployed or being single. But,they found that influences like these did not affect the levels of happiness and well-being related to age. 3 One theory is that,as people get older,they become more thankful for what they have and have better control of their emotions. They als

16、o spend less time thinking about bad experiences. 4In another study,people in their 80s reported the fewest problems with the quality of their sleep. The original goal was to confirm the popular belief that aging is connected with increased sleep problems. 5But except for that,people reported that t

17、hey felt their sleep quality improved as they got older. A. So why will happiness increase with age?B. Researchers surveyed more than 150,000 American adults. C. At that time,the people were between the ages of 18 and 85. D. Stress levels dropped sharply after people reached their 50s. E Happiness i

18、s not the only thing that apparently improves with age. F. The survey did find an increase during middle age,especially in women. G. However,women at all ages reported more sadness,stress and worry than men. 【语篇概述】本文是一篇说明文。主要介绍一项研究的发现: 人在年老之后会更加快乐。1. 【解析】选D。本空位于第二段最后一句,空前一句介绍研究团队关于压力水平的发现。所以空处仍为压力水平

19、的研究成果。只有 D项涉及压力水平,而且是结论。2. 【解析】选G。本空位于第三段最后一句,此空前一句谈到“The survey also found that men and women have similar emotional patterns as they grow older. 可知,后一句仍然基于男女对比的研究发现。3. 【解析】选A。本空位于第五段第一句,为本段的主题句。根据后面One theory is that,as people get older,they become more thankful for what they have and have better

20、control of their emotions. They also spend less time thinking about bad experiences. 可知,A项So why will happiness increase with age?符合语境要求。4. 【解析】选E。本空位于第六段第一句,由空后的In another study,people in their 80s reported the fewest problems with the quality of their sleep. 得知,到了人们 80 岁的时候,就很少有睡眠质量问题,这是人变老后的又一个好处

21、。5. 【解析】选F。本空位于倒数第二句话。前一句谈到The original goal was to confirm the popular belief that aging is connected with increased sleep problems. 而空后有转折词But,得知空缺处和其前一句为顺承关系。说的是睡眠问题的增加,与下文中的that指代相对应,故选F。阅读理解Princess quiz time! How did Snow White survive? How did Cinderella leave her evil stepmother? How did Sle

22、eping Beauty finally wake up?A kind-hearted person always comes to save the princess,like a prince or a godmother. Princesses cannot protect themselves,though they are very pretty and nice. They always need the help of others. However,in fact,women cant put their life in the hands of a prince-like m

23、an. They need to work and even fight for their own happiness. The traditional image(形象) of a princess is getting out of date. Recently,Disney,a company famous for its princess movies,posted the “top 10 rules for being a modern princess”. You will not find any rule related to beauty or looks. The rul

24、es focus on loyalty,honesty and other moral values. The rules say princesses need to believe in themselves and try their best to get out of trouble,instead of waiting for a princes help. Its not the first time Disney princesses have caught up with societys development. In 1950,when peoples hearts we

25、re broken by World War ,Disney created Cinderella. In 1990,Princess Belle from Beauty and the Beast(美女与野兽) loved reading when education was a mans special right in the past. Belle showed the improvement of womens position in society. Now is Elsa from the film Frozen(冰雪奇缘),a symbol of modern princess

26、. “This is brilliantThe top 10 rules of being a modern princess(its) about time,” a group named Confidently Mom said on social media website Twitter. Princesses are still very beautiful,but inner character is the key to being a princess. 【语篇概述】本文是一篇说明文。为了适应时代的发展,迪士尼重塑公主形象,强调新时代的公主不能将自己的生活交在别人的手上,而是要

27、为自己的幸福努力。最近迪士尼还发表了现代公主的十大标准,这些新的标准也在社交媒体上受到了像Confidently Mom这样的团体的高度认可。1. What does the story think modern women should be like?A. They should turn to others for help. B. They should depend on themselves for their own happiness. C. They dont need to care about their appearances. D. They should depen

28、d on men to do most things. 【解析】选B。细节理解题。从文章第三段中的However,in fact,women cant put their life in the hands of a prince-like man. They need to work and even fight for their own happiness. 可知,现代女性不应该将自己的命运交到别人的手里,而是需要工作,甚至要为自己的幸福而奋斗。2. Disneys rules for being a modern princess focus on a girls _. A. appe

29、aranceB. educationC. statusD. moral values【解析】选D。细节理解题。 从文章第四段中的The rules focus on loyalty,honesty and other moral values. 可知,迪士尼的现代公主的标准更注重忠诚、诚实等道德价值观。3. The images were created in order to catch up with the societys development except_. A. BelleB. CinderellaC. GodmotherD. Elsa【解析】选C。细节理解题。从文章倒数第二段

30、可知,Cinderella(灰姑娘),美女与野兽中的Belle及冰雪奇缘中的Elsa这三个人物形象都是根据社会发展而创作的,而Godmother 教母则是传统的助人形象。 4. What does the group Confidently Mom think of the rules?A. Fantastic. B. Meaningless. C. Doubtful. D. Boring. 【解析】选A。观点态度题。根据文章最后一段中的“This is brilliantThe top 10 rules of being a modern princess(its) about time,”

31、可知,Confidently Mom这一组织非常认可现代公主的十大标准。故A项Fantastic正确。 【素养培优】 针对阅读理解B中的关于影视人物形象变化适应社会发展这一话题,写一篇60个词左右的短文,谈谈你自己的看法。 As long as I can remember, Cinderella and Snow White have been considered as a symbol of the weak who can only survive under the protection of the princes who usually have strong power. No

32、w the concept has changed in our modern society, which is now embodied in some films and TV shows. Take Princess Belle from Beauty and the Beast and Elsa from the film Frozen for example, the artists from Disney have made them modern princesses who live independently to go with the development of so

33、ciety. Times are changing and so are our ideas. Maybe when you watch a princess movie or read a princess story some day, you simply find a modern princess who can protect others instead of being protected by others. She not only has a beautiful image of the traditional princess but also exists in our life just like you and me. Do you remember Mu Lan in traditional Chinese poem? Maybe she can appear in movies as a super heroine who uses her magic power to save the world. Times are changing and nothing is impossible.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1